Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marék lepke

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csoszon alkonyán, a XIX. században egyre nagyobb szakadék alakult ki a gazdag elit és a szegény parasztok között. A csoszoni parasztok közül sokan felkerekedtek, hogy Oroszországba emigrálva művelhető földet találjanak a megélhetésükhöz. Az első családok a század közepén vándoroltak ki az orosz…..
Annyi, de annyi jó dolog van az életben, ami csak úgy jön, aztán - még ha meg is kedveljük - hamar el is tűnik. Ezt sok mindenre vonatkoztathatjuk, még az édességekre is. Gombóc Artúr legnagyobb örömére fókuszáljunk egy pillanatra a csokoládékra.  Hiába volt sokak kedvence a Chokito, amelyet…..
Víz és villany nélküli lakótelep, fűtés nélküli áruház és semmiben végződő elektromos kábelek. Építőipar a Kádár-korban...
Alig több mint 60 éve ért véget a madarak és három másik faj ellen hirdetett téboly a kommunista Kínában. A Négy Kártevő Kampányban a legyek, a szúnyogok, a patkányok mellett a szerencsétlen veréb is bekerült az irtandó fajok közé. De amíg az irdatlan populációjú legyeket, szúnyogokat vagy a hasznot…..
Az 1920-as években egy gyilkossági hullám söpört végig a dúsgazdag oszázs indiánok földjein. Korábban az Egyesült Államok vezetése egy kietlen, kopár vidékre száműzte az oszázs indiánokat, később azonban kiderült, hogy olaj van a föld alatt. Az indiánok gyorsan meggazdagodtak, a vagyonukra pedig…..
marék lepke 2021.04.02 20:58:54
Az a fránya gyomorégés... Mindhárom várandóságom alatt, de sokszor még most is rendszeresen küzdök a gyomorégéssel, bizonyos ételek fogyasztása után vagy ha olyan gyógyszert, antibiotikumot szedek, amit nem tolerál a gyomrom. A gyomorégés nem csak kellemetlen dolog, hanem nagyon sokszor megnehezíti…..
Amikor megtudtam, hogy megjelenik egy BDSM-ről szóló regény, kíváncsi lettem. Ez akkoriban nem volt még népszerű téma, inkább tabunak számított. Gondoltam, de jó, valami új és érdekes, amiről eddig csak kevesen mertek írni. Szóval nyitottan, lelkesen álltam hozzá A szürke ötven árnyalatához, és…..
Haljak meg, megfogadtam, hogy ma nem tolok ki a lassú neten tengődőkkel, és nem fogom telebaszni gifekkel a posztot, erre nem telik el az adásból 10 másodperc, már reflexből kaptam elő a giphy ablakot a tálcáról, amikor megláttam Norbit az elegánsan felhelyezett szemellenzőjében, hát ennyit a…..
marék lepke 2019.10.09 18:07:20
@möhönce: anyukám imádta, ha a talpát vakarják. Szóval vannak ilyen érdekes emberek. :)
Érdekes kategóriát jelentenek a filmvilágon belül a második világháborús alkotások, melyek hihetetlen sokszínűséggel mutatják be az 1939 és 1945 közti időszak történéseit, csatáit és különlegességeit. Ebbe a bizonyos sokszínűségbe beletartozik, hogy egyes filmek inkább vidám megközelítésben, mások a…..
Smoking Barrels Hair (1979) 2017.11.11 06:00:00
Milos Forman LSD-ben és katarzisban gazdag háborúellenes musical-je még mindig ugyanúgy üt, mint régen. Mondom ezt annak ellenére, hogy musicalfüggőként sohasem kedveltem ezt a darabot, mert pusztán ezen műfaji szempontból nézve nem túl acélos alkotás. De a rendező olyan…..
Mindenki szereti de senki nem áll neki otthon, mi az? :) Naná, hogy a sajt- és habroló, hiszen bár nem a legbonyolultabb "desszertünk", mégis van vele néhány óra munka, és egyszerűbb ezt a néhány órát a cukrászoknak meghagyni. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy én sem álltam neki s.k. hajtogatott…..
Titokzatosság és misztikum övezi még ma is azokat a több száz éve alakult különleges szervezeteket, melyek titokban működtek és melyek egyesek szerint még ma is aktívak. A hétköznapi emberek nem tudták ugyanis, hogy mi folyik ezekben a testületekben, melyeket egyébként páholyoknak vagy kluboknak is…..
  Na akkor ma lesz az első kiszavazás, mondja Sylvi, és közben mintha egyensúlyozni lenne kénytelen a fejére feltűzött (mű?)hajkorona súlya alatt, de arról nem beszél, hogy ez most akkor milyen kiszavazás is lesz, mert csak. Ha az Éden Hotelből indulunk ki, akkor még egy főnek érkeznie kell, hogy…..
Ha van jó hír, akkor ez az: a valaha készítette egyik legjobb hazai reality műsor (a másik a Lúzer FC), az Éden hotel egy évadnyi kihagyás után, idén tavasszal kvázi visszatér az eredeti csatornára, oda, ahol ezt a formátumot nem vitték el ordenáré fürdőskurvák és az őket a zuhanyzóban megpocsékoló…..
marék lepke 2017.02.28 14:30:39
Igéző tekintetű démon és tehetséges színésznő, nagy formátumú hollywoodi sztár. Német nő, de náciellenes. Búgó hangú énekesnő, aki a fronton harcoló amerikai katonáknak koncertezett a II. világháború idején. A francia Becsületrendet is megkapta. Biszexuális és stílusikon. A legszebb lábúnak tartott…..
Ki gondolná, hogy Madonna jövőre lesz hatvan éves? Akkor meg pláne ki gondolná, aki ezeket a tök friss képeket - amelyek a Harper's Bazaar februári számához készültek - megnézi? Oké, Madonna tényleg nem néz ki egy ötvenes évei végén járó nőnek, de azért az is elég erős túlzás, amit ezek a fotók…..
marék lepke 2017.01.13 12:20:28
Adam Richman, amerikai műsorvezetőt és színészt a Man vs Food című műsorban ismerte meg a világ, ami itthon először Fald fel Amerikát!, majd nemrég a Food Networkön Ember és étel címmel futott. A műsor nagyon hamar népszerű lett, Richman ugyanis nem csak az amerikai helyi…..
November közeledtével gyakran találkozunk a "Magyarországon nincs..." kezdetű kijelentéssel. Két gond van vele, legalább: egyrészt hazug, másrészt kirekesztő...
Hol is kezdjem? Nehéz ez. Itt ülök hajnalban a kis kanapén a virágos pléd alatt enyhén dideregve és azon gondolkozom, hogy a tegnapi adás által termelt foshalomból hogyan lehet kacsalábon forgó fényűző palotát összebaszni, amikor a habarcs is hasmenéses híg szarból van, ami összetartaná a szétfolyó…..
marék lepke 2016.10.26 13:40:08
@mentolos lecsó: Olyan estéd lesz, hogy ihaj!
A francia filmek szinte a mozgókép megjelenése óta az iparág élvonalába tartoznak. Az elmúlt fél évszázadban a sajátos stílus, eredetiség, intelligencia, humor és számtalan filmóriás - Jean Gabin, Funes, Belmondo, Delon, Depardieu, Chaterine Deneuve ... stb - munkássága "fémjelezték" a gall…..
marék lepke 2016.05.19 11:25:37
@mackensen: Szerintem a " Saint Tropez-ben nyaralunk"-ra gondolsz. A francia címét nem tudom.
Blue Lemon Petrezselymes krumpli 2016.04.29 20:03:45
Mindig tavasszal jön el az ideje, hogy elkészítsük a világ (olyan értelemben, hogy Magyarország) legegyszerűbb és egyik legfinomabb köretét a címben jelzett növények felhasználásával. Ásvány is csak egyféle kell hozzá, só. Mindenki képes arra, hogy elkészítse. A srácok pedig a Patyolat felett…..
Sok szó esett már a kultúrsokkról, arra gondoltam, mi lenne, ha ma megfordítanánk a történetét, és azt néznénk meg, vajon milyen kultúrsokk éri azt a külföldit, aki Magyarországra költözik. Colm Fitzgerald magyar feleségével Kalifornia déli részéből indulva szembesült olyan…..
marék lepke 2016.04.30 23:05:36
@Zsuzsi65:
Bocs, ha már írták. Mo-n 2 fajta hátsó kifolyású WC van. Az egyiknek van egy kis domborulat, amin a termék szinte lecsúszik. Ott is fröccsenhet, de kevesebbszer és kevesebbet. A másik fajta olyan, hogy mindjárt a vízbe érkezik, és nincs semmi ami tompítaná a zuhanást. Na ott aztán jöhet vissza az áldás. :) Remélem érthetően fogalmaztam. :)
Érdekes kérdés, hogy miért kell filmes lista a börtönös alkotásokról? Nos, azon túl, hogy sokan szeretjük az ilyen típusú filmeket, kétségtelenül színvonalas, érdekes és szórakoztató művek tartoznak ebbe a kategóriába. Persze a különböző filmes listák összeállításakor két kérdés mindig felvetődik az…..
Argentína a világ egyik legmenőbb országa, azt immáron bátran ki lehet jelenteni, hiszen ez az az ország, ahol egy közismerten kokainfüggő futóbolond lehet szövetségi kapitány a futballcsapat mellett, és itt tudják a világon egyedül azt, hogyan kell a férfiembert leültetni a…..
marék lepke 2010.11.19 14:26:27