Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mokusfülecske

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Talán az olajlobbi nyomására vagy épp az emberi tudatlanságból fakadóan mindig előkerülnek azok a napelemeket érintő tévhitek és egyenesen sületlenségnek nevezhető állítások, amelyek egy tudományos vitában természetesen nem állják meg a helyüket. A szakemberek és a hozzáértők természetesen el tudják…..
Július 27. IrkutsZk, Sziberia Fél10-kor ébredek óriási frissességgel, bár mivel csak 10-ig van reggeli minimálisra csökkent az erre fordítható idő, talán nem is baj. Ezek a szállodai reggelik sosem végződnek jól, túlevés miegymás, ismeretlen helyen vagyunk, most ezekre vigyázni kell. Én csakazértis…..
mokusfülecske 2017.08.19 19:04:14
A rohanó életmód, a gondolkodás nélkül átvett viselkedésminták, de az általunk kifejlesztett rossz rutinok is végzetes következményekkel járhatnak. Látszólag apró, sőt jelentéktelen dolgokra is felfigyelhetnek azok, akik eleve az általunk előteremtett értékekre pályáznak! A filantróp naivitás, a…..
mokusfülecske 2017.04.25 20:44:07
@ROTFL Manó: "EDDIG nem volt. Na de most, hogy kiírtad ország-világ szeme láttára, majd lesz, ijfú Skywalker! Majd lesz!" - ezt igazából nem értem....., de nagyon nem is érdekes. Annyi minden van törvényben leírva, és még sem úgy működik....ez is egy a sok közül. Hidd el Te is, senkit sem érdekel igazából amíg betartod az alapvető dolgokat a felvétellel kapcsolatban. Nem kell megosztani, publikussá tenni, stb, és már nincs is semmi baj belőle.
Csak a példa kedvéért: kedves szembe-szomszédom mikor beköltözött az utcába, olyan nagyra tartotta magát, hogy köszönni is csak akkor köszönt, (inkább biccentett), ha már teljesen elkerülhetetlen volt. Egyszer aztán úgy adta a sors, hogy éjjel 1-kor beugrottak hozzá a kapun keresztül, és pontosan 50 percig matattak nála az udvarban, garázsban, melléképületben. Semmit nem vettek észre belőle, csak akkor, mikor reggel megtalálták a nyomokat, szétdobált holmikat a nagykapu tövében. Délután jött hozzám, hogy esetleg rögzített-e valamit a kamera, ami felé néz.... 1 óra múlva a kezébe adtam a felvételt. Pár perc múlva hívott, köszöni, tudja ki az, korábban nála volt alkalmazott..... Azóta képes bekiabálva köszönni az udvaromba, ha esetleg nem veszem észre. Szóval nincs ezzel semmi gond, ésszel kell telepíteni, használni. Hirtelen utána számoltam, kb. 200 körül lehet azoknak a kameráknak a száma, amit úgy telepítettem, hogy közterület is van a látómezőben, és még soha nem okozott gondot. Ha valakinek meg végképp bántja a szemét, hát azt a részt ki kell maszkolni. Ennyi.
mokusfülecske 2017.04.26 07:28:47
@Jankove: A legfontosabb, hogy jót vegyél. Ne a "metrós" 80 ezer forintos szemetet, mert azzal csak a pénzed költöd, semmire sem való. Ha csak ilyenre van keret, akkor inkább a 3 ezer forintos álkamera....
Szóval, ha van egy valóban használható rendszered, akkor szereld (de inkább szereltesd) fel, nem kell kérdezgetni senkit. A szomszéddal mindegy milyen volt eddig a kapcsolatod, ugyanis hiába "jófej", ha neki van egy rögeszméje, miszerint őt figyeled, akkor az előjön, bármilyen is volt eddig a kapcsolatod vele. És itt jön a használható rendszer egyik előnye, hogy kitakarod azt a részt a felvételről, ami őt sérti. Kész, ügy lezárva, mehet panaszra akihez akar. Te meg kezdj el reménykedni, hogy mielőbb meglátogassák őt a "rosszszellemek", és akkor bezzeg milyen jó lenne ha lehetne látni valamit az ő területéből is.....
mokusfülecske 2017.04.25 20:10:49
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Azért ez a valóságban nem így van. Kifejezetten jó minőségű kamera rendszerem van (ezzel foglalkozom), és több alkalommal kértek meg a rendőrök, hogy segítsem őket azzal, hogy megnézzük bizonyos időpontban milyen forgalom volt az utcában.... Szóval nincs olyan nagy gond azzal a közterülettel.
A múlt heti Vikingek-poszt után ha jól emlékszem, egy kommentelő jelezte, hogy ha Hujber Ferenc lesz Ragnar Lothbrok szinkronhangja, akkor ő köszöni, de nem kér belőle. Ezen Hujber Ferenc annyira felbaszta magát, hogy írt egy levelet, aminek közléséhez is hozzájárult, így nem…..
Csodálatos hír a Gmail-es címmel rendelkezőknek: az e-mail fiók kigazolása mától sokkal egyszerűbb lett. A Google bejelentése szerint a „Leiratkozás” gomb a lap tetejére, a feladó e-mail címe mellé került, hogy könnyebben leállíthassuk a hírleveleket, a közösségi…..
mokusfülecske 2014.08.08 06:30:16
A jövőben a lakosság és a háztartások emocionális alapon indított energetikai befektetései akár jelentős nagyberuházásokat is kiválthatnak majd – olvastuk a héten egy cikkben. A felvetés, kicsit más megközelítésben ugyan, de megtetszett nekünk. El is gondolkoztunk rajta, hogy…..
mokusfülecske 2012.04.04 06:52:03
@Sirjeti: Muszáj kimondani: a levegőbe beszélsz, nem értesz hozzá. 15 éve ipari vezérlés tecnikát építek, otthon minden automatizált. Éves fogyasztásom 3200-3500 KWh. Minden évben átszámolom: a jó rendszer, minőségi alkatrészből 1.2 millió / 1000 kWh / év. Vagyis az enyém 3.5 millióba fájna. Ráadásul a legoptimálisabb hajlásszögben, irányban van a tetőm, amit sokan nem gondolnak hozzá. Tételezzük fel, hogy a felére megnyerek egy állami támogatást. Nos, akkor is 1.6 millió. Az éves áramszámlám: 3500kWh×50HUF= 175.000,- HUF. Tehát a legjobb esetben is 9 év. Ebben nincs karbantartás, nincs meghibásodás, SEMMI. Azt pedig tudjuk jól, hogy csak álom. Főleg, ami az invertereket illeti. Meg a mostani nyári villámlásokat, jégveréseket.... Az meg hogy egy napelem élettartama 25 év.....vajon hány darab bizonyította ezt már? Szóval azt mondhatom, szinte már csak ez kellene az otthoni rendszerhez, de még jó darabig várat magára.
mokusfülecske 2012.04.10 11:48:32
@Sirjeti: Az a helyzet, hogy elszóltad magad..... Nem vagy független, hogy a stílusoddal éljek: elkötelezett "bérenc", valamilyen szinten érdekelt vagy benne, persze hogy méltatod, ebből élsz. Ez így nem korrekt.... De hogy konkrétum is legyen: mit tudsz te a 25 éves működő napelemről, mennyi lehetett a hatásfoka? Persze, tudom, semmi baja nem lehet, hiszen nem eszi meg a napocska....he-he-he. Ezek szerint az örökké valóságnak gyártja őket a Sharp....(nekik dolgozol, az ő terméküket árulod?). Drágám, a helyzet a következő: dél Európában volt szokás (már nem az, ha nem tudod miért, szólj, elmondom), hogy őrült nagy állami támogatással telepeket építettek, több tíz megawattos teljesítménnyel. Ezek mögött dollár milliárdosok álltak, akik mindenféle állami támogatást megkaptak rá, így persze 6-8 év alatt rentábilissá
válik, és rohadt jó üzlet. De amíg az enyém a legjobb esetben is (ami csak elmélet, a gyakorlatban nem fordul elő) 10-12 év alatt térül meg, addig nem érdemes vele foglalkozni. Mert nem rakok olyanba pénzt, ami így térül meg. De hagylak kibontakozni, győzz meg kérlek: most volt az éves leolvasás, az egész éves fogyasztásom: 3455 kW-t volt. Ez 50 Ft / kW áron 172 ezer forint évente. Számolj nekem egy rendszer árat, és próbálj számokkal meggyőzni, hogy megéri ilyet vennem, telepíttetnem. Most nem ugratlak, vedd komolyan, és "add el nekem" a rendszert.