Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Morzso

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mérföldkőhöz ért a dániai transzneműek közössége. Szeptember 1-től, nemsokkal azután, hogy a koppenhágai Pride véget ért, a dán parlament elfogadta a törvényt, ami engedélyezi a nem megváltoztatását az állampolgári nyilvántartásban anélkül, hogy nemátalakító műtéten…..
2012 vége felé indult egy oldal Facebook-on, ami a telt lányokat hivatott népszerűsíteni. Azt már megszokhattuk, hogy gyakorlatilag mindennek van már oldala és még a sáros cipővel letaposott sárga falevelet is lehet like-olni és követni, de azt nem hittük, hogy olyan oldalakkal is…..
Morzso 2014.09.03 22:41:38
Általános iskolától kezdve elkezdtem hízni. Apám úgy akart segíteni, hogy folyamatosan oltott, hogy nem fogja szétflexelni az ajtót a kedvemért és fokozatosság elvét nem ismerve vitt el párszor biciklizni. Sikeresen meggyűlöltem magamat és a sportolást is. Ez akkor változott meg, mikor 120 kg lettem és külföldön kezdtem el dolgozni, ahol egyetlen szórakozási lehetőség a konditerem volt. Lementem 80kg-ra.
Haza jöttem, 2 év után feljött 15kg. Újra elkezdtem edzeni, bicajoztam kurva sokat. Lelkesen jött velem egy nagyon kövér kolléganőm, Az utunkat általában a hangos röhögések és csúfolások övezték általában olyan alakoktól, akik maguk sem voltak túlzottan fittek. Újra sikerült a 80kg.
Aztán 1 évre rá kurvaszar munkám volt, esti műszak, nappal suli, kettő között meg azzal tömtem magamat, amivel tudtam. 6 hónap alatt 105kgos mangalica lettem. Elegem lett, felmondtam. Újra külföldön, de most konditeterem sem volt, így "futottam". Egy ismerősöm egyszer elkísért futni, s futás után mialatt próbáltam nem megpurcani, annyit mondott, h lát bennem egy maratoni futót. 6 hónappal később le is futottam egy félmaratont. Azóta is futok, karatéra járok és újfent 80kg vagyok, az eddigiekhez képest sokkal kisebb méretben sokkal több izommal. Persze van még hová fejlődni.

Ezt nem azért írtam le, mert védeni akarnám a túlsúlyos nőket, s nem hiszem, h bárki más felelős lenne az én Testem állapotáért.
De. Amikor véleményt alkotsz a kövér emberekről eldöntheted, h azaz ember vagy, aki a kerékpár út oldaláról röhögve , ocsmánykodva dobja be az akadályokat, vagy te leszel azaz ember, aki azt mondja, h van benne egy maratoni futó, aki csak arra vár, h cipőt húzhasson.
Jobbegyenes A leggyávább város 2014.05.28 12:39:55
2014. május 27-én Gyenes Levente polgármester gondoskodott róla, hogy Gyömrő a gyáva meghunyászkodás szimbólumaként kerüljön be az országos hírekbe. A Gyömrő 2000 Kör színeiben megválasztott elöljáró példátlan szolgalelkűségről tanúbizonyságot téve kezdeményezte, hogy…..
LESZBLIKK JÖN JÖN JÖN ! 2009.06.08 13:02:00
.... Hamarosan itt találod az első magyar leszbikus bulvár magazint.NőkPénzSzexCsak nőknek, csak nőkről, Csak Neked!LESZBLIKK..
Az élet egyik legfontosabb alkotóelemének tartom a szerelmet, a párkapcsolatot és a közös életet. Ez valami olyan, amire a léleknek van szüksége, pontosan annyira, mint a testnek az élelemre. Az viszont, ami az internet világával az elmúlt években lefolyt egy világméretű…..
Morzso 2014.02.25 15:20:55
@Narancskommunista:
Akkor pontosítom a keresztény-európai társadalomra. Mert közel-keleten még mindig hasonlóan megy a házasság kérdése, de van olyan afrikai törzs, ahol a nő választhatott, ill olyan is ahol levágják a nő csiklóját. Meg olyan is volt, amíg a keresztények ki nem irtották őket, h mindenki azt csinált, amit akart, akivel akart (Moche kultúra).

És nem érzek ellentétet az állításaink között, hiszen az eredeti hiszemben így érveltem:

"Itt annyit pontosítanék, hogy nem a nő elvárásainak kellett megfelelnie, hanem a Családok gazdasági érdekeinek. És bár ez mindkét félnek szopóág valamennyire, talán annyiban egyetértünk (finoman fogalmazva), h egy nőnek nagyobb kényelmetlenséggel járt a házasság, a koitusz, meg a gyerekszülés 16-19 évesen."
Morzso 2014.02.25 15:38:14
@Sadist: igazán nem kéne nyugtalankodnod miattam, én sem vizionálom a világvégét, amikor a férfi társadalom kiváló gondolkodó alakjai a világvégét és a fehér ember kipusztulását egyenes ok-okozati összefüggésben látják a nők egyenjogúsági törekvéseivel.
Morzso 2014.02.25 18:22:16
@Narancskommunista:
Biztos az is femminista áll propaganda volt, h míg a ffiak egy kis gyónás fejében kb következmény nélkül félre kufircolhattak, mert a "férfiak természetükből adódóan kívánósak", addig a nőket meg lehetett nyilvánosan szégyeníteni, fejüket leborotválva végig hurcolni a falu utcáin. Meg a nő eleve Éva bűneit hordozza, s bűnös is marad, amíg férjhez nem megy, vagy apáca nem lesz belőle. Ah a boszorkány üldözés, ami szintén csak a nőket érintette, na hát az is nettó történelem hamisítás és a nők semmilyen szempontból nem voltak soha hátrányosan megkülönböztetve a férfiakkal szemben.

Gondolom annyira jó nőnek lenni, hogy igazán nem bánnád, ha bármelyik korban nőnek születtél volna.
Ha a két hete megjelent cikkem jóvoltából kedvet kaptál a futáshoz, akkor megosztom veled, hogy milyen gyakori hibákat követhet el egy kezdő, zöldfülű futó! Sok hibát elkövettem magam is, és a saját bőrömön tapasztaltam a kapkodásom és a türelmetlenségem eredményeit. Sok…..
Morzso 2013.08.27 12:57:03
Akik röhögnek az 5 perc futás 1 perc sétán, meg fognak lepődni, h az angol egészségügyi szervezet (NHS) ajánlott podcastja 9 hét alatt készíti fel a kanapékirályokat 5km lefutására, s az első hétre 30 másodperc futásra 2 perc pihenőt ad.
www.nhs.uk/livewell/c25k/Pages/couch-to-5k.aspx
Pontosan azért, h fokozatosan terhelje a szervezetedet, legyen időd megtalálni a saját tempódat, s nem utolsó sorban a sikerélményre alapozott rendszeresség.
Én simán letekerek a 27 évemmel és 95 kilómmal (igen zsír és nem izom) 30-40 kilométert egy húzásra mindenféle káros másnapi következmények nélkül, de nem tudom úgy körbefutni a Margitszigetet 40 perc alatt, h ne akarjak meghalni utána és másnap ne legyen minden baja a bokámnak és a térdemnek (hiába a párnázott futópálya és az asics cipő), ugyanez futópadon meg nem okoz gondot. És ez csak az én esetem.
+1 REM-nek.
A hamis munkáltatói igazolás szokott ebben a műfajban inkább játszani, olyan ügyről a Zugügyvéd még nem hallott, hogy bemondásra elfogadták a bankszámlára jóváírt jövedelmet. A csalás kinézhet az alábbi ügyből mindenesetre. Tisztelt Zugugyved! Egy korabban felvett…..
Morzso 2013.05.18 08:59:35
@mirx: nekem hirtelen az ugrott be, hogy egy blogon lehozták, h amikor egy folyószámlát nyitsz egy banknál aláírsz egy 10 oldalas szerződést, amiben persze benne van te és a bank kötelezettségei, stb, vonatkozó jogszabályok _kivonatai_. Nos, ha ezt otthon elkezded kibogozni, akkor 50 oldal lesz belőle a jogszabályokkal együtt, és persze akkor még nem is értelmezted.

Most az ügytől elvonatkoztatva, szerinted ez reális? Vagy reális elvárni az emberektől, hogy ténylegesen A-Z-ig pontosan tudják mit írnak alá? Mert szerintem nem.
Már egy éve, hogy a lányom kitalálta, hogy neki a galériájára raklapból kell kettő ülőalkalmatosság, mely szükség esetén vendégággyá is alakítható.  Én - jó apához -, illően elkezdtem szervezkedni. Raklap beszerzés, csiszolás, lakkozás. Majd a raklap méretéhez…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Morzso 2013.01.23 14:24:19
@vágtázó halottkém:
Nekem sajnos nem ez jött le a hozzászólások többségét elolvasva. Örülök, ha neked ez máshogy manifesztálódott. A "ha" szituációkba nem mennék bele, mivel nem voltam ott, így csak arra szorítkozom, amit a posztoló leírt. Szerintem ezek az állapotok, az emberek egymáshoz való viszonyulása elszomorító, s egyben részemről teljesen megvetendő.
Na, például ezért hasznos dolog a jogállam. A UPC kiküldött egy semmi korábbihoz nem fogható levelet felhasználóinak, hogy ha ráutaló magatartással nem csinálnak semmit (mint a nyugdíjpénztárnál), akkor a régi szerződésüket megeszik és kötnek egy formailag sokkal…..
Cikkünk írásának pillanatában még zajlik a családon belüli erőszakról szóló vita a Parlamentben. Mi már nem követjük. Nem követjük, mert amit a fideszes parlamenti képviselők művelnek a parlamentben, attól csak hányni tudunk. Itt van pár idézet csemegéül: a kép…..
Morzso 2012.09.11 15:11:12
@nu pagagyí: ott a pont.
Már úgy is rég volt egy kis bezzeg Prága: több tízezer résztvevő, minimális rendőri jelenlét és hét letartóztatás verbális erőszak miatt - ez a szombaton megtartott Prague Pride gyorsmérlege. Csehországban szó szerint megéri toleránsnak lenni: éves szinten 120 milliárd…..
Morzso 2012.08.19 20:23:52
@Gondolkodni Próbáló Birca: Még mielőtt a véleményedet kezdenéd harsogni én neki futnék még egyszer a szövegnek.
A Mali Bicycle Technology üzletvezetője Bence panaszára reagálva némileg árnyalja a nemrég megismert történetet: Nevezett "Bence" vásárlónk 2012. Május 17.-én rendelt kereskedelmi egységünkben egy Cannondale kerékpárt. A kerékpár nem volt raktáron, így a hollandiai központi…..
Morzso 2012.06.28 23:21:07
@Xezs: Érdemes elolvasni egymás mellett a 2 beszámolót.
Nem verte 2 hét múlva a nyálát Bence, hanem érdeklődött, h tudnak-e valamit. A mali ígérte meg, h tájékoztatni fogják x napon, amit nem tettek. Összesen 4x tettek ilyen ígéretet, s a Mali is elismerte, h hát bocsesz, de nem sikerült telefonálniuk.

Magyarul szartak a fejére, Bencének meg ebből az jött le, h hülyére próbálják venni, aztán se pénz, se működőképes bicikli.
Összesen 4x2 percet kellett volna a Mali szerelőinek Bence visszahívására szánniuk, h ez a helyzet ne ilyen formájában jelenjen meg.
Tegnap megkezdődött itthon a meleg olimpia, jövő hét szombaton pedig újra Pride lesz az Andrássy úton. Nem történik semmi azok számára, akiket ez nem érdekel. Pedig most is, ahogy máskor is, fontos társadalmi gondolatok csapnak össze. A csupán egyenrangú állampolgárként élni…..
Morzso 2012.06.28 14:19:48
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Még egy kicsit googlizhatnál, nem fog megártani.
Morzso 2012.06.28 14:40:23
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Akkor olvasd el még egyszer (de akár többször is) a hozzászólásomat. Szólj, ha kell segítség.
Morzso 2012.06.28 15:05:06
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Vagy beírod, h "loveparade sex"

Ez nem a demokráciáról szól, mégcsak nem is a toleranciáról.

- A világ legtoláránsabb országaiban a heterók a loveparadéjukon a csöcsüket, pinájukat és farkukat mutogatják, önkielégítenek, és kielégítik egymást is.

Az adott ország tolerancia küszöbét épp arra használják hogy azt átlépjék.

Ha már szép nyugodtan tűri az országban mindenki, hogy a villamoson bárki orgiát rendezhessen, na akkor leszünk elég toleránsak, és liberálisok. -

Az lenen a jó, ha megpróbálnád felfogni, hogy egyik felvonulás sem erről akar szólni. Mindenhol vannak olyanok, akik túlzásba esnek, bulinak tartják, vagy leszarják a többit, de nem ez alapján kéne következtetést levonni mindenkire vonatkozóan és azt törvényszerűségnek beállítani, s attól félni, rettegni h ez fog biztosan bekövetkezni, ha hagyjuk.
Igencsak tanulságos az elmúlt napok híranyagát áttekintve az a gyakorlat, ahogy a mai magyar médiában szelektálják a híreket. Az elmúlt napok hírei között keresve a „homoszexuális” emberekkel összefüggő híreket, június 22-én a keresési listák 90 %-át az élettársát…..
Morzso 2012.06.24 09:40:47
@Pszientológus:
erre egyszerűen annyit tudok reagálni, h ez hülyeség. Nem lehet "direktbe buzit" nevelni.
Lehet új kocsid 25 éves fejjel, kápére. Elmesélem hogyan. Kamasz gyerekként nyaranta vállaltam diákmunkát. (Ne hamarkodj kishaver, várd meg míg befejezem a mondókámat. Na.) Hordtam ki telefonkönyvet, terjesztettem szórólapot, kisegítő felszolgáló voltam, kölykökre vigyáztam.…..
Morzso 2012.06.15 18:46:39
Szerintem simán szar közegben nőttél fel és szar emberekben bíztál/bízol meg.
Én is diákmunkáztam, mert elegem volt, h apám nagyképűségétől függök. Diákmunka középsuli mellett, emlékszem német érettségi előtt még éjszakáztam és fóliázgattam a kartonszámra a müzlipelyheket (de addigra már megvolt az angol középfokú, TVből).
Majd újra diákmunka, ITcégnél, ott átvettek külső szerződésesnek, mert többet tudtam, mint a borítékok nyálazása és kurva jó ötleteim voltak. Akkor kerestem 110.000-t (2005), majd elmentem multimédiafejlesztő suliba, de ott hagytam, mert dolgozni kellett és anyámnak segíteni. Megkaptam az első kiemelt ügyfélszolgálatos melómat egy nemzetközi cégnél. Kerestem 160-at, olykor 180-at. Sima supportosból lettem műszakvezetőhelyettes és műszakvezető is (21 évesen), de hozzá nyúltak a fizetésemhez (cég szerkezeti reformok révén) és a kajajegyekhez, így visszaesett a fizetésem 160ra kereken. Egy másik cég elhalászott, 200.000-t kínáltak, igaz újra 3 műszak. 1 éven belül kijártam a szamárlétrát és én voltam a support vezető, 1 műszak. Felvásárolták a céget, engem és még 1 embert átvettek. Fix 180 még 1 évig, aztán jött a gazdasági válság, bedőltek. Én meg kimentem angliába. 9 hónap, otthoni betegellátás, havi félmilla. Nem vettem kocsit, nyaraltam életemben először tengerparton, vettem fényképezőgépet, küldtem haza anyámnak. Aztán 25 évesen úgy döntöttem, h minden szép és jó, de tovább kéne tanulni. Nem egyetemen. Hazajöttem elkezdtem tanulni a fogtechnikát. A volt kollégám alapított egy saját céget, beszálltam, megvan a havi fix 150 plusz a félre tett pénzem.
Egyetlen egyszer sem fordult elő, h kinéztek volna a barátaim, családom, volt és jelenlegi kollégáim azért, amit tettem, v dolgoztam, v amennyit kerestem. Egyetem és új autó sem kellett, csak egy kis talpra esettség.
End of story.
Tisztelt Cím, az alábbi levelet (előzetes telefonos egyeztetés után!) 2 hónapja írtam, az óta semmi reakció.............Néhány hét múlva, de akkor is csak érdeklődésemre annyit írtak, hogy kivizsgálás alatt van az ügy, legyek türelemmel.    Eddig beértem volna…..
Morzso 2012.06.07 19:38:47
Külföldi gyakorlattal kapcsolatban csak annyi hozzáfűzni valóm lenne (bár más területen), hogy kint egy kötelező tréningel kezdik (idősek, rászorulók otthoni ellátásában tevénykedtem). Amiben 1 hét alatt nagyjából megpróbálják a szerencsét próbáló kelet-európaiakba súlykolni, hogy ez hogyis működik nyugaton. Hogy a szolgáltatást igénybevevővel kedvesen, döntéseit tiszteletben tartva kell bánni, nem lehet tárgyként, vagy gyerekként kezelni (pl nem mondhatod meg neki, h ezt, v azt nem teheti meg, mert árt az egészségének), a felmerülő visszaéléseket azonnal jelenteni kell (pl abuzív rokon, szomszéd, stb). Ha pedig a kedves ápoló/betegellátó/szociális segéd vetemedik ezen dolgok megszegésére, azonnal kirúgják, sőt börtönbe kerül és soha többé nem foglalkozhat ilyesmivel (igen azt elfelejtettem említeni, h minden jelentkező embert több lépcsős ellenőrzésen esik át, nyilvántartásba veszik és ha már volt valami stiklije, akkor azonnal a fekete listára kerül, nem tud egy egyszerű munkáltató változtatással újra elhelyezkedni).
Ezekből és a jogszabályokból a tréning után vizsgázni kell, aztán jön egy személyes elbeszélgetés és a 20 jelentkezőből felvesznek 5 embert, akiről meggyőződtek, h alkalmas lehet erre a munkára.
Persze folyamatos visszaellenőrzés, kéthavonta meglátogat (vagy sűrűbben) a területi vezető és elbeszélget veled is (meg vagy-e elégedve a munkakörülményekkel, volt-e valami konfliktus, szeretnél-e valamilyen szakmai kurzuson részt venni, stb) és az ápoltal is, hogy ő hogy érzi veled magát, szüksége van-e valamire, stb.
Nem tudom itthon miért nem lehet tréningeket megszervezni, illetve vezetni az egészségügyben dolgozókat (illetve a rászolókat bármilyen szinten ellátó személyeket) hasonló országos listán vezetni. Kétszer is meggondolnák magukat az emberek, hogy hogyan végzik a munkájukat, vagy hogy tényleg ezt akarják-e csinálni.
Néhány napja azzal borzolta a sajtó a kedélyeket, hogy akár 70 évre is emelhetik a nyugdíj korhatárt az EU területén. Aztán a Világgazdaságban megjelent egy interjú Andor László magyar EU biztossal, aki próbálta eloszlatni a rémhíreket. Az információk, megoldási kísérletek…..