Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csoko20

0 bejegyzést írt és 2145 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap Bogáncs leírta az ő verzióját, mely szerint több, mint százezren voltak a kormány melletti tüntetésen, most leírom az enyémet, mely meglepő eredményt hoz: senki nem volt ott!   Eleve, nézzétek meg az Index tudósítását, mely szerint százezren voltak. Nos, az Index,…..
ECHO élőben adja a békemenetet, kár, hogy nem kanyarodnak be a Népstadionba, mint a debreceni virágkarnevál a Nagyerdei stadionba, még jegyet is vennék, hogy a lelátóról nézhessem a transzparenseket. Az ECHO szerint "200-250 ezren vannak, de akár félmillióan is lehetnek".…..
csoko20 2012.01.23 13:34:08
@Ironfist: Halványan látszik, hogy egy fekete szalag van az EU-s zászlón.
Egy magyar fokos beleállítva a zászlóba, vagy átdöfve egy huszár szablyával már drasztikus lett volna.
De az is lehet, hogy csak gyászolják az eu-t, mert a főnök szerint haldoklik. Ígí viszont jellemtelen dolog pénzt kérni tőle...
csoko20 2012.01.23 14:01:21
@Ironfist: Lehetséges. Mondjuk az a 14 alak az eu-s zászló felett, azok akiket a gyarmattartók törvényhozó testületébe delegáltunk/pontosabban a fidesz/, teljes jogú tagként.
A fasz se érti! Lehet a hogy van jó kommunista, meg rossz kommunista, ugyanúgy van jó eu-s képviselő meg rossz is.
A képi szimbolika értelmezésében, pláne eldöntésében Kerényi Imre nélkül nem tudok határozottan állást foglalni.
A Fidesz és a Jobbik tüntetés résztvevői a kapitalizmust, a globalizációt, az Egyesült Államokat és az Európai Uniót tartják legfőbb ellenségüknek – ezt a megmozdulások transzparensei, az eseményről készült videoriportok és a helyszíni felszólalások világosan…..
csoko20 2012.01.23 11:27:06
@Mocskos Állat: "pénzt is kell keresni, azt meg olyan isten háta mögötti helyeken termelik, mit Magnitogorsk vagy Izhevsk."

Hát, inkább 5 év mosogatás alahol Angliában mint 1 év az Uralban, egy uránbányában.
Mert ugye nem gondolod, hogy Oroszországban nagyobb presztízsünk vagy befolyásunk lenne mint nyugaton?!
  (Az adatok forrása: http://torokgaborelemez.blog.hu. A grafikon beküldéséért köszi Gézának!)..
csoko20 2012.01.23 09:03:23
@STX Joe: Van egy rossz hírem: ha szegényebbek többet fizetnek, a gazdagabbak pedig kevesebbet, akkor soha nem nyerjük meg az államadósság elleni háborút. Nem lesz egyensúlyban a költségvetés. Az idők végezetéig a globális tőke gyarmata leszünk.
Orbánék évi 5-600 milliárdot visszaadtak a gazdagabbaknak. Ennyivel már lehetne tömködni a lyukakat!
csoko20 2012.01.23 09:53:34
@STX Joe: "Már miért fizetne a szegény többet?
Aki 100 ezret keres (legálisan), az 16 ezer SZJA-t fizet."

Az adójóváírásról megfeledkeztél. Havi 10 huss, még a szuperbruttó eltörlése után is.
78-ból valaki tavaly hazavitt 60-at, most bruttó 90-ből marad 60.

De mindezek, csak apróságok ahhoz képest, hogy évi 500 millárdos lyuk lett a költségvetésben. 500.000.000.000 Ft. Ez kb. másféltucat új adó összesen.
Komoly költségvetési tétel, majdnem kinn lennénk a vízből, de inkkább pitizünk a hárombetűsnek újabb hitelért. Ebből nem lesz győzelelem, sőt!!!
Tegnap, Az Ember, Aki Soha Nem Hazudik, az Európai Parlamentben a következő kijelentést tette: "Az 1949-es kommunista Alkotmány helyett, utolsóként (04:27), utolsóként a volt megszállt országok közül új alkotmányt hoztunk létre". Egymásra tettem az 1949-es és a tavalyi…..
Jó hírünk van: a Helyi Téma című sajtóterméket 2012 januárjától a Magyar Posta fogja kézbesíteni otthonainkba. Hurrá! Mit kell tudni erről a termékről? Tulajdonosa a híres Vitézy család sarja, Tamás. A 90-es évek elején alapozta meg vagyonát, mégpedig gázkereskedelemből. A…..
Nem értem, hogy miről beszél Jávor Benedek.Miért ragaszkodik az LMP az önleszalámizáshoz? „A stratégiáról az LMP kongresszus dönt majd, de abban mindenki egyetért, hogy egyedül indulnak majd, és nem érdekeltek egy „ellenzéki összeborulásban”.A nemrég rendezett…..
Nem is tudom hogyan érdemes megragadni a témát. A frusztrált harag mentén? Amit azért érzek személyesen, mert én is írtam doktori disszertációt, és ha tudom, hogy "törzsanyaggal" is el lehetett volna intézni az írás 90%-át akkor talán nem töltök 4 évet azzal, hogy…..
Megrendülten beszélt lemondása okairól a köztársasági elnök a Magyar Rádió 180 perc című műsorában. „Én csak mindenkinek jót akartam” – idézte Georgijevet forrásmegjelölés nélkül. „Az elmúlt napokban több helyről is azt hallom, hogy le kéne…..
Sárdobáló Az eke szarva 2012.01.18 07:00:00
Ez egy Fülke- poszt Orbán Viktor bejelentette az új vidékfejlesztési stratégiát, szokás szerint újra egy ismeretlen dualizmus-kori politikus, most éppen Darányi Ignác neve alatt. És persze újra szokás szerint nem konkrét szakpolitikát kapunk, hanem nemzeti hőzöngést. Nekem nincs…..
csoko20 2012.01.18 14:46:58
@gonoszzsiga: "Meg nem is csődöltették be a vágóhidakat évenként "pénzügyi" hazardőrök, mint ahogy ez nálunk sok éven át működött."

És még fog is nálunk sokáig működni, sajnos.
Míg Dániában 15-20 gazda tud szövetkezetbe tömörülni addig százszor jobb alkupozícióban lesznek, mint 30 önálló magyar gazda. Itt simán ki lehet baszni ezzel a 30 emberrel, mert tudom hogy min. 20 úgyis velem fog szerződni, mert önállóan arra is sincs lehetőséguk hogy csak 100 km-rel arrébb szerződjenek, szállítsanak egyenként.
Nálunk rosszul cseng a szövetkezet kifejezés...
csoko20 2012.01.18 15:12:50
@Daeril: "Arra próbálok példákat hozni, hogy a statisztikai adataid rosszak, hamis képet festenek."

A statisztikák már csak ilyenek:)))

Ha Ukrajna megtermel 2 millió tonna gabonát 1 millió tonna helyett még nem lesz jobb a helyzete. Ha Svédország megtermel 100 ezer tonnát, de impotál 1 milliót azt feldolgozza, továbbértékesíti a termékeket, az valóban dob GDP-n. De ez már IPARI termelés, a malmaik kiválóan elvannak hazai mg-itermékek nélkül is. A McDonalds-es kaják is az ipari termelést növelik, és nem csak azért mert full műanyag.

A mezőgazdaság csak alapanyagot termel! Attól hogy Esztergomban legurul 100 db közel egytonnás vas a futószalagról még nekünk nem kell, hogy a bányászatra építsünk, vagy valami ottani statisztikában szerepeltessük.

Ja, miért esne ki a mg-i termelés? Mindig is volt és lesz is. De minél kevesebb ember dolgozik benne-függ tőle, annál jobb. Stratégiailag fontos a hazai erőforrások kihasználása, megőrzése, de bármikor lehet váltani importra. /Amivel kurva sok gazdálkodót megszívattak az elmúlt 20 évben./

A XX. század végétől már nem is az ipar, hanem a szolgáltató szektor súlya ami mutatja a fejlettséget. Most akkor egy IT cég által előállított GDP-t az ipari termeléshez kellene sorolni, mert informatikai eszközöket /ipari termékeket/ használ? Vagy egy részét a mg-hoz, mert az alkalmazottak almát ettek brainstorming közben?
csoko20 2012.01.18 16:32:04
@Daeril: "Ha a helyi termelésre enyire érzéketlen volna a feldolgozóipar, akkor miért feküdt meg a legtöbb konzerv és zöldségfeldolgozóüzem a borászatok a húsüzemek garmadái péküzemek? Hiszen csak annyit kellet volna tegyenek, hogy átállnak imprt árura."

Kb. ezer féle képpen tudunk elkurni dolgokat. Az elmúlt 20 évben azt ment, hogy mindenki próbált minél rövidebb idő alatt minél több pénzt kihúzni egy cégből, üzemből.
Tudok olyan konzervgyárat, ami kb. hatszor cserélt gazdát, holott jó évet zártak. Pitiáron felvásárolták mondjuk az uborkát, aztán méregdrágán exportálták. Szép összeget leakasztatottak, kirúgták az alkalmazottakat, cserben hagyták a termelőket. Magyar vállalkozó.

Ellenpélda: német érdekeltségű cég idejött, megvette az üzemet, évek óta korrketen fizeti a beszállító termelőket és az alkalmazottakat. Aztán az anyavállalat teríti az árut egész Európában és ott már ő kaszál rajta. Lehet így is.
A debreceni konzervgyárat franciák üzemeltetik, hasonló logikával.

"Hiszen csak annyit kellet volna tegyenek, hogy átállnak imprt árura."

Nem gondolod, hogy az a párezer hazai tehén biztosítja Magyarország teljes tejfogyasztását? Még emlékszem arra, amikor majdnem 20 éve román sertéseket hoztak be. Vagy Lengyelországból krupmlit. De volt olyan év is, hogy GABONÁból szorultunk behozatalra.
A '80-as években világszinvonalú mg-unkból a rendszerváltás után fasza kisbirtokrendszer alakult ki. Erre még rátett egyet a "sajátos magyaros észjárás" és itt tartunk. Ha a nagyszerű Darányi-terv az önellátó kisbirotkra alapozza az agrárium jövőjét, akkor lesz még lejjebb is.
Abban egyetértek, hogy a mg. alapja lehet több feldolgozó ágazatnak is.

"(Fejlett szolgáltató szektor nem egyenlő az IT cégekkel)"
Csak egy sarkos példa volt.
Schmitt Pál köztársasági elnök a plágiumbotrány kirobbanása óta eltelt 168 óra alatt a következő védekezést dolgozta ki és tárta az ország elé ma reggel a Kossuth Rádióban (link, 07:34-től): 1. "Aki valaha is írt doktori disszertációt, tudja, hogy minden ilyen…..
Debrecen polgármestere saját magát jelölte ki a távozó Cseresznye helyére. A hírre a forint erősödésnek indult. "Nagyon sajnálom Levente távozását, de itt volt az ideje, hogy új kihívások elé nézzen. Én pedig gyerekkorom óta szeretem ezt a zenét, és most, hogy az…..
Olvasd a Sárdobálót is!Orbán Viktor miniszterelnök jó tíz éve nevezte Bethlen Istvánt a harmadik honalapítónak (segítek: az első kettő Szent István és IV. Béla volt). Felületes fikablogok zugfirkászai azt hihetnék, hogy politikai programját tartotta követésre…..
csoko20 2012.01.17 15:26:36
@Madnezz: Ja, majdnem annyira fura mint a Ráhel! ;)
csoko20 2012.01.17 15:57:27
@tomwar: Persze, Orbán a magyar "középosztály" felemelkedésén munkálkodik. Gy.k.: egy hozzá lojális, zárt réteget próbál kialakítani, helyzetbehozni. Az egykulcsos adó, a devizahitelek végtörlesztése és a megfelelő kormányzati pozíciók betöltése mind ezt szolgálja. Az IMF által elvárt megszorításokba persze a szegényebbek is beleadnak majd apait, anyait.
Sőt, azt is megmondta, hogy agrárorzág vagyunk. Ergo majd mehetünk napszámba kapálni a képviselő vagyonyilatkozatokban feltüntett földekre. Ha a multikat kipicsázza innen, még annak is örülni fogunk. Kuss lesz és rend! Lehet olvasgatni Sántha Ferenc, vagy Móricz novellákat....

Mindezeket leszámítva nem értem miért nem lehet burkolt célzásokkal szórakoztatni magunkat. Más már ugyse marad....
csoko20 2012.01.17 16:32:02
@AnnaKarenina: "Lehetünk még újra a 3 millió koldus országa. :( "

Hát, jobb lenne mint a jelenlegi 4 millió:))))
Kezdjük azzal, hogy nem létezik olyan, hogy szakértői kormányzás. Egy kormánynak jó esetben vannak szakértői, ez alapfeltétele a jó kormányzásnak, ad absurdum ülhetnek a kormányban bizonyos területek szakértői is. A szakértők feladata azonban alapvetően a demokratikusan…..
csoko20 2012.01.17 16:15:03
@egerészölyv: "A válság "öngyógyulásához" Bajnai lózungoknál nem tett többet."

ÖNGYÓGYULÁS??? :))))

Vazze, jó hogy azt nem mondod, hogy a KDNP-s imakörök, vagy a fideszes telepaták hatására erősödött 2009-ben a Ft, kerültük el az államcsődöt stb...

Öngyógyulás! :))) Nem gondoltam volna, hogy valami még feldob ma, azt meg pláne nem, hogy Te!!!
"A válság öngyógyulása" hahahahahahaha.....
csoko20 2012.01.17 16:19:00
@egerészölyv: "nem baj, hogy nem értesz a gazdaságtanhoz"

Matolcsy meg Orbán seggét nyalja bátran írsz ilyeneket:)
öngyógyulás:)))))
csoko20 2012.01.17 16:26:44
@egerészölyv: Öngyógyulás:)

Akkor mi a faszért dicsérte Orbán a Bajnai kormány válságkezelését?
Ja, hogy ő sem ért a gazdasághoz vagy ő sem hisz az öngyógyulásban.
ProgBlog Füvet s vizet 2012.01.16 21:37:00
orbán viktor ma ismét tervet jelentett be (Jajjj!!!): ezúttal a magyar mezőgazdaságot fogja megmenteni, a Darányi Ignác tervvel. (A terv névadójáról később még lesz szó…)És csak úgy mellesleg azt is tudatta ma velünk a Vezér, hogy ha nem vettük volna észre a vaksi…..
csoko20 2012.01.17 10:29:13
@vasist: "Igen attól kurvára menni fog a mezőgazdaság, ha lesz néhány többezer hektáros külföldi földtulajdonos, meg mindegyiknek 10 alkalmazottja éhbérért, a többiek meg mehetnek a levesbe igaz?"

Mennyivel lesz jobb ha a magyar földtulajdonos földjén kell éhbérért dolgozni, ne adj' Isten fideszesek ültetvényein 'közmunka' címszóval???
Dolgoztál már napszámba', volt már kapa a kezedben?
A helikoteres munkaügyi ellenerzéseket nem a külföldi földtulajdonosok napszámosai miatt vezették be....
csoko20 2012.01.17 10:45:50
@Moan: Inkább ez az általános. Van 5-6 bejelentett traktoros, azok is csak tól-ig, meg jó pár tucat román meg mindenféle napszámos. Munkaügyi, munkavédelmi előírások leszarva, fizetés a nap vagy a hét végén. Durvább mint az építőipar!
A Vastagbőr különösképpen vonzódik a szürreális politikai performanszokért, nem is értjük, hogy miért, így a hétvégi Jobbikos tüntetés egy igazán finom csemegével indította el a 2012-es évet. Kezdetnek mindjárt ott volt Szegedi Csanád, a Jobbik EP képviselője (01:52-től):…..
csoko20 2012.01.16 14:16:30
@Enrico72: "Bár az import meg az export termékek drágábbak lesznek, de legalább magyar termékekkel lesznek tele a boltok,"

Jelenleg az átlag magyar még az OLCSÓBB import szart is alig tudja megfizetni, de majd boldogan vesz Pick szalámit 5000 FT/kg áron. Mert magyar:)
csoko20 2012.01.16 14:33:50
@Enrico72: Már ezerszer el volt mondva, hogy Szlovákia nettó befizető.
Az nem megy, hogy egyszerre tartjuk a markunkat, meg még követelőzünk is. Pénz beszél kutya ugat, a karaván meg halad!
csoko20 2012.01.16 14:48:39
@Enrico72: Figyu már! Ne a világra haragudj, ha másodrendűnek érzed magad! Ha esetleg a jobbikos haverjaid miatt külföldön /az EU-ban/ furcsán néznek rád, akkor sem biztos hogy benned van a baj:))

Felülhetsz egy repülőre, soron kivül mész át a vámon, munkát vállalhatsz stb. Lehetsz képviselő Brüsszelben, milliókért, válthatsz szabadon valutát.
Itthon minden felújított km út elején ott a tábla, hogy "Készült EU-s forrásból...", ugyanígy iskoláknál, kórházaknál.
Akkor mi is a bajod? Hogy Barroso csak figyelmeztet és ajánlásokat tesz? Hogy nem Putyin módjára jár el?
2 éve még a meleg étkezési jegyek magyar üzletláncokban való beválthatóságáért aggódtunk, de szerencsére ma már nincs ilyen probléma, sőt.A Fidesz gondolt egyet, és a cafeteriarendszert is átalakította, nemzetivé tette, leginkább a francia Sodexo kajajegypiacról való…..
Örülünk, Vincent? Cipolla 2012.01.13 11:49:00
A köztársasági elnök lopott, csalt és hazudott. De még nem jött ki a direktíva a pártplénumon, hogy ez most az imperializmus aknamunkája-e, amit a szocializmust építő nép majd eltipor, vagy a magyar távirati irodát illetékes helyen felhatalmazták annak közlésére, hogy…..
csoko20 2012.01.14 10:12:51
@hhh.: "Itt az egyetem megvédi a doktorit, a bérrettegő kommentelők meg inkább egy újságnak hinnének."

Itt az egyetem is sáros.
Palá bá nevét is nehezen tudja leírni, már ez alapján lehetett volna gyanakodni, hogyan is doktorált.
Papírpénzből tapéta Németországban Forrás: cnbc.com KOMMENTÁR Már nem csak hazai, hanem külföldi elemzők is félreverték a harangokat: Magyarországon egyre nagyobb az esélye az államcsődnek. Korábbi nemzetközi példákból kiindulva igyekszünk…..
csoko20 2012.01.14 10:06:51
@Kara kán: "Én örülnék egy olyan törvények, amely a devizájukat külföldre vivőket vagyonelkobzással sújtaná."

Hát, amennyit az elmúlt 2 évben összeshortoltak a fijúk, nem biztos hogy belátható időn belül megszavazzák:)
A (Köztársasági) Elnöki Hivatal honlapján nincs nyoma annak, hogy a Schmitt Pált ért súlyos plágiumvád bármilyen módon érintené a magyar ál(l)amfő munkarendjét, hétköznapi programját. Hacsak... Magyarország (köztársasági) elnöke jelenleg Innsbruckban tartózkodik, ahol a…..
csoko20 2012.01.13 13:06:46
@Rick Astley: Még Pali bá' után is??? :))))
csoko20 2012.01.13 13:12:50
@taskatasi: A bőrcsizma szárát, lovagló ostor és egyebek csattogása mellett;)
csoko20 2012.01.13 13:53:51
@S.O.Meone: Mondjuk Pali bá helyesírásügyileg messze a legszarabb. Ez különösan akkor gáz, amikor az ember feladata max. az aláírás.
Snake Kósa ünnepe 2012.01.13 11:27:00
Békemenet kódnéven gyalogol 21-én Bayer Zsolt és a hozzá hasonló, szalonképes kultúremberek bizonyára iszonyatosan hatalmas tömege, ám a Fidesz hivatalosan nem áll a rendezvény mellé. (Nem hivatalosan majd buszokat szerveznek, és eleresztenek néhány telefont.)A párt óvatos…..
Tetőfokára hágott az elmúlt hónapokban a határon túli bevásárlási láz Szlovákiában. Leginkább Magyarországon éri meg bevásárolni, durvább esetben féláron, de átlagosan harminc százalékkal kedvezőbben. Hogy mit? Mindegy, mivel szinte bármit olcsóbban megvehetsz a…..
Nehéz ellenállni annak a pletykának, miszerint ami Schmitt Pálról kiderült, az csak a jéghegy csúcsa. Az terjed szájról szájra, mintha Orbán Viktornak lenne egy vaskos mappája, amelyre az egykori párbajtőrvívó nevét írták fel. Akadhat benne háromperakárhányas karton, egy…..
Régi időket idézett föl bennem kormányunk legfrissebb ötlete: tüntetés az ellenzék ellen. Orbán Viktor és kormánya úgy küzd az Operás tüntetés kísértő rémével, mint a tb protkóra szoruló fogatlan apóka a szalonnabőrrel, megrágásra és lenyelésre képtelenül. Annyira…..