Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mzs

0 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csontig átfagytam, pedig nem voltam alulöltözve, mert fázós vagyok, másnap estére be is lázasodtam, és olyan nátha és köhögés jött ki rajtam, hogy másfél hét alatt is alig múlt el. Tisztelt Praxis Blog! Fiatal (6 hetes) terhességgel jártam Miskolcon az egyik rendelőben…..
mzs 2014.11.12 12:06:07
@reepach: látom, te sem érted. Nem a VÁRAKOZÁS volt itt a legnagyobb gond, bár így, hogy szabit kell kiírnom, amikor nem vagyok benn az irodában, így az ember szeret minél kevesebbet távol lenni a melóhelytől. A HIDEG és az orvos és asszisztens "leszarom, hogy hányan és mióta ülnek kinn a váróban, mikor itt vannak a privát betegeim" hozzáállása volt a szörnyű..
mzs 2014.11.12 12:11:18
@Molnárgörény: akkor kívánok neked is 4-5 órányi fagyoskodós várakozást. ;)

1) de, a mi hősugárzónk úgy zúg, hogy két szobával arrébb is hallani. Szóval van ilyen
2) akik kinn fagyoskodtak velem együtt, közülük is nagyon sokan időpontra jöttek (nagy pocakú kismamák, NST-re), de velük se foglalkozott senki
3) a doki privát betegei azért fizetnek a dokinak, hogy a MAGÁNRENDELŐJÉBEN kinyalja a seggüket, nem azért, hogy utána soron kívül bepofátlankodjanak mások elé. A magánrendelőben MINDEN vizsgálatot el lehet végezni, kivéve a beutalók kinyomtatását. Ennyi. Akkor minek baszalkodik a doki a magánrendelőben IS, meg az SZTK-ban IS a betegeivel? Ezt magyarázza meg valaki.
Hihetetlennek tartom, hogy 10-15 magánbetegéből mindegyiknek olyan kínja volt, ami miatt feltétlenül ott, aznap, a többieket szopatva kellett 20 perceken keresztül vizsgálgatni.
mzs 2014.11.12 13:10:47
@mig54: nem gondolkodtam, egyrészt azért, mert ebben az országrészben az ember örül, ha lyuk van a fenekén, másrészt gimis érettségivel és egy használaton kívüli nyelvvizsgával nem tudok ugrálni. A körülményekhez képest talán még túl is vagyok fizetve, és szeretem a kollégáimat és a munkámat is.
És igen, a főnököm ívesen leszarja a munka törvénykönyvét, ezért nem enged el "csak úgy" a kötelező vizsgálatokra terhesen, hanem kiíratja a szabit. Ez van.
Kis családi cég vagyunk, alig 10 fővel, nincs itt semmiféle szakszervezet. :)

Van egy oldal a FB-on, Dolgozó Mami, ő sok-sok munkajogi tanácsot ad kisgyerekes/terhes anyukáknak, hááááát, oké, hogy létezik a munka törvénykönyve, meg ismerem a jogaimat, de minek... ? Szoktam olvasgatni, néha csak magamban röhögök, mert a főnökök nagy része nem ijed meg az öntudatos, önjelölt jogász anyukáktól, hanem fogja, és kirúgja a bánatba.
Igaz, hogy manapság szerintem naggggyon nehéz normális alkalmazottat találni. Dolgoztam munkaerő közvetítőnél, ott is voltak olyan dolgok, hogy csak néztem...
Egészséges és gyors? Répától irtózó gyerekek is megeszik? Uzsonnának, vacsorának, főzelékre feltétnek, és csak úgy magában nassolni is tökéletes. :-) Ma egy nagyon gyors receptet hoztam Nektek, amit nyugodtan ehet cukorbeteg/inzulinrezisztens/lisztérzékeny. Könnyű elkészíteni, és garantáltan…..
Mert a magyar társadalom nagy része nem akarja őket látni. Ez a kézenfekvően adódó válasz tükröződik az Index.hu-n minap megjelent cikkhez feltett kérdésre adott olvasói válaszokból, ezt sugallják az országgyűlési és önkormányzati képviselői helyekért versenyző politikai pártok, erre a politikai…..
mzs 2014.09.11 15:39:20
Tisztelt Simon Mihály!
Ön ragaszkodna-e ahhoz, hogy ezek a romák az Ön lakóteréhez közel éljenek, ha
1) Ön is (mint én és sok más szülőtársam) heroinos fecskendőket, használt (!) kotonokat, borosüvegeket szedne össze folyamatosan a játszótérről és/vagy az óvoda/iskola udvaráról?
2) nem tudna a gyereke játszani a játszótéren, mert a cigány hordák elfoglalják, összeszemetelik, teleköpködik, összehugyozzák?
3) nem merne sötétedés után egyedül az utcára menni, különös tekintettel a bokros területekre, mert bármikor kirabolhatják, leüthetik, elvehetik az értékeit, iratait?
4) nem lenne gusztusa a villamoson leülni, mert azt is összekoszolják, szétdobálják a szemetet és a szotyihéjat (errefelé makuka)?
5) nem merné a nagyobb gyerekeit sem egyedül engedni tömegközlekedni, se bulizni, mert bármikor ok nélkül beleköthetnek, és bizony egyedül nem tudja megvédeni magát?
6) tudná, hogy Önnek muszáj bérletet vennie, mert a fehér embert megbüntetik, ha nincs jegye vagy bérlete a villamoson/buszon, de a romától már sokszor meg se kérdezik, van-e
7) előre rettegne attól, hogy a pici gyereke mire iskolába kerül, vajon milyen lesz a cigány és a magyar gyerekek aránya? A szülészet tele van velük, már 14 évesen is szülnek. Az iskolában terrorizálják a többieket, lopnak, és nem tanulnak, visszahúzzák az egész osztályt.

Jó lenne egy ilyen világban élni? Mert mi ebben élünk.
Köszönöm, hogy elolvasott.
  Várandósságom alatt édesség iránti vágyam egyik megmentője volt a házi diabetikus fagylalt, amit lelkesen kanalazott a családom is. Mivel itt a kánikula, hétvégére ezt a könnyű receptet hoztam, amit cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatnak, és ami ráadásul fagylaltgép nélkül is elkészíthető!…..
Álljon itt akkor a példának hozott teljes beszélgetés, amely jól tükrözi egy mai család tagjainak hasonló helyzetekben lezajló, és általában hasonló színezetű közléseit. (F. Várkonyi Zsuzsa: Már százszor megmondtam... c. könyvéből.) "Apa: Pisti, mit keres a Legód a…..
Fotók: Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (pfla.hu) Egy alig kétezer fős település méretéhez képest mesés, bár nekem kissé olyan hangulatú, mint ha abban a bizonyos Mennybéli Aranycsapatban nem Puskás Öcsi ontaná benne a gólokat, hanem Makovecz Imre. (További képek a…..
7 veszteség 3 műszak 2013.09.23 02:53:00
Az embernek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen. Ez egy régi és igen bölcs mondás. Ennélfogva az emberek bőszen nekiállnak kifogásokat keresni, hogy valamire miért nincs idejük. :) Kedvencem a "3 műszakban dolgozok, ezért nincs időm". Borzasztóan sokszor hallom, és mindig…..
mzs 2013.09.26 07:57:41
@Felsmukk: én meg fél 8-tól fél 5-ig dolgozom, és így is 5-kor kelek... 7-kor teszem le a gyereket az oviban, és zárásra, 5-re esek be érte délután.
Nagy szerencsém, hogy az irodai melómba beletartozik a postára, bankba ..stb szaladgálás, így privát dolgokat is el tudok intézni.
Gyuri és családja százforintos túlszámlázásba keveredett a miskolctapolcai Barlangfürdő Termál éttermében. Ennél azonban nagyságrendekkel viccesebb a moduláris bolognai spagettijük, amit úgy sikerült kihozni ezer alatt, hogy 990 forint a szósz, és 390 a tészta: Kis…..
mzs 2013.06.25 11:49:10
@klarky: fizikailag lehetetlen lenne a fürdő bejáratánál parkolni, mivel egy szép nagy park tartozik a barlangfürdőhöz, épp vele szemben.

Sokkal nagyobb probléma szerintem a fürdő területén ez:
index.hu/tudomany/tortenelem/2012/11/23/900_eves_kortemplomot_talaltak_miskolctapolcan/

Télen befedték, hogy ne essen rá a hó (?), de áprilisban beszakadt a sok csapadéktól, és most se ásatás, se semmi. Egy hatalmas, sáros üreg van ott, amihez hetek (hónapok?) óta senki nem nyúlt hozzá.
Ráadásul a Barlangfürdőnek nagyon kicsi a kinti, füves területe, egész nyáron nyitásra kell érkezni a fürdőzőknek, hogy legyen helye. Aki később jön, fogalmam sincs, hova fekszik...
És ez a nyomorult ásatás a fürdő zöldterületéből hatalmas helyet vesz el. Szerintem ez az, ami felháborító. Ráadásul gusztustalan, itt-ott leszakadt zöld hálóval van elkerítve az ásatás, szóval ha én turistaként érkeznék ide, meg lenne a véleményem a városvezetésről (így is megvan, hogy helyi vagyok...).
Egy kutya, másik eb ... még jó, hogy tényleg véget ért az "elmúltnyolcév".Emlékeztek az előző ciklus emblematikus vagyonnyilatkozati ügyére? Akkor az MSZP-s Boldvai László borzolta egy kicsit a kedélyeket, aki a nettó 250 ezer fizetéséből épített egy szerény, 1050 nm2-es…..
A mai film, az éppen a mozikban debütáló Django - Elszabadul / Django Unchained, melyet volt szerencsém premier előtt megtekinteni. (tudom, tudom, rohadjak meg) Elöljáróban, én nem vagyok Quentin Tarantino felszentelt papja, nem rajongtam soha igazán a munkásságáért, viszont ennek…..
Iszonyat drámai, esős képpel nyitunk, mert ’73 nyara óta nem volt ilyen elbaszott szar hangulat. Jwoww, a smink nélküli szörnyeteg még mindig a telefonkagylóra van rágyógyulva, hogy Rogerrel kibékülhessen. A lány úgy érvel, hogy azt még az eret pattintós vitaszakkörös…..
Ismerős a jelenet: a család tagjai bontogatják az ajándékokat karácsonykor, egy-két kényszeredett mosoly is becsúszik, amikor olyasmi kerül elő, ami tulajdonképpen nem tetszik – ezek általában vagy a szekrényben végzik, vagy más ünnepi alkalomkor „újrahasznosulnak". A…..
Ebben az országban a többség valamiért azt gondolja, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál egy komoly dolog, a csúcsa mindennek pedig az, hogy azt is sokan képzelik, hogy ezen a versenyen figyelemreméltó zenei teljesítmények hallhatók, hovatovább a jövő nemzetközi popsztárjai…..
Tisztelt Praxis!   Olyan problémával fordulok önökhöz, ami számomra nagyon kellemetlen, ahogy az a bánásmód is, ahogy hozzám viszonyultak legutóbb a nőgyógyászaton. Sokáig volt saját orvosom, de miután felköltöztem Budapestre értelemszerűen váltanom kellett, az ember nem…..
mzs 2011.08.29 21:03:24
@_Molly: Akkor neked is szól ez:

"A PCOS a nők tizedét érinti és vezető meddőségi ok.
Azonban ez nem nőgyógyászati probléma és nem a petefészek betegsége!
Komplex anyagcsere-zavarról van szó, melynek kezelése élethosszra szól. Kivizsgálása belgyógyászati hatáskörbe tartozik.
A kezelése hármas pilléren nyugszik, ebből kettő az életmód-váltáson alapul.
Főbb tünetei (melyeknek nem mindegyike található meg a betegeknél):
- férfias jellegű szőrösödés
- rendszertelen vagy teljesen elmaradó menstruáció
- pattanásos bőr
- teherbeesési nehézség
- cisztás petefészkek
- hajhullás"

A kezeletlen PCO szindróma 2-es típusú cukorbetegség kialakulásához vezethet!!!
 Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!  Tisztelt Praxis blog! 16…..
Kedves Praxis! Soha nem gondoltam, hogy az interneten keresztül fogok panaszt tenni bármire is, de a mai nap folyamán olyan elfogadhatatlan dolog történt velem, hogy muszáj másokkal is megosztanom. Történt ugyanis, hogy 15 éves korom óta PCO-s beteg vagyok, de az utóbbi időben kicsit…..
Elvégeztem egy főiskolai szakot, de sajnos a nyelvvizsga hiánya miatt nem kaptam készhez a diplomám. Így állást sem kaptam azon a területen, pláne, hogy nem egy erős munkaerő piaci képesítés (bár ma Magyarországon mi az?). Na a lényeg, hogy kénytelen voltam munkát vállalni…..
mzs 2010.12.16 09:30:31
Nem hiszem el, hogy ilyen bunkók és egyszerűek vagytok.

A középiskolában a nyelvvizsga csak annak sikerülhet, akinek 1: jó tanára és 2: elég pénze van. A jó tanár a nyelvtanításhoz kell (az enyém egész németórán magyarul beszélt, sose hallgattunk magnóról eredeti német szöveget, 4 éven keresztül a nyelvtannal volt elfoglalva - ő NEM jó tanár, kb. hárman próbálták meg a nyelvvizsgát, a szóbeli rész egyiküknek se sikerült, mert mikor a vizsgabiztos megszólalt úgy igazán németül, szavát nem értették. Sajnos ezzel a mai napig én is így vagyok, ha megkérdezik, beszélem-e a nyelvet, letagadom, pedig kb. 10 évig tanultam, szarabbnál szarabb tanárok keze alatt).
A pénz ahhoz kell, hogy a béna tanárod miatt eljárj magántanárhoz, illetve hogy levizsgázz. Nekem egyikre se volt pénzem, volt, hogy ennivalóra nem tellett hónap végén a családomnak, nemhogy többtízezres nyelvvizsgákra.

A gimi után elvégeztem egy OKJ-s tanfolyamot, ahhoz kellett egy alapfokú német, a szóbelin azzal is megszenvedtem, az írásbelim 95%-os lett (fenti tanár tanítási módszerei miatt ugye).
Utána dolgozni kezdtem, de mindig olyan keveset kerestem, hogy nem tudtam volna kifizetni egy tanfolyamot (időm lett volna, titkárnőként nem szokás szombatonként is dolgozni -soha nem is kérték). És nem, nem volt kitől kölcsönkérnem.

6 évet dolgoztam, és mindig egyik hónapról a másikra éltem. Egyszer kicsit jobban összeszedtem magam anyagilag, és 5 hónapig sikerült angolt tanulnom. Azért csak 5 hónapig, mert feloszlott a csoport (miután a kezdő könyv befejezése után az újrakezdőt vetették meg velünk, tehát az 1,2,3 és az A,B,C kezdődött elölről... Illetve jött a nyár, amikor is a nyelviskolákban megáll az élet.

Most itthon vagyok az egyéves kisfiammal, és a gyed-ből megint nem tudok félretenni egy nyelviskolára, pedig most időm is lenne igazán. És már alapfokú angollal mehetnék vissza dolgozni bő egy év múlva.

Hol rontottam el? Lehet okoskodni.

Mindenkinek más az élete, nem hibáztathatunk senkit azért, amit eddig tett és elért, ha most van bajban, most kell neki segíteni, nem kiosztani, hogy mit kellett volna korábban másképp csinálni.

És nem, nem mindenki tud kimenni dolgozni külföldre, ahhoz is pénz kell (és szerencse).
mzs 2010.12.16 09:51:59
@M11an: nem egyszer próbáltam már, ELO és társai, de egyiket se tudtam egyedül. Nekem szükségem van a társaságra és főleg a tanárra... Ha egyedül menne, már rég megcsináltam volna...
mzs 2010.12.16 09:52:49
@Bundabandi: igen, elég sok ilyen ember van. Azt hinné az ember, hogy legalább így karácsony környékén toleránsabbak, de nem...