Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gaben No.1

74 bejegyzést írt és 297 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tavalyi toplistámnál, amely 2017 legerősebb filmjeit sorakoztatta fel, az idei sem fog sokban különbözni. Habár ezúttal egy "hagyományos" lista elkészítése volt a célom, de végül ezúttal is olyan fajsúlyos darabok kaptak helyet az idei kedvenceim között, amik sokkal többé teszik ezt a listát.…..
Gaben No.1 2019.01.02 10:00:19
@Online Távmunkás: Tetszik, hogy még egy kósza gondolatot sem osztottál meg velünk arra vonatkozóan, miért nem volt erős film az Utoya, az Egy nap vagy a Három óriásplakát, de már alkudozol, hogy miben maradjunk.
Elérkezett az évnek azon szakasza, mikor elárasztanak minket a bejegyzések, ahol mindenki, aki egész évben filmeket nézett felteheti az óévre a koronát és egy toplistában összegezheti az elmúlt év mozifilmjeit. Én se fogok ezalól kivételt képezni, és ahogy már tavaly is, úgy most is egy videó…..
2018-as kultnaplóm2017-es kultnaplóm2016-os kultnaplómYoutube csatornámTwitteremIMDB accountomBlogon írt bejegyzéseim Filmek (sárgával a mozis megtekintések vannak jelölve, újranézéseket nem számolom)..
A Horror Park egy marha ijesztő koncepcióra épít, miszerint egy élethű rémisztgetős vidámparkban nem fogod tudni, hogy az események vajon a show részei, vagy tényleg egy igazi gyilkos ólálkodik a parkban. Aki amúgy pontosan emiatt minimális ellenállásba sem ütközik. A történet…..
A kérdés adott: jogos-e a foci alulreprezentáltsága a filmművészetben...
A megszokottól eltérően kicsit komolytalanabb hangvételben próbálom átfogóan ostorozni a magyar címadások rossz beidegződéseit. Jó szórakozást hozzá!..
Elmélkedés a Ready Player One kapcsán a blockbusterek jövőjéről. Kata kritikáját a filmről itt találjátok...
Minden évben akadnak olyan filmes teljesítmények, melyek habár kimaradnak az Oscar jelöltlistájáról, mégis úgy érezzük, vannak annyira kiemelkedőek, hogy akár kaphattak is volna jelölést, ha nem lenne annyira ignoráns velük szemben az akadémia. Ezeket 2012 és 2015 között…..
Íme a 11 oscaros videó értékelése! Remek mezőnyt hoztatok össze idén is, simán az egyik legerősebbet a Filmelemző Oscar történetében, és ahogy azt kell, át is beszéltük az összes nevező videóját. Az eredményhirdetésre nagy eséllyel még ma este (de legkésőbb holnap délelőtt) számíthattok!..
Gondolom már csordultig vagytok a toplistákkal, éppen ezért jöjjön egy picit formabontóbb a megszokott blogos trendhez képest. Erre a 30-as toplistára olyan filmek kerültek fel, melyeknek vagy 2017-ben volt a hazai mozis premierjük, vagy pedig olyan 2017-ben megjelent filmek, melyek előreláthatóan…..
2017-es kultnaplóm2016-os kultnaplómYoutube csatornámTwitteremIMDB accountomBlogon írt bejegyzéseim Filmek (sárgával a mozis megtekintések vannak jelölve, újranézéseket nem számolom) Január: The Disaster Artist (2017) - 10/10Elit játszma (2017) - 8/10The Foreigner (2017) - 7/10Forever Pure (2016)…..
A tegnapi nappal lejárt a 7. Filmelemző Oscar beküldési határideje, és kaptunk is 11 videót, amiket hamarosan meg is nézünk, és - egyelőre nem tudjuk mikor, de szerintem max 2 héten belül - sort kerítünk az értékelésre!(a videókat a tovább gomb mögött talájátok) Köszönjük…..
Gaben No.1 2017.12.23 14:49:41
@Meerkat:
Nagyon szívesen, rám mindig számíthatsz. ;)
1973. augusztus 23-án Jan-Erik Olsson megpróbált fegyverrel kirabolni egy bankot Stockholm belvárosában. Kiválasztott négy embert túszként, majd a rendőröktől 3 millió svéd koronát, golyóálló mellényeket, sisakokat és egy gyors kocsit kért illetve, hogy hozzák ki a börtönből és vigyék oda egy…..
Smoking Barrels Thelma (2017) 2017.12.14 06:00:00
Thelma (Eili Harboe) egy norvég egyetemista lány, aki szörnyen szigorú vallási neveltetésben részesült. Különcsége és félénksége miatt nehezen vegyül el a többi diák között, mígnem egyik nap felfigyelnek rá, mikor egy epilepsziára hasonlító roham lesz rajta úrrá. Megismerkedik egy lánnyal, Anjával…..
Gaben No.1 2017.12.14 10:11:07
@danialves: Sikerült a jobbik egy órát megnézned a filmből. :D
Az Anja lecserélését én úgy értettem, hogy a történet teljesen ugyanez lenne. Maga a konfliktus se változna sokat. Egy ennyire bigott családnál, ahol egy sör megivására úgy reagálnak, mint valami nehezen megbocsátható bűnre, hasonló galibákat okozhatott volna például egy házasság előtti szex, mint a homoszexualitás. Ezért éreztem úgy, hogy a hatásvadászaton kívül semmi céljuk nem volt ezzel.
Az apukát meg egy seggfejnek éreztem, mert már a legelső jelenetben leugatja a lányát a semmiért és a film végére csak még ellenszenvesebb lesz.
Az év végi filmes hajrába óramű pontossággal érkeznek meg a Woody Allen filmek hosszú-hosszú évek óta. A formula egy ideje változatlan: a nagy sztárparádé miatt mindenki felkapja a fejét, majd ha elkezd díjakat nyerni, megnézzük, ha nem, akkor meg csak a mester rajongói tekintik meg. A nyitóhétvégén…..
Smoking Barrels Radius (2017) 2017.11.13 06:00:00
Nem olyan rég írtam egy teljesen ismeretlen ausztrál sci-firől, az OtherLife-ról. Furcsa véletlen, hogy alig egy hétre rá van szerencsém írni még egy érdekes sci-firől, a Radiusról, ezúttal Kanadából. (Bár én nem mondanám sci-finek, de ha már IMDB-n ezt állítja magáról, akkor hívjuk mi is így.) Egy…..
Gaben No.1 2017.11.14 11:58:34
@The Man Who Laughs:
iTunes-on 9,99 USD-ért lehet megtekinteni, de nCore-on is fent van, kedves kolléga.
A tavalyi Titanicon látott szörnyen sótlan Experimenter után, nem nagyon érdekelt, hogy Michael Almereyda mit csinál legközelebb. Aki a borzasztóan érdekes Milgram kísérletet képes volt ásíttatóan unalmas formában megfilmesíteni, annak már egy jó alapötlet után se tudok…..
Gaben No.1 2017.11.14 08:20:48
@danialves:
Nagyon nagy hiba, az első cirka 40 percben semmi érdemleges nem történik, de nagyon is szükség van erre a részre, hogy megismerjük a karaktereket. Onnantól, hogy kiderül a család titka, kezdenek felpörögni az események. A Be Right Back egy jó rész a Black Mirror-ból, de a Marjorie Prime sokkal többet mond a problémáról.
A merev rendezés meg nekem bejött, mert ebben én speciel láttam egy művészi koncepciót, de az is lehet, hogy csak szimplán a dilettantizmust mosom széppé. :D
Smoking Barrels Thumper (2017) 2017.11.10 12:00:00
Nem is emlékszem rá, hogy metamfetaminról, avagy speedről a Breaking Bad előtt lett volna különösebben szó. Úgy érződött a hollywoodi drogos filmek mindig csak a fűről, a kokainról és a heroinról szóltak. Most hogy a speed is van már ilyen ismert, nézzünk meg egy poszt-Breaking Bad mozit. A…..
Valami lehet ebben az izlandi levegőben, hogy az utóbbi években az alig több mint 330 ezer lakossal bíró északi szigetország várakozásainkon felül teljesít zenében, filmekben és fociban is. Az egyedi hangvételű Fúsi, Madárkák és Kosok után nagyon érdekelt vajon a horror…..
Gaben No.1 2017.11.05 18:18:42
@danialves:
Meglepődtem mennyire egyetértünk. :D
"valamennyi atmoszférával is bír " azért megemlítettem. Mondjuk engem annyira nem kapott el, de kétségtelenül jelen volt.
Innentől full SPOILER!!!
Rengeteg olyan dolog volt a film alatt, amit nem értettem, túl azon, hogy a pszichiáter egy személyben nyomozó és orvosszakértő is volt.
Például: ha a srác már 3 éve elveszett, akkor miért csak most történnek a paranormális események, nem csak a házban, de a városban is. Vagy ha az elmúlt 3 évben zajlott le az az 5 gyilkosság, akkor hogy nem vették észre közben, hogy sorra halnak meg az öregek stigmákkal a hátukon. Ha esetleg rajtuk nem volt stigma, akkor miért volt az utolsó kettőn. Vagy miért volt az, hogy valaki a halálakor instant stigmákat kapott, míg más a hullaházban kapta őket.
Valahogy olyan érzésem van, mintha a könyvből nagyon sok oldalt kihagytunk volna, vagy ha a könyv se magyarázta meg, akkor a filmnek illett volna ezt vagy kijavítani, vagy hagyni az egészet a fenébe, de ez így olyan amatőr, hogy csak a levegőben hagytak ilyen furcsa dolgokat.
SPOILER vége!!!
Gaben No.1 2017.11.05 19:19:20
@danialves:
SPOILER!!!
Hát azért elég durva dolog pont Izlandon nem észrevenni, hogy 6 ember is úgy halt meg, hogy úgy mellékesen tele volt a háta belevésett keresztekkel. Pláne úgy, hogy valaki meztelenül fekszik a hullaházban. Azt kicsit nehéz lenyelni, hogy senki nem vette észre, ezért gondoltam azt, hogy ott került rá.
SPOILER vége!!!
Gaben No.1 2017.11.05 22:51:00
@danialves:
SPOILER!!!
De azért jegyzőkönyvbe csak bekerült. Egy olyan helyről beszélünk, ami lélekszámra kevesebb, mint Veszprém megye és az ilyesmik ritkaságnak számítanak. Még az elején is mondják, hogy "Itt nem szoktak gyerekek eltűnni.", az ilyen stigmák meg aztán pláne különösek. Ehhez képest meg a hatodik hullánál tűnik fel valakinek, hogy ez meg micsoda, pedig egyáltalán nem nehéz kiszúrni. Ha a legelső emberen is lett volna stigma, akkor szerintem ugyanilyen nyomozásnak kellett volna indulnia, mint a hatodiknál, amikor a férjét kikérdezték. Ezért gondoltam azt, hogy esetleg csak az utolsó kettőn volt rajta, de akkor meg miért csak rajtuk?
Mondjuk ennek az egésznek a történet szempontjából semmi jelentősége nem volt. Majdnem ugyanilyen lett volna a film, ha ezt kihagyják.
Smoking Barrels OtherLife (2017) 2017.11.05 06:00:00
Minden évre kötelező egy olyan rejtett sci-fi gyöngyszem, amivel villoghatsz barátaid előtt, hogy „Látjátok, milyen filmeket ismerek?”. Ha te is hasonló hipster vagy, akkor jó hírem van, mert a Találmány, az Időbűnök, az Another Earth, a Coherence, a The Signal és a Circle…..
Videós bemutató és ajánló, későgyerekkorom egyik legmeghatározóbb sorozatélményéről. A megszokottól jóval több személyes tartalommal, halloweeni hangulatban...
Imádom a kamaradrámákat. Mikor egy film minősége semmi máson nem múlhat, csak a forgatókönyvön és a színészeken. Ha egy rendező ezt a műfajt választja, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy valami értékes került a kezei közé, különben a kamara jellegéből adódóan lelepleződnének a forgatókönyv…..
Hirtelen eszembe se jut, mikor volt legutóbb egy film megítélésének szórása ennyire nagy. Hármas és nyolcas közé eső értékelést igazán nem is találni a filmről. Itt tényleg igaz, ha azt mondjuk: „ezt a filmet vagy gyűlölöd vagy imádod”. Szóval jöjjön egy vélemény…..
Smoking Barrels Megan Leavey (2017) 2017.09.23 06:00:00
Kutyákkal, pingvinekkel, delfinekkel, csimpánzokkal és kisbabákkal bármit el lehet adni. Vajon iraki háborús filmet is? Megan Leavey (Kate Mara) nem találja helyét a világban, majd gondol egyet és belép a hadseregbe, ahol még annyira se találja helyét, mint előtte. A kiképzés…..
2016-os kultnaplómTwitteremIMDB accountomBlogon írt bejegyzéseim Filmek (sárgával a mozis megtekintések vannak jelölve, újranézéseket nem számolom) Január: Zootropolis (2016) - 9/10Everybody Wants Some!! (2016) - 8/10Kaliforniai álom (2016) - 8/10Emlékezz! (2015) - 8/10Assassin's Creed (2016) -…..