Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Trebron55

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Magyar Köztársaság 2009-2010 között hivatalban levő miniszterelnöke a nehéz gazdasági helyzetben hozott intézkedésekkel kapcsolatban egyértelműen kimondta, hogy azok „végrehajtása fájni fog". Különösen igaz volt ez a nyugdíjkasszát érintő súlyos módosításokra.…..
Trebron55 2012.02.20 10:37:07
@Dr. Akula: Öngondoskodáshoz remek kiindulópont lett volna a magánnyugdíjpénztárban összegyűlt összeg. De hát... a kormány inkább a elveszem minden pénzed ÉS úgy élj meg gondolkodást részesíti előnyben.

De gondoljatok bele milyen előrelátó a kormány, hisz a nyugdíjasok agyba főbe vehetik a kis elektromos biciklijüket, 3 kerekű versenyizét... Amennyit az elvesz az életükből, az által hogy nem mozognak, sokszorosan visszajön a járgány ára.

A probléma a korhatár emelésével csak az hogy ki a halál fog 70 éves remegő kezű apókát alkalmazni mikor tömegével állnak sorba a fiatalok is munkáért... A nyugdíjkorhatár emelése tulajdonképpen a munkanélküliségi ráta növekedését eredményezi mert több "aktív" korú emberre ugyanannyi vagy ha a tendencia folytatódik, kevesebb munkahely fog jutni.
IDDQD This is Aperture 2012.01.28 10:57:07
Ünnepeljük meg a hétvége eljövetelét egy jó kis halloweeni Portal 2-klippel (az eredetit nyilván ismeri mindenki a Karácsonyi lidércnyomásból, esetleg Marylin Mansontól), és ne úgy értelmezzük, hogy három hónapot késtünk a témával, hanem úgy, hogy kilenccel sietünk.   ..
Nem lesz különösebb aktualitása a posztnak, csak annyi, hogy Tylerrel minap beszélgettünk, és előkerült valahogy a Bad Day LA. A játék címe rögtön felidézte bennem a harctéri emlékeket 2006-ból, amikor a programot tesztelnem kellett. Írtam akkor egy lesújtó kritikát a…..
A héten Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója is elismerte, hogy a vasút ma drága és hogy majdnem annyiba került egy utazás vonattal, mint kocsival. Ezt az állítást mi is meg tudjuk erősíteni, s akkor fel is tennénk a kérdést: Vajon jó ötlet lenne -e az…..
Trebron55 2011.10.16 23:12:56
Máv: Hetente több nap 120 km-t utazom oda vissza az 240. Utazásonként fél óra a vasútállomás-otthon, még legalább fél az egyetem-vasútállomás, és ha sikerül elérnem közvetlent akkor jó esetben 2 óra az út. Rosszabb esetben átszállás/késés és 3 óra körül. A fülkéket vag yúgy fűtik hoyg megmaradni nem lehet, rárohad az ember azokra a remek műbőr ülésekre, vagy ha hőség van akkor úgy hal meg,most már bejött a ráfagyok az ülésre mert nem zárható az ablak/nincs fűtés probléma, pénteken hazafele-vasárnap fel Pestre, annyi hely nincs hogy a csomagomra ráüljek, nem hogy ülésre. Büdös az egész, undorítóan mocskos, iszonyatosan hangos, van amikor beszélgetni se lehet mert elnyomja a menetzaj, ráz mint a veszett fene.

Alapvetően nem veszettdrága a diákbérlet, de egyszerűen annyira rossz a szolgáltatás minősége hoyg nem éri meg.
Bliccelésről aligha beszélhetünk, én nem láttam még embert aki bliccelni akart (elővárosiban lehet meg lehet csinálni, de nem 120 km-en.)

A nyugdíjasok élvezik az ingyen utazást és hála az égnek elvárják itt is hogy átadjam a helyem. Pofátlanok, tülekednek, kiabálnak.

A privatizációról meg annyit, hogy édesanyám a Cargonál dolgozott, eladták az osztrák cégnek, jónéhányszáz embert kirúgtak, a cég alig él, és a csődeljárás szélén tántorgott még februárban, a válság megviselte az anyacéget és a külső hajtások levágása a legjobb megoldás.A leépítés nagyjából 7-8 ember a 10ből nagyságrendű volt.

Emellett kismillió főnök, felsővezető van, ne a kisembereket rugják már ki hanem a milliós fizetésű vezetőséget gyérítsék meg.
IDDQD A legjobb játéktrailer ever 2011.10.05 12:28:10
A Gametrailers.com futtat éppen egy ilyen top100-as  listát, éppen jókor csatlakozunk be, mert tegnap jutottak el a harmadik helyezettig, ma leplezik le a másodikat, holnap az elsőt, szombaton pedig a közönségszavazás nyertesét. A top10 eddig egészen vállalható, persze úgy, hogy…..
 Az előző posztban elkezdtük végigvenni a tíz legnagyobb fantasy klisét, abban a szellemben, hogy hiába szeretünk valamit nagyon-nagyon, attól még felismerjük (és elfogadjuk) a hibáit is, amelyek nélkül talán nem is lenne az igazi. Ahogyan egy krimitől is elvárjuk a…..
Trebron55 2011.09.10 10:05:52
A kedvenc fantasy világom a warcraft. És kikérem magamnak: Igenis van technikai fejlődés, feltűnnek már a puskák, gúzhajtású tankok, repülő szerkezetek, stb.

A sárkányok megosztottak, a világ őrizői és nem poénból mészárolják őket a hősök hanem mert egyes sárkány csoportok különféle erők hatása alá kerültek és veszély jelentenek a világra, még a saját fajtájukra nézve is.

A tündék (többfajta is van) nem a régmúlt történetein örök keserűségbe fagyva síránkoznak, őnáluk is találunk rengeteg karaktert.
Az orkoknak, trolloknak igenis van kultúrájuk, a trolloknak többezer éves történelme van, a középamerikai őslakosokhoz hasonló templomvárosokkal stb, az orkok nagyszerű harcosok de mindenféle megtalálható köztük nem kizárólag barbár állatok.
Az élőhalottak tudatosan, egy nagyobb terv részeként, legyőzhetetlen hadsereg létrehozásának céljából jöttek létre, nem pedig valami ostoba átok miatt.

A gonosz mibenléte is meg van indokolva legalább annyira mint a gyűrűk urában, Sargeras, a titánok fajából való lény aki a világ megteremtésében játszott szerepet egyszerűen beleőrült abba hogy amit a titánok létrehoznak azt rendszerint feldúlják, tönkreteszik az öreg istenek (old gods) akik a káoszban élnek, ott érzik jól magukat. Az összes gonosz karakter ezekre vezethető vissza. Emellett hataloméhség, nagyképűség, gőg, a cslódás, a keserűség, a bánat az ami a gonosz karaktereket létrehozza.

Persze tudom hoyg a warcraft mint világ rengeteg helyről merít de mégis képes a wahammer-lotr-mitológia-lovecraft-stb. dolgokat úgy összegyúrni hogy egy eredeti, nagyszerű világ legyen belőle.
IDDQD Ha harc, hát legyen harc 2011.08.18 10:00:16
Megvolt a sztori, amikor a Bethesda beperelte a Minecraftot készítő Notch-ot, annak új játéka, a Scrolls miatt (mondván, az túlságosan hasonlít az Elder Scroll sorozat címére, és tisztességtelen piaci magatartás, vásárlók átverése, monnyon le). Naná, hogy megvolt, megírta…..
IDDQD A kínaiak tudnak lopni 2011.06.18 08:57:23
Amikor pár hete-hónapja a Digital Reality bemutatta a Dead Blockot, az átlagosnál több cinizmussal felvértezett szemlélőben esetleg felmerülhetett, hogy jé, az a cucc egyszerre nyúlja a Team Fortress 2 és a Left 4 Dead hangulatát, stílusát és külsőségeit. Namost ezek után mit…..
Khm, hát azt a na erre jó frázist most már igen sokszor elsütöttük, de mit lehet tenni, ha már megint egy elképesztően ötletes trükkel találkoztunk. A Microsoft mozgásérzékelőjét egy portugál fiatalember, bizonyos Luis Carlos Inácio de Matos önjáró, és a gazdit hűségesen…..
Ha már anno ámuldoztunk (vagy retrosznobsági szinttől függően finnyáskodtunk) egy sort a Battlefield 3 bemutatkozó trailerén, úgy illik, hogy nézzük meg a nagy vetélytárs Call of Duty sorozat egymilliomodik része, a Modern Warfare 3 friss előzetesét is. Ahogy elnézem, újabb…..
Trebron55 2011.05.25 00:07:52
@CzB: Abszolúte egyetértek.

Egyébként csak nekem tűnik gagyibbank grafikára mint a BF3? Már persze ha ezt gagyinak lehet nevezni...:D
Videojátékból készült rettentő rossz mozifilmet már nagyon sokat láttunk, jót, vagy legalábbis nézhetőt annál kevesebbet. Ettől függetlenül egyre nagyobb divat játékból csinálni filmet, a tavalyi nyár legnagyobb popcornslágerének például a Prince of Persiát szánta a Disney…..
Felháborítónak nevezte a budapesti dugódíj bevezetésének tervét a Magyar Felnőttszórakoztatási Egyesület - leállhatnak a nyilvános pornóforgatások. „Eddig belefért egy laza pipa a Gellérthegyen, vagy egy gyors fésöl a Várban, mostantól viszont a közterületesek…..
Trebron55 2011.05.11 14:12:22
IDDQD Pénteki játékcsaj - Alma 2011.03.04 12:23:00
Úgy tűnik, hogy a héten sem szabadulunk a Szomszédoktól: Taki után Alma a heti játékcsaj, bár ő jóval ijesztőbb, mint magyar kolléganője. Akinek nem ugrana be elsőre, hogy kiről is van szó, annak segítek: A F.E.A.R. című akciójáték-sorozat főgonosza a lány. Az…..
Trebron55 2011.03.04 14:31:08
@algi: A Wowban is van ilyesmi Undercityben a trónteremben ha leveszel minden hangot és csak az sfx-et hagyod(azt hiszem ezt kell)feltekered a hangfalat akkor hallod a warcraft 3ban lévő videóban lévő párbeszédet mikor Arthas megöli az apját.
És még a trailereknél maradva (úgy látszik, ez egy ilyen nap): ne menjünk el szó nélkül a Dead Island trailere mellett, már csak azért se, mert úgy tűnik, mostanában ez a gamer közösség egyik felkapott mémje. Gondolom, az eredetit többen láttátok már, aki mégsem, az gyorsan…..
Tartva magunkat ahhoz a szokásunkhoz, hogy játéktrailert csak akkor linkelünk, ha kiemelkedően überfasza vagy kiemelkedően wtf, jöjjön az utóbbi kategória egyik képviselője. A We Dare című wii-s rettenet a Ubisofttól érkezik még idén és csak Európába, újraértelmezve a…..
Ahogy azt mi is megírtuk nem is olyan rég, profitmaximalizálás érdektelenség miatt határozatlan ideig szünetel az újabb Guitar Hero epizódok megjelenése (még egy király dal is volt). Van azonban olyan, aki ebbe nem nyugszik bele, és talán az arab világ forrongásából merít erőt a…..
És ez bizony (játék)történelmi esemény, mert ilyen még sosem történt, ahogy a díj átvételekor a szerző, Christopher Tin meg is jegyzi. Az 53. Grammy-gála "Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocalist(s)" kategóriájában nyert a Baba Yetu, amit eredetileg a…..
Trebron55 2011.02.15 09:36:17
Sajnos nekem ez a típusú zene nem jön be, de el kell ismernem nem rossz.Amik szerintem jobbak(teljesség igénye nélkül):
Napoleon Total War menüjének zenéje:
www.youtube.com/watch?v=75vxl7lyTP4
A Medieval 2 csatazenéi (főleg teutonic campaign):
www.youtube.com/watch?v=CgnVEU2ZzTI
Vagy hogy ne menjünk messzire: WoW. Akár az intro zenék, akár a Echoes of war album amivel már a Diablo és starcraft zenéjét is említem.
www.youtube.com/watch?v=1OZE35mZFw0
És az örök kedvenc:
www.youtube.com/watch?v=OyIliL2Ciss
A mass effectben is előfordultak közbe olyan zenék hogy játszottam és annyi volt az összes gondolatom hoyg omg milyen kib@szottul epic.
IDDQD Eladó egy konténer 2011.02.08 11:07:00
22500 ausztrál dollár, vagyis 4,5 millió forint az ára (az első menetben nem volt rá jelentkező az Ebayen), plusz egy ekkora csomag postaköltsége Ausztráliából. Így néz ki:                            A cuccot a…..