Regisztráció Blogot indítok
Adatok
firdaws

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Brent Mail ausztrál művész nagy rajongója a szabadtéri fotózásnak, az óceánnak, az adrenalinfokozó sportoknak, a jó thai currynek, az egyedi, kézzel készített eszpresszó latténak (ami természetesen jobban csúszik baráti körben), és ahogy a fotókon is látszik, a meztelen női…..
firdaws 2011.11.10 11:41:31
Ha valaki megkérdezné, azt állítanám, hogy Kovásznai György Habfürdője a világ legzseniálisabb rajzfilmje. Szerintem nem tévednék nagyot.Alant épp ott csatlakozunk be a történetbe, mikor az esküvője elől menekülő epegörcsös vőlegény (aki nem mellesleg egy kirakatrendező,…..
Amennyiben korszakokra akarjuk bontani az életünket, sok minden jelentheti egy-egy időszak végét/kezdetét, születés vagy halál, szerelem vagy szakítás, egy mondat, egy ölelés, egy mosoly, egy kézfogás a diplomaosztón, vagy az, hogy elmész a Portishead koncertjére.  Mert…..
Ha már úgy esett (és úgy esett), hogy ma van a születésnapom (óh, köszönöm, köszönöm) akkor gondoltam meglepem magam egyik kedvenc Bob Dylan számom visszafelé játszott verziójával, (azaz REverziójával). Miszter Dzsóónnsz. Izé, akarom mondani Sznnóózsd retszim!Hogy ezt mér…..
firdaws 2011.05.13 10:16:27
Azt hiszem ez az a dal, amihez nem lehet, és nem is kell mit hozzátenni. (Aki meg nem tudja kicsoda, micsoda és miért, az nézze meg ezt, ezt, ezt és még persze ezt.)..
Nekem az a meglátásom, hogy ha az ember kellemes vasárnapi zenét keresgél, akkor jól teszi, ha rátalál az UByK nevű amerikai (meg kicsit svéd meg kicsit ausztrál) csapatra, mert ők szolgálnak effélével. A nevük nem rövidítés, tulajdonképpen nem is jelent semmit, de annyi…..
firdaws 2011.03.30 16:00:12
Nem tudom, hogy a nagyzenekari előadás, vagy a hölgyek énektudása okolható e a dologért (valószínűleg a kettő együtt lesz a felelős), de annak ellenére, hogy alapvetően nem vagyok a műfaj túl nagy kedvelője, ezt a videót mégis időről időre előveszem, hogy aztán egymás után…..
firdaws 2011.03.10 19:03:30
Roppant aktuális volna nőnap alkalmából ideszúrni egy klasszikus bugyicsúsztató soul zenét valamelyik afroamerikai nőcsábásztól, de mégiscsak túl könnyű. Ezért jöjjön egy feldolgozása az egyik bugyicsúsztató klasszikusnak, méghozzá a legnagyobb szoknyavadásztól, Marvin…..
firdaws 2011.03.09 08:58:33
:)
A süketnéma dobos nyomasztó figurája többször is kísértett gyermekkori álmaiban. Ennyi maradt meg bennem elsőre az Eszkimó asszony fázik című, kultikussá vált alkotásból, melyről azt hittem (egy kicsit talán joggal), hogy az Elektromos eszkimó folytatása. És odavoltam az…..
firdaws 2011.02.28 09:10:36
@leveletkaptamlájf: nem is a Marietta hangon a fókusz (másrészt pedig igencsak) HANEM a fíílingen, amit az URH, BALATON, TRABANT A.E. BIZOTTSÁG, KONTROLL CSOPORT, EURÓPA KIADÓ stb..szolgáltatott annak idején - az akkori életérzés, melyet a magyar alternatív underground - mégha megnemtűrtnek is nyilvánították őket, vagy sokszor saját lakáson készült felvétellel is de - megzenésítve átadott (egészen más dimenzió, mint az a mese, amelyben az órák hosszig haját bársonyosra fésülő majd babaszobai bájjal a tüllszoknyáshamupipőke Joanna Newsom éteri magasságokba repíti hallhatóját a MÜPA legelőkelőbb termében) (amíg az bárányfelhő, ezek a felsoroltak a föld, rosszabb esetben taposóakna)(...)
firdaws 2011.02.28 09:37:28
@leveletkaptamlájf: persze, és azon körülmények közt így jött össze, de legalább ők mertek... nekem pl az a hamisság is egyfajta rebellió, egy fogás
Az az igazság, hogy eredetileg nem terveztem Joanna Newsom posztot írni, miután az utóbbi egy hónapban elég sok helyről róla lehetett hallani múlt hét szombati MÜPA-beli koncertje kapcsán. De olyan wow-élménnyel álltam fel a koncentről január 29-én, hogy egyszerűen nem tehetem…..
firdaws 2011.02.03 10:07:45
@leveletkaptamlájf: és ha már elolvastad, csúsztasd ide...
Szedjük csak össze mit is tudunk Görögországról! Szikrázó napfény, azúrkék tenger, parália, gyros, tzatziki, fehérre meszelt kékajtós házak, pálmafák, romok, Ouzó, Metaxa, Homérosz. Nagyjából ennyi, na persze lehetne még rugózni az ókor nagyjain éppúgy, mint az…..
Nehéz erről a dalról írni, két okból kifolyólag: egyrészt közel sem vagyok annyira magam alatt (hat láb mélyen?), mint amikor rátaláltam hetekkel ezelőtt (bár ahogy hallgatom újra és újra, kezdek haladni afelé), másrészt pedig megtették előttem (onnan tudom, hogy ott akadtam…..
Megint krautrock, de egy kicsit más, mint az eddigiek...A Kollektiv (ejtsd: Kollektiff) nevű formációval ismerkedünk meg, és egy apró-cseprő, nem egész tizenöt perces zengeménnyel, benne a hírhedett mollos reszketéssel.De hajaj! Azon kívül, hogy a Karpenkiel ikertestvérek…..
Már megint ezek a germánok! De nincs mit tenni, el kell ismerni, szorult beléjük némi tehetség, hiszen Johann Sebastian, Wolfgang Amadeus, Ludwig van és társaik után nekik köszönhetjük a krautrockot is! Danke schön!Ma a hetvenes évek elején mozgolódó (és első körben nem sok…..
Gyurmapókhoz hasonlóan közelítettem meg az idei blogos ténykedésem kezdetét. A "kivel is kezdhetném legtökéletesebben 2011-es posztjaim sorát?" kérdésre az egyértelmű válasz számomra Björk; így született ez a kurta bejegyzés.Ő az én szememben A Művész - így aztán…..
K. artikulálatlan visítást hallott. Egész testében megremegve a hang irányába fordította fejét. A dermedt félhomály hirtelen szertefoszlott és abban a pillanatban észrevette barátja félreismerhetetlen körvonalait, amint markánsanmegduzzadva - egy jókora kupacot formálva -…..
8 perce volt, hét lett belőle mint egy hátsó udvaron sütés, mindennapi rutinból persze. Aztán rutinná szürkül a megmaradt hat perc és az emlék, amiből tovább épültünk már nem elég kajára sem. Lassan kifogy belőle a szufla, nem elég hogy egy vízióra öntött, csöpögtetett…..
firdaws 2010.12.17 10:44:35
:)
csöndablak névtelen 2009.08.03 20:57:00
Vár. Ezernyi gondolat, lehetőség és párbeszéd átfutott a fején már. Magában rengetegszer lejátszotta a jelenetet, hogy milyen lenne, ha a fiú végre felbukkanna. Bántaná. Még talán kiabálna is. A fejéhez vágná, hogy mennyit várta, hogy megbeszélték, és hogy soha nem képes…..
firdaws 2010.12.17 10:41:52
Az alternatív zene 90-es évekbeli gráciái közül kettő már feltűnt itt, a harmadik, PJ Harvey kicsit váratott magára. Miután azonban Gyurikával, Desert Sessions-ös posztja alkalmából megalapítottuk a harveizmust ennek az oldalnak a hasábjain, itt az ideje, hogy Polly Jean is…..
firdaws 2010.12.08 10:59:19
Nekem ő az intellektuális kaméleonok egyike, egyszer tüzes nőördög (www.youtube.com/watch?v=RzwG3r9_L9o) másszor , anakronisztikus Emily Brönte lány (lsd itt)(és ha már párhuzamot vontam, megmutatnám, hogy Bronte sem volt semmi: asztrolena.blog.nlcafe.hu/?view=bejegyzes_oldal&bejid=149842). Mintha egyazon klub tagjai lennének.

Jó ez a szám!
A Ninja Tune második évtizede (vagyis a mai nap tárgya) szól igazából a nagy fogalommá válásról. Az előzményben említett nevek jelentős része világhírt szerzett a saját kategóriájában, illetve csatlakozott számos olyan előadó, akik csak tovább csiszolták az egyre fényesebb…..
Éjfekete rejtélyesség és levendulavirágban pácolt, élénk varázslatosság keveréke ez az erdők-mezők illatát árasztó kis folk muzsika számomra, amit Ritchie Young és társai egy elhagyatott hatalmas, szakállvirágokkal átszőtt tölgy odvába vájt, tőzegmohával vastagon…..
Egyszer csak rajtakaptam magam, hogy azt gondolom: Patricia Barber maga az isten (függetlenül az évezredes vitáktól, hogy akkor most isten férfi vagy nő, szakállas vagy mellyes, esetleg mindkettő vagy éppen egyik sem). Persze rögtön cöccögtem egyet, hogy ez azért erős túlzás, de…..
"Nagy fehér plakátok kapaszkodtak a házak falára. Véges végig az utcákon új plakátokat ragasztottak ki megint. Odatapadtak a kirakatok üvegjére, a kávéházak ablakára. Ott voltak a mozgószínház reklámok között, a hirdetési oszlopok hasán. Nem Parancsok, nem Rendeletek, nem…..
A mai nap egy érzelmes ódát prezentálunk a bagózáshoz, de FIGYELEM! Bármily csábítóan is hangzik a dal, a dohányzás akkor is káros az egészségre! Szóval, ne gyújtsatok rá! Legalábbis ne rögvest! ..
firdaws 2010.11.12 12:02:24
@alfa_beta23: igen igen, és az evés is az...www.youtube.com/watch?v=O4EzExFDvrY