Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ihatethisindapassthingy

0 bejegyzést írt és 752 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az exponálás pillanatában egyikük sem volt még celebnő! 1. 2. 3. ..
ihatethisindapassthingy 2015.04.03 13:32:45
ihatethisindapassthingy 2015.04.03 13:48:06
@subbagoly: Nem tudom, de nem is érdekel. Az én életemben egyetlen nő van, akit Cynthiának hívnak. Cynthia Rothrock.

www.youtube.com/watch?v=30IW3TIXaDc&feature=youtu.be&t=5055

F*CK YEAH VICO FILMS!!!!!!!!! never forget
Az Ivan and the Parazol-tagokról mindig volt egy olyan benyomásunk, hogy itt van egy rakás jóképű budai fiatal, akiknek mindenük megvan ahhoz, hogy hobbiból Mick Jaggert és Keith Richardsot játszanak a pincében. Közben itthon a népszerűségük töretlenül növekszik, idén majdnem az…..
ihatethisindapassthingy 2013.11.11 07:29:17
@itchap: Hasonlót érzek. Kifejezetten ígéretes a cucc, egyelőre nekem sok benne a zsáner és kevés a meglepetés. Az a benyomásom, hogy "túldolgozták" a dalokat, egy nyersebb, kevésbé pop verzió hitelesebb lenne.
A unit-linked biztosítást szinte mindenki ismeri, sokan úgy vannak vele, hogy bár ne így lenne. Egy ügynök rábeszélésére (aki gyakran a család régi ismerőse volt, aki pár hétig ügynökösködésből próbált megélni) sokan beleugrottak egy-egy ilyen szerződésbe, aztán sehogy…..
ihatethisindapassthingy 2012.07.26 10:25:10
@tschaffer77: Most megfogtál :) Fejből nem vágom a kiegészítő biztosításokat, de ezzel az 56.000Ft-al cirka 13 millióra vagyok biztosítva haláleset esetén.
ihatethisindapassthingy 2012.07.26 10:31:58
@Anteovin: Ebben tökéletesen igazad van. Részemről a kérdés úgy merül fel, hogy miért válasszak UL-t, ha köthetek kockázati biztosítást _és_ takarékoskodhatok külön-külön is, akkor miért tegyem ezt meg egyetlen zárt konstrukcióban? Számos más eszköz áll rendelkezésre a megtakarításra, ezek szinte mind likvidebbek egy UL biztosításnál. A likviditást - mint ellenérvet - gyakran lesöprik az asztalról ("ez úgyis a nyugdíjas éveidre kell"), de az élet szerintem ennél kiszámíthatatlanabb. Bármikor beüthet egy olyan váratlan esemény, aminél a legnagyobb gondod nem a nyugdíjas éveid lesznek. Nagyon nagy bátorság lemondani annak lehetőségéről, hogy ilyen végső esetben mérlegelhessek, mi is a fontosabb számomra.
ihatethisindapassthingy 2012.07.26 10:32:44
@tschaffer77: Ebben kiegyezhetünk :)
  Küszködnek a forinthitelesek is A devizahitelesek megsegítése már mindenkinek a könyökén jön ki, egyesek néha meg is pendítik, vajon a forinthiteleseknél minden rendben van? Hát nincs. A 2011 végi – napokban közzétett - jegybanki statisztikák szerint a forinthitelek…..
ihatethisindapassthingy 2012.02.21 12:00:18
@Kiszámoló: Nagyon szívesen segítenék, de most tényleg el vagyok havazva idebent munkával, otthon egy másfél hónapos gyerekkel... Mindenesetre itt találtam jó összefoglalókat:

www.uscourts.gov/FederalCourts/Bankruptcy/BankruptcyBasics/Chapter7.aspx
www.uscourts.gov/FederalCourts/Bankruptcy/BankruptcyBasics/Chapter13.aspx
www.moranlaw.net/13workings.htm

A kulcsszó "personal bankruptcy".
ihatethisindapassthingy 2012.07.26 07:26:30
@WildBear: Nagyon jól látod a kérdést, a bank valóban a többi ügyfelén fogja behajtani a veszteségeit a magasabb portfólió-kockázat miatt emelkedő hitelkamatokon keresztül. Ahogy arra rá is mutattál, ez akkor is megtörténik, ha van csőd és akkor is, ha nincs.

Akkor mégis mire jó a csőd intézménye? Cégek/magánszemélyek és a csőd típusától függően szétválasztanám a választ és a társadalom szempontjából vizsgálnám.

Cégek esetében a "teljes csőd" esetében két jelentős előny van: 1) jogilag is rendezett formában megy végbe a hitelezők kielégítése, 2) a likvidálásból visszaszerzett tőke újra bekapcsolódhat hasznos módon a gazdasági körforgásba ahelyett, hogy valami döglött dolgot finanszírozna. Minél magasabb a tőke pénztermelő képessége, annál gazdagabb a társadalom.

Szintén cégek esetében a csődvédelem esetén esélyt kap egy egyébként életképes, de likviditási vagy egyéb gondokkal küszködő vállalkozás arra, hogy ezeket a problémáit rendezze (elég kemény feltételek mellett). Vegyük észre, hogy ezt akár "megdumálhatná a hitelezővel is", de jobbára több hitelezőről van szó, így a törvényi formula egyfajta mediátor szerepet lát el. Ha sikeresen veszi a cég az akadályt, úgy a társadalom ismét egy életképes, stabil vállalkozásból profitál számtalan módon.

Magánszemélyek esetében a "teljes bukásnak" nem látom igazából hasznát, hacsak nem a történet gyors lezárását, de alapvetően egy kissé előnytelen hitelszerződés ekvivalens a teljes csőddel: lényegében bármit elvehet a hitelező, ami a tulajdonodban van. Végeredményképp egy termelő tagja a társadalomnak lehetetlen körülmények közé kerül, ahol aligha fog termelni.

A magáncsőd(védelem) viszont azonos előnyökkel jár, mint a cégek esetében. Ne feledkezzünk meg a társadalmi szolidaritásról sem: a magáncsőd intézményével a társadalom mintegy deklarálja, hogy egy vagy több hibás döntésért senkit sem hagyunk hátra és felvállaljuk az illető konszolidálását, ha ehhez ő is bevállal néhány kemény feltételt. Ilyen jellegű társadalmi szolidaritásra számtalan példa van a munkanélküli segélytől kezdve egészen a különféle átképzési támogatásokig.
ihatethisindapassthingy 2012.07.26 09:33:43
@WildBear: Valóban nagyon nehéz kérdés, hogy mit tudunk mások helyett vállalni.

Részemről elvi síkon támogatom a dolgot (nagyon kemény feltételek mellett), de a gyakorlatban Magyarországon nem merném bevezetni, egyszerűen nem látom érettnek rá se a társadalmat, se az országot. Annyiféle problémát látok a korrupciótól kezdve a szegényes pénzügyi kultúrán át az opportunista kormányokig, hogy szerintem teljes csőd lenne (elnézést :)
Tisztelet Mt!   Volna egy olyan gondom. Én egy márkaszervizben dolgozok. mint karosszéria lakatos. Csináltam egy autót, amivel ki kellett menni próba útra (olyan munkát csináltam ami indokolta a próba utat). A próba út során vezetett autóban fel villant egy "STOP" felirat,…..
ihatethisindapassthingy 2012.07.21 15:12:45
@Ranx: Nekem menet közben kezdett el világítani a gyújtáshibát jelző lámpa. Megkocogtattam az üveget a lámpák előtt. Kialudt. Olasz autó, annak se hiszek, ha kérdez :)
Vasárnap reggel Tihanyban ébredtünk, a reggeli mellett gyorsan végignyálaztam telefonon a hireket. 8:54-es keltezéssel kint volt egy hír: kamion felborult az M7-esen, teljes útzár Budapest felé. Fasza. 11-kor elindultunk hazafelé, rádióban mondták, hogy a pályazár még mindig tart.…..
ihatethisindapassthingy 2012.06.25 10:57:49
@commentgyár: Jelen esetben egy rendőrmotoros szépen végig is büntette a leállósávban kísérletezőket, egész biztosan szép bevételt termelt néhány km alatt.
ihatethisindapassthingy 2012.06.25 10:58:43
@esef: Gondolod? Még nem láttam sárgadinnye formájú jointot, de kétségkívül nem ez a szakterületem :)))
Subba Boldogság, gyere haza! 2012.06.01 10:27:11
ihatethisindapassthingy 2012.06.02 14:35:02
@Benedek_Úr: Ott a pont, hangosan röhögtem :)
Ha elképzelünk egy vegyesbolti eladót, aki majd minden terméknél a fejét vakarja, hogy akkor ezen a terméken mekkora is az áfa kulcs, nem az adóegyszerűsítés és a gazdaság kifehérítése jut az eszünkbe. Két csoport jár majd jól a sokkulcsos áfával: a pénztárgépüzletág…..
ihatethisindapassthingy 2012.04.13 20:52:46
@Bicepsz Elek77: A külföldi termékekre (azok külföldi mivolta miatt) kivetett magasabb ÁFA kvázi védővám lenne. Az egy dolog, hogy az EU szerintem elkaszálná mint a termékek és szolgáltatások szabad áramlását akadályozó tényezőt, de a nagyobb baj a közgazdasági oldalával van. Összességében elfogadott, hogy a védővám a piaci hatékonyságot rontja, ezáltal szegényebbek leszünk mint lehetnénk. A vita inkább akörül forog, hogy pontosan mennyivel leszünk szegényebbek.

A luxusautókra magasabb ÁFA részemről mehet, nem érint és valahol fair :)
ihatethisindapassthingy 2012.04.13 21:09:16
@Mi a Mano: Ó, biztos csak a mezőgazdasági termékekre vezetnék be, kivéve ha az importőr a CBA :)
ihatethisindapassthingy 2012.04.13 21:15:59
@R.Ivan: A fordított ÁFA állítólag kiváló eszköz az egyszerűbb áfacsalások megakadályozására, kormány teszteli is az egyik iparágban, felmerült a kiterjesztése is.

Mindazonáltal az átlagember biztos nem tudja egykönnyen megkerülni az áfafizetést, ami tízmillió minimálbéres országában nem kis dolog :)
A kormány, mint más kormányok általában, pénzhez akar jutni - rengeteg vicc utal arra, micsoda kreativitás van egyre újabb adónemek kieszelésére az illetékes tárcánál.  Erre az adóellenes populáris közhangulatra épül rá egy gondosan hangszerelt világméretű…..
ihatethisindapassthingy 2012.04.13 08:32:49
@hamisnero: Komolyan elgondolkoztam rajta reggel, hogy gyorsan kiszámolom, összesen hány % adó terhel egy lakás vagy autóvásárlást a bruttó bértől kezdve - zicher van legalább 50% és ha bejön a képbe a hitel is, akkor jajj nekünk :) 14% THM lakáshitelre bakter... én is szeretnék ilyen szép hozamot úgy, hogy bármikor a piacra dobhatom az ingatlant és maximum az ingatlan 75%-át finanszírozom amellett, hogy előtte a piaci érték jó 70%-án árazom be... Szép szakma is az aktuáriusoké, biztos meg tudnák magyarázni, hogy ez így hogy jött ki :)
ihatethisindapassthingy 2012.04.13 10:28:02
@neoteny: Sőt, augusztus 6. az átlagember számára, addig csak az államnak kereste a pénzt... és ebben csak a jövedelemadó, bérre vonatkozó közterhek és várható áfateherhelés van. Vedd hozzá a megtakarításokra vonatkozó terheket és még tetszetősebb az eredmény :) 59.4%-al a magyar volt a legmagasabb adóterhelés az EU-n belül, zseniális :) És még csak most jött el az "erős állam" kora Matolcsy szerint, amit nyilván mindannyian finanszírozunk. Pontosabban a privát szektorban foglalkoztatott 1.868.100 (2011-es adat) ember a 10 millióból.
ihatethisindapassthingy 2012.04.13 10:28:40
@belekotty: Bár lenne annyi söröm, hogy annyi söralátét kelljen :)
Jól kigondoltam mindent: úgy csinálom, mint Szicíliában, gondoltam. S cselekedtem. Beslattyogtam egy közértbe, vettem egy brióst, de nem szorongattam sokáig, hanem betértem egy kedves cukrászdába, a Mészáros utcai Béla bácsi cukrászdába. Mikor elmondtam bánatomat, bizalmatlanul…..
ihatethisindapassthingy 2011.10.05 09:43:41
@mbemba: Nem véletlen, hogy a briósra gondoltál, brioche con gelato a cucc olasz neve :) Szerintem mindannyian menjünk vissza és kóstoljuk újra! :)
ihatethisindapassthingy 2012.03.30 20:26:16
@Miroslav: Hogy úgy :) Egyébként alföldi vagyok eredetileg, de a kenyér-dinnye kombó nekem sok volt... Bezzeg a cukros zsíroskenyér :)
Valószínűleg már mindenki tudja, hogy idén sem maradunk Prodigy-koncert nélkül. Az angol zenekar április 28-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában, ahol az előzenekar a szintén angol Death In Vegas lesz. Richard Fearless, a nagy műfaji kalandozásokon átesett, de…..
TComment Odafent nem számolnak 2012.03.23 06:15:00
Amerikából vagy Svájcból autót venni sokkal olcsóbb lehet, mint idehaza. Hogy mégis miért nem csinálja ezt mindenki? Mert idehaza olyan ember mondja meg az árát, aki soha nem is látta. Pocsék módszerek, irreális számok. Üdvözöljük a valóságban. Kapcsolódó cikkünk…..
ihatethisindapassthingy 2012.03.23 07:55:39
@GYUSZI BACSl: Ez egyszerű. Minél magasabbra mégy, annál ritkább a levegő. Minél ritkább a levegő, annál kevésbé képes az intelligens élet fenntartására :)))
Az Európa Pont következő vendége a világhírű, fiatal cseh közgazdász és publicista – egy biciklista Prágából, aki 24 éves korában első munkájaként Václav Havelnek dolgozott gazdasági tanácsadóként, akit a Yale Economic Review az öt legnagyobb közgazdász elme közé sorolt, és akinek „a jó és a rossz…..
Hogyan drágul az olcsónak hirdetett jogosítvány, miért kötelező a pótóra, és miért fontos, hogy elnyerjük a vizsgabiztos bizalmát? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
ihatethisindapassthingy 2012.02.15 08:22:24
@zöldi: Azért, mert a "forgalom ritmusa" átlag 10-20%-al átlépi a megengedett sebességhatárt. Az oktatóm 50-es területen anno lecseszett, ha 45-47-es tempóra esett a sebességem, 51-nél meg szintén kaptam az ívet. Ez elég tipikus lehet, nem szoktam találkozni hosszasan vánszorgó tanulóvezetővel, legfeljebb lassan gyorsulóval/lassítóval.
Csupa jó hírt közöltem Barroso úrral – mondta pikírten ma esti interjújában Orbán Viktor, amikor beszámolt arról, hogy elutasító választ küldött az uniós bizottsági elnöknek. Miután az előző bejegyzésben részletesen elemeztem a racionális mérlegelés szempontjait,…..
Fotó: fortepan.hu - Pest a Gellérthegyről nézve, elől a Belgrád rakpart házai (30-as évek vége) Az már az Urbanista indulásakor úgy volt, hogy egyszer majd szépen felszabdaljuk a várost és kitaláljuk melyikben mi a jó és mi nem. Aztán - mint minden itt az Urbanistán - szépen…..
Van néhány terület, illetve termékkategória – elsősorban a hazai élelmiszeripar területén –, melyekben érdekes, talán elsőre váratlan módon, igen jók vagyunk. Ilyen például a mirelit. (Mélyhűtött, mélyfagyasztott, gyorsfagyasztott zöldségek, gyümölcsök,…..
Nézze meg a hátsó rendszámtáblát, lehet, hogy rossz matrica van rajta. Kétszázezer van belőlük. Aki nem figyel eléggé, keményen ráfizethet...
ihatethisindapassthingy 2011.11.28 15:15:27
@tregard: Nekem dettó ugyanez. Amennyire én tudom, az 1.2 16v egy EURO III-as motor, konkrétan tisztább levegő megy ki, mint be. De persze én taxizhattam szmogriadó esetén.
Marg Helgenberger távozásával sem marad jó karban levő középkorú nő nélkül a Helyszínelők, hiszen Elizabeth Shue aláírt a veterán CBS-sorozathoz, és amint Helgenberger kiszáll a buliból, ő jön a helyére. Shue február 15-én tűnik fel először a sorozatban és egy olyan…..
ihatethisindapassthingy 2011.11.23 15:27:00
comment:com A nap képe 2011.11.21 10:00:00
Ez, kérem szépen egy torta. Ki találja ki, mit ábrázol?..
ihatethisindapassthingy 2011.11.21 10:17:39
A Zugügyvéd az alábbi jogi abszurddal kíván mindenkinek kellemes hétvégét.Szia Zugügyvéd,Egy vicces jogi eset a mai napból: megkeresett a bérlőm, aki bérli a lakásomat, elújságolta, hogy a TÁVHŐ-nél adósságot halmozott fel, ezért kikötötték a meleg vizet, ezt nekem be…..
ihatethisindapassthingy 2011.10.26 12:16:15
@Tron65: Nekem elvileg pont emiatt kell "kiköltözési nyilatkozatot" tennem, amit egy közjegyző a bérleti szerződés alapján foglal okiratba. Ebben azt vállalom, hogy a szerződés felmondása (rendes vagy a kondíciók megszegése miatti) esetén elhúzok a pereputtyommal együtt instant. Állítólag ez hatósági erőszakkal is kikényszeríthető azonnal, nem kell a polgári peres úton éveket várni.

Nekem is új volt ez a konstrukció, pedig béreltem már néhány lakást. Ha tényleg működik, frappáns megoldásnak tűnik.
Vastagbőr Felvilágosít a PSZÁF 2011.10.19 09:31:00
Ismét közszolgálati szerepet látunk el, mert az államadósság, a devizahitelek, az IMF, Brüsszel, a kommunisták, stb. elleni harcban minden töltény számít. Tehát (kiemelések tőlem): "A lakosság pénzügyi kultúrájának és tájékozottságának fejlesztése céljából a…..