Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magyarossy

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Utca- és életképek az 1941-42-es New York-ból egy indianai fotós, Charles Weever Cushman jóvoltából. A 70 évvel ezelőtti színes felvételek akkoriban még ritkaságszámba menő, méregdrága Kodachrome filmre készültek.…..
Sokan vallási fanatikusként rajongtak már eddig is az Apple termékeiért. Ők 2011. augusztusától már intézményes keretek között gyakorolhatják hitüket. A világ minden táján, így hazánkban is templomként fognak üzemelni az Apple boltok, ahol egy McIntosh-oltár előtt lehet…..
magyarossy 2011.07.11 22:14:33
  Na jó, csak egy-két órára, meg épp hogy csak bugyogósra, de akkor is. A breaking news hírt @KTamas, Károly körúti tudósítónk küldte pénteken (aki már az első fák érkezéséről is beszámolt). Sajnos az Urbanista ügyeletes szerkesztője figyelmetlen volt (azonnal felmondtunk…..
2009 július végén Nemesnádudvar határában befejezéséhez közeledett az M9 úthoz kapcsolódó egyik régészeti lelőhely feltárása, amikor az egyik gödör bontása során különös agyagtárgy töredékeit találtuk. Az autópálya nyomvonal északi szélétől alig fél méterre…..
Tegnap egy igazán klassz, egésznapos konferencián, a TEDx-n vettem részt... aki ismeri, tudja, hogy rövid, de velős gondolatmeneteket lehet itt meghallgatni korunk legprogresszívebb gondolkodóitól (nem is beszélve a nagyon színes résztvevői táborról, akik nagyon nyitottak…..
magyarossy 2010.01.28 22:19:03
A svéd Elding Oscarson építésziroda mérnökei tervezték a Landskrona belvárosában álló épületet, amely úgy illeszkedik környezetébe, hogy teljesen elüt attól. A hagyományos, csaknem történelmi házak szendvicsébe pakolt családi kégli remekül használja ki a szűken mért…..
Akinek az Indexen vagy az Indafotó blogjában nem jött volna szembe az Erzsébet híd, az most kapja a gépét és rohanjon fotózni! Az új díszkivilágítást kapott Bözsinél nincs is jobb fotótéma per pillanat a városban, ennek ellenére úgy tűnik még csak Retek ismerte fel (újra) a…..
Elkészült Budapest második nem balesetveszélyes kerékpárútja a Thököly úton. A frissen felújított egy kilométeren ugyanis – az Alkotmány útihoz hasonlóan - nem a járdán vezették végig a kerékpárutat, a biciklisek és a gyalogosok konfliktusának fokozására. Ehelyett az…..
Az isztambuli Erginoglu & Calislar Architects egy öreg sóraktár belső tereit formálta át modern, mégis barátságos, történelmi hangulatú irodaházzá. A kőfalak között most, stílszerűen a Medina Turgul DDB reklámügynökség lakik. Fotó: Cemal Emden és Osman S. Özmen Via:…..
magyarossy 2009.05.30 08:04:55
A Thököly út az én idealizált városképemben mindig egyfajta második Andrássy út volt, már amennyiben annak Kodály köröndtől kifele eső szakaszára gondolok: kétoldalt fák, a kerítések mögötti kertekben tornyosuló villákkal, díszes bérpalotákkal. Csak hát az idők során elkopott a varázs, a város és a…..
Ez a remek kép (nagyításért kattintsatok rá!) tegnap került fel a Sajnálatosra. Nem is fűznék hozzá semmit, ha tudnám hol van. A kapualj fölé helyezett táblán olvasható "Vendéglátósok boltja" a Google szerint Komáromban és Tatabányán található - de ez persze nem…..
8ker Mátyás téri falazás 2009.02.24 12:34:00
Ha valaki még nem ismerné, a Magdolnanegyednek saját oldala van, és ha minden igaz, akkor nemsokára már a Kesztyűgyár honlapja is megnyílik. (legalábbis az ígéretet már megtette, domaint bejegyezte a Rév8). A Magdinfón olvastam a jogos kérdést: ha esik a hó, vagy ónos eső, akkor…..
Egy ártatlannak induló bejegyzés kommentjeiben alakult ki "körútsovinisztázásba", illetve "az már nem is Budapestbe" hajló vita a XVII. kerületről.  Szerencsére az egymásnak esés csak annyira volt komoly, mint amikor Jacques Clouseau felügyelő és a japán haverja verekszik, de…..
A játszóterek rémeinek tartott muskátlik itt csak a hintát foglalták el, a csúszdát meghagyták a gyerekeknek (nem úgy, mint az őrült budavári tudós házában, ahol felfaltak mindenkit a húsevő növények). A kép (nagyításért katt!) az Eötvös utca 45-ben készült, ezt…..
magyarossy 2008.11.17 20:55:05
Befizeti az ember az első részletet egy új építésű neoreneszánsz ikerházba, amiből egy késő gótikus társasház garzonlakása lesz mire átveszi. Ismerős? Új sorozatot indítunk, amelyben közelmúltban megvalósult projektek látványterveit vetjük össze a valósággal. Ígérjük…..
Leküzdve, hogy helyenként a felháborodás, helyenként röhögőgörcs kerítsen minket hatalmába, tökéletes pókerarccal bemutatjuk az összes általunk ismert eddigi metróelképzelést - se kritika, se vélemény. Bár elsősorban mi is a felszíni tömegközlekedés fejlesztésének…..
A világ legveszélyesebb városa Caracas, ahol 100.000 emberre évente 130 gyilkosság jut, olvasható az amerikai Foreign Policy szeptemberi cikkében, ami annak tükrében rémesen nagy szám, hogy a második helyezett New Orleans-ban illetve Cape Town-ban (Fokváros) is 100.000 lakosra…..
Egyik biciklistársunk megdöbbenve mesélte, hogy szerda este 9 körül a Városmajor melletti bicikliúton, nagyjából a Nyúl utca magasságában igazoltató rendőröket látott. Őt nem állították meg, de ennek az lehetett az oka, hogy éppen egy másik biciklissel foglalkoztak, akit…..
Ha olyan lesz a világválság, mint nyolcvan éve, akkor a revolverboltok mellett a hajléktalanszállókban lesz a legnagyobb tülekedés. Nem árt eljátszani a gondolattal, hogy mit csinálunk, ha a főbérlő utcára tesz minket. Egy verőfényes nyári gazdasági összeomlás nem lenne rossz,…..
Kerékagy A bicikli a megoldás 2008.09.21 20:32:00
Az autómentes napon a megszokottnál nagyobb dugók lehetnek a városban, aki teheti, jobban jár, ha hétfőn BKV-val vagy biciklivel közlekedik, az Andrássy út ugyanis egész nap le lesz zárva, este pedig a város több pontján lehet torlódásra számítani a rendhagyó Critical Mass…..
  Nem gondolták volna, hogy ez velük is megtörténhet: földdel teli nyílt törések, leszakadt végtagok, szétroncsolódott arcok, nyílt koponyatörések alatt remegő agyvelő. Hozzászólások az azonos című cikkünkhöz...
AlmásBide A nyolcadik 2008.04.08 15:06:00
Budapesten nem szeretik a cigányokat. A politikai döntéshozók, az ingatlanfejlesztők és a polgármesterek.Nagyon nem korrekt, de  igaz, hogy a  VIII. kerület a köznyelvben a romákkal zsúfolt, sötét, lepra, kurva negyed. Még.Mert Józsefvárosban a kerületfejlesztés és…..