Regisztráció Blogot indítok
Adatok
H. Orsi

116 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Apu megkért, hogy készítsek valami húsvéti apróságot konyhások számára, akiktől az ebédet hordja, és akik olyan lelkesen kényeztetik.A szerkesztőm megkért, hogy írjak neki egy cikket húsvéti barkácsolásra.A fiam meg húsvét előtt indult vissza egy kis látogatásra…..
A szökőév alkalmából egy kis bulit szerveztem. A Szökőév-parti előkészítése közben bukkantam rá néhány érdekességre a kínai szökőévvel kapcsolatosan.A kínai holdnaptár, melyet a hivatalos Gregorián naptár mellett még ma is sokszor használnak a jeles kínai ünnepek vagy…..
      Lecseréltem az ajtódíszemet. Az előző még a farsangot hirdette, ez az új már a tavaszt csalogatja.Hungarocell karika, egy pár teatasak (ez ki nem maradhat!), krepp-papír, rafia, csak ennyi kellett hozzá. Akinek a fázisfotók alapján még kevés…..
Jó pár évvel ezelőtt meghívót kaptam Magyarországon élő kanadai barátaimtól egy Leap-year party-ra. Fogalmam sem volt róla, hogy mit is üdvözölhetek e néven, de persze idővel minden kiderült. A „leap year”-hez, azaz szökőévhez, Amerikában és Kanadában a béka…..
Karácsony Kínában Ing méretre 2012.02.28 16:19:00
Említették Daninak a külföldi kollégái, hogy egész olcsón lehet méretre szabott ruhát varratni.Na már most, az én pici fiam szép szál legény, de azért nem kirívóan magas vagy sovány, vagy vékony nyakú... Ennek ellenére a boltban mindig azzal szembesülünk, hogy az ő alakjára…..
Egy-két személyes háztartásokban gyakran gond, hogy vannak olyan ételek, amelyeket nem lehet, vagy egyszerűen nem érdemes kis adagban elkészíteni. A maradék húslevest ugyan le lehet fagyasztani, de mi a helyzet a pizzával, tortával, tejfölös levesekkel?Kovácsoljunk a szükségből…..
Túl vagyunk a Valentin-napon, ki-ki vérmérséklete szerint. Akkor most várunk a következő hivatalos alkalomra, amikor a konvencióknak megfelelően kimutathatjuk a szeretetünket? Ugye hogy nem. Gondolom, sokan vannak, akik ilyenkor elhatározzák, hogy ezentúl majd gyakrabban visznek…..
Harrach Ágnes 17 éves korában kezdett ismerkedni a svéd nyelvvel és kultúrával, s mára már életének minden részét átszövi a skandináv ország iránti őszinte érdeklődés és szeretet. Számtalan alkalommal tett már utazásokat Svédországban, s ezeken az utakon rengeteg…..
Az evőpálcikáról mindenki tudja, hogy Ázsia szerte, így persze Kínában is, nagy előszeretettel használják. Legalább olyan sokféle van belőle, mint nálunk az evőeszközből, az eldobható bambuszpálcikáktól kezdve a gravírozott arany evőpálcákig. Az első evőpálcikák…..
A kényelem a kényeztetés fontos része. Ma már szinte minden házhoz hozatható – ebéd, ruha, színházjegy… De mi a helyzet a kényeztetéssel? Fodrász, manikűr, masszázs? Shanghaiban, ahol a kiszolgálás mindenek felett áll, már erre is van példa. A Happii Woman cég…..
Karácsony Kínában Sárkánytánc 2012.02.01 17:29:00
2012, a kínai horoszkópban a Sárkány éve. A kínai emberek szemében a sárkány nem egy félelmetes, ártó lény, amely királylányokat rabol el, tüzet okád és mindent elpusztít, mint a nyugati mesékben és mondákban szerepel. Számukra a sárkány segítőkész, barátságos lény,…..
A születésnapi tortát természetesen meg is rendelhetjük, de igazán egyénre szabott akkor lesz, ha mi magunk készítjük el a kis ünnepeltnek. Ráadásul egy kis ötlettel mindjárt ajándékot is rejthetünk a tortába, helyesebben mondva a tortára.Készítsük el a születésnapos kedvenc…..
Így színes a világ Emlékbefőtt 2012.01.24 07:00:00
Írd le az emlékeidet, amelyek az év során örömet szereznek számodra, amelyekre jól esik visszagondolni, amiről szívesen beszélgetsz. Gyűjtsd őket egy eldugott helyen - egy szép cipősdobozban, egy nagy befőttes üvegben (én mindig a szomszédos cukrászdából szerzem be az 5…..
A Sárkány éveA kínai újév, melyet Hold újévnek is hívnak, dátuma változó, általában januárban vagy februárban van. Idén január 23-ával kezdődik az új év, a Sárkány éve és az ezt bevezető 14 napos ünnep.A kínai újév a hosszú élet, egészség és bőség…..
Már akkor elhatároztam, hogy kikacsintok egy kicsit a kínai konyhára, amikor még Shanghaiban voltam. Mint a korábbi blogbejegyzésekből kiderült, ebből végül odakint nem lett semmi. Viszont az alap ízesítőket, szójaszószt, szezámmag olajat, rizsbort, kukoricakeményítőt és az 5.…..
Sok családban állandó bosszúság, hogy folyton mindenhol ott hevernek a gyerekholmik, amelyeknek valójában a gyerekszobában lenne  a helyük. Íme, egy egyszerű tipp a probléma megoldására: Helyezzünk el egy nagy méretű, csinos kosarat vagy más, szobába illő tárolót,…..
Igen, tudom, a hagyománytisztelő és szorgalmas emberek a hétvégén már leszedték a karácsonyfát, és eltették a karácsonyi díszeket is. Elbúcsúztunk a karácsonyi hangulattól, egy időre elfelejtjük a decemberi nagy rohanást, vásárlási lázat, kampányszeretetet is.Sokszor…..
…élj úgy, mint a shanghaiak. Vagy legalábbis próbáld meg. Valószínűleg kicsit nehezebbnek találod a társadalmi szokások elsajátítását, mint Rómában. Íme, néhány módszer, amivel kimutathatod a vendéglátó ország felé, hogy mindent megteszel a beolvadás érdekében…..
Sok-sok éve már, hogy szilveszter vagy új év táján listába szedem az éves „fogadalmaimat”. Nem is fogadalmak ezek, inkább vágyak, elképzelések, álmok. Azt nem mondhatom, hogy célok, mert ahhoz sokkal konkrétabban kellene foglalkoznom velük. És mivel nem célok, hát a…..
Bár több mint 10 éve, hogy Kanadában jártam, máig is egyik legérdekesebb élményemnek tartom az edmontoni falumúzeum, vagy ahogy ők nevezik az Ukrainian Cultural Heritage Village látogatását. Akár a szokásos skanzen is lehetne, de mégsem az. Egy nagyszerű otlet révén jóval több…..
Miután itthon már semmi nem akadályoz benne, az összes képet feltöltöttem az internetes albumomba. Akit érdekel, és van türelme, megnézegetheti őket itt.Az utazás véget ért, a blog azonban, terveim szerint nem zárja be kapuit. Szeretném számomra érdekes, Kínához kötődő…..
Ahogy módosulnak a programok és a napi beosztás, úgy változnak az étkezési tervek is. Mára Mamuka féle búboshúst terveztem (és készítettem már tegnap félig elő), viszont tegnap elmaradt az ünnepi ebéd.Így aztán ma reggel sütöttem meg a húst (rizs még maradt tegnapról), és…..
Szokás szerint korán ébredtem. Tervekkel tele! Hiszen ma van karácsony!Otthonról ugyan elvileg félkészülten érkeztem, de mint tudjuk elmélet és gyakorlat között csak elméletben nincs különbség, gyakorlatban annál inkább. A karácsonyfát zöld zseníliadrótból próbáltam…..
Már mindjárt megérkezésem után mondta Dani, hogy a fodrászt feltétlenül ki kell próbálnom. Mivel olvastam a blogjában az idevágó bejegyzést, lelkesen támogattam az ötletet, de aztán – részben Dani betegsége miatt – folyton csak tolódott. Most aztán hirtelen…..
Karácsony Kínában Árak 2011.12.23 03:17:00
"Közkívánatra", íme néhány itteni ár, ami esetleg segítségére lehet másoknak, ha kínai utazás felé kacsintgatnak. A kínai árat írom, 1 RMB = 35 Ft. vonatjegy Pekingbe (1 fő) 555   szállás (per fő, per éj) 40-130  hostels…..