Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Takács Kr.

57 bejegyzést írt és 972 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zsinórban ötödjére osztották ki a Televíziós Újságírók Díját, ezúttal két új kategóriával, a legjobb zsűritagéval és a legjobb gasztrorealityvel kiegészítve. 12 díjon osztozott a TV2, az RTL és az HBO, mert hát kis piac ez, saját gyártással, mármint olyannal, amit nevezni lehetett (vagy éppen…..
Takács Kr. 2018.03.30 08:59:39
@sixx: kár, pedig a második évad egy-két klasszissal jobb volt az elsőnél...
Sok bevezetőt nincs mit írni. Összejött néhány témába vágó borocska, majd miután kipattant a fejemből a kóstoló gondolata még szereztünk hozzá néhányat, hogy sor legyen.   A tematika tehát épp annyi, mint a címben szerepel, évjárat-megkötés nincs, 2009-től egészen 2015-ig találni fogunk borokat. …..
Takács Kr. 2018.03.21 08:03:21
@drbarta: továbbra sem érzem, h a pannon nagyborok fogyasztására bátorítanál :) sajnálom, h nem fért bele egy burgenlandi 25-30€-s 09-10 környékéről - mintegy viszonyításképpen.
Ritka, hogy a borral kapcsolatos hírek és információk átlépik a magunkfajta szubkulturális fórumokat úgy, hogy lendületből letarolják az üzleti-, bulvár- és közéleti sajtó hasábjait is. Tavaly decemberben, még az úgynevezett gazdaságünnepi karácsony-nagyüzem előtt mégis valami ilyesmi történt,…..
A rózsaszín borok hazai piacon betöltött szerepe gyakorlatilag közismert. Mennyiség, cash flow, technológia és popularitás, ráadásul abban sem vagyok biztos, hogy most akkor kereslet szült-e ekkora kínálatot, vagy éppen fordítva. Talán ezért tűnhet meglepő húzásnak ifj. Heimann Zoltán kísérlete,…..
Takács Kr. 2017.10.18 07:59:53
Takács Kr. 2017.10.19 08:12:07
@ungert: @emoss: @rszabi: ironizáltam. nincs olyan rozé, ami megérne ennyit! még akkor sem, ha szűzlányok könnyével erjesztették és unikornisok méhlepényével degorz nyolcpontosra.
Takács Kr. 2017.10.19 08:16:28
@ungert: @emoss: @rszabi: ironizáltam. Nincs rozé, ami ennyit érne! Akkor sem, ha szűzlányok könnyével erjesztették és unikornisok méhlepényéből adtak hozzá ízfokozót.
Nem hittem volna, hogy azután, hogy sikeresen ellenálltam a debreceni Panzió nevű szórakozóhely diszkójában a lemezlovas (akit akkor még nem DJ-nek hívtak), minden próbálkozásának, és nem utáltam meg a Metallica Enter Sandman című nótáját, az RTL bruttó két óra alatt eléri nálam, hogy soha ne…..
Meleg nyár, stresszes hétköznapok, unalmas percek. Unalmunkban sokszor és sokféleképpen tudunk elidőzni, az egyik leginkább jellemző veszély a nassolás. A XXI. század éppen hogy elindult, mindenhol gyorséttermek, éjjelnappalik, étel- ital, csak éppen bekapunk valamit. Ettől lehet, hogy még…..
Alagútpatkányok bevetésen A vietnami hadszíntérre érkező amerikaiaknak idő kellett, míg szembesültek a vietkong alagútrendszerek jelentette fenyegetés nagyságával, annak ellenére, hogy a hatvanas évek elején itt tevékenykedő tanácsadóik már tudtak ezekről a komplexumukról, ugyanis a dél-vietnami…..
Ötvennégy évvel ezelőtt, 1963 november 22-én, déli 12 óra 30 perckor Dallasban, az Elm streeten, három gyors egymásutánban leadott lövés dörrent, melyek nyomán az Egyesült Államok 35. elnöke, a 46 éves John Fitzgerald Kennedy súlyos fejsérülést szenvedett, amibe 30 perccel később belehalt. Az…..
Takács Kr. 2017.08.04 09:14:01
@Zsoltbacsi: mert idehaza is kell egy, mindig az aktuális kormányzópárt tulajdonában lévő cég, amelyik a külföldi gázexportőr és a magyar átvevő/fizető között van. :)
Szakértelem hiányában csak egyfajta önző, fogyasztói szemszögből tudom vizsgálni azt a fajta közérdeklődést, ami az olaszrizlinget, mint szőlőfajta-alapot igyekszik körülvenni az elmúlt időszakban. A Kárpát-medence leginkább köznyelven megszólaló fehérszőlője tekintetében elsősorban annak önnön…..
A Borrajongó Konyári kvartett 2017.05.31 06:00:00
Amikor május közepén egy családi ünnepen kortyolgattuk a lenti Konyári-borokat, még nem tudhattam, hogy egy időközben bekövetkező szomorú esemény vet árnyékot ennek a posztnak a megjelenésére. Ahogy mi is megemlékeztünk róla, a Konyári Pince alapítója és az Ikon Borászat megálmodója, Konyári János…..
Világos, hogy a kétszékelyű Sauska-vállalkozás villányi pincéje a helyi trendeknek megfelelően elsősorban Bordeaux-i fajtákkal igyekszik felépítkezni. Amíg a kiemelkedően színvonalas technológiai háttérrel rendelkező műhely elsősorban a megbízható, irányított és könnyen befogadható házasítások terén…..
A Borrajongó Kadarkák a "Klubban" 2017.04.22 09:00:00
Egy ideje már a klubban a Kárpát-medencei fajták ápolgatása szegediszomelijé barátunk reszortja. Így olaszrizling, Szentesi-ritkaságok, kékfrankos kóstolók után ezúttal egy kadarka-sorral örvendeztetett meg bennünket.  Évjárat megkötés nem volt. Innen is, onnan is válogatott barátunk, lehetőséghez…..
Takács Kr. 2017.04.23 19:11:37
A huszonhatodjára odaadományozott Év Bortermelője megnevezésű kitüntetés kapcsán sűrűbben hallani kritikusabb, mintsem elismerő hangokat a szűk értelemben vett magyar boros közgondolkodásban. Az eddigi díjazottak kilistázását nézve egymagam is legalább kétféle megközelítés mellé tudok odaállni.…..
Az évek óta a legnézettebb vígjátéknak számító The Big Bang Theory főszereplőinek fizetése mindig is érdekes kérdés volt, hiszen annak idején a főszereplő trió (John Galecki, Jim Parsons és Kaley Cuoco) az első évadot még 60 000 dolláros fizuval csinálta végig, a következő háromért már 250 000…..
Takács Kr. 2017.03.01 17:26:20
@A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron: bocs, ez nettó hülyeség! Fogd fel inkább úgy, hogy ők értékesítők, akik egy olyan terméket adnak el, ami már termelt egymilliárd dollárt. Közgazdaságilag a fejőstehén kategória.
Pedig olyan jól indult minden, ugye. 2008-ban kitalálták, 2009-ben forgattak egy pilotot, amit a BBC visszadobott, 2010-ben meg elindult a formabontó, három másfél órás epizódból álló első évad, és átlagosan hozott 9 millió körüli nézettséget. A BBC azonnal kért még…..
Jacob Benjamin Gyllenhaal néven született 1980. december 19-én Los Angelesben. Apja rendező, anyja forgatókönyvíró volt, nővére pedig szintén színész. Első szerepe az Irány Colorado!-ban volt 1991-ben, majd 10 évvel később sikerült feltűnnie, mikor eljátszotta a címszereplőt a Donnie Darkoban. A…..
A Weninger nevet azt hiszem, senkinek sem kell bemutatni. Aki ebben az országban vagy a szomszédos Ausztriában valaha komolyabb borozásba kezdett, tudja, hogy nem csak Burgenland egyik legelőkelőbb bortermelőjéről, hanem a Soproni borvidék szerencséjéről is beszélünk. Mert Sopron kétségkívül nem…..
Takács Kr. 2016.12.13 18:35:07
@Szegediszomelijé: Pfneiszl Újra együtt kékfrankosai bezzeg azóta is jók. Igazi kékfrankos - jutott edzembe a Lidlről. :-)

Kevés ilyen készül Magyaro-n, pedig hajde sokan próbálkoznak a kékfrankossal...
Az X-Faktor kapcsán sokszor felmerül, hogy akkor ez egy tehetségkutató-e vagy sztárgyár, vagy esetleg az RTL kasszáját arannyal a plafonig tömő pénzgyár, pedig egyik sem. Ez egy olyan műsor amin elméletileg szórakozhatnánk, csak nem hagyják. A legjobb évada eddig az volt az X-Faktornak, amikor Jimmy…..
Nemrégiben jelentek meg a piacon a 2015-ös tokajiak. Elméletileg remek évjárat, ráadásul úgy hírlik már korán fogyasztva is megmutatja magát. Nosza, dobjunk is össze egy csokorra való furmintot. Elsősorban a Bortársaság kínálatából csemegéztem kiegészítve egy  Bott-tétellel, mert hát ugye ők egy…..
Takács Kr. 2016.12.04 07:16:43
@Hepci: az utolsó zárójeleddel teljesen egyetértek! És egyszerűen nem vagyok hajlandó 20-30 eurós árakon finanszírozni DZ és Szl útkereséseit, 24 órán át szellőztetendő ingatag borait.

Minőségben, a stílus kifinomultságában és árban is mára megverték őket a fiatalabb és kevésbé nagynevű termelők. Nekem Botték és a Gizella a kedvencem, de Balassa borait is kedvelem. Ugyanakkor a Nobilis vagy a Kikelet pincék elegánsabb vonala is messze előttük jár.

Az meg sosem volt kérdés, hogy a Barakonyi furmint 4000-ért minőségben agyonveri a kétszer annyiba kerülő Verest.
Takács Kr. 2016.12.04 07:24:58
@drbarta: ez biztos ízlés kérdése akkor, így érdemtelen bármiféle vitára. :)

Volt szerencsém idén háromszor kipróbálni őket (májustól idáig), de a Csontos mindig sokkal többet adott. Még amikor zárkózottabb is volt, éreztrm, hogy a palack mélyén egy tűzokádó sárkány bújik meg, amihez képest a Határi max szárnyatlan kígyócska. (Remélem értékeled az asszociációkat... :D)
A Borrajongó Orsolyák Attila 2.0 2016.11.23 07:00:00
Pár éve voltam néhányszor Orsolyák Attilánál, így betekintést nyerhettem akkori munkásságába. Pl itt és itt. Utána családi okok végett egy darabig nem jutottam el Tokajba és mivel a borok csak helyszínen elérhetőek, így megszakadt a követés is.  Októberben hosszú idő óta ismét eltöltöttem pár napot…..
Takács Kr. 2016.11.23 07:21:22
Az elmúlt hónapokban komolyabb, tapasztalati alapokon nyugvó általánosításba bonyolódtam kettőezer-tizenöt Tokaját illetően. A szűkebb-szubjektív bekóstolásaim ugyanis azt mutatták, hogy az év – dacára a közismert és sokszor felesleges konzekvencialevonásokon alapuló elvárásoknak – furmintban…..
Még soha nem tartottunk tramini-kóstolót a klub 7-8 éves történelmében. Mikor közöltem a jónéppel, hogy mi lesz a téma, némelyek részéről vicces volt a reakció. Tramini? Tényleg? Hát ez jópofa! Abból létezik rendes bor is?  Kezdetben én is azt tapasztaltam, hogy a tramini vonzó, olykor kissé…..
Takács Kr. 2016.08.30 06:55:48
Rióban csak 36 óra múlva alszik ki a láng, de a magyar vonatkozású versenyek érdemi része már véget ért. Az olimpiai szereplés összességében sikeresnek tekinthető, hiszen a megszerzett 8 aranyéremmel, 3 ezüsttel és 4 bronzzal az összesített éremtáblázaton továbbra is ott vagyunk az első tizenötben.…..
Mátyás Andrásék utolsó utáni, előre nem tervezett hordómintáinak villámízlelése után időszerűen hagytuk magunk mögött Kisújfalu (Nová Vieska) külterületét, hogy tizenöt kilométernyi autózást követően Bélán (Belá) találkozzunk elszállásolónkkal és esti házigazdánkkal, Bott Frigyessel és családjával.…..
Takács Kr. 2016.08.01 06:33:32