Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kispaci_S80

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elkezdték kijelölni országszerte a polgári védelmi szolgálat tagjait. Az eddig önkéntesek által végzet folyamatokat mostantól a helyi önkormányzati vezetők által kijelölt emberek fogják végezni. 2010-ben az árvíz idején mi is szerveztünk önkénteseket homokzsákpakolásra, de…..
kispaci_S80 2012.08.01 20:58:01
Érdekes cikk, érdekes hozzászólások.....

Én kaptam ilyen levelet, hogy adjam meg az adataimat, mert "be kell lépnem".
Nagyon kíváncsi lennék a szűrési feltételekre és nem mellesleg nekem is kicsit furcsa az egész.

Páran itt munkásőrséget vizionáltak, meg fityesz hadsereget. Az én életemből kiindulva a kiválasztásnál nem nagyon hiszem, hogy ilyenben gondolkoztak volna. De ezen véleményen levők legalábbis megnyugadhatnak, hogy minimum 1 ember ilyen módon nem fogja a rendszert "szolgálni és védeni".

Tények velem kapcsolatban:
- "alkamatlan" besorolást kaptam a katonaságnál a hátam miatt (nem volt kamu, rossz volt a tartásom), így árokásást, homoklapátolást ne várjanak el tőlem
- gyűlülöm a politikát, utálom a politikusokat, tulajdonképpen nagyon sok dolgot utálok a hazai állami közigazgatással kapcsolatban
- jelenleg is egy olyan cégnek dolgozom amely rendkivül kritikus feladatot látok el, nem lenne jó, ha ide-oda rángatnának
- MO-on dolgozom alkalmazottként és becsülettel adózom ezért a munkáért, 100%-osan
- fentiekkel párhuzamosan szlovák cégtulajdonos is vagyok ergo a "rendszer ellensége", de a MO-i gazdaságpolitika nekem is ellenségem, ahogy csinálják, nekem ez a cég a "nyugdíjpénztáram".

Amire kíváncsi lennék:
- kifizetik-e a napi béremet, ha el kell mennem valahova és nem annak a cégnek "termelek" ahol főállásban vagyok (keményen a zsebükbe kell nyúlniuk, ami nyilván az adófizetők pénzéből állnak)
- ha nem fizetnek, akkor mitől várnák a lojalitást
- a drága jó ötletgazda szerint vajon mennyire veszélyes a helyzet, ha elrángatnak össze-vissza és emiatt elvesztem az állásom, fogják-e fizetni a kieső bért?
- vajon mit szól a munkáltatóm, hogy van egy dolgozója akire számít, az komoly, nemzetközi projekteken dolgozik, de egyszercsak elrángathatják?
BuheraBlog Hírek - 2012/19. hét 2012.05.13 22:06:00
A Te Bankod Még a Subbát is megjárta bra felfedezése (a tükrözésért thx Gabucionnak!), mely szerint a yourbank.hu kint hagyta az OTP-vel folytatott SZÉP kártyás tranzakciók naplóit a weben, így gond nélkül lehetett böngészni, milyen értékben és kinél fogyasztottak a kedves…..
kispaci_S80 2012.05.24 11:51:12
@RockWood1911:
Te beszélsz? Még a járulékokat sem tudjátok időben befizetni....

Jasmine IT & Consulting Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság

A végrehajtás elrendelésének időpontja: 2010. április 2.
A végrehajtás ügyszáma: 5868666438
A végrehajtást elrendelő megnevezése: APEH Észak-budapesti Adóigazgatósága Hátralékkezelési Osztály 2.
Az értesítés (indítás) kiállításának időpontja: 2011. október 27.
Bejegyzés kelte: 2011/10/27 Közzétéve: 2011/11/10
Hatályos: 2011/10/27 ...
kispaci_S80 2012.05.24 13:24:55
@PACy:
"nonprofit lenne a vallalkozas, de valami azt sugja, hogy nem ez a helyzet."

néhány pénzügyi évük elég minuszos volt és ez persze miért ne lenne igaz, hiszen követnek minden jogszabályt. Szóval kell a reklám és a felhajtás.

Ha van üzleti érzékük, akkor szépen csendben írnak a háttérben Buherának, hogy "lécci szedd le, mert ez nem jó nekünk". Ehelyett jött a hozzászólás "szeddle vagy megdöglesz "egy nicktől + honlap cím mellette és egész nap mindenki azt kattintgatja.
kispaci_S80 2012.05.25 15:09:54
Hű, most látom csak, hogy lassan több, mint egy éve nem írtam semmit saját, metálszürke S70-esemről. Pedig meg voltam róla győződve, hogy nem így van, de valószínűleg csak a temérdek mivanavolvóval? – jellegű olvasói kérdés visszhangja rezonált a fejemben. Nagyjából…..
 Elnöknőt választ Magyarország.Rubint Réka új fotójaRubint Réka (1978. június 28.) magyar fitnesz-celeb tanításai videószoros mértékben árasztják el az edzőtermeket, negyed millió kedvelője van. A napokban lefotózta magát az autójában, és a…..
Bérlő: MÁV Zrt. Üzemirányító Központ Bérlő profilja: Vasút Irodaház: Kerepesi út Kiadó irodák Alkalmazottak száma: 200…..
kispaci_S80 2011.11.24 16:07:03
kispaci_S80 2011.11.24 16:47:28
@ColT: Nem tudják minden esetben. A SZVÖR amivel "figyelik" a vonatok helyzetét az kalkulál, illetve a kézzel bevitt adatok alapján tudja kábé(!), hogy merre van a vonat.
1-2 éve mikor otthagytam a START-ot, akkor éppen tervezték, hogy GPS lesz a vonatokon és lehet majd követni. Volt egy béta oldal, ahol 4-5 vonat helyzetét lehetett követni, de elég kezdetleges volt és ahogy elnézem nem tértek még át arra.
kispaci_S80 2011.11.24 17:04:10
@füligjimmy9: Nagyon zsír :)
Anno még vita volt, hogy a Start és a Gépészet külön rendszert használjon vagy közöst..... 2 év alatt megvalósítani tényleg példaértékű. Sok más rendszernél iszonyat küzdések voltak.
Kamilla szomorúan vette tudomásul, amikor törölték Prágából hazafelé tartó esti járatát, és csak másnap reggel indulhatott. Megírta az Orangewaysnek, akik 2 hónap alatt arra nem vették a fáradtságot, hogy a jegy árát visszaadják:Egy június végi szombat reggel utaztam…..
A jövőben nemcsak szlovák rendszámú autók gazdagítják a magyar utak látképét, de a fiatalok kezében megjelenhet a Kofola és a Deli csoki is. A hazai cukros, sós és koffeines termékek drágulása beindíthatja ősz végén a kalória-turizmust. Több utazási iroda már most hirdet…..
Új MÁV blog E-ticket problémák 2011.08.26 08:45:00
Bence, aki amúgy állhatatos kommentelőnk és törzslátogatónk is egyben, a saját e-ticketes történetéről írt nekünk levelet. Mivel az interneten előrendelt jegyét a gép nem adta ki, ezért elvileg jött volna a már nálunk is ezerszer kibeszélt procedúra: a kalauztól utasleadási…..
kispaci_S80 2011.08.26 21:22:45
www.mav-start.hu/hirek/hir.php?mid=14e579353bde0e

"Az E-Ticket rendszer leállását, az azt kiszolgáló tárolórendszer meghibásodása okozta, amely kezeli egy, illetve kettő lemez meghibásodását a tartalék lemezek bevonásával. Jelen esetben szerdán – viszonylag egymáshoz közeli időben – három lemez hibásodott meg."

Az üzemeltetést ismerve az "egymás közeli időben" nagyjából hónapokat jelent az üzemeltetők számára

"Jelenleg a gyártó németországi központjában elemzik és keresik a hiba megoldását. "

Magyarán egy deka mentésük sincs szalagon, vagy egéy adathordozón amiről vissza tudnának állni.....
kispaci_S80 2011.08.26 21:25:58
@AndOr: Nincs B terv..... lesz ahogy lesz. Felelősök nincsenek ott.
Majd kidumálják házon belül: elővesznek egy listát, hogy mit akartak venni és mikor húzták le a költségvetésből, erre a vezetők csendben lesznek. Kifele meg kit érdekel, aki utazni akar úgyis megveszi a jegyet a pénztárnál.
kispaci_S80 2011.08.26 23:21:36
@vanek ur: Igen, az elmélet és a józan ész alapján így működnek a dolgok. Azonban vannak helyek, ahol nem. Ahol az is belefér ha felhívom az IT vezetőt és megkérdezem, hogy mi legyen az új levelező szerver neve, mert a régit nem lehet feltámasztani és nem vettek mentőrendszert sem a 2000+ fős rendszerre
(helyszín: MÁV egy üzletága, 2004 körül)
A disznótor nem a pörkölt felzabálásával, hanem a vér felfogásával kezdődik - ez az ősi felcsúti bölcsesség jutott eszembe, mikor az Alkotmánybíróságról kiszivárgott, manyupokkal kapcsolatos határozattervezetről olvastam. Hajaj, lesz baj elég. A tervezet ugyanis kimondja,…..
Alice és Bob Moslékból vacsora 2011.08.03 08:03:00
Képzeld el, hogy nem tudsz főzni. Megvan? Most akkor tegyük fel, hogy álmaid nőjét szeretnéd egy csodálatos vacsorával elkápráztatni, egy vacsorával, amit te főztél? Mit tennél? Megmondom én mit tennék. Két lehetőséget fontolnék meg: keresnék egy receptet és még a vacsora…..
Nemrég jelentette be az indiai kormány, hogy végre elkészült a sokak által már csak soha meg nem valósuló, üres politikai igéretként számon tartott számítógép, amellyel az indiai fiatalok körében a digitális írástudás terjesztését szeretnék elősegíteni. A fejlesztése…..
Ha a hölgyet az óra járásával megegyező irányba látod forogni, akkor a jobb agyféltekédet használod.>Ha a hölgyet az óra járásával ellentétes irányba látod forogni, akkor a bal agyféltekédet használod.>>Néhány ember képes arra, hogy mindkét irányt felismerje, de a…..
Van egy visszatérő helyzet, amit sehogyan sem értek, de szinte mindig belefutok. A történet az alábbiak szerint fejlődik ki. Adott a feladat, hogy valamilyen írásos anyagot kell elkészíteni. Ez igazából lehet bármi: SLA jelentés, specifikáció, biztonsági szabályzat,…..
kispaci_S80 2011.03.16 20:14:34
Teljese jó a fentiek. Hozzáteszek pár szösszenetet én is:

Jó szabályzat alapelve:
- többrétegű. Általánostól fókuszál a konkrétabb fele
- maga a change management - általánostól a konkrétabb fele kidolgozva

"akkor még az is előfordulna, hogy azok akiknek olvasnia kell a szabályzatokat el is olvasnák."
Nem csak olvasni kell. Meg kell követelni, hogy alkalmazzák. Jól be kell határolni a feladatköröket és ha a lehetőség megvan, akkor jól le kell írni a lépéseket (technikai guide).

Egy jó szabályzat adjon jó támaszt a vezetőnek/döntéshozónak és a végrehajtónak is.
Adjon egyértelmű választ a napi feladatokra (nem az ad-hoc implementálásra) . Az új dolgok bevezetését követő lezárásnak legyen követelménye a megfelelő dokumentáltság ami illeszkedik a meglevőbe és ne feledkezzünk meg a képzésről sem. Szintén azt erősíti, hogy a dolgozónak lehetősége van megérteni azt amiről szól a szabályzat, illetve tudja, hogyha valamit nem ért akkor kihez fordulhat bizalommal - mertha nem tartja be nem csak magának árt vele.

Ha nem alkalmazzák akkor szankció (motiválás) és persze nem árt a következetes vezetőség sem. Nem árt őket is képezni, hogy egy szabályzat bevezetés mivel jár, milyen emberi tényezőkkel kell számolni. Tudni kell mennyire elkötelezettek - a mérés/feedback alapján erősíteni őket.

Egy jó minősítés megválasztása nagyban biztosítja annak a sikerét, hogy működik és megfelelő egy szabályozottság......

És végül nem árt jól megválasztani a kollégákat és a beszállító cégeket akik részesei a szabályzatnak :).
- Te, figyelj, van egy kis gond a papírokkal. Szívemben nagyot moccant a rozsdás kés, a következő pillanatban pedig éktelen harag öntött el. Most ülök autóba, verem pépesre a szemétláda fejét, kicsinálom, ütöm, amíg meleg, megtaposom, a korláthoz csapkodom... Nyugalmat…..
kispaci_S80 2011.03.14 21:48:48
@kispaci_S80: éshogy öröm bódogság legyen ezt az oldalt egy Szlovák cég üzemelteti, fejleszti :)
Hibába...minden út SK-ba vezet :)
BuheraBlog XSS az Android Market-en 2011.03.08 19:21:00
 Mire nem jó egy buta böngészőhiba! Jon Oberheide egy olyan XSS-t fedezett fel az Android Marketen, amit bármilyen script kiddie megirígyelne: ha beírsz egy tetszőleges szkriptet az alkalmazásod leírásába, az bizony lefut.  A dolog azért különösen gyönyörű, mert a Market…..
2007. április 1. Bolondok napja. És egyben életem legszörnyűbb napja. Próbáltam áprilisi tréfának felfogni, de sehogyan sem ment. Édesapám 3 nappal azelőtt hunyt el, teljesen hirtelen távozott, így elég feldúlt állapotban értem haza este 8 körül. Maszat kutyám épp anyunál…..
kispaci_S80 2011.02.09 22:31:06
Korábban ígértem, most betartom az adott szavam, hogy kicsit belemászunk a 8mm-es mítoszba. Steven Spielberg, M. Night Shyamalan és jó néhány sikeres rendező első csodagépéről pár méltató szó. A történet 1923-ban kezdődik, a praktikus házimozi készítés idején. A nagyobb,…..
Még néhány nap, és Magyarország lesz az Európai Unió soros elnöke. A külföldi sajtó mégsem ezzel van tele, hanem a kedden hajnalban elfogadott szájkosár médiatörvénnyel. Kommentárok és egyéb írások tömkelege kritizálja az új szabályozást, szinte nincs olyan európai lap,…..
kispaci_S80 2010.12.24 14:14:33
@manager2008: Szlovák cég a tulajdonosa :)
Mint bizonyára mindannyian hallottatok (sic!) már róla, az iWiW új, redizájnolt felületei a hét közepén élesedtek. Azt hiszem, nem lenne fair huszonötödszörre is túlságosan mélyen összehasonlítgatni az iWiW-et a Facebookkal. (Már ugye egyre kevésbé érdemes...) Aki belép ma az…..
 Az alábbbi szakértői vélemény -amelyet Szagértő néven posztoló olvasónk küldött be -  azt taglalja, hogyan élhetnek vissza a mobiltelefon szolgáltatók a számlázással. Egy próbapert nagyon megérne a dolog. A blog jogvégzett olvasói bizonyára találkoztak már…..
kispaci_S80 2010.11.18 15:46:33
@Gróf Úr: :D
meg aki elolvassa az is :)