Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jletti

41 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 „A bölcs ember előre tekint. A bolond pedig megpróbálja hitegetni magát és nem látja meg az igazságot." (Péld, 14:8 TLB szó szerinti ford.) Sokan az életben jól indulnak anyagilag, de az életük szegénységben végződik, mert nem terveztek a nehéz időszakokra. De a…..
"Ő pedig ezt mondta: "Leányom, kockáztattad a hitedet, de teljesen meggyógyultál. Élj jól, légy áldott!" (Márk 5:34, MSG fordítást) Amikor régen cikket írtam a középiskolai újságba, tanárunk azt mondta: "A különbség e között az osztály között…..
Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és valóságosan.(1Ján. 3:18) A szeretet több, mint vonzalom és több mint testi izgalom. Több, mint szentimentális érzések összessége, mint ahogy ez manapság a legtöbb dalban elhangzik. Erre alapozva, a szeretet…..
Napi remény Céllal vagyunk itt! 2012.11.07 03:00:00
"Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk." (Efézus, 2:10)    Isten olyan szolgálatra hív téged, amely minden képzeleted felülmúlja. Azért születtél meg erre a…..
Aki hű a kevesen, a sokon is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az.(Lk.16:10)Aki szolgál, az minden feladatát egyforma elkötelezettséggel végzi. Bármit is tegyen az, aki szolgál, azt "jó lélekkel végezze"(Kol.3:23). A feladat nagysága nem számít. Az egyetlen kérdés az,…..
"Ti azonban kiválasztott nép vagytok, papok királysága és szent nemzet. Olyan nép, amely csak Isten tulajdona. Azért választott ki benneteket, hogy mindenkinek hirdessétek Isten nagy tetteit, és nyilvánvalóvá tegyétek az ő kiválóságát. Mert ő hívott ki bennünket a…..
"Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok, Isten tulajdonba vett népe, hogy hirdessétek nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket;" (1Pét. 2,9) Sokan közülünk az élete nagy részét azzal töltik, hogy…..
"Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt.…..
"Azoknak az embereknek, akiket a világból nekem adtál, megmutattam, hogy milyen vagy. Ők a tieid voltak, de nekem adtad őket, és engedelmeskedtek a tanításodnak."(Jn. 17, 6. Egyszerű fordítás)A világ tele van olyan gyermekekkel akiknek nagyon nagy szükségük van a lelki…..
"Helyes az, ha valaki mindenkor a jóért buzgólkodik, és nem csak akkor, amikor ott vagyok közöttetek."(Gal.4,18)Isten szenvedélyes Isten. Ő szenvedélyesen szeret dolgokat, és szenvedélyesen utál más dolgokat. Ahogy egyre közelebb kerülsz hozzá, ő neked is ad majd ebből a…..
Rendkívüli mértékben, sőt erőnkön felül megterheltettünk, annyira, hogy az életünk felől is kétségben voltunk. Sőt mi magunk is elszántuk magunkat a halálra azért, hogy ne önmagunkban bizakodjunk, hanem az Istenben, aki feltámasztja a halottakat (2 Kor.1,8-9)Amikor az álmod…..
"Krisztussal együtt keresztre vagyok feszítve: többé tehát nem én élek, hanem Krisztus él bennem; azt az életet pedig, amit most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem, és önmagát adta értem." (Gal. 2,20)A Biblia azt mondja: "Szüntelenül…..
"Honnan vannak viszályok és harcok közöttetek? Nem a tagjaitokban dúló önző kívánságok okozzák-e ezeket?" Jak.4,1A legtöbbször, amikor párokkal beszélgetek, a leggyakoribb panasz az, hogy „Egyszerűen nem tudunk kijönni egymással. Olyan sokat veszekszünk.…..
"Az ő akarata szült minket az igazság igéje által..."(Jak.1,18) Isten arra akarja használni az ő Igéjét, hogy te újrakezdhesd az életed.Isten Igéje nélkül soha nem menekülhetnénk meg. Igéje nélkül nem a Mennyországba tartanánk. Nem tudnánk arról, hogy Jézus…..
"A hit tehát hallásból van, a hallás pedig Krisztus beszéde által".(Róma.10,17) Tegyük fel, hogy te egy kertész vagy. Megtanultad, hogy ha teljesen ugyanazt a magot három különböző helyszínen fogod elvetni, három különböző eredményt fogsz kapni. Az egyik helyen…..
"De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek." Mt.6,33. Sokan azt mondják, hogy nincs idejük csendességet tartani. Ez egy kifogás. Minden egyes ember a földön a hétnek ugyanazzal a 168 órájával rendelkezik. A kérdés…..
"Mindenütt szorongatnak minket, de nem szorítanak be, kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe; üldözöttek vagyunk, de nem elhagyottak, letipornak, de el nem veszünk." 2Kor. 4,8-9Amikor megvalljuk hitünket Jézusban, Isten egyszülött fiában, gyakran azt feltételezzük, hogy…..
Mert úgy határoztam, hogy nem tudok közöttetek másról, csak Jézus Krisztusról, róla is mint a megfeszítettről." 1Kor. 2,2Ha Pál apostol új évi fogadalmakat tett volna, úgy gondolom, hogy az ő listáján mindössze egy fogadalom szerepelt volna: (Ebben az évben megfogadom, hogy…..
Napi remény Jézus az Igazság 2011.12.11 03:00:00
„Jézus így válaszolt: „Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.”(Ján.14,6) Az igazság nem egy elv. Az igazság egy személy: Jézus Krisztus. Jézus egyik legegyértelműbb és legismertebb kijelentése ez:…..
„Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.”(Péld.11,25) Amikor másokkal megosztod a javaidat, Isten is megosztja veled az Ő javait. A világ azt mondja: “Szerezz meg mindent, amit csak lehet, hogy anyagi biztonságban legyél.” A Biblia…..
 „Adja meg nektek… hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által; hogy a Krisztus lakjék szívetekben a hit által…” Efezus 3:16-17  Isten erőt ad neked, hogy véghezvihesd mindazt, amire ő kér téged. Belsőképpen formál át…..
"...de szabadíts meg a gonosztól;" Mt.6,13Semmi kétség afelől, hogy ez a világ egyre kevésbé biztonságos a gyermekeink számára. Kevésbé biztonságos az unokáimnak, mint a gyermekeimnek volt. És kevésbé volt biztonságos a gyermekeimnek, mint nekem, mikor felnőttem. Már…..
"Az asszonyokat pedig így szólította meg az angyal: Ti ne féljetek! Mert tudom, hogy a megfeszített Jézust keresitek. Nincsen itt, mert feltámadt, amint megmondta. "Mt.28,5-6(Jézus mondja:) "és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. "Mt.28,20Ahogyan…..
"Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz!" Ján.8,11A kegyelem célja, hogy megigazítsa a bűnöst - "menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz". De a kegyelem soha nem igazolja a bűnt, tehát nem arról van szó, hogy…..
Napi remény Jézus az Igazság 2011.04.04 00:10:00
Jézus így válaszolt: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam." Ján.14,6Az ellenség legnagyobb hazugsága, hogy maradjunk távol az Atyától. A Sátán a bűn tudat hamis képével akar minket becsapni és elhitetni velünk, hogy…..