Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mordeháj

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem lehet az „életet” teljesen elválasztani a „politikától” – ha az életfolyamatok kontrollálhatóak és transzformálhatóak, úgy az „élet” nem egy stabil ontológiai referenciapont. Nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a „test” mindig a materialitásban szituált, és a hatalmi relációk ennek mentén hatják…..
Mordeháj 2016.01.18 01:01:54
@Spiritmonger:

A SAJÁT teste és lelke felett lehet szuverenitása, de a magzat az már egy másik ember, afelett ne akarjon az anya sem senki más szuverénkedni!

Egy rákos daganatról eldöntheted, hogy kioperáltatod-e a testedből, de ha egy magzattal teszed ugyanezt az már gyilkosság.
Így szedték szét Csehországban a kommentelők Kovács Ákos nemi rasszizmusát! Jótanács a Fidesznek: ha a rasszizmus mentén sikerült is a térség nacionalistáit valamennyire összekovácsolni, a “V4 egység” könnyen szétrepedt a genderhiszti nyomán, amelyet a fundamentalista…..
Mordeháj 2016.01.04 01:41:46
@BircaHang Média: a bolgárok ugyanabban a betegségben szenvednek mint a magyarok. 6 Bulgária ugye?
Szombaton az ír melegekkel és nem a magyar katolikusokkal kötött szövetséget az Isten. Úgy néz ki, hiába imádkozott a Magyar Pride népe a Hángérien Vúdsztákkon, a jóistenke nem velük, hanem a melegtörvényt megszavazó írekkel kötött szombaton szövetséget. Persze,…..
Mordeháj 2015.05.27 00:47:56
@khamul:

"Azt nem értem, hogy Te miért várod el a tiszteletet, ha ennyire nem tiszteled mások véleményét?"

Igen tisztelem azok véleményét, akik ellenzik a melegházasságot. Ami azt jelenti, tiszteletben tartom a jogukat, hogy a saját magukra nézve úgy döntsenek, ahogy jónak látják. Tiszteletben tartom, hogy a Bibliára alapozzák a döntésüket.

De ha már mások életébe is bele akarnak szólni, akkor túllépnek a saját határaikon, az már erőszak. Ez olyan, mintha a melegek meg akarnák tiltani a heteró kapcsolatokat.
Mordeháj 2015.05.27 01:06:27
@A megvalósult amerikai ólom..:

"Mai erkölcsi alapvetéseinket jelentős mértékben határozza meg a zsidó-keresztény hagyomány.
Ennek a hagyománynak a meggyalázása a melegházasság engedélyezése, amely komolyan vissza fog ütni az adott társadalomra.
Fontos mérföldkő a totális elkorcsosulás felé vezető úton.. "

Ó igen a hagyomány! Hagyomány nélkül az életünk nagyon ingatag.

www.youtube.com/watch?v=gRdfX7ut8gw

:)

Ugyanakkor mi a fejlődés? Értékek pusztulása és újak születése. Válságok végeláthatatlan sorozata. És van egy rossz hírem: semmi sem tart örökké. Sem egy ember élete, sem egy nemzet, sem az emberiség.
A cicabarátok lágy szívére, és jóindulatára számít a WWF; amely a Whiskas-szal együttműködve kampányol a tigrisek védelmében. A cuki, vicces, macskás home videókban szerethető cicák kalandozásait vágták össze, innen kerülünk az adományvonalra, mondván, hogy sajnos nem…..
Mordeháj 2015.03.10 09:31:29
@Bafana:
Attól még igen :)

De attól, hogy szereti vki a macskákat természetesen még nem lesz jó ember.
Ismertem olyat, akinek volt macskája, de légpuskával lövöldözte a madarakat.
Szerinted az milyen ember? Embernek igazából nem is nevezném.
Mordeháj 2015.03.10 09:37:00
@EBL:

Ésszel kell csinálni. Egy satuféket azért megér, nem?

Én volt hogy satufékeztem, mert láttam, hogy egy kutya le akart lépni az úttestre. A fékcsikorgásra észbe kapott és visszahőkölt.

Erre a mögöttem lévő sűrű anyázásba kezdett, mondván hogy az csak egy kutya.

Nem szóltam vissza neki amit gondoltam ("te meg csak egy patkány"), de igazából már bánom.
   Nem olyan régen, ismét el kellett gondolkodnom azon, hogy miként is élem az életemet. Az életfelfogásom egyik alapja az "igenemberség" volt. Pozitív, mindenre nyitott, olykor kockázatot vállaló, de az életre igent mondó személy voltam. Az életem során már másodszor jutottam…..
Tegnap este láttam a magyar kézilabdás lányok átszellemült arcát. A válogatott mérkőzés előtt hallgatták a Himnuszt. Némelyik a mellére tette a kezét, hogy tisztelegjen az Isten áldásával küszködő népnek, némelyik pedig énekelte is Kölcsey Ferenc veretes szövegét.…..
Több mint huszonöt éve történt egy vidéki katonai kórházban, hogy beszállítottak egy határőr ezredest. Ez az ezredes díszpéldánya volt a kommunista rendszernek, amolyan munkás szülők paraszt gyermeke. Nagydarab volt, nagyhangú, trágár, bratyizó, parancsoláshoz szokott,…..
A KARD Meglesz a szociknak a 15%? 2014.03.08 12:08:40
A választási törvény alapján a pártszövetségeknek a bejutási küszöb 15%, legalábbis három vagy több párt együttes indulása esetén. Az elmúlt héten publikált közvéleménykutatási mérések 20% környékére jelezték a baloldali összefogást, ami gyakorlatilag még kevesebb,…..
Egyszer volt, hol nem volt, az Ob der Enns-en is innen, az Üvegtigrisen túl, volt egyszer egy ország, Középkorföldje, ahol Viktor volt a kedvetlen vezető. Kedves vezetőnek mégsem mondhatom, hiszen mindig morcos volt. Apja azért nevezte Viktornak, mert mindig Győző volt, amikor mégsem…..
Az idióta petárdázásnál kevés értelmetlenebb dolgot tudnék felsorolni az amúgy nem túl izgalmas szilveszteri hagyományok "tárházából". Tényleg van, aki őszinte örömét leli abban, hogy meggyújt egy kétes eredetű robbanószert, és élvezi a durranás hangját? Nyilván akad…..
Mordeháj 2014.01.01 02:12:44
@Megélhetési Retttegő: Nemcsak a kutyákat zavarja. Macskám is majd' megőrült egész este az ostoba, barbár emberek beteges piromániája miatt.
Vajon tavasszal vége lesz a Fidesz kormányzásának és új miniszterelnök avat majd új gyárakat? Egyelőre a helyzet bizonytalan, de annyit bizton állíthatunk, nem úgy néz ki, hogy vége a narancsok regnálásának. Bár Orbán Viktor harcba szólította a csapatait, hogy megvédje a…..
A marihuána legalizációja nemcsak itthon, de külföldön is évtizedes vita. A legtöbb országban drogként kezelik, ám az utóbbi időben egyre többen jönnek rá, hogy érdemesebb inkább az alkohollal hasonló módon szabályozni a fogyasztását (és persze az "előállítását" és értékesítését is). A téma újbóli…..
Mordeháj 2013.11.14 20:05:25
@GERI87:

Kedves Geri!

A cofee shopban árult fű ára valszeg nem lenne magasabb a dílérénél. Az előállítása nagyon kevés pénzbe kerül, pusztán amiatt drága, mert illegális.

A füvet aki akarja így is úgy is megveszi, kérdés az, kinek a zsebébe vándorol a profit. Szerintem jobb lenne, ha az állami költségvetésben kötne ki.

Elszívni egy spanglit kb. olyan kategóra, mint meginni egy pohár bort. Senkinek nem árt, viszont sokak szerint nagyon is élvezetes, sőt hasznos is, mivel felpörgeti a képzelőerőt, kreativitást.

Nem okoz fizikai függőséget, mint a dohány. Nem "kapudrog". Sokan az alkoholtól pl. agresszívak lesznek. A fű ellenben szelíddé, békéssé tesz. Én legalábbis még nem láttam agresszív füvezőt. Ha egy alkoholista fűre váltana, az óriási fejlődés lenne egészségügyi szempontból és a környezetére nézve is jótékonyan hatna.

Ezzel együtt természetesen senkit nem akarok rábeszélni a fűre, csak annyit szeretnék, hogy aki akar szívi, vagy a kis kertecskéjében termeszteni, ne bántsák már ezért.
Mordeháj 2013.11.15 19:31:40
@GERI87:

Ilyen elven a dohányzást is be kellene tiltani, mivel sokkal károsabb, mint a fű. Főleg, ha bongot vagy vaporizert használsz.

Ezért szerintem egy népszavazás kellene, válasszon a nép hogy legyen legális vagy legyen betiltva mind a kettő, legyünk már következetesek!
Magyarellenes provokációra készül a Jobbik, november 6-án Komárnoba vonul be Vona bohóc legújabb jelmezében. Kapkodjuk a fejünket, a Jobbik kampánya repülőstartot vett, nemrég bemutatták új választási kampányfilmüket, amelyben rózsaszín pulóveres fiatalok karolgatják…..
Mordeháj 2013.11.11 18:22:40
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

A zsidó létnek sokféle megélése lehetséges.

Idézek Raj Tamástól, Magyarország néhai főrabbijától: "A zsidóság úgynevezett egy-népi vallás, ami azt jelenti, hogy aki zsidó vallású, vagy akár áttér a zsidó hitre, egyszersmind a nép tagjává válik."

Persze sokak számára a zsidóság szimpla vallás, vagy csak származás. A zsidóság nagyon sokszínű. Vannak ateisták, Izrael ellenesek, Jézus hívők is közöttük.

Zsidónak lenni egyfajta kiválasztottságot jelent, ami nem előjogokat, hanem járulékos kötelezettségeket jelent. A zsidó nép küldetése, hogy lámpás legyen a sötétségben, életformájával, azzal, ahogyan az Örökkévalónak akar tetszeni élete minden percében, példát kell mutatnia a Föld nemzeteinek.
Székely deszkások, szevasztok, felvidéki zsiványok szevasztok! Hazaért mindenki? Hogy tetszett a legújabb Kész Átverés Show az Orbán-medencében? Regionalizmus az új pina! Pozsony, Diákhálózat (MKP-s civilek): 3 fő. Pozsony, Via-Nova (MKP), Fidelitas (Fidesz), Jobb Komáromért…..
Mordeháj 2013.11.09 04:29:11
@sztrugackij:

Nem léptek túl sajnos. Ha érintkezel szlovákokkal és nem csak a felszínt nézed, van némi emberismereted, akkor fogod ezt érzékelni. Csak nézd meg a Ficot. Minden a tekintetére van írva. Nem akarok persze általánosítani, vannak felvilágosult, modern gondolkodásúak is. Úgy 10%.

Igen is nagyrészt az iskoláik tehetnek erről. Nincs túl gazdag történelmük, mindent csak a magyarokhoz fűződő negatív viszonyukból tudnak levezetni, ezért gyűlölnek minket. Egyszerűen beléjük nevelik.

De ne érts félre, én nem nézem le őket. Hogy is tehetném, én nem tehetek róla, hogy egy ilyen (minden hibája ellenére) fantasztikus nyelvű, történelmű, kultúrájú helyre születtem, nem az én érdemem.

Ugyanúgy nekik is lehetne mire büszkének lenni, ha nem mesterségesen kreálnák a múltjukat.

A múlt az elmúlt, a jelen az, hogy egyenrangú felek vagyunk, akiknek békésen és harmonikusan kellene együtt élni. De meg kell érteniük, hogy emberi jogok is vannak a világon.

Melyik nemzethez tartoznak a HT magyarok? Ők döntik el egyenként, de a többség azt gondolja, hogy a magyar nemzethez tartoznak. Tehát legalapvetőbb emberi joguk, hogy megélhessék ezt, erre pedig a legjobb megoldás az autonómia, ott, ahol többségben vannak. Kit bánt ez? Mindenkit csak gazdagít.

És a szavazati jog. Láttam előző hozzászólásaidból, hogy nem értesz egyet vele, mivel úgy gondolod, hogy csak az anyaországi szavazatszerző politika eszköze. Erre azt tudom mondani, hogy aki 2004-ben a nem mellett kampányolt az meg is érdemli, hogy a plusz szavazatok hátrányosan érintsék őket, nem tudom őket sajnálni, a legkevésbé sem. A szavazati jog szorosabbra fűzi a kötelékeket az elszakított és az anyaországi nemzetrészek között és ez sokkal-sokkal fontosabb, mint hogy hova adóznak, és ez hogyan érinti őket. Vannak sokkal fontosabb dolgok is a pénznél.

Ami a Nagy-Magyarország matricákat illeti, tényleg szintén sok kárt okoz. Nem gondolkodnak, akik kiragasztják, pedig a többség biztos vagyok benne, hogy nem akar semmiféle revíziót, egyszerűen csak a magyarságot ért igazságtalanságok miatt tiltakozik. Ez amolyan magyar Free Tibet logó.

Én azt mondom, tiltsuk be, cserébe HT magyarjaink kapják meg az autonómiájukat. Biztos vagyok benne, hogy az összes magyar boldogan tépné le az autójáról.
Mordeháj 2013.11.10 23:55:03
@sztrugackij:

"Mihez képest?
Csak nem a magyar 1000 év az etalon? "

Az összes körülöttük élő népé. Nem mi, elsősorban ők hasonlítanak magukban, ebből ered kisebbrendűségi komplexusuk.

Gazdag a történelmük, de az szorosan összefonódik a miénkkel, amit szeretnének magukról leamputálni, ezért lesz szegény.

"Másról sem tudtok beszélni, csak erről."

Mi ez a többesszám? Ki az a mi?

"Viszont akkor ideje lenne beszéljenek valami okos emberrel, aki megmondja, hogyan lehet kijárni az autonómiát a kormányzó hatalomtól.
Hát, nem így."

Nem tudom újat mondok-e ezzel, ha a szlovák, román kormánynál kell kijárni az autonómiát, arra tényleg nincs esély, mint ahogy Kém úr is írta. Meg kell érteniük ezeknek az országoknak, hogy ez nem az ő belügyük. Ezt csak az EU segítségével lehet, addig kell verni a tam-tamot, amíg meg nem adják. A szlovákok, románok fognak picsogni nem kicsit, mert nem túl európéer nép egyik sem, az emberi jogokat ki kell követelni, mert ezekkel tárgyalásos úton nem fog menni semmi.

"Ez nem igaz.A matrica üzenete félreérthetetlen.
Ezt nem érdemes ragozni és magyarázni.
"

Te biztos a revízió igényét látod bele. De ez csak egy jelkép. Ne erőltesd rá saját értelmezésedet sok ezer emberre. Ha nekem nem hiszel, kérdezz meg pár matricás emberkét, pl. mit akarnak Horvátországtól.
De ne érts félre, én is nagyon bosszantónak találom a jelenséget, mint mondtam betiltanám. De ezzel együtt a HT magyarok érdekeinek határozottabb képviseletét szeretném látni a mindenkori kormánytól, mert ezek itt körülöttünk, ha nem vetted volna még észre még mindig kisantantosdit játszanak.

Én mint liberális beállítottságú egyén úgy érzem, erkölcsi kötelességem, hogy kiálljak a mieink emberi jogai mellett, és ezt várnám minden józan gondolkodású embertől. Bár igazi liberálisok sajnos kevesen vagyunk ebben az országban, inkább a kirakatliberalizmus dívik, majmolása valaminek, amit fel se érnek ésszel, és akik miatt olyan rossz híre van mifelénk ennek a politikai irányzatnak.

Én azt gondolom, odáig kellene eljutnunk, hogy autonómiájukat megkapják határon túli nemzettársaink, ahol ez elérhető (ahol többségben vannak), minél többen magyar állampolgárok legyenek és kapják meg szavazati jogot is, mert egy család vagyunk. Igen is szóljanak bele a dolgainkba, gondolkodjanak, éljenek, érezzenek velünk, mert ez segíti nemzeti identitásuk megőrzését, gátolja az asszimilációt. Ezen az úton elindultunk az állampolgárság könnyített megadásával, de hosszú út van még előttünk...

Bár nem vagyok Fidesz fan, azért bántja a szememet, hogy Orbánt és Vonát egymás mellett említetted. Az előbbi számomra egy kisebbik rossz, míg a másik egy nem-nem soha kategória, s mint ilyen, nálam az MSZP, DK, Együtt ezekkel van egy kalapban. Szerencsére nem kell a kisebbik rosszat sem választanom mert van ideális választás a számomra. Kár, hogy 2-3 százalékon vergődik. Sajna ez egy ilyen ország. Néha fel is merül bennem, mit keresek itt a "Tisza partján".

Off. Előfordult már veletek, hogy nem jelent meg hozzászólásotok itt a dotoho-n? Már 2x próbáltam elküldeni. Nem volt benne semmi olyan ami fennakadhatna egy normálisan gondolkodó moderátor hálóján...
Mordeháj 2013.11.11 21:44:39
@xamax79:

Köszi :)

Nincsenek különösebb elvárásaim, mindenki a maga világnézetének, hangulatának, ízlésének függvényében válaszol. Majd az olvasók eldöntik maguknak, van-e hozzászólásainkban valami értelmes, vagy gondolatébresztő, vagy csak hablatyolunk össze-vissza :)
Az idei X-Faktor legutóbbi, vasárnapi válogatóját többen látták, mint a tehetségkutató eddigi válogatói közül bármelyiket, pedig nem szabad elfelejteni, hogy tavaly Jimmy fia Krisztián is szaggatta a hangszálait a műsorban. Míg a tavalyi kiadást leginkább a bulvárra építette…..
Az Alföldi Róbert által rendezett István a király pénteki bemutatója ismét alkalmat adott arra, hogy szembesüljünk az ország végletes megosztottságával. Az ellentüntetők kórusban buziztak, a liberálisok szörnyűlködtek, az indexesek meg készíthettek egy újabb videót, amin…..
Mordeháj 2013.09.02 19:48:40
Régen kavart akkora vihart bármilyen alkotás, mint az elmúlt néhány napban az Alföldi Róbert rendezte István, a király. Az, hogy viták lesznek körülötte, már akkor borítékolható volt, amikor kiderült: a Szörényi Levente-Bródy János szerzőpáros Alföldire bízza a kultikussá…..
Mordeháj 2013.08.28 22:15:35
@Könnyen elkaptuk, uram!:
A Brian élete nem mond semmit Jézusról. Asszem összesen háromszor jelenik meg, vagy említi valaki, de teljesen érdektelen módon, Jézus itt csak a kerettörténet elhanyagolható része. Van benne valami kis pukkasztási szándék, a dogmatikusan beszűkült vallásos néző mentális fejlődését elősegítendő, és ez valószínűleg célja is volt a filmnek, amit el is ért, hiszen sok vallásos ember felháborodott rajta, időnként be is tiltották stb. Dehát pont azok lelkében kavart fel indulatokat, akik nem értették meg, hogy itt nem Jézusról van szó és nem fricska a vallásos emberek felé. A film nem kritikája sem a kereszténységnek, sem a vallásoknak általában. Ellenben kifigurázza az emberi butaságot, ami AKÁR vallási köntösben is jelentkezhet. A vallás és a hit különben sem nevezhető butaságnak. Nem mindenkinek való, nem minden életszakasznak való. Fel lehet hozzá nőni, ki lehet belőle nőni, és mást és mást jelent mindenkinek. Szóval a vallást lenézni és butaságnak nevezni maga a butaság, ugyanolyan beszűkültség, mint pl azt gondolni, hogy a Föld lapos, vagy hogy a világ 6 nap alatt teremtődött, hiszen ott van benne a Bibliában.
Mordeháj 2013.08.28 22:29:57
@Kotkodus: Én nem ezt tapasztaltam, rengeteg olyan emberrel találkoztam, sőt azt gondolom ez a többség, aki vagy pozitív előítélettel vágott neki a 3.0 megnézésének, vagy voltak ugyan averzizói Alföldivel kapcsolatban, de akart adni neki egy esélyt.

Én is nagyra tartom Alföldit, de ebben a darabban jóindulattal sem tudtam felfedezni semmi pozitívumot. Nemcsak a zenei oldaláról beszélek, a rendezés a kreativitás teljes hiányát mutatta (a számomra), a színészi teljesítményt is egy nagy nullának láttam.

Nem hibáztatom azokat, akik összeesküvés-elméleteket szőve már-már destruktív szándékot véltek látni a megszületett eredményben, olyan rossz volt.

Lehet, hogy naív vagyok, de én azért nem tartozom ezek közé.
A Heti Válasz mai számát ezzel a borítóval sikerült megjelentetni. A vonatkozó cikk a neten csak kivonatolva olvasható. Az európai értelemben vett polgári liberális lap szerint azzal veszélyeztetik a melegjogok a heterók mindennapi boldogságát, hogy néhány országban már tilos…..
A Trianon évforduló kapcsán a médiát telenyilatkozó megmondóemberek szövegében volt egy közös vonás: a politikai kérdést a pszichológia nyelvén próbáltak megoldani. Szerintük Trianon egy „trauma” ami nincs „feldolgozva”, „kibeszélve”, nem…..
Mordeháj 2010.06.14 16:06:28
@uramfia: Ha a másik hülye, legyünk mi is azok? Mellesleg ez így is van. A mi részünkről legalább annyi félreértés, meg nem értés, hülyeség van, mint szlovák, román, stb. részről.
Mordeháj 2010.06.14 16:36:24
@uramfia: Nem ókosak, hanem okosak. Teccikérteni? :)
Magyarország mindig is bigott hely volt: sok hülye a Facebookon azon siránkozik, hogy megfogták szegény őzikéket és a csomagtartóba rakták, biztos fájt nekik.Hát nem, nem erről van szó! Magyarországon vadgazdálkodás folyik, a területileg illetékes vadásztársaságok jogosultak…..