Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bad Pritt

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy teszünk, mintha minden rendben lenne. Majdnem minden. Majdnem rendben. Amire tegnap még felkaptuk a fejünket, az holnapra az életünk természetes része lesz. Egyszerűbb, kevésbé fájdalmas megszokni a rosszat, mint szót emelni ellene. Mert aki szót emel, az ellenség lesz, idegen…..
Magyarország független ország, szokták mondani. Ennek ellenére olyan cikk jelenik meg külföldön, melyben azon elmélkednek, hogy az ország vezetőjét hogyan lehetne eltávolítani. Nem Ázsiában, nem a Közel-, vagy Távol-keleten, nem Iránban. Nem, itt Európa közepén mérlegelik…..
A mai poszt kapcsán nehéz eldönteni, vajon a lehúzás volt-e a közterület-felügyelet szándéka vagy szimplán rosszul értelmezik a KRESZ-t. Esetleg a kettő együtt. Sokan talán nem is tudják, hogy jogtalanul büntették meg őket, így pénzüket szépen benyeli a hatóság. Zsolt…..
Bad Pritt 2012.09.30 01:21:35
Velem is hasonló történt néhány hete, a büntetőcédula után most kaptam meg a levelet is.
A Bp. IX. ker. Lónyay utcában a Bakáts és a Kinizsi utca közötti szakasz közepén van egy megállni tilos tábla, amit a Zsil utcából érkezvén nem láthattam, amikor egyik este odaparkoltam, és persze a tiltótábla nem volt megismételve. Másnap reggel igyekeztem korán eltűzni onnan, de 8 óra 2 perckor már meg is bírságoltak a közteres értelmiségiek. A Zsil utca becsatlakozása előtt kitett tiltótábláról volt valami halvány emlékem, de nem is teljesen végiggondolva a helyzetet úgy gondoltam, éjszaka csak nem büntetnek meg, másrészt az előző napokban rendszeresen láttam ott parkolni egy másik autót (utólag többször lefényképeztem), ami azt a hitemet erősítette, hogy nem szabálytalan, ha odaállok.

A fizetési felszólítást tartalmazó levél utolsó mondata még nagyon érdekes: "Tájékoztatom, hogy nincs jogszabályi felhatalmazásom a kiszabott bírság megváltoztatására, mérséklésére." Ez nekem azt sugallja, hogy a közetrületfelügyelők tévedhetetlenek, eszembe ne jusson fellebbezni!

Igazából arra vagyok kíváncsi, hogy volt-e valakinek hasonló esete, és történt-e ellenállás, szembeszegülés a határozattal szemben, mivel jár az, amikor 30 napon belül nem fizetem meg a bírságot és rendőrhatósági szabálysértési feljelentést tesznek (ezzel fenyegetnek a Ferencvárosi Közterületfelügyelet prominensei.) Megvédhetem-e az igazamat? milyen felkészültség kell hozzá? fogadjak ügyvédet? esetleg a rendőrök értelmesebbek?
A blogban olvastam, hogy mi volt Debrecenben - ez általános?
Nem akarunk rossz tréfát űzni, de egy temetést nem rendeznek le olyan gyorsan mint ahogy az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. rendezi le most 700 milliós közbeszerzését, kommunikációs célokra. Ugyanis az augusztus 10-én feladott megrendelés, ma jelent meg a…..
---------- Forwarded message ---------- From: Nikolett Nagy <jelentkezesek2012@gmail.com> Date: 2012/3/22 Subject: Tájékoztató   Kedves Érdeklődő!   Ön jelentkezett az általam feladott hirdetésre,ami azt jelenti,hogy olyan munkát vállalna,amelyhez mindössze…..
Bad Pritt 2012.03.26 07:31:07
@chipanddale74:

"Nagyon visszavettek, hiszen egy évvel ezelőtt még 3500 forintot kértek a belépésért."

A válság őket is elérte, már nem lehet annyit kérni a zemberekzől. Nehéz kenyér...
Nyilvánvalóan valami beszorult az állami bürokrácia fogaskerekei közé, Sasa ugyanis hiába fizette be az okmányiroda felszólítására a tartozását, később igazoltatáskor mégis leszerelték a rendszámát és elvették a rendőrök a forgalmiját is. A mai nap folyamán (03.09)…..
Subba Napi GIF: Szatyor 2012.01.11 09:01:00
Bad Pritt 2012.01.13 19:13:08
Október 17-én koraeste Kocsis Máté és 12 képviselőtársa beterjesztésére tárgyalni fogja az Országgyűlés a szabálysértési törvény módosítását. Eszerint az utcán élő hajléktalan emberek azonnal 60 napra börtönbe zárhatóak lesznek, amennyiben másodszor állítják őket…..
Gyurcsány Ferenc vásárolni volt, és ezt egy blogbejegyzésben is megírta. A boglári Tescoban nagybevásárlást tartott, és a tejeknél érdekes választás elé került: most melyiket vegye meg, az olcsó, 120 forintnál alig drágább szlovák tejet, vagy a 240 Ft-os magyar tejet? Te…..
Bad Pritt 2010.08.13 06:17:55
@vinyi: Már többször hozzászóltam a témához, és leírtam, hogy az áraknak semmi köze az előállítási költségekhez, vagy ahhoz, hogy az egyes országok gazdái milyen támogatást tudnak kilobbizni, egyik sem jobb, vagy ügyesebb a másiknál. A multi árképzésében ebben az esetben a legfőbb szempont a hazafiság. Ha hajlandó vagy többet megadni a magyar tejért Magyarországon, hát persze, hogy azt fogja dupla áron adni. csalárd módon kihasználjam hogy úgy érzed, hogy nehommá a szlovák gazdát támogassam.
 Karinthy Frigyes levele  G… I…-nek (1929) Sietek, pár percem van. De nem azért, ahogy gondolod – csend és figyelem van, mosoly az ajkakon, nem volt egy hangos szó. Pár nap múlva a családom lemegy a Balaton mellé, én Pesten maradok.Valami úgy dagad…..
Szavazz a forintért most!Szerettem volna elkerülni a politizálást a kóklerbróker blogon, de egyrészt a politika jelenlegi vezetői szóltak bele durván a gazdaságba, másrészt ilyen kókler politikusokat még nem sokat látott a világ (hacsak nem szándékosan shortolják a forintot és…..