Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zonga

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerkesztői hetem előtt nem ismertem ICA-t. Hallottam ugyan valamiféle boszorkányról, aki a női tudat tartalmait áramoltatja, de a találkozás csak most adatott meg. És mondhatom, jó barátság vette kezdetét múlt vasárnap, első szerkesztői napomon, szövetségese lettem. Egy valami…..
Látlak! És te engem? – ezzel a mottóval nyílt köztéri fotós installáció a budapesti Erzsébet téren, a Gödör Klubnál. Aki körbesétálja a klubot, július 9-ig a lépcső tetején megtekintheti a képeket.   Közönséges telefonfülke, benne a hajléktalanok megszokott…..
„Hogyan boldogulnak a szegénységben élő emberek, mit jelent számukra a mindennapi létért való küzdelem? Hogyan oldják meg gondjaikat? Segíts felerősíteni a hangjukat! Mutasd be pozitív példán keresztül, hogyan lehet konkrétan tenni a szegénység ellen! Alkoss…..
Nem csinálok úgy, mintha Tandori Dezső összes művét és fordítását ismertem volna akkor, amikor a Ki nem feküdt halálról akartam írni, de azt sem lehet mondani, hogy ne tudtam volna, kinek a könyvét választom. Olyanét, aki már annyi szöveget látott életében, és annyi…..
Június 26-án, szombat éjjel mozgásba lendülnek a civil szervezetek. Országszerte a legváltozatosabb programokon keresztül mutatkoznak be: lesz filmvetítés, bicikliszerelés, koncert, környezetvédelmi program, de megismerhetjük a vak és gyengénlátó emberek mindennapjait, vagy…..
Július 10-ig látható Loránt Anikó egyéni kiállítása a Stúdió Galériában. Rajzokkal és kisebb tárgyakkal találkozhat a betérő, melyeket a házi oltár formai egysége kapcsol össze. A 2008-as Iasi Biennálén bemutatott, talált anyagokból készített installálási módnak…..
„És látom magam, ahogy ülök a Kálvin téri református templomban, és tapogatom a szemgödrömet, körbe-körbe, hogy megnézzem, milyen leszek csontvázkoromban. Az Isten házában az első, ami eszembe jut az a halál.” Borsi Éva Kálvin téren című írását adjuk közre. Az…..
Július 25-én ünnepli 32. születésnapját Louise Brown, a világ első lombikbébije. A módszer, melynek életét köszönheti, mára óriásit fejlődött, s utat nyitott annak, hogy a meddő párok mellett olyanok is igénybe vehessék, akiknek semmiféle meddőségi problémája nincsen.…..
Az ENSZ Kínzás Áldozatainak Világnapja alkalmából a Független Színház társulata június 24-én este hattól hatodik alkalommal mutatja be Tollfosztás című előadását a Kőleves Kertben (Bp., VII. kerület, Kazinczy u. – Dob u. sarka). A darab öt 10-22 éves fiatal sorsán…..
Június 23-án szerdán a Petőfi Irodalmi Múzeumban Náray Tamás divattervező és Hegyi Katalin irodalmi muzeológus mutatja meg a látogatóknak, hogyan folytat párbeszédet egy divattervező az irodalommal.       ICA korábban beszámolt róla, hogy a PIM Esti Extra…..
Június 23-án szerdán mutatja be a nyilvánosságnak végzős hallgatói kisjátékfilmjeit a Werk Film Akadémia. A vizsgamunkákat immáron második alkalommal mutatják be: tavaly a Kinoban öt alkotást láthatott a közönség. Ezúttal a Toldi mozi nagytermében vetítik le a filmeket,…..
Aki ellátogat Csaba testvér erdélyi gyermekotthonaiba, és belenéz a kis lakók szemébe, csillogást, derűt, vidámságot, a boldog gyerekkort véli felfedezni. Miközben legtöbbjük annyi borzalmat élt át, ami egy egész életre is sok volna.   - Amikor gyermek születik, vele egy…..
ICA szerkesztői tornájának leendő játékosa szombat éjjel Örkény abszurd világából egy másikba, a Múzeumok fényes Éjszakájába csöppent. Gyárfás Judit beszámolója.   Lévén, hogy a nyári múzeuméccaka jeles napja vizsgaidőszakra esik, nem először töltöm e napot…..