Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HawkTrane

0 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi választja el a feldolgozást a nyúlástól? Honnan számít valami tiszteletadásnak, s honnan közönséges lopásnak? A YouTube-videók fel- és letöltése közben gyakran összeakadunk a szerzői jog fogalmával. Ez a kifejezés alapvetően a szellemi tulajdont védi. Hiszen egy dalszöveg, vers, vagy zenemű…..
HawkTrane 2020.04.23 19:55:51
@Mr.Zoom: Köszönöm, érdekes volt!

@szánmonoxid: Én nem vagyok olyan nagy zenetudós mint Te, csak hallgatom a zenét (lassan 50 éve). De nagyon nem értem, mit rugózol a Child In Time-Bombay Calling témán, akinek van füle, az azonnal hallja, hogy szinte egy az egyben azonos a két szám. Nem csak az akkordmenet, hanem a ritmus és minden egyéb. Kár ezen vitatkozni...
Még messze menő következtetéseseket ugyan nem tudok levonni - hiszen csak idén kezdtem neki a hulladék ilyen típusú felhasználásának -, de lelkes amatőrként összegyűjtöttem a legfontosabb infókat és pár jó tanácsot, amit, bízva a sikerben, én is megfogadtam.Mióta komposztálok, a kommunális…..
Ha valaki a 96-os EB és a 2002-es VB között - vagy azon -  nőtt fel, és kellően zavaros mentális állapotban volt a jelzett időszakban, akkor felnőttkorában könnyen fura dolgokon kaphatja magát. Mondjuk azon, hogy munkába indulva (azaz a felkeléstől a zuhanyzáson át, a munkába vezetői autó útig,…..
Beszállt volna a téli olimpiába, de Innsbruckban nagyon leszavazták...
A Bors rúgta a szaros bilit az égig ma reggel azzal, hogy leírta: Koncz Zsuzsa úgy érzi, persona non grata lett a közmédiában. Mindezt az atv egyik műsorában mondta el, ahová ugyan egy koncert DVD örvén ment be, de hamar politizálni kezdett, és kicsit sérelmezte, hogy 2010 óta nem…..
HawkTrane 2014.12.03 18:54:31
@polyvinyl: Sőt, az eszed alapján 6 év alatti vagy!
Szerdán, ahogy a cc is beszámolt róla, Bródy János azt írta a Facebookon, hogy bár a köztévé teljes terjedelmében levetítette Koncz Zsuzsa emlékkoncertjét, egy dalt valahogy mégis kifelejtettek belőle. Valahogy kimaradt a műsorból az Ezek ugyanazok című dal, holott Bródy…..
HawkTrane 2014.09.11 18:59:07
@valaki senki: Teljesen igazad lehet, de itt most egy konkrét esetről van szó, nem általánosságról. Bródy azt hitte, cenzúrázták az egyik számát, ezt sérelmezte, holott saját kollégái vágták ki. Ő meg bocsánatkérés helyett cinikusan mellébeszél. Ennyi most a történet. Erről mi a véleményed?
A Blikk és a Bors is megírta, hogy péntek reggel Sebestyén Balázs élő adásban tudta meg, hogy meghalt egy közeli rokona. A műsor első 15 percében még ott volt a stúdióban, aztán a következő blokkban már csak Rákóczi Ferenc és Vadon Jani maradt a Morning Showban. Ők…..
HawkTrane 2014.09.06 11:01:33
@polyvinyl: Persze tudom, nincs igény tapló műsorokra. Mindenki Bartókot hallgat.
HawkTrane 2014.09.06 19:25:47
@polyvinyl: Oké, bocs így belegondolva igazad van!
HawkTrane 2014.09.06 19:30:54
@EvilHedgehog: Én nem hallgatom, mert nincs rá igényem. Ha más is ezt tenné, nem lenne már a műsor. Mit nem értesz? Aki hallgatja, nyilván élvezi...
Az omegás Kóbor János vagy Hobó a magyar Mick Jagger a lányok szerint? Mit tud kezdeni egy asztalos a Stones nyelvöltős logójával? Megírja-e Hobo a Rolling Stones könyvének folytatását? Megannyi izgalmas kérdés, amit az ötven éves Rolling Stones-jubileum kapcsán tettünk fel az…..
HawkTrane 2012.07.13 08:57:13
@Rodzservótersz: Én finomabban fogalmaznám, bár ugyanezt gondolom.
Nem az a bajom, hogy valaki nem hallgatja, az sem, hogy nem szereti. Én sem Elvist, Bill Haley-t meg Fats Domino-t hallgattam annak idején, hanem Animals, Jethro Tull, Doors stb voltak a kedvenceim. Egy mai fiatal nyilván mást igényel, ez természetes. De a régieket leszarozni, na ez a mérhetetlen ostobaság! Én sem hallgatok Bartókot, de ez nem ok arra, hogy unalmas szarnak nevezzem...
Négy évvel ezelőtt, 2008. március 9-én volt a szociális népszavazás.Három kérdésben döntött a szavazáson megjelent 4 millió választópolgár: Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január…..
HawkTrane 2012.03.13 16:34:06
@Bee-zony:
Egész jól eltaláltam akkor az 1.3-at.
Megmondom őszintén, a kihalás egy nagyon túllihegett dolog szerintem. A Földön az ember túlnépesedik, nem kihal. Gondold el, egy csomó előnye is lenne, ha Magyarországon fele ennyien lennénk: környezetszennyezés, lakáshelyzet, munkanélküliség, városi forgalom/parkolás stb. stb.
Szerintem egyáltalán nem lenne katasztrófa ha csökken a népesség, a nagyobb baj az, hogy a primitívek viszont eszeveszetten szaporodnak. Azt hiszem a "fejlett" világban az IQ fordítottan arányos a szaporodással. Ez viszont katasztrófa!
Gondolom majd felveted a gazdasági (főleg nyugdíj) problémákat. Ez azonban szerintem kezelhető, azért annyira nem hirtelen a fogyatkozás. A nyugdíjkorhatárt nyilván folyamatosan emelni kell, vagy rászoktatni végre az embereket, hogy gondoljanak maguk is az öregkorukra...
HawkTrane 2012.03.13 21:59:16
@Bee-zony: Jók a meglátásaid, meg a javaslataid is. De nyilván te is tudod, hogy ez sosem valósul meg. Pedig jó lenne, mert a hagyományos megoldások már sehová sem vezetnek, ez látszik. Szerintem az olasz nyugdíjas esete semmit nem jelent, ámokfutó őrültek mindig is voltak, meg lesznek is. Polgárháborútól pedig nagyon messze vagyunk. Szerintem max. 5% akiben ilyen hajlam van, annyi pedig kevés hozzá. De lehet, hogy én vagyok túl optimista. Abban bízom, hogy néhány év múlva elkezd újra talpra állni a világgazdaság, és akkor szépen elsimulnak a hullámok, és poshadunk tovább. Az persze nagy kérdés, hogy ezt megelőzi-e egy teljes összeomlás, mert az nagyon benne van a pakliban...
HawkTrane 2012.03.16 22:42:40
@Ironfist: Hát ez az. Meg is írtam róla a véleményem. Cinikus és felháborító, ahogy a kormány többi dolga is. El tudom fogadni, hogy nincs pénz, de hogy össze-vissza hazudoznak, azt nem.
Magánnyugdíjpénztár pl. Ha azt mondják bocs, de kell a pénzetek, még el is fogadom. De hogy komolyan el akarják hitetni, hogy nekem jó, ha elveszik, na ez az igazi pofátlanság!
Friderikusz Sándor meglepő módon ismerkedett vízilabdás játékosával a Legyen Ön is milliomos! stúdiójában a ma esti adás felvételén - írja a Blikk."Soha nem értettem, mi a jó a vízilabdában. Abban az értelemben, ami a víz alatt történik. Miért nem kamerázzák be, hogy…..
HawkTrane 2012.03.14 21:42:36
@Bogyó 2: Természetesen így van, ahogy mondod, jó részt 69 januárjában rögzítették a Let it Be-t, de hivatalosan (és ténylegesen) az az utolsó megjelent lemezük. Abbey Road: 1969 szeptember, Let it Be: 1970 május.
HawkTrane 2012.03.15 09:35:19
@carlos z.: Mélységesen egyetértek minden szavaddal! Hálistennek nem kötelező néznünk :-)
A jugoszláv légitársaság (JAT) 367-es, Stockholm és Belgrád között közlekedő járatának McDonnell Douglas DC-9 típusú utasszállító repülőgépe 1972. január 26-án a Német Demokratikus Köztársaság légterében felrobbant, a levegőben kettétört, és alig egy perccel délután…..
HawkTrane 2012.01.26 13:26:06
@Vogel Zs: Amit mondasz az tévedés.
9mm-es lyuk az semmi!
Nem egyszer volt már, hogy az egész ajtó kiszakadt, a gépnek nem különösebben gond. Az utasoknak persze annál inkább az a bizonyos légnyomáscsökkenés miatt.
HawkTrane 2012.01.26 15:30:03
@GrG: Nem tudom milyen bajszosokról beszélsz, amit én mondok az valóságban (nem is egyszer) megtörtént tény: Ilyen-olyan okból kiszakadt az ajtó, a gép simán kényszerleszállást hajtott végre. Olyan is volt, hogy pokolgép vágott több méteres lyukat a gép oldalába, és szintén leszállt. (Sajnos persze néhány utas kirepült a légnyomás miatt)
HawkTrane 2012.01.30 08:10:43
@Vogel Zs: Ja, oké, akkor igazad van, csak én értettelek félre! Azt hittem arra gondolsz, hogy egy pici lyuk elég ahhoz, hogy a hirtelen légnyomás szétkapja az egész gépet :-)
TComment A Forma-1 istennői 2012.01.21 06:15:00
Nem csak a sebesség, a szépség is számít Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
f1 Schumacher feladta a szezont 2010.06.11 11:14:00
A német elismerte, hogy az idei Mercedes nem elég jó, és nem is lesz az, már 2011-re koncentrál. "Mindig a bajnokság a cél, de egy bizonyos ponton rájössz, hogy ennyid van. Az év még hosszú, de nem igazán vagyok abban a helyzetben, hogy vb-t nyerjek, vagyis a szezon inkább már…..
HawkTrane 2010.06.11 12:53:39
@Editor Bob: Talán korodnál fogva nem emlékezhetsz, de pl. Niki Laud világbajnok lett a visszatérése után. (Ha jól rémlik a második szezonban, ez még suminak is összejöhet)