Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rainman_10 éve

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meglepően sokan vannak, hiszen a Föld népességének körülbelül 8-10 százaléka balkezes. Mégis keveset tudunk róluk, és a mai napig rengeteg tévhit terjed azokról, akik a többséggel ellentétben nem a jobb kezüket használják elsődlegesen. Miért lesz valakiből balkezes? Igaz, hogy a balkezes gyerekek…..
Úttörő kutya, kommunista ősember és Veres Pál szexológus nevelte a Kádár-kor ifjúságát a nekik szánt újságok lapjain.  ..
rainman_10 éve 2018.09.19 19:01:10
@Pirx: Úgy biz'a!
Led kijelzős elektronikus dobókocka! Megcsináltam!

No meg a "hobbim a csillagos ég" sorozat: lapszámról lapszámra egy csillagtérkép, hogy mit érdemes mikor megfigyelni....
A Kumar szülők ikreikkel és autista fiúkkal a múlt héten Dubajból Párizsba akartak repülni. Már minden ellenőrzésen átmentek, bent voltak az utastérben, amikor a személyzet kérte, hogy hagyják el a gépet. Nem értették, hogy miért...
A Supergirl 2. évadának 10. részében Miss Martiant kínozzák a marsiak nem is akárhogy, hanem magyarul. Az első évad óta jelenlévő Martian Manhunter is beleavatkozik a jelenetben, tisztán érthetően rászól a nőre, hogy “Fejezd be!”. Vagyis inkább azt mondja, hogy Fegyézd bé! Mondjuk inkább olyan a…..
Egy brooklyni állami iskolában még 2014-ben egy pedagógiai asszisztens bevert egyet az ebédlőben étkező autista tanulónak. A pillanatok alatt lezajlott esemény teljesen megváltoztatta Milton Parker, fekete férfi életét...
Végre megérkezett a mozikba a Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet, amiben helyén van a látvány, a sztori és a színészi játék is, ugyanakkor a klasszikus Csillagok háborúja-hangulat mégis mintha hiányozna belőle. Ettől függetlenül kötelező mozis nézés, hiszen abszolút van…..
rainman_10 éve 2016.12.18 19:56:08
@nick papagiorgo:

Köszönöm a visszaigazolást...

Igen, ma röhejesnek tűnik, hogy kávéfőzők játszották a zűrhajót, citromfacsaró a parabola antennát.

De ha belegondolsz, hogy a cégednél leltár van, és rajtad keresik a "FED-EB-et", hát tuttira beleéled magad.

Megjegyzem: Mézga Aladár úrkalandjai sem felejtősek.... És hát tudjátok: volt alkalmam nyomtatásban is átélni....
Minden epizód egy külön kitekert világ, egy "rímhányó" - Romhányi víziója....

És HA már rajzfilm:
Star Wars univerzumban epizódok közötti történés feldolgozása....

Aztatat hallom egy rajzolt szereplő hangján (szinkronizálatlan fimben, érthető magyarsággal:): "adjunk neki sült almát"...
én és a fiaim is dőltünk a röhögéstől....
rainman_10 éve 2016.12.18 21:07:09
@midnight coder: A dűne okán nekem egy PC-s játék ugrik be,, meg az előzmény játék, meg az utobbi játék.. Három ház, meg a fremenek....
A dtvnews.hu tette közzé a Telekom IPTV és digitális kábeltévé kínálatát 2017. január 1-jétől igen komolyan érintő átrendeződés hírét: jönnek a TV2 kábelcsatornái, de kikerülnek a csomagokból (AZ ÖSSZESBŐL BAZDMEG) a FIC, azaz Fox International Channels csatornái. MINDEGYIK: Az összes…..
rainman_10 éve 2016.11.03 20:17:27
pont a Telekom IPTV platform-ja az, ami mindenféle közvélemény kutatás, meg nézettségi kérdőív nélkül reális statisztikát tudna nyújtani az egyes csatornák nézettségéről.
Merthogy csak a szolgáltató által adott, beregisztrált eszközön nézhető, annak van egy azonosítója, egy csatornaváltás azzal kezdődik, hogy eszköz azonosító bekerül a központba, logolódik, aztán bekerül, hogy hová navigálna, logolódik, az is logolódik, mit rögzített, hányszor nézte vissza.

Pont az IPTV platform az, aminek esetében "korlátlanul" lehetne bővíteni a csatorna kínálatot,
Kell elég fejegység, kóder, ami rádolgozik egy kellően masszív gerinchálózatra.
Max. ezek lehetnek a szűk keresztmetszet. Meg az akarás...

Mert a ügyfélhez mindíg csak a kiválasztott csatorna jelfolyama megy, nincs az, hogy elfogyott a csatorna-frekvencia az analóg rendszerek esetében, nincs olyan hogy elfogyott a frekvencia a digitális műsorszórás csatornái esetében...

Ja! Telekom szerint 500000 családnál elérhető a 1000 megabites optikás net.... ( akkor Hajrá torrent....)
Meg hallom, hogy valami sokszáz millát kapnak valami hűdeinformatikai fejlesztéshez, csak úgy.... (informatika volt valahol az IWIW is, megvették csilliárdért, aztán hagyták lerohadni)

Meg meg lehet nézni a T honlapját, tele van álláshírdetéssel, hogy lótifuti szerelőket keresnének. (mondjuk a diginél is)
Mindezt úgy három-négy évvel azután, hogy először 1500, majd 1700 doldozót tettek lapátra....

Kiwi....

Anno a net elérés alternatívája volt, meg az első alternatív telefon szolgáltató....:-)

Izaura....

Kalapozzunk valakinek, hogy kiszabadíthassuk béklyiból,

Spíller....
Ja! tuggyuk ki a spiller....

Megsatöbbi....
rainman_10 éve 2016.11.03 23:21:28
@Kard: Amiről a haverod beszélt, az az unicast/broadcast átváltás..... kezdetekben sok szívás volt miatta., lefgagyás, ide-oda váltás, hátha megjavul.
nekem nem a haverom dolgozott ott, hanem jómagam.....
Részt vettem pilot szerelésekben, tesztekben. Pl a tegnap TV-je, amikoris mondjuk egy hétre visszamenően lehet bizonyos csatornák bizonyos adásait újranézni. Tulajdonképpen egy videotéka ez a megoldás, csak éppen a műsorfolyam bizonyos részeit lehet tékázni...
Mindezt az össz gerinc-sávszél rovására.
Ha van sávszél a téka izékre, de ugyaakkor már elfogyott másra, és ki kell venni dolgokat, hogy maradjon egy vajna féle csatorna-csomagnak, akkor mi van?
De ha van sávszél tékázni, akkor mi a korlát másik akár 100 csatornát odatolni?
rainman_10 éve 2016.11.03 23:52:57
@rainman_10 éve: Rémlik: az AXN vállalta be, hogy a t-home neten keresztül is tolja az adását.
Az az időszak vélhetően a kísérletezgetés ideje lehetett

Szerintem a romániába EMIGRÁLT Vajna-TV-ket kéne átterelni valami 360-as video-izére.
(60x480 a normál televízió felbontásból eedeztethető,
Nekem nem jöttek ki, a rendőrségnek igen. Nézzük meg, hogy él-e a bácsi, és ha úgy látjuk, hogy nem, akkor hívjuk megint. Tisztelt Praxis!   Vasárnap reggel arra ébredtem, hogy az alattam lakó néni a nevemet kiabálja,kimentem a folyosóra megnézni mi történt. A néni elmondta, hogy a…..
rainman_10 éve 2016.05.03 23:48:00
@rainman_10 éve: hopsza! Most látom, hogy nem számológép az, hanem kijelzős, kihangosíthatós telefon. letett kézibeszélővel billentyűz, biztosan a mentőket billentyűzi, pedig van ott jónéhány gyorshívó gomb is..
Most egy újabb játékot szeretnék bemutatni nektek az Aranyi Zoltán által felajánlottak közül. Ezúttal a Merkúr fém építőjátékra esett a választásom, amivel egészen biztosan sokan találkoztatok gyerekkorotokban az óvodában vagy a karácsonyfa alatt.A klasszikus vonalat…..
Na ilyennek tuti nem láttad a Mátyás-templomot (kivéve, ha a főhajó közepére függesztettél egy földig érő hintát és aztán mennyezettől mennyezetig el nem kezdtél hintázni úgy, hogy végig fölfele nézel). Richard Silver elképesztő "vertical churches" fotósorozatában, 6-10…..
Tisztelt, barátaim, a kommunisták! A kommunisták, tisztelt, a kommunisták. Barátaim! Tisztelt. Kommunisták! A kommunisták – kommunisták! Barátaim – barátaim. Tisztelt – tisztelt. A kommunisták barátaim. A kommunisták, a kommunisták, a kommunisták! Barátaim, a…..
rainman_10 éve 2013.11.13 23:20:30
Azt még valahogy elnézi az ember, hogy a Bors napi szinten ugrik csukafejest a bulvárszennybe, csak hogy kettővel több cikket hozzon le a Détár-Rékasi-Pikali szerelmi háromszögről, mint a konkurencia. Még talán az is oké, hogy névtelen statiszták félinformációira alapozva…..
rainman_10 éve 2013.10.10 17:35:30
Fánkevő Fáncsi

Ismerem az eredetit, de ez valahogy inkább megtestesíti azt a balladai hangulatot:
www.youtube.com/watch?v=-rKC6S1mFxU
Hobó az elbeszélő, a narrátor; Bill meg az őrületbe hajló menekülő fegyenc...
Nekem ez a feldolgozás a párbeszédekkel, az eredetiből kihangsúlyozott futamokkal, meg mittudomén - valahogy többet ad, mint az eredeti.
Meg volt Bill autentikus sámán is az istván a királyban. Meg mittudomén....

De pont a féllábhiánya miatt interjúvolni.....
Hát nemtudom.
Kérdezték volna azt a szélsőst, aki annyit mondott: szép nap van, soha jobb hírt; mindezt az amputációra reakcióként.
A beruházás a TAO program keretében valósul meg kizárólag magáncégek adományaiból.   2018, Budapest. A Nemzeti Távirati Iroda jelenti: A négy éve elindított Tengerpartot Az Országnak (TAO) program összegéből a felajánló magáncégek Felcsút Nagyközség Önkormányzata…..
rainman_10 éve 2013.08.26 20:16:12
@lobster thermidor:
Bálnavadászat?
netán balneológia? Hát balnatudomány az nem finanszírozható a zősmagyar közoktatásban..
Miniszteriális embör kinyilatkozta, hogy belneológus nem való a magyar felsőoktatásba, mert bálnatudósra nincsen cügségünk..,.
Ja! mostár akkó' lehet bálnatudós?
Netán lehet-é balneológus képzés is?....
Múltkor már kvázi győztest hirdettünk, de ennek ellenére még mindig érkeznek a T-Home karácsonyi ajándékaira váró naiv ügyfelek. Sikoro egy halom vasat (tévét, routert, telefont, táblagépet, fenyképezőgépet) rendelt a tévéelőfizetése mellé, de csak a kábel bekötéséig…..
Hosszú, több mint 3 éves folyamat eredményeként bejelentették, hogy a Google Street View engedélyt kapott, hogy Magyarország is bejárható legyen egy-egy virtuális kirándulás által. Anno, 2009-ben a Google már "hadjáratot" indított Budapest utcáin, ám akkor a fotózást fel…..
rainman_10 éve 2013.02.02 01:25:17
@Csiken Disztroly:

>Bp-n csak fényképézni fognak vagy ott is dumpolják majd az útközben észlelt WiFi forgalmat, mint ahogy máshol is tették?

Benéztél már a wigle.net oldalra? Mióta is gyűjti a wifi adatokat: mint koordináták, ssid, mac-address, titkosítás?
80 Millió fölötti a találatok száma. Ja! a botladozók között a toplistán a nyolcszázasok klubjában vagyok és nem vagyok google ügynök.

Mellesleg: ha valaki wifi AP-t, Routert használ, és kényes a privát szférájára, tiltsa le a hírdetést, gondoskodjon minimum WPA2 titkosításról és pl. mac-szűrésről.

Dumpolták? törték is a titkosítást? Mit értesz dumpolás alatt?

Ha a gps-em elveszti a műhódakat, de a wifim látja a fürdőszobaszalont, meg a szerszámbótot, meg a körbehugyozós talponállót, mac addresseivel akkor jó eséjel gps nélkül is belövi, hogy melyik utcasarkon vagy... már ha van egy globális wifi adatbázis...
Evolúsön 14 évnyi indexelés 2013.02.01 01:38:31
Az ország egyik legolvasottabb hírportálja, az Index.hu, közel 14 éve fáradhatatlanul villogtatja irányjelzőit, és hajtja fel gőzerővel nap, mint nap a friss információkat. Az uralkodó webes trendeknek mindig készségesen alávetették magukat, igaz, a logó nem túl sokat változott…..
rainman_10 éve 2013.02.02 00:52:35
Édes istenem, mit nem adtam volna 1991-ben a Prince of Persia C64-es változatáért! De akkor ez elérhetetlen álom volt, egy lehetetlen vágy, a 8-bites nyomorultak Carmen Electrája, hiszen az Amiga-verzió sem volt hajlandó megmozdulni plusz memória nélkül. De húsz év után úgy tűnik,…..
rainman_10 éve 2011.10.12 20:46:59
@Archenemy:

Bocs! De a régi programozók nem játszhatták el azt, hogy ennek a játéknak +2 gigabájt ram kell, - az alatt nem is indul - , meg a legújabb 3D gyorsító grafikai kártya, - anélkül nem idul.

Volt mondjuk az alap C64, azzal kellett megoldani mindent, és nem kinyilatkoztatni, hogyhát toljá'má' bele még 1 gigát, légyszi.

És megoldották!
Ha kellett egy bájton bitenként tároltak klf. infókat, hogy mit, miért, hova....
Ha kellett processzor-utasítások gépi ciklusainak végrehajtási idejével számoltak, hogy minden időzítés a helyére kerüljön....

Na az volt a programozás MŰVÉSZETE, és nem az, hogy most meg kinyilatkoztatják, hogy egy bármihez is egy atomerőmű kell, mert egyébként nem indul, vagy szaggat, vagy mifene.

Az index fórumán a PC-s verziót elemezgettük, annak is a pályaleíró állományát.
A srácok, topiktársak sok rejtélyre rájöttek, kielemezték, visszafejtettek mondjuk egy-egy szintet leíró adathalmazt.
Nem is emlékszem már, hogy egy szintnyi adat mennyi is volt...

De megsúgom: nem megabájt nagyságrendű....

Egy POP szintet Te hány bájton kódolnál le úgy, hogy csakcsupán egy C64 hardver képességeivel számolhatsz, és persze játékélményt is kell produkálnod?