Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pakkéri

20 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Locatelli szerint a paradicsom Olaszország lelke. Persze Locatelli mindenről ilyeneket ír, de annyiban biztos igaza van, hogy amíg nem volt paradicsom, Itália nem termett ehhez foghatóan szép, finom, lédús, azonnal fogyasztható, de számtalanféleképpen alkalmazható gyümölcsöt –…..
Amikor az év elvileg legszebb időszakában ilyen gusztustalan, méltatlan időjárás van, akkor belül kell keresgélni az örömöt. Egy pakkeriben elég sok öröm elfér. Hozzávalók:32 db pakkeri tészta,10 dkg aszalt szilva, 70 dkg csirkemáj, 0.5 dl olaj, 2 szál zöldhagyma, só,…..
Tonycaviar élete álma, hogy egyszer lasagnét süssön, és van is neki talonba ilyen tésztája, de mindeddig képtelen volt rászánni magát. Talán, ha lesz a kezében egy hajszálpontos recept, akkor könnyebben belevág.1 cs Gyermelyi lasagne tészta, 80 dkg darált marhahús, 40 dkg darált…..
A tagliatelle az egyik legalapvetőbb és legfinomabb olasz tojásos tészta – frissen és szárazon egyaránt. A hagyományos tagliatelle nyolc tojásból készül, és már-már sütemény. Magyarul fészektésztának hívják, és amennyire én tudom, az egész világon egyedül a Gyermelyi…..
Végre megérkezett az Index videója a májusi tésztagyárlátogatásunkról. Innen tényleg mindent meg lehet tudni.   ..
Ha az olasz konyha origója a pasta ai pomodoro, a magyaré kétségtelenül a húsleves. A húsleves a zsíros mélységektől egészen az aranyló bouillonig bármit jelenthet, az újházi tyúkhúsleves ennek a birodalomnak az egyik legvidámabb országa. Nézzenek csak rá: milyen egyszerű,…..
Valahol a lazacostészta és a kímélő tésztasaláta között helyezkedik el ez a kellemes recept, melyben a töltelék lazán hever a pákkeri vaskos csöveit mellett, és nem is tesz úgy, mintha neki benne kellene lennie. A pákkeri ebben a receptben már nem is alapvető szállítóanyag,…..
Még egy utolsó szó a spenótról. Mr. Vomberg friss spenótleveleket használ és csirkével társítja. Hozzávalók: 1 kg 8 tojásos szélesmetélt, 1.2 kg csontozott csirkemell, 10 szál zöldhagyma, 500 g paraj, 6 gerezd fokhagyma, 1 dl olívaolaj, 100 g vaj, 4 dl tejszín, só, darált…..
Más Tészta Libaleves 2010.07.22 09:27:00
  Van a tészták országának egy olyan tartománya, melyben az olaszok csak integethetnek a magyar konyhának. Ebben a tartományban a jóravaló levestészták élnek, vagy tucatnyi formában. Az olaszoknak még levesük sincs igazán.   Hozzávalók: 150 g 8 tojásos cérnácska, 2 kg…..
  Talán nem kell mondanom, hogy a gasztronómiában mennyit számít a látvány, a marketing. Van, aki egy ételt akkor tart hűsítő, könnyű nyári fogásnak, ha a szemnek kedveskedik, ha látszik rajta, hogy tényleg az. Hogy ténylegesen mit rágunk el, az már nem sokat számít, a…..
Nem szívesen válunk meg a paradicsom-spenót-sajt nemzetiszínű mennyországától, de szívesen nyitunk a különlegesebb fajta tészták felé. Az óriáskagyló régóta beszédtéma, de még egy újjal sem mertünk hozzáérni. Mr. Vombergé az elsőbbség. Hozzávalók:25-30 db kagyló…..
  szólj hozzá: Tésztahíd, Spaghetti Bridge Vajon mi mindenre lehet még használni a tésztát az étkezésen kívül? Egy jól bevált használati módja a tésztahíd építése. Ez valójában egyfajta gyakorlat mérnök-tanulók részére, akik így kicsiben tesztelhetik a különféle…..
Ha már ennyire elszálltunk paradicsom-irányba, akkor lássunk valami kifinomult paradicsomos kompozíciót Mr. Vombergtől. A frissen aszalt paradicsom különösen ínyenc jelleget kölcsönöz ennek a receptnek. De hogyan aszaljunk paradicsomot frissen? Hozzávalók: 4 főre40 dkg fészek…..
A zeller az egyik legcsodásabb zöldség, a tonhal a legvagányabb hal, paradicsom pedig mindenben van. Érdemes komolyan venni a tésztasalátát, mert a tésztasaláta és a tésztaétel között nem feltétlenül van éles határvonal. Hozzávalók: 1 cs tollhegy tészta, 10 dkg zeller, 10…..
Tonycaviar két bejegyzéssel korábban azt állította, hogy nagyon sokféle spenótos tészta létezik, majd volt olyan kedves, hogy leírt egyetlen egyet, a sajátját. Megint az én feladatom, helyrebillenteni az egyensúlyt, ezért most mutatok egy pár változatot. A spenótra szakosodott…..
Múltkor azt írtam, hogy kánikulában hülye, aki húst eszik (csak finomabban), és erre jöttek a Facebookon, hogy a fetás-olívás tésztasaláta nagyon szimpatikus étel, csak sajnos nem lehet megenni, mert nincs benne hús. Értettem: ha valaki mindenáron húst akar enni kánikulában,…..
pakkéri 2010.07.01 16:24:21
@ad-renalin: Megkérdeztem a recept szerzőjét, Vomberg Frigyest, és azt mondta, hogy jó kagylóért ma már nem kell Ausztriába menni, elég a Nagycsarnokba, vagy a Rákóczi téri csarnokba, ahol van halaspult, illetve Cora, Metro és némelyik jobb hipermarketbe elmenni - ezeken a helyeken lehet kapni friss kagylót.
Kánikulában jobb, ha nem eszünk húst, mert fárasztó megemészteni. Zöldségek, sajt, olíva, ezekben tessék ilyenkor gondolkodni. 400 g fetasajt, 2 dl olívaolaj, 2 szál rozmaring, 1 cs oregánó, 300 g lilahagyma, 10 szál zöldhagyma, 300 g uborka, 300 g paradicsom, 40 szem fekete, 40…..
A paradicsomos-halas tészták sora végeláthatatlan, már Tonycaviar is közzáadott egy egyszerű tonhalas verziót, most Mr. Vomberg szintén pofonegyszerű változata következik általános tengeri halfilére hangszerelve.   Hozzávalók: 1 cs. tollhegy tészta, 10 dkg póréhagyma, 40…..
Más Tészta Mákos rakott tészta 2010.06.18 11:24:00
Az az igazság, hogy Tonycaviar nemigen hisz abban, hogy főtt tésztából jóféle édességet lehet készíteni - más kérdés, hogy egyáéltalán nem hisz az édességekben. Ezért kénytelen vagyok én egyensúlyozni ebben a témában, mert az igazsághoz, a tészta sokszínűségéhez…..
Más Tészta Túrós Csusza 2010.06.10 09:19:00
Miközben Tonycaviar felfedezi magának a világraszóló tésztakonyha rejtelmeit, a Más Tészta elindít egy másik sorozatot is, melyben Vomberg Frigyes tésztás receptjeit adja közre. Ebben a műfajban is igyekszünk az alapokkal kezdeni, csak éppen az abrosz másik csücskéből indulunk.…..