Regisztráció Blogot indítok
Adatok
susmy

5 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A két világháború között Európában lelassult a népességnövekedés üteme, de nőtt az átlagéletkor. A második ipari forradalom kibontakozásával a tudományos és a technikai fejlődés új vívmányai (mozi, rádió, polgári légi közlekedés, javult az orvosi ellátás, nagy…..
A vallásos világ, Isten hitében, egységet alkot. Minden vallás (így a keresztény vallás is) önmagában egy és oszthatatlan. S hogy hány vallás létezik a világban nehéz megmondani. Általánosan öt világvallásról szokás beszélni: Buddhizmus, kínai univerzizmus, kereszténység,…..
Minden fiatal boldognak képzeli el a saját házasságát. A mesék is így mondják: „Boldogan éltek, amíg meg nem haltak.” Valóban így lesz? Sajnos sokszor nem. Ha elolvasnánk a házassági perek jegyzőkönyveit, látnánk, azok mennyi gyűlöletről és keserűségről…..
Minden, ami irodalom Bertold Brecht 2008.11.11 17:38:00
Élete és munkássága Bertolt (Eugen Berthold Friedrich) Brecht a bajorországi Augsburg városában született. Gazdag polgári családból származott, apja egy papírgyár főrészvényese és igazgatója volt, így fia számára biztosítani tudta a kitűnő nevelést. Brecht már…..
Bevezető beszélgetés Apollodórosz elmondja barátainak, hogy a minap Glaukónnal találkozott, aki kérdezősködött nála Agathón egykori lakomájáról. Ezen a jelenlevők a szerelemről mondtak beszédeket. Glaukón kérdésére elmondja, hogy ő maga nem vett részt ezen a lakomán, hiszen…..