Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jolaca

3 bejegyzést írt és 503 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van az a realista, ámde egyre népszerűbb nézet, miszerint minden nép megérdemli a kormányát (vegyük itt az "érdemnek" abszolút értékmentes felfogását, kb. mint a "képesség" következményét, ebben az esetben közösségi méretekben). Aztán van az a lelkesült, "nemzeti" álláspont, miszerint (esetünkben) a…..
jolaca 2020.05.29 11:01:57
@Főnix Oszlár Gazdag: Pontosíts: melyik kereszténység? A pápa által képviselt felebaráti, vagy a Semjén-Orbán hirdette kirekesztő, szögesdrót-fészekbe zárkozó modell?
jolaca 2020.05.29 11:56:50
@civisvaros___:
"a pápa hány migránst fogadott be farizeus?"
Egy ilyen kényszeresen hülye kérdésre kérdezzem én is azt, Orbán rendszeresen ebédelteti-e rezidenciáján a rászorulókat?...
Oké, nem lehet mondani, hogy annyira jóban lettek volna eddig is, de azért volt olyan, hogy összeálltak egy rövid koncertre vagy hogy az egyik fellépett a másik koncertjén. Most viszont újra áll a bál, ami abból indult ki, hogy Roger Waters karanténklipesítette a Mother című Pink Floyd-dalt, és…..
jolaca 2020.05.22 20:50:50
@antiinternáci: Bölcsebb lettél volna, ha nem fröccsögsz bele...
Falunk régi házainak némelyikén centi vastagságú repedés húzódik. Okai között felfedezhetjük a rossz alapozást, közeli bányarobbantásokat, valamint azt a német harckocsi szakaszt, mely anno bevette magát a házak közé. Beálltak az udvarba, majd mikor már jól látták az orosz harckocsikat, Bumm! -…..
jolaca 2020.05.19 17:25:27
@é̶̸͜͠r̀͜͡d̷̸͟͠e̴̢͠͏k̨͘͢͠e̶̕͞s̵̷̛: Egy mondatrész sejteti a szakszerű megoldás szomorú hiányát ("felszíni kezelésen kívül" bármi reménytelen).
Közérthető módon is leírhatta volna a szerző: Repedés? - valamivel kennyedd bé!...
Hangsúlyozni szeretném: ez az újabb milliárdos agymenés se nem konzultáció, se nem nemzeti. Mert nekem bizony teljesen más fogalmaim vannak a Nemzetről, vagy bármiről, amit így nevezünk, mint nekik. Nemzeti lehet egy érzelem, egy eszme, egy cselekedet, egy ember, de nem egy levél. Amikor meg…..
jolaca 2020.02.28 11:30:33
@Metálvörös: Gond csak az, hogy akikhez befut a letiltási kérelem, nem nagyon fogják egy számszerűsített ellenvéleményként publikussá tenni. Ők a felbontatlanságot a látatlanban is megbízó egyetértésként fogják besöpörni...
Ne legyünk álszentek, a legtöbb utazó emlékbe magával visz egy-egy szappant, esetleg tollat a szállodai szobából. A hotelek ezzel nagyjából számolnak is, ám amit a minap egy indiai család művelt, az azért elég ritka...
jolaca 2019.08.03 11:52:28
@István Tamasi: ...és ezt a jogát az Alaptörvény gránitba is véste.
jolaca 2019.08.03 11:58:38
@csúti csüngőhasú tolvaj: "Ami az ami nem tud gondolkodni", pl Amy Winehouse...
  Tisztelt Honfitársam, Miniszterelnök Úr! Azért írok Önnek, hogy tájékoztassam a bevándorlási válság az engem aggasztó fejleményekről.   Brüsszel Ön semmit sem tanult az elmúlt évek borzalmas terror ízléstámadásaiból. Még több bevándorlót magyart akar Európába hozni küldeni. A bürokraták…..
jolaca 2019.03.12 13:40:44
@Kivlov: Küzdesz az írásjelekkel. Ha ezen már túlléptél, jöhet az önálló szövegértés. Meg gondolkodás - az már nehezebb, mert fél tenyérrel nem tudod kitakarni az óriásplakátot, ami eddig eligazított.
Biztosan sokan hallották már a figyelmeztetést: nem szabad túltölteni a telefonokat. Még az előtt érdemes kihúzni azokat a töltőből, hogy elérné a 100 százalékot. Persze a túltöltés mítosza hamis, de az éjjeli töltés viszont igenis rosszat tesz az aksiknak. El is mondjuk, hogy miért...
jolaca 2018.11.19 23:02:46
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Látom... A szél összesöpri a szemetet.
jolaca 2018.11.20 10:48:02
@ételizésítő:
Ne áltasd magad azzal, hogy engem "kitaláltál", saját bemutatásoddal se erőlködj, a stílusod, szókincsed ezt elvégzi.
További érdemi eszmecserét nektek az akkutöltés margóján!...
jolaca 2018.11.21 11:28:56
@ételizésítő:
Válaszod alapján elismerem: ilyen (használt) szókincsem csakugyan nincsen. De Te még manapság a segítségével sokra viheted.
Nem csak az edzőteremben izzadva, vagy a 35 fokban kocogva lehet kalóriát égetni. A jó hűvös medencevízben is! Bár az úszást nem a leghatékonyabb fogyást segítő sportok között tartják számon, mi megmutatjuk, miért tartozik mégis oda!..
Crumbs Of Time Meseország 2018.07.27 17:28:24
Jó régen nem jelentkeztem, igazából elég eseménydús időszakon vagyok túl mind magánéleti, mind munka viszonylatában, szóval nem volt időm kb. semmire… Viszont ez az időszak is véget ért és most értünk haza Montenegróból, ahol megint fantasztikus élményekkel lettünk gazdagabbak! A…..
Mintha a Matolcsy György által vezetett Magyar Nemzeti Bank kezdene más úton járni, mint a hivatalos kormányzati gazdaságpolitika. A jegybank nemrégiben megjelentetett 180 pontban összefoglalt reformprogramja nem is oly burkoltan bírálja az elmúlt nyolc év politikai irányát, főként azokat, melyek…..
Csak azért nem vesszük figyelembe, hogy a mobiltelefon veszélyezteti az egészségünket, mert a rák és a mobilhasználat kapcsolatáról szóló tanulmányokat a mobilipar kétségbe vonja? A brit Guardian beszámolója érdekes megállapításokat rejt...
Cornstein a demokrácia és a szabadságjogok tényleges, nemcsak verbális tiszteletét szabta a kiegyensúlyozott magyar-amerikai kapcsolatok feltételéül. ..
Húsz évvel ezelőtt működött egy remek étterem Badacsonyban. Szeremley Huba volt a ház gazdája, és a helynek annyira jó volt a híre, mint manapság a szemesi Kistücsöknek. A Szt. Orbán azonban többször is üzemeltetőt váltott, majd bezárt. Még szerencse, hogy Badacsony borászai, vendéglősei, termelői…..
Üzenet értékű, ahogy egyik napról a másikra megbüntették, kizuhant a közbeszerzésekből, majd megvádolták Szijjártó Péter egyik bizalmi emberét és barátját. ..
  Kedves Edda, most aztán megmondtad a tutit. Megmondtad, hogy szülni kell! Ha valaki ezt nem teszi, akkor bizony hozzájárul ahhoz, hogy afrikai kannibálok árasszák el Európát. Eddig azt gondoltam egyébként, hogy ezt nem gondolod komolyan, de a Hír Tv-ben elmondtad, hogy de. Megnyugtatlak, nem…..
Közel 350.000 ember szeretne külföldről szavazni úgy, hogy nincs egyáltalán magyarországi lakcímük. Ezen emberek többsége SOHA nem élt Magyarországon, fogalma sincs, hogy milyen itt az élet valójában. Csak és kizárólag a sajtóból értesülnek az itteni helyzetről. A kampány információiból csak az jut…..
jolaca 2018.02.12 14:19:23
@VáradiJános:
Munkában, Jánosom?
(Annyit azért elárulok a kérdésedre: "Azon nem kéne elgondolkodni, hogy miért ezt gondolja a pap?" - mert pénzt kap, Jánosom, veletek ellentétben. Tőkés L. forradalmár-lelkész már akkor nem tudott elszámolni kétszázhatvanegynéhány millióval, amikor az mai paritáson milliárdokat ért.)
5 tény, ami igazolja, hogy Orbán Viktor veje a fő sáros az Elios-ügyben. ..
jolaca 2018.02.10 23:23:13
@Köves D. Gábor:
Milyen igazad van, Gáborom! Az ős maffia, az olasz is pocskondiázásra szerveződött, szó sem volt gazdasági érdekről, pénzéhségről meg efféle apróságokról. Erre csak a genetikailag eleve szelektáltak hajlanak, és mily szerencse, hogy ezek a vállalkozói zsenialitást hordozó gének spontán mód mind Orbán körül bukkannak fel...
jolaca 2018.02.11 15:25:12
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
Olvasgatlak... Úgy tűnik, a hitednél csak az eszed és a stílusod erősebb. Azért utóbbi pallérozottságában még elmarad a Bayerétől; de ne csüggedj, behozható.
A G-nap pillanatában az ötös számú párttagkönyv tulajdonosa sem volt azzal tisztában: milyen méreteket ölt majd a Fidesz múltátírási hajlandósága. Így történhetett, hogy Bayer egyetlen őszinte mondata fúrja meg az állampárt összes hazugságát...
jolaca 2018.02.09 21:34:29
@morpho:
Ingyen dolgoznak. Hitből. Hazaszeretetből. Bátorságból.
Kell-e annál tökösebb férfiúi tett, mint számolva a megtorlással, összeszorított foggal csakazértis kiállni a hatalom mellett?!
Nem megyek el sehova, csak a kabátomért megyek ide - mondta az újságíróknak, és azóta senki sem látta...
jolaca 2018.02.09 21:20:12
@rallus:
Azért tehetnél egy erőfeszítést, és a saját Elios-tulajdonlási nyomozati anyagodat írhatnád ki a pártsajtóból kimásolt, minden csövön dőlő mosdatás helyett.
jolaca 2018.02.09 21:24:57
@taga20:
Az lenne rendben, ha a kollégiumi volt szobatársakat sorsolnák ugyanabba a "hálóba", csak most több időre...
Kedden este derült ki a Magyar Közlönyből, hogy a kormány úgy módosította a vonatkozó határozatát, hogy a miniszterelnöki kabinetfőnök is tagja lett a kormány ún. nemzetbiztonsági kabinetjének. Azóta a politikum egyik fele azon röhög, hogy Magyarországon a propagandaminiszter felel a…..
jolaca 2018.02.08 19:47:54
@VáradiJános:
Munkaidő, Jánosom?
Reflektor A két úr szolgája 2018.02.07 11:35:37
A kádári rendszerben a teológián a tanárok próbálták felkészíteni a rendszer ellenségeit az életre. Dr. Bolberitz Pál többször figyelmeztetett minket, hogyha hozzánk beszélnek, az elején mindig figyeljünk, mert akkor hazudnak. „Mindig az axiómában hazudnak, amióta világ a világ. Az utána következő…..
jolaca 2018.02.07 17:48:58
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Az a botrány, hogy mint kiderült, Téged nem fizetnek meg verejtékes trollkodásodért. Ennyire fösvény urakat szolgálni igazán nemes dolog.
jolaca 2018.02.07 19:09:48
@VáradiJános:
Azért derült ki, mert részletesen elmondta a kiugrott pentito, akinek már nem volt gyomra a szolgálathoz. De ezt Te jobban tudod, Jánosom.
Bajkai István, a Körúti Korzó nevű, egyébként rettenetesen alpári színvonalú fideszes kampányújság címlapján virít, egyben Orbán Ráhel ügyvédje is. Köves Slomó neve is szerepel a címlapon, egy apró csavarral...
A tekintélyes brit napilap, a Guardian interjút készített a Terror Háza Múzeum igazgatójával, Schmidt Máriával, akit nemrégiben neveztek ki az „I. világháborús megemlékezésekért felelős kormánybiztosának”.Ilyesmiket mondott: „Mi magyarok vagyunk, és meg akarjuk őrizni a kultúránkat. Nem akarjuk…..
Nem teljesen érthető a Vodafone ténykedése a január 1-jével 18%-ról 5%-ra csökkenő áfacsökkentés kapcsán. Vajon mi lehet a magyarázat egy ilyen mondatra az ügyfélszolgálattól: "...a jogszabály ugyan kimondja, hogy a  2018-ra eső időszakot 5%-os  áfatartalommal kell kiszámlázni, de a Vodafone ennek…..
jolaca 2018.02.02 15:40:19
@Terézágyú: Még hozzátenném a másik elterjedt, szintén angol mintából átvett, szintén kivagyomkodó ízű "Magyar" nagybetűs használatot. Ott még bizarrabb az a tény, hogy az illető pont a magyar helyesírással áll hadilábon.