Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kedélyes Paraszt

0 bejegyzést írt és 266 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1891. A svájci Münchenstein-híd összeomlásakor történt vasúti szerencsétlenség a maga 73 halottjával a mai napig az ország legtöbb áldozattal járó vonatbalesete. Az Eiffel-torony építője, Gustave Eiffel által épített híd szerkezete 16 év után adta meg magát az egyébként túlterhelt szerelvény alatt..
Kedélyes Paraszt 2020.06.09 21:01:23
@gigabursch: gyerekkoromban volt egy Sicc!!! nevű könyv, ami ilyesmikkel volt tele. a tieid is onnan valók. Pl: ott szemben a teátrummal, megittam egy teát rummal. De mire a tea kész lett, eltörött a teakészlet.
Asztalon egy papir, mellette egy pap ir. ahogyan a pap ir, úgy telik a papir.
Az Il-18-as típusú repülőgép Malév flottába állításának 60. születésnapját ünnepeltük egykori malévesek, pilóták, légiutaskísérők, szerelők, rampások és forgalmisták, kereskedők és a repülés iránt érdeklődők július 26-án az Aeroparkban. Volt olyan látogató, aki azt mondta, muszáj volt jönnie, mert…..
Kedélyes Paraszt 2020.07.29 09:37:09
@Pierr Kardán: elég sokat repültem vele LOT szinekben a 80-as években. az egyik mosdó volt a leghangosabb rész. valami generátor, vagy segédhajtómű lehetett ott, mert csak úgy rázta az egész budit.
1930. Az első automata tőzsdei árfolyamkijelző-fal egy New York-i brókerházban..
Kedélyes Paraszt 2020.07.07 17:23:35
@queenagi: ezek voltak az elso proxyhaboruk, amikor a nagyhatalmak helyett helyi erok vivtak egymassal, mikozben elveztek a nagyhatalmak minden tamogatasat. jelenleg ilyen zajlik jemenben, ahol a siita-szunita nemzetek csapnak ossze jemen szineiben.
1900. Új fajta tűzoltósisak tesztje Németországban..
Kedélyes Paraszt 2020.07.06 16:05:31
Alimento Hírlapi kacsa(zsír) 2020.06.08 05:43:35
Beindult a "kacsalobbi" az interneten, a kacsazsír csodálatos hatásairól több cikkbe is sikerült rövid időn belül belefutnom. Végül is miért épp ez ne gyógyítana bármit (is)...
Kedélyes Paraszt 2020.06.08 18:22:46
@Meleg Sándor: vajon piritott kacsamell? :) mondjuk ez elég furcsa, hoszen igy is győzzük lezsirozni piritás közben. jok az irások.
A magyar Neumann János az 1940-es években Amerikában kidolgozta a mai modern számítógépek alapelveit, melyet összefoglalóan Neumann-elveknek nevezünk. Ezek közé tartozott a kettes számrendszer használata, a teljesen elektronikus működés, a belső memória használata, a programok tárolása későbbi…..
#532 2010-ben az Economist egy kellemes cikkben kifejtette, hogy a hadviselés belépett az 5. domain-be, a kibertérbe - a négy tradicionális (land, sea, air, and space - USA terminológiában már a space is jó ideje játszótér katonásdihoz is) mellett. Ez így nem sokat kéne hogy jelentsen, (mégse egy…..
Kedélyes Paraszt 2020.06.04 11:32:08
@midnightcoder2: nem hasznalnak windowst a centrifugak vezerlesere. azt siemens plc-k vezereltek a stuxnet kapcsan iranban. viszont ezen plc-k konfiguralasara wincc rendszert hasznalnak nem csak iranban, hanem mindenhol. el kellene olvasni a stuxnet mukodeset.
Minden országban vannak olyan társadalmi szokások (ha úgy tetszik, tabuk), amiket nem illik megszegni, különben elég csúnyán fognak ránk nézni, vagy bunkónak tartanak majd. Esetleg mindkettő. Lássuk, mi a helyzet a dánoknál az italtól a születésnapokon át az udvariasságig!..
A múlt heti képsorozat folytatása következik, újabb harminc kép New York elmúlt évszázadából a NY Times archívumából. Ígérem, hogy ezek még a múlt hetinél is érdekesebbek lesznek! 1961. Egy hirtelen zajtól megriadt és a vízbe esett rendőrló kiemelése az East Riverből..
Kedélyes Paraszt 2020.05.26 12:40:27
@kewcheg: valami;rt ay usa megtiltotta a cukor felv's'rl's't kub'b=l. Erre Castro ber'gott, ;s 'llamositotta ay ottani usa ;rdekelts;geket. Majd elsyabadult a pokol.
Kénytelenek voltunk elmenni a madarasba a karantén ellenére is, mert kinyúlt a mikrónk. 10-re már oda is értünk, van két óránk! Alig volt ember a boltban, mi is maszkban meg kesztyűben nézegettük a mikrosütőket. Szerencsére kaptam az eladótól mérőszalagot, mert azt elfelejtettem vinni. A…..
1914. Lenin Zakopanéban az Osztrák-Magyar Monarchiában. Valószínűleg a Krakkóban gyógykezelt feleségével, Krupszkajával együtt töltötte ott az időt..
Kedélyes Paraszt 2020.05.04 07:54:08
@StrongholdHN: nekem működik. Kapcsold ki az adblockereid, Noscriptben engedélyezd.
A jól ismert amerikai HMMWV járművekből több százezernyit gyártottak eddig, az Egyesült Államokon kívül félszáznál több ország vásárolt belőlük. Karakteres kialakításával divatot teremtettek, számos hasonló terepjáró készült a világon, még Kínában és Oroszországban is követték a mintát. Kereskedelmi…..
Ugyan Katowicéből nem Ostraván át vezet a legrövidebb út Szlovákia fele, mi NZA-val mégis erre mentünk decemberben, hogy megnézzük a cseh város legújabb villamosait. Bár Csehszlovákia és Csehország a második világháború óta önellátó volt villamosból, a Stadler Tango NF2-nél (amit a helyi…..
Rozmaringos, tepsis krumpli, különleges finom. A sült krumplit szeretők biztosan kipróbálják majd ezt a kitűnő receptet, amit montenegrói tepsis krumpliként említettek. A lényeg, hogy különlegesen finom és egyszerűen elkészíthető köretről van szó, ami még önmagában is remek…..
A gombamód szaporodó mobilalkalmazásokkal minden eddiginél könnyebb az emberek közötti kapcsolattartás. A jelenség fontos következménye, hogy a hálózatos rendszerek, például az online közösségi hálózatok vagy a dolgok internete (IoT) egyre méretesebbé, szerkezetükben pedig bonyolultabbá…..
Kedélyes Paraszt 2020.04.16 10:27:15
@MAXVAL bircaman közíró: pontosan. Ezért vált általános narratívává a "fake news" a kormányzati médiában.
Dieter Kubisch budapesti villamosos képei néhány éve landoltak a mailboxomban, őszinte meglepetésemre és örömömre. Dieter a hetvenes és nyolcvanas években több alkalommal is járt a fővárosban, és szerencsénkre néha megörökítette, amit az utcán látott. Itt például egy 1940-es gyártású Stukát…..
Kedélyes Paraszt 2020.04.08 09:15:34
@gigabursch: én teljesen bliccre a pillangó utcára tippeltem, amikor még nem volt 2x2 sáv :) ha volt ilyen egyáltalán.
E rovatban az oktatási kormányzatról tűnődtem. Nem abban láttam a tragikai vétségét, hogy elhanyagolta a számítógépeket, hanem hogy rájuk építette. Több olvasó légből kapottnak vélte az iskolai számítógépek 300 ezres számát. Pedig Hajnal Gabriella, a KLIK (Klebelsberg Központ) elnöke a…..
A svédek sok mindenben büszkén eltérnek az átlagtól, nagyon innovatív nép, általában elég fegyelmezett, ráadásul elég puritán is. Több területen is létezik a „svéd modell”, például a munkaerőpiacon, ahol például az emberek 90%-a kollektív szerződéssel van foglalkoztatva, vagy épp a…..
1884. A német Krupp acélművek öntőcsarnoka. A Frederich Krupp által 1810-ben fém megmunkálására alapított gyár az első és a második világháborúban is jobbára fegyvereket készített a német csapatoknak. A másik hazai acélpari óriás, a Thyssen, végül erőszakos üzletpolitikával kebelezte be a céget…..
Kedélyes Paraszt 2020.03.09 19:50:33
@Sam. Joe: pedig nagy divatja van neki. Néhány hónapja valami ismeretterjesztő csatornán láttam, sokan összejönnek meccsek előtt a parkolókban pickupokkal, mikrobuszokkal, szó szerint sátrat vernek a betonon, kipakolnak tv-t, székeket, napernyőt, piknikezéshez minden sütőalkalmatosságot. Ott élvezkednek, közben sütnek, főznek, piálnak, átjárnak egymáshoz, drukkolás a tv előtt, de a meccsre nem mennek be.
Húsimádók előnyben! :) Ezúton is szeretném felhívni a figyelmet a marha ezen részének mellőzött és nem a megfelelő módon történő felhasználására. Ugyanis legtöbben inkább csak leveshús alapnak használják, miközben egy minőségi darab a sültek királyává is teheti a ROSTÉLYOST!   Egy igazi…..
1915. Német katonák klórgáz-támadáshoz készülnek Lengyelországban lengyel területen..
Kedélyes Paraszt 2020.02.03 18:20:58
@gigabursch: valószinűleg a karfa és ülőke együttes hatása zavar meg, ami a biztonsági őrök nadrágjának sráfját imitálják.
Kedélyes Paraszt 2020.02.03 18:22:33
@Phoenicurus: vagy pedig csak előkészület, nem most akarják kinyitni a csapokat. Ugyebár az akkori protokollok nem biztos, hogy ma is megállnák a helyüket.
Miközben Izrael és a világ zsidóságának jó része a tegnap bemutatott amerikai béketervet ünnepeli, ne feledjük, hogy a zsidó állam modernkori történelme szinte azonos a folyamatos háborúval illetve háborús helyzettel. Mindannyian tudjuk, hogy a béke a legmagasztosabb érték úgy az egyén, mint egy…..
Kedélyes Paraszt 2020.01.31 07:28:19
@morph on deer: egyetértek. A fenti pdig csak magyarázza a rosszat. Halandzsa.
Bár a "méret nem minden", ha nem olvastál utána a következő nevezetességeknek, nagy valószínűséggel csalódni fogsz bennük - nem tagadom, én is jártam már így. Veletek mi a helyzet? Kicsivel több, mint két évvel az első rész megszületése után annyi komment, ajánlás és emailes javaslat gyűlt össze a…..
Kedélyes Paraszt 2020.01.30 18:49:33
@Pierr Kardán: Már Luighinek is szerettem vona reagálni, hogy igen, azok a boldog 80-as évek. Én 81-ben és 82-ben vagy 83-ban voltam Berlinben és a környékén. A TV toronyban is többször. Egyik alkalommal gyalog jöttünk le a lépcsőkön. A téren több helyen lehetett grillcsirkét kapni, sokat kajáltuk. Volt ott valami 4-emeletes áruház, aminek a felső szintjén volt egy önkiszolgáló étterem. Ott is jókat lehetett enni. A Pergamon múzeum is hatalmas volt, egy egész napot töltöttünk el benne. És ami csodálatos volt, azok a külvárosi csendes kocsmák az S-Bahn megállók környékén. Boldog gimis évek! :)