Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hetszunyukapanyanyimonyok

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon érdekes dologról mesélt nekem egy barátom, ami elgondolkodtatott ezzel a sokszor szóba kerülő hányással kapcsolatban. Elég sokat gondolkodtam a napokban.Nos a barát mesélt róla, hogy egyszer készített yopót. Ismeritek ezt a tradícionális Dél-Amerikából származó…..
hetszunyukapanyanyimonyok 2010.06.08 23:20:35
Szia!

Talán azért nem hányt a barátod, mert vegetáriánus?

találtam egy érdekes részt ezen az oldalon:
www.lycaeum.org/languages/hungarian/vgomba.html#KEMIA

az érdekes rész:

"A MAO (mono-amino-oxidáz) gátlás az emberi agy kémiai immunrendszere, feladata, hogy a szerotoninra hasonlító monoaminra végzõdõ molekulákat lebontsa, az agyba ne engedje be. MAO enzimeket az agy állandóan termel. Ezeket az enzimeket úgynevezett MAO gátlókkal le lehet állítani vagy bontani. A leállítást nevezik visszafordítható MAO gátlásnak, mivel pár óra múlva a MAO enzimek újra mûködésbe lépnek. A visszafordíthatatlan MAO gátlók az enzimeket teljesen lebontják, ilyenkor - szerencsére nem egészen visszafordíthatatlan az állapot - a szervezetnek egy-két hétre van szüksége az enzim újragyártásához. Nyilvánvaló, hogy az utóbbi MAO gátlás sokkal veszélyesebb, mivel a szervezet sok ideig védtelenül marad a monoaminoktól, ezért általában a visszafordítható MAO gátlók használatosak.

Az emberi agyban a szerotoninmolekulák száma stabil, errõl egy szabályozó rendszer gondoskodik. A MAO gátlók színrelépése után a szabályozás megszûnik a gátlás idejére és a hírvivõ molekulák száma jócskán megnõ. Valószínûleg ennek köszönhetõ az élmények intenzitásának növekedése. A MAO gátlás megszûntével a szerotoninmolekulák száma visszaáll az eredeti szintre.

Amint látható és a volt is már róla szó, a pszilocibingomba tartalmaz DMT rokon vegyületet kis mennyiségben. Mivel a DMT orálisan nem aktív, mivel a szervezet MAO enzimei lebontják, mielõtt az agyba kerülne. Viszont, ha a gombát valamilyen MAO gátlóval keverik, (pl. a legelterjedtebb a Szíriai rutafû (Peganum harmala), amely egy visszafordítható MAO gátló) akkor a gomba felér egy dél-amerikai ayahuasca itallal, amely a világ egyik legerõsebb pszichedelikuma.

Aki efféle kalandra vágyik és nincs rosszul a gondolatra, hogy valami ilyen mélységben zavarja meg szervezete életfolyamatait, az jobb, ha tisztában van a MAO gátlás veszélyességével. Mivel a MAO blokkolás után a szervezetbe kerülhetnek a DMT mellett egyéb más, monoamin-ra végzõdõ veszélyes anyagok is, ezért

szigorúan tilos:

* Amfetamint tartalazó drogokkal (pl. MDMA, pejot, meszkalin) együtt
* Speed-el, kokainnal együtt
* Állott, vagy magas tiraxintartalmú ételekkel együtt
(Alkoholtartalmú italok,
Banán,
Bab,
Sajtok,
Halak (fõleg a füstölt, tartósított, hosszabb ideig állott),
Ginszeng,
Protein kivonatok,
Hús, máj (fõleg az állot vagy romlott - századosztályú éttermeknél vigyázat!),
Kolbász, bolognai, pepperoni és szalámi,
Sauerkraut,
Tökmag,
Levesek,
Élesztõ, élesztõkivonatok (nyersen))

MAO gátlót fogyasztani !!!

Ugyanis a MAO gátlók nemcsak az emberi agyban fejtenek ki hatást, hanem más fontos területeken, így például a beleben. Ezért van az, hogy olyan molekulák is felszívódnak a bélfalakon, amelyeket normális esetben a MAO enzimek nem engednek.

Nyilván ez a szigorú megkötés az oka annak, hogy a dél-amerikai ayahuascát fogyasztó indiánok a szertartás elõtt napokig kizárólag növényeket, legfeljebb friss (!) halat fogyasztanak."