Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ag100

5 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Másodpercek hiányoztak ahhoz, hogy a Fenestela Brassó legyőzze a HSC Csíkszeredát a Csíki Sör Kupa második napján. A papíron kevésbé esélyes csapat háromgólos vezetést szerzett Szőcs, Péter és Kiricsenko révén, amelyet egészen az 56. percig meg is őrzött, ekkor Molnár…..
  Négy város (Piski, Déva, Vajdahunyad és Pusztakalán), valamint 15 kisebb település (Szántóhalma, Biharszentandrás, Sárfalva, Ópiski, Tompa, Bácsi, Batiz, Kiskalán, Szentkirály,  Zeykfalva, Sztrigyszentgyörgy, Hosdát, Alpestes, Kisbarcsa, Keresztúr) összevonásával…..
ag100 2010.06.27 15:05:57
@Álmos: Én legalább megpróbálok következetes lenni. A te hozzászólásaidból sem derült ki eddig, hogy miért NEM BAJ, ha magasépületek épülnek, meg hogy miért NEM jJÓ, ha Budapestet felosztják.
ag100 2010.06.27 16:01:51
@Androidus: Akkor mivel magyarázzátok, hogy egyre több kistelepülés szakad ki a nagyobb szomszédvárosból? A legujtóbbi ilyen eset:
nol.hu/belfold/20100107-uj_falu_szuletik__mosonudvar
ag100 2010.06.27 16:05:20
@Álmos: Én nem is kértem, hogy kommentet hagyj az oldalon, de hát számszerint eddig te hagytad a legtöbbet (nem mellékesen a legsemmitmondóbbat). Szóval részemről a vita lezárva.
Kész csoda, hogy több mint húsz évet kellett várni arra, hogy a nyolcvanas évek négy legnépszerűbb thrash-zenekara, a Metallica, a Slayer, a Megadeth és az Anthrax együtt turnézzon. Teljesen evidens lett volna ez a felállás már 1988-ban is, de valamilyen oknál fogva soha nem jött…..
A siker mindent igazol, a kudarc mindent megcáfol. Ha vitatható is a végletekig lecsupaszított igazság – hiszen a szavazatmaximalizáláson túli célok is létezhetnek -, alapvetően jól ragadja meg a politikai stratégiák értékelésének lényegét. Így aztán azzal kapcsolatban,…..
Terelőút Felosztani Budapestet 2010.06.27 13:20:00
Egy újabb hír kapcsán egyre inkább arra a következtetésre jutok, hogy visszafelé fejlődünk. Azt hittem ez egy újabb olcsó prolihumor, de úgy tűnik igaz: több dél-erdélyi város összevonásával egy hatalmas metropolisz övezetet alakítanának ki az erdélyi Déva környékén.…..
Az előző, a bloghoz mérten elképesztő magas olvasottságot, sok kommentet és a szokásosnak mondható megosztottságot magával hozó Fura épületek poszt alapján úgy döntöttem, hogy megint vételezek a szememre egy építményt. (A várva-várt aduász, a…..
ag100 2010.06.26 12:35:32
A foci politikai jelentősége túldimenzionált. A focisták már inkább sztárok, nem hősök: a hősre lehetett politikát építeni, a sztárra már csak üzletet lehet. (Fotó: Telegraph/Paul Grover) Sokakat meglepett, hogy a francia állam és politika a legfelsőbb szinten reagált a…..
Made in America Burgerdiplomácia 2010.06.25 10:23:00
Barack Obama az amerikai körúton tartózkodó Dmitrij Medvegyevet egy virginiai hamburgerezőbe vitte csütörtökön ebédelni, arra a helyre, ahová tavaly egy munkanapon az elnök Joe Biden alelnökkel egyszer már beállított teljesen váratlanul, nem kis feltűnést keltve ezzel a békés…..
ag100 2010.06.26 12:10:55
@Mao elvtárs: Vodka, hát persze. Nekem is ez jutott eszembe először.
Terelőút Mi lesz Észak-Koreával 2010.06.26 11:25:00
Észak-Koreát alaposan kitömték a vb-n. Nem jött össze újra a 40 évvel ezelőtti bravúr. Nem mondhatjuk, hogy nem volt lelkesedés az országban. Hosszú idő után először közvetítettek élôben mérkőzést. Utólag azonban meg is bánhatták, hogy ez pont a Portugália - Észak-Korea…..
Azzurri Azúrkék összeomlás 2010.06.24 20:20:00
Tegnap este írtam egy ideges e-mailt lupettónak, a mai napot egyeztettük, oké, megírom az összefoglalót, ígértem, remélem, nem azt a címet kell majd adnom a posztnak, "lófasz és esti fény" vagy azt, "arrivederci", vihogtam, de nem gondoltam…..
Ha valaki volt már tagja csapatnak, tudja, milyen tehetetlenül vergődni egy rossz taktikai felállásban. A franciák önmegsemmisülése pontos példája annak, miért van szükség edzőre. Anelka nyerni akart, higgye el mindenki, ahogy azt is, nem az a baj, hogy egy rúgott góllal estek ki,…..
"Ha keresnek, mindg nyitott ajtót találnak felém" - nyilatkozta Vladimír Weiss szlovák szövetségi kapitány még Szlovákiában az afrikai világbajnokságra indulva. Egy héttel később egy újságírói kérdésre válaszolva már csak ennyi sikerült: "Ha még egyszer…..
Huh Jung-Moo szövetségi kapitány a keddi sorsdöntő meccsre támadó játékot ígért. A legbiztosabb módunk a továbbjutásra az, hogy elverjük a nigériaiakat, minél több góllal. Úgy kettő találat már elég is lenne, valószínűtlen, hogy Görögország 3 gólt rámolna…..
A horvát bajnokot, a Dinamo Zágrábot fogta ki a Koper a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában. A Litex Lovecset viszont elkerülte, tőlük 2006-ban öt góllal kaptak ki. A Koper ötödször indul nemzetközi kupában, most először a BL-ben. Egy menetelésük volt eddig,…..
Az origo arról számolt be, hogy Goda Krisztina  élőszereplős mesefilmet készít, méghozzá 3D-ben. A forgatókönyvet Divinyi Réka veti papírra Lezsák Levente Emerson és Tsa. mesekönyve alapján. A könyv megfilmesítésének az ötlete Vágási Emőke producer fejében született…..
ag100 2010.06.21 08:13:16
    A franciák csapatfőnöke, Jean-Louis Valentin lemondott posztjáról a délutáni sajtótájékoztatón. A káosz teljes, nem elég a szörnyű játék, az Anelka-botrány, a kékek egyszerűen lemondták a vasárnapi edzést. Miután a még meglévő rajongóknak autogramot…..
Tényleg Szlovákiának szurkolnál vasárnap? - kérdezte meg La albirroja bloggertársunk. Nem teszünk mást, csak összegyűjtjük nektek azt a néhány indokot, amiért ez a kérdés normális emberben fel sem merülhet. Az egyik indoeurópai, a másik finn-ugor nyelvet beszél, de nincs még…..
Még ezzel a rettenetes ősbuta kiállításon elúszott görög meccsel együtt sincs veszve semmi. A csoport most úgy áll, hogy:Argentína, 6 pont, gólkülönbség: +5Dél-Korea, 3 pont, gólkülönbség: -1Görögország, 3 pont, gólkülönbség: -1Nigéria, 0 pont, gólkülönbség: -2És az…..
Allez la France! Az iksz elé 2010.06.18 10:02:00
Uruguaynak elég egy iksz az utolsó fordulóban Mexikó ellen, és nemcsak magukat, hanem ellenfelüket továbbjuttatja a kieséses szakaszba. Ebből kiindulva, a franciák minden lehetőségüket eljátszottáés még meg is érdemlik, hogy ne beszéljünk majd róluk akkor, amikor elkezdődik a…..
Vajon pályára lép-e vasárnap a szlovák válogatott magyar nemzetiségű hétvédje? Saláta Kornél a legjobban fejelő játékosok közé tartozik, és ha Paraguay három csatárral fog játszani, amit nem zárhatunk ki, akkor kell valaki még a védelembe, aki féken tartja Valdezt, Barriost…..
ag100 2010.06.19 19:40:49
Négy kormánypárti képviselő önálló indítványt nyújtott be "egyes adótörvényeknek a sport támogatásával összefüggő módosításáról". Ebből kiderül: ahogy vártuk, a jégkorong is a kiemelt látványcsapatsportágak közé kerül, és amennyiben a jogalkotó…..
Ott van közvetlenül Magyarország fölött, fővárosa Bratislava. Kis ország, még kisebb lakossággal, így várhatóan a lelátón is fölényben leszünk. Matjaz Kek, a szlovének szövetségi kapitánya a sajtótájékoztatón az általunk képviselt játékerő mellett kihangsúlyozta…..
ag100 2010.06.18 17:06:49
@Még_mit_nem!: Szerintem pont te nem értetted az iróniát. :)
A futballban minden a taktikáról és a mágnestábláról szól, a többi csak duma és részletkérdés (A. Sacchi). Domenech katasztrofális verést kapott tegnap, ha ez véletlenül egy 24 órás foci keretében lezajlott meccs lett volna, akkor 0-50-nel zárnak. Ez a csapat napestig sem…..
Ez a kérdés azért érdekes, mert Ausztria nem tartozott a győztesekhez, hanem az osztrákok és magyarok együtt harcoltak első- és másodsorban is az osztrák érdekekért. Mégis 4300 km2 és 350 ezer fő (ebből kb. 65ezer magyar) Ausztriához csatolásáról döntöttek Trianonban.…..
ag100 2010.06.11 14:30:23
@zsitva: remélem majd egyszer magyar tisztek is húzzák meg így Franciaország határait. Nem sajnálnám őket.
„Ne beszéljünk róla, de mindig gondoljunk rá.” Kosáry Domokos, az Akadémia volt elnöke nyilatkozott így élete egyik utolsó interjújában Trianonról. A fel nem dolgozott traumákra adott jellegzetes reakcióként értelmezhetjük a neves történész Juhász Gyulától…..