Regisztráció Blogot indítok
Adatok
soleona (törölt)

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Családias a légkör, barátságos és szakszerû a kiszolgálás" - írja a MediLine biodiszkont üzletház weboldala. A családiasságba azonban - a kétgyermekes Homár szerint némi joggal, a de a kereskedelemben mégis kissé szokatlan módon - nem értik bele a gyerekeket és a…..
soleona (törölt) 2009.12.08 14:01:35
@olimami: Csak tipp, de mi van ha a babakocsi a mérete miatt van kitiltva onnan?
Van ezerféle hosszú, széles, magas, stb mi van akkor ha a többi vásárló a szűkebb hely miatt akadályozva lenne a babakocsi miatt?
Elvégre ha BE/RÁRAKTAD a gyereket a kocsiba/ra amit az áruház ad a vásárláshoz máris nincs gond, pl. két saját kocsi elfér a két polc között, egy saját kocsi és egy babakocsi talán már nem.

Egyébként pedig mindezt ne vedd fel, az általánosítás régi magyar játék. Lehet hogy Te "normális" kismama vagy, de az átlag az akivel ma találkoztam a Sparban reggel; öt perc murizás hangosan, a boltvezető előrángatva, hogy ő babával van, nem áll sorba, nyissanak új kasszát neki. Nyitottak, és ez kb tíz percbe telt. Addig ha sorbaáll kétszer végez...De neki JÁR és JOGA van, ahogy emlegette...
Ma különleges poszt következik. Egyrészt nem volt még lánydivattal foglalkozó dolgozatunk, másrészt vendégszerzőnk. Ma mindkét esetben megtörik a jég, törzsolvasónk, Bettie Page jóvoltából. Lássuk mit nem vettünk észre mi, érzéketlen férfiak a 90-es évek szépségein!…..
Minden ín, izom és ér látszódik Madonna csontos, vékony és túlgyúrt karján. Mintha kivonták volna belőle a zsírt, a húst és a vizet és megmaradt volna egy Bodies kiállításba illő figura.Csak szerintem kellene abbahagynia a drámai mértékű önsanyargatást vagy szerintetek…..
soleona (törölt) 2009.07.28 14:12:15
@kutymorgo: "pedig nem vagyok elveszett ember, karrier, lakás, kapcsolat minden ok, mégis valami erre késztet!"
165 cm és 45 kiló vagyok heti 7 edzéssel és minimumkajálással, karrier, lakás, kapcsolat rendben.
Csak ott mélyen legbelül nincs minden rendben, ahogyan nálad sem és valszeg nála sem...
A bama.hu cikkének felolvasása nyomán a hüledezés hulláma futott végig itt a munkelyemen. Tessék, most Ti jöttök:  "A Citrom utcai rövidárukereskedésben egyik nap megjelent egy hölgy. Az eladó, Mármarosi József elmondása szerint egy gyerekkabátot tartott a kezében, s…..
soleona (törölt) 2009.03.18 20:12:57
Ha valaki írta már elnézést az ismétlésért:
1,Nincs szólóban dolgozó Apeh ellenőr. A csalás tényét bizonyítani kell. Egy vásárol, egy vele van, igazolja a dolgot. Jegyzőkönyv készül minden esetben a helyszínen.
2. El lehet hagyni a boltot. Sőt, most volt konkrét példánk: három-négy próbavásárlást tartottak, mindig kaptak a boltban blokkot. Az uccsónál igazolvány ki: pénztárrovancs. Ha 5 Ft-tal több van a kasszában vélelmezik a blokk/nyugta elmulasztásának tényét (a cégnél hiány volt, rossz visszaadás miatt)
3.Soká tart mire egy ügyvéd kimagyarázza, hogy egy üzletben a pult mögött magánszemély szívességból csinál valamit. Az eladótérben tartózkodni tilos. Ha ellenőrzésen rajtakapják a téged (mondjuk eladó vagy) látogató nagyidat, hogy a pult mögött ücsörög feltételezhetik, hogy feketén dolgozik a boltban, megbírságolhatnak nagyon keményen.
4. Az Apeh-nek vannak sunyi módszerei. Pl. nálunk is történt ilyen, aláírtuk a jegyzőkönyvet egy 6 hónapig tartó, átfogó vizsgálat után. Az alján ott szerepelt, írásos észrevételt tehetünk ha akarunk. Nullás volt (nem szerepelt büntetés benne), nem tettünk. Harminc nap elteltével jött levél, 150ezer forint a bünti mert nem tettünk, így ők mégis megbüntetnek minket erre meg arra.
5. Az Apeh-osnak tényleg kell igazolnia magát. De a próbavásárlás után.
6. Ugyanakkor ha egyedül volt ellenőrzés során egy Apeh-os és elhagyta a boltot nagyon nagy alapot szolgáltatott a megtámadásához. Elvégre ő egyedül állít valamit. A boltos pedig szintén állít valamit.
A párvetélkedő jól bevált tévés formátum, Amerikában már a fekete-fehér, bükkfadobozba rejtett képcsöveken is ott vibrált, ahogy férj és feleség a paraván két oldalára terelve válaszol és vihog. A műsor ugyebár abból a tévedésből indul ki, hogy ha két ember nagyon…..
Most, hogy átlendültünk a nemzeti ünnep okozta emelkedett pillanatokon, amikor használták is valamire a Hősök terét, térjünk vissza oda, hogy szemügyre vegyük az Andrássy út zárómotívumát. Motívum? Na, nem akarom így megalázni nemzetünk ezeréves fennállásának…..
 Tele van a tököm ezzel a pc brigáddal. Nem a véleményük, nem az elveik és nem is gondolataik miatt, hanem azért, mert pont annyira progresszívek, mint azok, akiket fikáznak. Konstruktivizmusból zérus. Adott itten kérem ez a több évtizedes, évszázados, vagy mit tudom én…..
Paranoid Android VÉR 2009.02.08 14:31:00
    Tulajdonképpen az az érthetetlen, hogy miként gondolhatták a veszprémi kézilabdások gyilkosai azt, hogy ezt a balhét megúszhatják. Még abban sem lehetnek biztosak, hogy élve kerülnek rendőrkézre, sőt, a mai magyar társadalom indulati állapotát figyelembe véve,…..
soleona (törölt) 2009.02.09 10:37:26
@Páneurópai Harci Kos: Ember,a demokrácia egy dolog. De mi éppen már ott tartunk mintha az Állatfarmon laknánk: mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek is. Na, az egyik kaszt a politikai elitt, a másik a CIGÁNYSÁG.
Mi az hogy nincs iskoláztatva a gyerek? Mi az hogy falvakban ki van mondva nyiltan, ha 20ezer forint alatt károsítottak meg téged még eljárás sem indulhat? (igen, ha naponta 20 alatt van akkor is) Mi az hogy felzárkóztatási program? Ingyen óvóda? Ingyen ebéd az iskolában? Ingyen tanszer? Segély a születésed pillanatától? Követelés igen? Kötelezettség nuku? Csak mert ez demokrácia?
Ugyan már...
 (Eredetileg ezt is A gázhiány dícsérete című poszt részének szántam, de úgy érzem, megér egy önálló bejegyzést.) Szomorúan olvastam a Srbijagas vezérigazgatójának újvidéki bejelentését, miszerint Magyarország nem ad kölcsön gázt Szerbia számára. Itthon Molnár…..
soleona (törölt) 2009.01.08 14:22:41
@Amir.Temur: Nem. De voltam már Szerbiában, hallottam őket RÓLUNK (magyarokról) beszélni...
soleona (törölt) 2009.01.08 14:48:10
@Némethkriszta: Mondottam volt, átmenni és kérni, mindegy kit és mindegy miért. Aztán várom a további magasröptű kommenteket a széplelkű honfitársaimtól. Innen...
Tegnapelőtt már beszámoltunk a szomorú, de már várt hírről, miszerint Will Petersen kiszáll a Helyszínelőkből, arról viszont még nem, hogy a sorozat készítői mihez kezdenek most, hogy a főszereplő távozott. Mivel nálunk még nem ért véget a legfrisebb, csonka évad, így a…..
Felháborított engem is az Indexen megjelent, nagy port kavart írás, Zappe Gábor követte el Anyák, húzzatok dolgozni címmel. Eszembe juttatott egy korábbi törvényjavaslatot a női kvótáról, arról, hogy kötelező legyen bizonyos számú nőt betenni a parlamentbe. Örültem annak…..
soleona (törölt) 2008.06.22 16:20:41
Most biztosan le leszek orditva, de én értettem mit akart Zappe. Nevezetesen azt, hogy a gyás-gyed-gyes szentháromság nem használ úgy minden gyereknek és pláne nem minden anyukának mint ahogy a szemforgató konzervatívok ezt éltetik.
Tény, a 3 évig maradj otthon a gyerekkel elmélet a szocializmusban született meg és arra szolgált hogy ne legyen még csak véletlen sem munkanélküliség minden világok legjobbikában.Jött hozzá a maszlag, ez ennyire fontos a gyereknek és ez ennyire használ a családnak. Phűha...
A játszótéren napi egy órában (a többit ugyibár anyukával töltöd elszigetelt világban, tehát otthon ahol minden érted van) nem fogod megtanulni kölyökként, hogy a világ milyen. Mert anyuka ott van, és te csak a Barbikával és a Bencussal játszol, mert anyuka legjobb barátnője az ő mamájuk. Nincs konfrontáció, nincs kihívás, nincs verseny, nincs kompromisszum, mert körötted forog a világ, anyuka vigyáz, hárít, óv és megkímél. Te vagy a fontos, mindenki rád fókuszál, minden a szád íze szerint bonyolódik. Majd aztán öt évesen mikor bekerülsz oviba vagy hat évesen iskolai előkészítőbe vért pisilsz hirtelen, mert kiderül, nem te vagy a világ közepe, és évekbe kerül amíg behozod a hátrányt amit a pihepuha fészekben, csupa imádatból kaptál. Mert nem tanulál meg küzdeni, túlélni, alkalmazkodni, barátkozni, harcolni, adni és kapni...
Lehet nem egyet érteni velem, de nem jelenthetjük ki, hogy legyél az akinek születtél és maradj otthon.Mert mi van ha független, igényes nőnek születtél aki egy választott szakmában akar boldogulni? Mi van ha politikusnak születtél? (Merkelt legyetek szívesek elképzelni egy játszótéren:) Mi van ha szeretsz dolgozni és mégis belefér az életedbe egy apróság akivel lehet hogy nem napi 24 órát csak mondjuk 4et töltesz, de azt olyan aktivan, hogy sok otthon lévő anyukára köröket versz?
Szóval ne kövezzük meg ezt a Zappét, inkább csak gonduljuk át mit akart mondani. A 70-es évekbeli generáció akik három-öt-hat évet töltöttek otthon anyukával nem lettek annyira szuperek (tudom, oda tartozom). A 80-as generáció sem csillog annyira, hogy vakítson és a sort lehet folytatni...
A minden reklám hazudik tételt igen kézenfekvő koncepcióval futotta körbe a Pundo3000 projekt. Bevásároltak egy közértben és lefotózták az első 100 terméket csomagolással, majd anélkül. A termékfotók természetesen minden esetben kozmetikázottak voltak, de voltak kiugró esetek,…..
 Jó napot, jó táncolást! Önök a Reakció népzenei rovatát olvassák, amelyben hétről hétre méltán, vagy méltatlanul elfelejtett slágerekkel kedveskedünk olvasóinknak.  Ön már túl van harmincon, de még mindig emlékszik azokra az általános iskolai…..
w Cigányút 2008.05.16 05:00:00
                                          Késő éjjel kopognak az ablakon.              …..
Új MÁV blog Bezzeg a DB 2008.05.15 12:02:00
Dávid beszámolója a DB-ről. (nem adatbázis, hanem a német vasút). Egyszer majd nekünk is legy ilyen ugye? Kedves MAV-blog!   Levelem ha akarod kiteszed a blogra, ha nem nem - nem konkret elmenyemet szeretnem veletek megosztani, inkabb sirankozas ez amolyan "igy is mukodhetne a…..
Híreinkben már jeleztük, hogy egy-egy szereplő kiszáll a CSI-ból és az NCIS-ből, erre hétvégén olvastuk, hogy újabb három ismert arc távozik két, top20-as sorozatból, mi van itt kérem szépen? Az ugrás után spoileresek leszük. Kezdjük a legfrisebb hírrel: Adam Beach tavaly…..
Egy lépésre vagyunk az A csoporttól. Egy nagyon nagy lépésre. Ahhoz, hogy világra szóló siker keretében feljussunk az elitbe, meg kell vernünk az oda erősen visszavágyó Ukrajnát. Muszáj ezt kiszurkolni valahogy. Élőben közvetítünk, szövegesen.És mindjárt az elején felhívjuk…..
soleona (törölt) 2008.04.19 15:12:36
"Homár Miriam (4 1/2) és Homár Borisz (5 3/4) szívós szalámitaktikája végre célt ért, és vettünk egy kutyát. Nem is akármilyet, egy Uma Thurman, Audrey Hepburn és Cindy Lauper tulajdonságait ötvöző szálkásszőrű tacskólányt" - írta nekünk kedvenc Homárunk.  …..
soleona (törölt) 2008.03.19 12:49:51
w Isten is megsegít 2008.03.17 08:00:00
Szuperforró téma lett a szolidaritás. Állítólag nyerésben is van, meg abból lesz a jövő nagyobb kenyere. Tekintsük meg ezért közelebbről, mi is volna ez. Odáig rendben, hogy az embernek megesik a szíve a nála szerencsétlenebbeken; a hóvirágos nénitől akkor is vesz hóvirágot,…..
w Dömdödöm 2008.03.12 06:30:00
Eddig se volt minden világos, de most már végképp kiborult a sötétség. Nem a szög bújt ki a zsákból, hanem egy fallosz, a Navracsics Tibor álarcával a hegyén. És így szólt: a lenépszavazott forrásokat lottóból kell pótolni. Igazán rájuk bízhatjuk az országot, már…..
soleona (törölt) 2008.03.12 15:55:13
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.03.12. 15:48:48
"Faszok legyünk vagy szabadok?" Az előbbi, ahogy az évtizedes (évszázados) tapasztalatok mutatják...Mégis mit vársz ettől az országtól? És ezektől az emberektől akik kiállnak zászlót lengetni egy olyan politikusnak (kacc-kacc) aki sosem hazudott?
w Lost Highway 2008.03.06 05:30:00
Akármi is történik vasárnap, utána jó lesz megtorpanni kicsit, és elővenni a térképet. Még mielőtt elhisszük, hogy ilyen egyszerű ez, és menetből eltöröljük a buszjegyet, a vonatjegyet, a könyvtárjegyet, meg a kenyér árát is. Mert végül ott állnánk a puszta közepén…..
soleona (törölt) 2008.03.06 17:11:45
soleona (törölt) 2008.03.07 13:16:21
Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2008.03.07. 12:30:32
Kedves Árpi! Vajon miért nem jelentett fel még magyar ember egy orvost sem, pedig bicska nyílt a zsebében amikor a főorvos úr nyiltan közölte, a kedves nagymama marad a 8 ágyas kórteremben a hideg ablak mellett amíg nem tud az aggódó unoka 25 ezer érvet miért kell kétágyas jó szobába rakni őt...Tudod a maffiától fél az ember...
Az Eurovíziós dalverseny egy nagy marhaság, ezt eddig is tudtuk, értelmes, és főleg értékes produkciót nehezebben találunk, mint Svájcban humoristát, és ha mégis lenne egy, akkor az biztos nem fog nyerni, mert az új Európában a régi országhatároknak megfelelően szavaznak a…..
Ezek a boldog kilencvenes évek! Válogatáskazetták, kilencvenpercesre másolt hatvanasok, rádióból felvett kívánságműsorok. Ceruzaelem, az volt a nagy kincs, hogy spóroljak vele, volt egy ceruzám, és azzal profin vissza tudtam tekerni a kedvenc számaimat. Egyébként meg most jut…..