Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DIODORO

0 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1885. Kézikocsi, vitorla meghajtással német Délnyugat-Afrikában, a mai Namíbia területén..
DIODORO 2022.05.03 09:55:25
@Editor Bob: Talán mert nem is gyilkolták meg magukat tömegesen. Az, hogy nem volt sok hadifogoly, nem a japánokon, hanem az amerikaiakon múlott. Csak az nem lenne olyan szép, romantikus történet, mint a tömegesen önkéntes halált választó japán katonáé.
Van ez az állandóan mantrázott duma, hogy a fiatalok már nem akarnak autót, egyébként sem érdekli őket a vezetés, és az autózást úgy eleve valamilyen "ökológia bűnnel" azonosítják.Hát, ha még az ilyen témákban tényleg elég érzékeny német fiatalokat kérdezik, akkor sem jön ki a "kívánt" eredmény. A…..
DIODORO 2021.11.25 10:10:55
@midnight coder: villany autózás régebbi mint a robbanómotoros.

csak éppen akksiból mai napig nem sikerült életképes alternatívát kidolgozni.
„Amikor néha az exeimmel levelezek, kiderül, hogy egyiknek sincs még normális kapcsolata, tehát nem biztos, hogy esetükben én voltam a hunyó” – Amikor egy nő kiáll az igazáért, és mindig övé az utolsó szó, az néhány pasinak indok lehet a lelépésre.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik…..
Az 5. század két kiemelkedő hadvezére csapott össze 451. június 20-án Catalaunumnál, akik ráadásul nagyon jól ismerték egymást, sőt korábban barátok is voltak. Az egyik oldalon Attila, a hun birodalom vezetője, Isten ostora állt, a másik oldalon pedig Flavius Aetius, a kor legjelentősebb római…..
Beszéljünk világosan: ma Fidesz-szimpatizánsnak (szavazónak, aktivistának) és zöldnek lenni egyszerre gyakorlatilag nem lehet. A kettő egymást lényegében kizárja, vagy ha úgy tetszik erkölcsileg ellehetetleníti. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Fidesz szavazói között ne lennének a mai napig…..
DIODORO 2021.05.20 15:29:13
@antiindex: Francnak jársz autóval bevásárolni?

Tessék gyalog menni a sarki boltba! Úgy még elektromos autó sem kell!!!
Körösladány és Dévaványa között, az Alföldi Kéktúra (AK) útvonala a Körös menti sík elnevezésű kistájon halad keresztül. Az asztallap simaságú, ősi folyók elhagyott medreivel „megtűzdelt”, jószerivel teljesen mezőgazdasági művelés alatt álló területen különösebb látnivalók nem várják a turistákat. A…..
Martin Ostphoto  Meggyőződésem, hogy az ellenzéknek és a szakszervezeteknek mindent meg kell tenni azért, hogy eltörölje a bérrabszolgaságot erősítő jogszabályokat, s ebben segítséget kell nyújtania az ellenzéki többségű önkormányzatoknak is azzal, hogy példát mutatnak, nem tekintik eldobható…..
Nincs nekem azzal semmi bajom, hogy összevonják a kémiát, fizikát, biológiát, így helyet csinálva a hazafias nevelés nevű tantárgynak. Na persze a hazafias nevelés szerintem az lenne, ha például Trianonért nem Európát tennék felelősség, hanem elsősorban önmagunkat, a saját soviniszta, hataloméhes…..
DIODORO 2018.09.03 09:21:17
@frikazojd: "Kirobbantani az ment, és nem európa vagy akárki robbantotta ki hanem mi. "

Tényleg meg kell reformálni a töri képzést. Ennyire sötétnek lenni saját alig százéves történelemből.....
Az Aston Martin leleplezte új DBS Superleggerát. A 715 lóerős brit szuperautó turbófeltöltésű, V12-es motorral fut és simán versenyre kel a Ferrari 812 Superfasttal. Lehet, hogy a következő James Bond már ezzel fog száguldozni?..
DIODORO 2018.07.18 08:56:12
@Jadeite:

A lóerő itt már olyan, mint óra szíjon a gyémánt berakás.

Haszontalan, de elmondhatod, hogy neked ilyenből is sok van....
Nincs nagy változás abban, amit Géza tökéletesen kifejtett a választás után: az értelmes és gerinces emberek kénytelenek beletörődni abba, hogy szétcseszik az országukat és igazából semmit sem tehetnek ellene. Most viszont egy rövid gondolat erejéig érdemes megállni a nyóckeriben született eredmény…..
Mi miért van a különböző nyelvek történetében, szabályaiban? Ha általános ismereteket, netalán pluszinformációkat szeretnének szerezni a nyelvekről, érdemes Tótfalusi István Nyelvészeti ínyencfalatok, illetve 44 tévhit a nyelvekről és nyelvünkről című köteteit kézbe venni. „Alapvetően olyan…..
DIODORO 2018.07.04 09:05:30
Háát@a keresztényeket bántani tilos:

Szótár nélkül dehogy nem értenéd. Persze ha rovás helyett te insta video meszidzsekről és tvítekről akarnál dumcsizne vele és megkérdeznéd, hogy fenn van-e a fészbúkon.... hát bizony bajban lennél.

Mondjuk az ősmagyar sem mindegy de egy 1000 évvel ezelőttivel kb ez a helyzet. Tudnál almát kérni a piacon....
Mennyiben hasonlít Orbán Viktor Magyarországa Adolf Hitler Németországához? Sokban. Ott vannak például ők, akiiktl félni kell, akiket gyűlölni kell: a zsidók / migráncsok. És vagyunk mi, fehér, keresztény európaiak, azaz: árják...
A kisgazdapárttal és az MDF-fel szemben már bevált a leszalámizós technika. Orbán most nekiugrik a Jobbiknak is. Kedden jelentette be Toroczkai László, hogy néhány haverjával együtt Mi Magunk platform néven megalapítja a Jobbik belső ellenzékét. Toroczkai két hete megmérette magát és alulmaradt a…..
Gasztrofesztivált tartani menő dolog volt valaha, sőt szégyenkeznünk sem kell, hiszen olyan színvonalas eseményeket is találni itthon, mint például a Miskolci Kocsonyafesztivál, a Bajai Halfőző fesztivál és az újvonalas Gourmet Fesztivál. Ezeket jellemzően egy adott város(rész) csinálja, ami sok…..
DIODORO 2018.03.09 09:05:36
@Szerda Úr:

Nem értelek. Minek jársz olyan helyre, ahol szarul érzed magad?

Vagy megkeseredett ember vagy, vagy kiskörúton belülről írogatsz szűk körű sztereotípiákon átszűrt fél infókból....
Közismert tény, hogy erő hatására az anyagok alakváltozást szenvednek. Ha meghúzunk egy fémrudat, az az erőhatás következtében valamelyest megnyúlik. Ha a nedves homokba lépünk egy folyó vagy a tenger partján, továbblépve láthatjuk a lábunk nyomát, ami a súlyunk következtében a talajban létrejött…..
DIODORO 2018.02.19 11:19:25
@rdos: Rossz hírem van. Ha új házba költözöl az is süllyed. és egyenetlenül. (ha farönk házba költözöl, ott még az épület magassága is változik :( ) Kicsit jobban mint a paksi erőmű.

Ez van. Ezzel kell együtt élni. Szeretni nem kell, de tervezni vele igen.
Sokan sokféle következtetést igyekeztek levonni abból a jelenségből, amit a január 19-i sok ezres diákdemonstráció alatt mi, szervezők is tapasztaltunk, amikor élőzni próbáltuk az eseményt a Facebookon, nevezetesen, hogy az adótorony nem bírta a túl nagy terhelést, és ezért erősen szakadozott a…..
DIODORO 2018.01.22 10:56:02
@Kristóf Tarnay:

"Szerintem csodálatos, hogy a Föld másik végén lévő emberrel egy pillanat tudok beszélni Messengeren, vagy akár videochaten föl is tudom hívni. "

És azt meg tudnád mondani, hogy hívják a két házzal/lakással melletted lévőt?
Azt aki segíthet ha baj van.
Miért jó Magyarországon napelemes rendszert alkalmazni? Az egyik legfontosabb éghajlati tényező a napelemes rendszerek esetében a napsütéses órák száma. Hazánkban ez az érték éves szinten 2000-2300 órára tehető, ami ideális feltételeket biztosít a napelemes rendszerek számára. Az egyes évszakok…..
Ironikusan pont egy évvel a magyar sajtó fekete napja, Magyarország messze legjobb napilapjának illiberális pszeudodemokráciákat idéző bezáratása utánra már a vidéki sajtót is egy az egyben felvásárolták. Mi következik ebből? Az, hogy meg kell őrizzük a józan eszünket, és ez talán nem is lesz olyan…..
DIODORO 2017.10.11 10:44:10
@Kristóf Tarnay: Az auditált adatok szerint 3 megyei napilap is megelőzte a népszabadságot példányszámban..

Nem. nem volt nullszaldós. 2007 óta átlagosan évi 600 millás veszteséget termelt... Sem a szerkesztőség, sem a menedzsment nem volt képes ezen változtatni.

És olyan sem volt aki egy 37 ezres újságban évi 600 milliót eléget.....
** Az Energiaklub bíróságon támadja meg Paks 2 környezetvédelmi engedélyét, mert a beruházás a környezetet és a lakosságot is veszélyezteti. Ha Neked is fontos a biztonság, segítsd támogatásoddal a perrel kapcsolatos munkánkat:http://www.energiaklub.hu/tamogass. Köszönjük!..
DIODORO 2017.09.26 11:14:31
@Paks2: Nos. Mártha Imre konkrétumok nélkül állít valamit.

Talán neki/neked kellene igazolnia, hogy állításai megalapozottak.

Kávézás helyett....
DIODORO 2017.09.26 15:09:31
@Paks2:

Semmilyen tényt nem sorol fel.

Jó lenne ha tényekkel, adatokkal támasztaná alá amit mond, akkor komolyan lehetne venni.

Veled kapcsolatban csak azt szeretném ha az eszed használnád...
1889. Egy Seattle-i bank biztonsági őre - a pusztító földrengés után - az épület romjai közt megmaradt páncélszekrényt őrzi..
DIODORO 2017.09.19 11:51:51
@mrbloodbunny: Ezek szerint atomot dobtál volna belgákra, hollandusokra, németekre, franciákra, angolokra, amerikaiakra....
Kétségtelenül a világ egyik legismertebb (és talán egyik legjobb) legendája Arthur király nevéhez és alakjához fűződik. Rengeteg a találgatás, ki volt ő, mikor élt, egyáltalán létezett-e, vagy csak az utókor talált ki egy korábban élt hőst? Nézzük meg a világszerte…..
DIODORO 2017.07.10 17:07:01