Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tökmindegy77

0 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy ígértem nektek, ma exkluzív beszélgetésben vettem részt Oliver Schusserrel, az iTunes európai vezetőjével. Az Apple célja az volt, hogy jobban megismerjem a Store hazai bevezetésének körülményeit, és sajnos tartotta is magát ehhez a célhoz. Ebből következik, hogy a…..
tökmindegy77 2011.09.30 00:06:46
@Nyomokban mogyorót tartalmazhat: az USA árak nettó árak, az itthoniak bruttók. Ezt számold hozzá és a különbség a két ár között eléggé le fog csökkenni. Itthon kicsit drágább sajna, de messze nem ekkora a különbség.

RAM: megnézed az adott gép paramétereit és veszel ugyanolyat. A mostani széria: 1333MHz DDR3 SDRAM (PC2-10600)
Történelmi pillanat volt, amikor tegnap este elindult Magyarországon is az iTunes Music Store. Emlékszem, hogy az Apple még alig volt látható nálunk, és Emanuele Massimo vezette az akkor még HDSys néven futó Apcomot, amikor az újságírók már minden sajtóeseményen azt…..
tökmindegy77 2011.09.29 14:52:21
@Gery.Greyhound: nem kell: itunes.apple.com/hu/browse

Nem akarok belefolyni a vitátokba (és még zenész se vagyok), de azt kijelenteni, hogy "erkolcsileg megkerdojelezhetetlen tevekenyseg a zeneletoltes", miközben emberek élnek abból, hogy azt a zenét árulják amit te letöltesz nekem furcsa. Jogilag még csak-csak, bár elvileg nem tölthetnéd le sehonnan, mivel megosztani nem szabad. Persze így kényelmes, a 3 fél közül a letöltőnek nem lehet baja. Közben aki készíti éhendöglik, aki megosztja megy a bíróságra, de neked tiszta a lelkiismereted. Ráadásul akiknek a legnagyobb a szájuk, általában azok veszik meg külföldről az adathordozót, meg a lejátszót, mert ott olcsóbb (és igen, szerintem is dögöljön meg az artisjus). Ugyanez a véleményem a többi hasonló témában (film, játék, program, os, stb...)
Az a jó a Magyarországgal kapcsolatos pletykákban, hogy azok akár igazak is lehetnek: mivel tőlünk nyugatabbra azt sem tudják, hogy létezünk, nem vesztegetik az időt hazugságok kitalálására, a körülöttünk lévő országok meg nem erősek a pletykagyártásban, így általában…..
Ha minden igaz, ma fogja aláírni Schmitt Pál a végtörlesztésről szóló törvényt, amiben a jó szándék ellenére sikerült az összes rosszat egyesíteni: kevés emberen segít (a "gazdagokon"), lejáratta Magyarországot, elszabadultak a devizaárfolyamok, perelni készülnek a…..
tökmindegy77 2011.09.26 16:20:46
@jeff62: ilyenek tényleg léteznek, vagy csak te képzeled, hogy így működik?

Én 3 hete törlesztettem elő egy kicsit a lakáshitelemen és az bizony a teljes egészében a tőkéből vonódott le. Igaz, hogy aznap kifizettem az adott havi kamatot az adott napig, de utána a rendes törlesztésnél annyival kevesebb kamatot fizettem.

Ráadásul hála az új szabályoknak az előtörlesztés díja az eredeti 1% MINIMUM 50000 forintról lecsökkent 1% MAXIMUM 30000 forintra. Így gyakorlatilag tetszőleges mennyiségű pénzzel megéri az előtörlesztés. Csak azt kell eldönteni, hogy a futamidő vagy a havi törlesztő csökkenjen :). Más banknál nem ismerem a feltételeket (a sajátomat meg nem reklámozom), de nemhiszem, hogy túl nagy különbség lenne.
tökmindegy77 2011.09.26 22:19:47
@DodgeViper: tudom. Sima előtörlesztésről beszéltem (piaci árfolyamon).
Tegnap élő stream hiányában és más elfoglaltságom miatt, csak a késő órákban tudtam visszaolvasni a bemutatón történteket. Kis összefoglaló következik a tegnapi keynoteról. HH, webisztánon nagyon rátapintott a lényegre:  Tegnap például sikerült feltalálniuk a teljes…..
A frankárfolyam tervezett, 180 forintra való rögzítésével a Fidesz, választási kampányában tett ígéretét hajtja végre. A sok százezer választópolgárnak tett politikai ígéreten túl persze számos egyéb érv is szól a devizahitelesek megsegítése mellett; ugyanakkor arról a…..
tökmindegy77 2011.05.27 11:33:00
@Naki vagyok kerdojel: az a baj egyszerű a válasz a kérdésedre:

Tegyük fel, van az ügyfélnek 10M forint tőketartozása, amihez társuk 7% kamat+kezelési költség, csak hogy egyszerű legyen számolni. Ez azt jelenti, hogy az ember az adott évben kifizet 10M * 7% = 700ezer forintot kamatra. Ez havi 58333 forintot jelent.
Ebből következik:
- ha 58333 forintnál kevesebbet fizet, akkor NŐ a tartozása, soha az életben nem fog elfogyni
- ha 58333 at fizet, akkor sem fogy el SOHA, viszont a tarozása megmarad
- ha többet fizet, mint 58333 akkor elkezd neki csökkeni a tartozása. Minél többet, annál hamarabb elfogy és annál kevesebbet fizet ki kamatra a következő években...
Olvasom az Apple blogon, hogy az egyik nagy hazai forgalmazó, az XMS cirka 120 darab gépet kapott a launch day-re, a tizedét annak, amit szeretett volna. Több jel mutat arra, hogy a nemzetközi helyzet (mely ugye per definitionem fokozódik) sem rózsásabb, például az, hogy az online…..
Orbán Viktor már tavaly nyáron bejelentette a Nemzeti Eszközkezelő felállítását, de azóta alig esett szó a dologról. A különadó helyett a devizahitelesek problémáinak megoldását kellett volna lenyomni a bankok torkán. Lazulnak a BAR-lista szabályai, vagyis hamarosan csökken a…..
Láthatjuk, hogy a Smart tarifával nagyjából ugyanazok az árak és a csomagok, szinte csak százasokkal tudott játszani a Vodafone. A Smart csomagok több választási lehetőséget engednek, de a 200, a 400 és a 600 (Vodánál 500 és 700) lebeszélhető percet tartalmazó díjakat…..
tökmindegy77 2010.11.24 14:40:51
@Enrico Palazzo: Így van. Aki meg szorozgatja a havidíjat és hozzáadja az árhoz az nyilván nem használja a telefont telefonálásra/netezésre. Csak azt nem értem, hogy ha nem használják akkor ménem a Domino/Vitamax csomagot nézegetik.
Olvasónk szerint erős törvényi szabályozásra lenne szükség, ezért nyílt levelével a döntéshozókhoz fordul.Nyílt levél a Magyar Köztársaság Kormányához, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez és a Magyar BankszövetséghezHivatkozás: Népszava interjú Szász Károly…..
Tisztelt Blog!Előre leszögezem, közzéteheted a levelemet. Ma este a Kossuth rádió híreiben hallottam, hogy a Kormány arra készül, hogy kiutat mutasson azoknak, akik a te táborodba, azaz a "hitelkárosultak" csapatába tartoznak.Az idézőjel használata nem véletlen. Szerintem…..
tökmindegy77 2010.09.28 15:37:09
@sicccc33: "Persze jelen pillanatban mi is máshogy döntenénk. "

érdekelne hogy döntenél jelen pillanatban
Emlékezhetünk, hogy az AppStore beindulása óta mennyiszer adtak hangot a fejlesztők az elégedetlenségüknek, a panaszok általában arra vonatkoztak, hogy az Apple sokáig vizsgál egy programot vagy akár egy update-et, így egy súlyos hiba kijavítása is hetekig tarthatott.Azonban az…..
A devizahitelest menteni nem kell félnetek jó lesz. A bankok képviselői lélegeztetőgép után nyúltak, miután meg lett lebegtetve a hiteleseket mentő csomag. Aggodalommal vegyes értetlenség, riadalom, világvége. Ez nem egy pénzügyi mikro-makro elemzés, csak néhány…..
Az Acer alapítója, Stan Shih egy interjúban mutáns vírusnak nevezte az Apple, amit nehéz legyőzni rövid távon. A szakember szerint a pc-gyártóknak meg kell találniuk annak a módját, hogy az Apple-t izolálják, karanténba helyezzék, és idővel immúnissá kell vállniuk a…..
Olvasónk férjét nem fizette ki a munkáltatója, ekkor kezdődtek törlesztési nehézségeik.TÖRÖLVEA szakértő válasza:Ahhoz, hogy pontos és korrekt megoldás szülessen, a banki ügyintézővel kell felvenni a kapcsolatot. Ilyenkor érdemes minden szerződést és a számlakivonatokat is…..
"A profit tud vigyázni magára, de a veszteség nem."Jesse Lauriston Livermore Korábbi bejegyzéseim egyikében már kifejtettem, hogy szerintem téves az a gondolat, miszerint pl. a CHF-HUF, illetve az EUR-HUF árfolyam ennél tovább már nem tud emelkedni. Természetesen én sem…..
tökmindegy77 2010.09.06 11:25:41
@hétköznapi pénzügyek: Félreértetted, devizahitelem van. De - mint a többség - én is forintban fizetek és a bankra bízom, hogy vegyen devizát helyettem. Érdeklődtem már a bankban, egy módosítással lehetne lehetőségem átváltani a törlesztés nemét devizára. De ahogy racpeti írja, úgy tűnik hogy "kicsi" hitelnél drágább lenne a védelem, mint amennyit véd..
M. Schumacher a verseny után közvetlenül úgy nyilatkozott Alonso előzésről (49. kör), hogy versenyzőként megérti és elfogadja a csapatutasítást, hiszen a versenyzők oldaláról a világbajnokság a fontos, és ha az év végén hiányozna a bajnokságban ez az 5 pont, akkor mindenki…..
tökmindegy77 2010.07.26 15:41:52
@okostojgli:
- ha nem ekkora hátrányban lenne (ami nagyrészt nem önhibájából következett be, az uccsó 2 futamon) akkor nem lenne akkora jelentősége az 5 pontnak
- azért amiért Kimi elengedte őt annakidején. Egy csapatban vannak és neki már nincs esélye a vb címre. Pár éve lehet tudni, hogy aki előrébb van az a végén is előrébb lesz. Se a kocsik se a szabályok nem alkalmasak arra, hogy valódi sokelőzéses verseny legyen, így marad az elengedés, vagy trükközve vagy nyíltan.
- nem mondtam olyat, egyértelmű szinonímája az előzés a balesetnek. De amikor az elején próbált előzni Alonso, majdnem baleset lett belőle.
- és miért jobb az elbaszott kerékcsere, mint hogy elengedi? Tényleg nem értem. Ugyanolyan "csalás", mint amikor letekertetik a teljesítményt, "spóroltatnak" az üzemanyaggal, vagy amikor még volt kerékcsere "jókor" hívták ki az egyiket. Tényleg nem érzem, hogy lenne különbség.
Hipotetikus a kérdés, mivel a picuri garzon a nyóckerben már betöltötte a "venni" kategóriát, épp csak ki tudom fizetni a hitel részleteit - ugyanakkor albérletben élünk.Ezzel együtt is megpróbálom összeszedni, amit erről gondolok, amit megéltem és amire készülhetek.…..
tökmindegy77 2010.07.18 07:50:56
@zsolti_: sajnos nem olyan jó mint amilyennek látszik.

"konstrukciótól függően 6,03-10,56 %-os hozam érhető el"

A legrövidebb futamidőnél van a 10.56%, minél hosszabb a futamidő annál kisebb a hozam. Ennek az az oka, hogy nagyon alacsony kamatot fizetnek csak, amit csak rövid távon kompenzál az állami támogatás. Ráadásul az állami támogatást és a kamatokat csak évente írják jóvá. Ilyen hozamot sokmindennel el lehet érni, csak kell egy kis fegyelem, hogy tényleg félrerakd azt a pénzt. A másik hátránya, hogy csak rossz kondíciókkal tudsz hozzáférni a pénzhez, ha szükség lenne rá.
Könnyű eltévedni a hitelek útvesztőjében! Különösen banki segítséggel... Devizaalapú hitelről beszélünk, ha a devizában nyilvántartott hitel folyósítása, és törlesztése forintban történik. A hazai devizahitelek döntő része devizaalapú hitel, mert devizában számolják…..
Készült egy ilyen felmérés több mint 55 ezer fejlesztő megkérdezésével, amiből kiderült, hogy körülbelül négyszer annyian fejlesztenek az Apple platformjára, mint a Google-éra. Tessék, nézzétek csak, nézzétek: Ami ennél is meglepőbb, az a közös halmaz mérete. Az 55 ezer…..
tökmindegy77 2010.07.06 11:02:59
@Gyula bacsi: Obj-C mixelhető a C++-al, csak minimálisan kell használni.
Ígértem még korábban, hogy az utóbbi napokban-hetekben kirobbant, az Apple szerződésmódosítása körüli vihart én is véleményezem. Hát tessék. Történt, hogy az Apple megváltoztatta az iTunes felhasználási feltételeit, amiben többek között az is belekerült, hogy az Apple…..
tökmindegy77 2010.06.29 12:51:06
@Nash vs. Keynes: ez igaz, de ezen egy bejelentett (tegyük fel, hogy igazat mondanak) anonim adatgyűjtés nem változtat. Erre mindre megvan a lehetőség már most is, bármilyen butatelefont is használsz.
Hajrá, Svájc! Blatter takarodj! 2010.06.23 08:00:00
Sepp kimondom, amit most már sok nemzet után a svájci is gondol veled kapcsolatban: vegyél magadnak Dél-Afrikában egy hatalmas vuvuzelát és a VB után húzzál fel a svájci hegyekbe és naphosszat tologasd a valagadba.Jó lenne már, ha leesne, hogy a sportág fejlődésének útjában…..
tökmindegy77 2010.06.28 13:33:00
@_izée: szerintem meg pont most hiteltelen. Megszűnne a sok reklamálás és sokkal kevesebb téves ítélet lenne. Annyira felgyorsult a játék, hogy bírónak egyszerűen nincs lehetősége jól dönteni. Illene a körülményeket az évszázadhoz igazítani.

Jah és úgy mellékesen mindennemű időhúzást azonnali sárgalappal büntetnék, a legapróbb labdaelpöcköléstől a lassú bedobásokig. Beleértve a földön fetrengést majd az egyszerre gyógyulás dolgot is. Mérlegelés nélkül.
Újabb sportos hétvégén vagyunk túl... Az eredmény: Németország-Anglia 2-0...Ez, természetesen, nem a délutáni focimeccs végeredménye, hanem a Forma-1 és a foci VB mai mérlege. Tekintettel arra, hogy Valenciában Vettel nyert Hamilton és Button előtt (tiszta körülmények…..
Hitelkárosultak blogja Hitelkombó 2010.06.24 09:19:00
Olvasónk úgy érzi minden követ megmozgatott, de hiába: sehol sem kap valódi segítséget.Teljesen tanácstalan vagyok, 3 éve felvettem egy jelzálogalapú, szabad felhasználású hitelt, (amit a lakás tetőszerkezetére költöttem, kert, melléképület stb., sajna nem nyaralásra), és a…..
tökmindegy77 2010.06.25 13:19:55
@Solid: ha újrakezdéshez rakod félre akkor miért pénzben és miért bankba? mit akarsz újrakezdeni?
tökmindegy77 2010.06.25 16:03:21
@hitelkarosultak: Nincs erről valami táblázat? Kinél mit lehet, hogyan viszonyulnak a kamathoz?

Szerintem érdemes lenne összeszedni.
tökmindegy77 2010.06.27 12:41:17
@hitelkarosultak: kiváncsi vagyok, hasznos lehet