Regisztráció Blogot indítok
Adatok
polyak.zsuzsa

170 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A banán az egyik legnépszerűbb Magyarországon, az alma után a banánt választjuk legszívesebben. Hogy milyen úton és milyen áron jut el a nyugat-európai országokon keresztül a fejlődő országokból, leginkább Ecuadorból, Kamerunból, Kolumbiából és az Elefántcsont partról…..
A ruhagyártás során több mint félmillió tonna hibás anyag, textilhulladék keletkezik, amelyek nagy része a szemétben köt ki. Azonban szerencsésebb felük mostantól magyar tervezésű, egyedi, kézzel festett gyerekruhák formájában végzi, a tudatos és trendszetter szülők nem kis…..
... ha van 5-15 millió dollárunk, de vendégként is megszállhatunk majd nála. A színész a napokban jelentette be ugyanis, milyen tervei vannak a Belize-ben 10 éve, 1.75 millió dollárért megvásárolt 42 hektáros Blackadore Caye-en. A Belize-i partoktól 45 perces hajóútra fekvő…..
  ... persze nem itthon, Stockholmban. A svédek nem éppen a felesleges pénzszórásról híresek, elég csak a puritán lakberendezésre, egyszerű házakra gondolni. Csak semmi felesleges, funkciót nélkülöző csicsa. A Belatchew Arkitekter nevű, svéd kísérleti építészstúdió…..
A magyar lakosság 71%-a részesítené előnyben vásárláskor azokat a termékeket, amelyek csomagolásáról tudja, hogy környezetbarát, feltéve, hogy ezért nem kell többet fizetni – derül ki abból a friss kutatásból, amit a GfK Hungária Piackutató Intézet végzett a Tetra Pak…..
A helytakarékos, környezet- és hátkímélő szállásötlet talán jövőre már a Szigeten is kipróbálható lesz. A fesztiválokhoz - eddig - nem volt túl kegyes az időjárás, ezt főleg a sátrazók érezték meg valószínűleg. A vendégek kényelme egy dolog, a fesztiválok után…..
Egyre több élelmiszerlánc száll be a hatalmas méreteket öltő élelmiszerpazarlás elleni harcba (csak egy szám: az EU-ban 90 millió tonna élelmiszer kerül a kukába / év). A méltatlanul kibobásra ítélt csúnya, de finom zöldségek mellett kampányoló francia Intermarché  után…..
... ami ráadásul nagyrészt német pénzből épült :). Ugyan kedden a brazil gyász helyszínéül szolgált a Mineirao stadion (Belo Horizonte), de nem csak a német úthengertől emlékezetes a helyszín: zöld szemmel nézve azért is kiemelkedő, mert ez az első olyan világbajnokságnak…..
Átadták szerdán azt az új, minden eddiginél nagyobb teljesítményű CNG-töltőállomást, amely a BKV Zrt. korszerű, sűrített földgázüzemű autóbuszai számára biztosítja a tankolási lehetőséget. A FŐGÁZ Zrt. és a közlekedési társaság együttműködése révén a budapesti…..
Csúnya, "testi hibás" gyümölcsökkel és zöldségekkel veszi fel a harcot az élelmiszer pazarlás ellen az Intermaché francia szupermarketlánc - eddig nagy sikerrel. Az ételpazarlásban ugyanis nem csak mi, fogyasztók, de a közértek, zöldségesek is élen járnak, hiszen a bármilyen…..
Az óceáni divat-szemét után most használt gördeszkák teljes átalakulásába pillanthatunk bele: az angliai Thrashion régi és törött deszkákból készít ugyanis ékszereket, öltözékkiegészítőket és otthoni használati tárgyakat. Nat Rigby, aki szenvedélyes gördeszkás,…..
Strandpapucs gumiabroncsból, pehelydzseki PET-palackból, szövetkabát halászhálóból.... miután Gwyneth Paltrow Goop ruházati- és kiegészítőcsaládjához terveztek az óceánokból kihalászott szemétből készült mellényt, az Apple-nek pedig hátizsákot, az Európai Bizottság…..
Szilárd az utcán él, nagyon fontos munkája van, mégsem veszi senki semmibe, még a kutyák is inkább csak lepisilik. Most elege lett, lázadást szít.... így indul az EU erőforrás-hatékonyság melletti nagyszabású kampánya, a Generation Awake.  A kampányt az Európai…..
Mi a közös Gisele Bündchenben, Don Cheadle-ben (Vasemeber, Gátlástalanok), Ian Somerhalder-ben (Lost, Vámpírnaplók) vagy Yaya Touré-ban (Manchester City)? Az, hogy most bármelyikükkel együtt tehetünk a környezetvédelemért, ha csatlakozunk valamelyikük csapatához az ENSZ honlapján.…..
A hagyományos és a modern mosási technikákat gyúrták egybe kínai designerek ezzel a - jobb szó nincs rá - vízikerék mosógéppel, ami úgy tűnik, elég is volt ahhoz, hogy megnyerjék a Red Dot Design Award-ot.  A vízkerék mosógép teljesen a folyó energiáit használva működik,…..
Kartonpapírból készül, 140 kg-t elbír, nagyon jól néz ki, és extrém olcsó - ez lehet a jövő kerékpárja. Három év kísérletezés van benne, de megérte.  Az erős, mégis mindössze 9 kg-s biciklit egy díjnyertes izraeli tervező és hobbikerékpáros, Izhar Gafni készítette…..
A kínai nagyvárosok légszennyezettsége legendás, a veszélyt pedig a kormány is igyekszik komolyan venni - a látványos bejelentések szintjén biztosan. Legutóbb hétfőn döntöttek úgy, hogy 5 millió öreg, korszerűtlen autót vonnak ki a forgalomból annak érdekében, hogy a…..
Bár nem a közelben ...  2.000.000 forintból nem hogy Magyarországon, de az általában olcsóbb ingatlanárakkal bíró Thaiföldön sem megyünk sokra - főleg, ha teljesen új, ráadásul egyedi házat építenénk magunknak. Gondoltuk ezt eddig... azonban Steve Areen fotós és zenész 6…..
A közösségi adománygyűjtés (vagy crowdfunding) nem újdonság már itthon sem, ahogy azt a hazai fejlesztésű gyerekbringa távfékező MiniBrake esetéből is ismerhetjük. Berlinben most két lány nem kevesebbre gyűjt, mint egy új, úttörő szupermarket megnyitására a menő Kreuzberg…..
Három évet kell várni, mire elkészül, de úgy tűnik, sokaknak megéri - egyedülálló otthonok nőnek ki a földből Balin 2010 óta - kizárólag bambuszból. A luxusvillákat a kifejezetten bambusz-designra szakosodott Ibuku tervezi. A Green Village  közösségbe eddig jellemzően…..
Leonardo DiCaprio elkötelezettsége a veszélyeztetett állatok megmentéséért közismert, ilyen téren ő az egyik legaktívabb. Alapítványa, a Leonardo DiCaprio Foundation most éppen 1 millió dollárt adományozott az "Elephant Crisis Fund" nevű kezdeményezésnek. A több állatvédő…..
A kínai nagyvárosok légyszennyezettsége már sajnos legendás, amiről sokat elmond, hogy nemrég Pekingben egy üveg friss hegyi levegő a Francia Alpokból 845 $-ért kelt el. A 24 millió lakosú Shanghai újabb lépéseket igyekszik tenni a helyzet javítása…..
Derek Zoolander óta tudjuk, hogy balra fordulni nem mindig egyszerű. Úgy tűnik, ez a tétel új értelmet nyert, hiszen környezet, - és persze pénzkímélő megfontolásokból Amerikában a UPS csomagküldő sofőrjeinek sem ajánlott a balra fordulás. Ez az irányelv zöld…..
Bár a kerékpárt és az autót is Németországban találták fel, az inkább autógyártó-nemzetként ismert országban is átvette a vezetést a bringa 2012-ben. Az EU 27 országából 23-ban adtak el több kerékpárt tavaly, mint autót. Egyedül Luxembourgban és Belgiumban kerekedtek felül…..
Már csak pár nap, és azzal lesz tele minden, mekkora szeméthegyek maradtak a Hajógyári-szigeten a feloszlott Sziget Fesztiválköztársaság állampolgárai után. Pedig a kaliforniai Glad nevű cég direkt fesztiválokra kifejlesztett 7-napos sátrával két zöld legyet üthetünk egy…..