Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VaTi

0 bejegyzést írt és 1154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Többek között már a második napon eltűnt édesanyám ivóleve, a kis fülhallgatós rádiója, amit nagyon szeretett és a pénztárcájából is hiányzott 2000 forint. Tisztelt Praxis blog!   Sajnos édesanyám hosszú évek óta különféle betegségekkel küzd. Ennek…..
VaTi 2014.06.01 17:58:52
@Tibor Kajos: persze, hogy ninc, tekintve, hogy amíg nincs annyi ápoló, h minden betegre jusson 24 órában egy, addíg ez kivitelezhetetlen. Ha pénzt adott volna a ahozzátartozó, most max még azt is felhánytorgathatná, h nem figyeltek a lopásra, pedig ő adott pénzt.
Tényleg nem is értm a felvetést, hogy gondolta, hogy ez a nővérek feladta lenne...
VaTi 2014.06.01 18:28:22
@mig54: hááát, kamera elég lenne már a folyosóra, de biztosan lenne, aki a személyiségi jogai miatt sírjon
VaTi 2014.06.01 18:43:45
@Kovács Nóra Anna: ez a lopás dolog nem hinném, hogy speckó kórházi dolog lenne, aki ott lop, az lopni fog a vasúti kocsiban meg a boltban is. Csak itt még kiszolgáltatottabbak az áldozatok, betegk, esetlwg eszméletlenek, ettől undorítóbb az egész
Praxis Átverés komfortosan 2014.03.01 09:16:01
A nagymamám lett az az egy az a bizonyos nyertes aki magáénak tudhatta az 1 millio forintos fődíjat amiért csupán 350.000.- ft-ot kell fizetnie. Tisztelt Szerkesztőség!   Nem egyedi történettel keresem meg önöket azért kezdeném így a levelet ami a történet végén ki is fog…..
VaTi 2014.03.01 13:31:42
Praxis Dr. Laikus PHD emlékére 2014.02.19 09:51:48
Drága Laikusunk emlékét szívünkben örökké megőrizzük! Most búcsúzunk Tőle. Kedves állandó hozzászólók, olvasók, Mindenki!A Praxis blog sokak által eleget emlegetett (valószínűleg nem éppen pozitív kontextusban) megálmodója és szerkesztőjeként a lehető legritkábban…..
VaTi 2014.02.19 13:19:20
@Irkutszk: Igen, láttam olyannak is, amilyennek te írod. Máskor meg másmilyennek. És igen, értelek, és tudom, hogy jobb, hogy megszabadult a fájdalmától.
Az én érzéseimet, amikről azt írtad, nem érted, az okozza, hogy láttam, mit tesz a fájdalom egy olyan okos ragyogó nővel, mint Vera. És ennek fényében még inkább egyetértek azzal, hogy jobb már, hogy nem szenved tovább. De ez nem teszi sokkal könnyebbé
VaTi 2014.02.19 16:08:33
@Fyall: Az onoka. Ha rólad meséltem neki, annak mindig örült :)
Még a személyzet sem állta meg szó nélkül az ügyeletes doktornő mulasztását. Egy orvos pl. így nyilatkozott a kollégájának: „Na, megint jó ügyeletesünk van!” Nem túl szerencsésen kezdődött az évünk. Már január végén meghalt a nagypapám, és valószínűleg ennek nagy…..
A válasz egyszerű: szégyenteljes, ami itt folyik, arról nem is beszélve, hogy az orvosok eltitkolják (tisztelet a kivételnek) a különböző gyógyítási módokat, lehetőségeket, eljárásokat. Tisztelt Praxis!Dühös vagyok, és egyszerűen kritikusnak tartom a magyar egészségügy…..
VaTi 2014.02.04 09:17:13
Azon kívül, hogy részvétem a testvére haláláért, vannak részletek, amiket nem értek. Tényleg ekkora dühöt vált ki, hogy a nővére nem egyik, hanem másik intézményben halt meg? Gondolja, hogy ha visszakerül a másik intézménybe, tovább élt volna? Hiszen előtte pont a másik (megyei) intézményt szidta és a fővárosit dícsérte?
Amit az eltitkolt gyógymódokról ír, az mi? Konkrétan a testvére esetében történt ilyesmi? Ha igen, miért nem írja le? Hanem, miért hozza elő? Ettől csak olyan lesz, mintha fájdalmában kritikátlanul igyekezne mindenfélével vagdosódni, ami csak eszébe jut. Ennek így semmi értelme.
A mentős átszállításról: szerintem itt teljesen felesleges utolsó kívánságról beszélni, hacsak nem látványosan dramatizálni akarja a helyzetet. Az egészségügynek NEM feladata utolsó kívánságok teljesítése. A döntés gondolom szakmai szempontok alapján születik, a kivitelezés pedig a lehetőségek alapján: hány betegszállító kocsi van, mennyi beteget kell szállítaniuk, mik a prioritások. Egyébként: tényleg az volt a testvére utolsó kívánsága, hogy ne egyik, hanem másik város kórházában haldokoljon? Egy kórház akkor is csak kórház, ha másik városban van. Nem az otthonom, amit még egyszer látni szeretnék, nem olyasmi, amihez annyira kötődöm, hogy az legyen az utolsó kívánságom.
Ha a gyászfolyamat része ez a poszt, megnyugvást kívánok. Egyelőre ordít a harag, amit megértek, mert fájdalmas elveszíteni egy családtagot.
Most  pereskedem,  de  a  kutya  kutyát nem  harapja. Röviden  ennyi  egy ember  élet,  na  és  kit  érdekel? Tisztelt  olvasó Nekem   a  kálváriám  Esztergom: Vaszari  Kolos …..
VaTi 2014.02.01 21:19:33
@Tempus-Anh: annyira-annyira rögtön eszembe jutottál a képről... :)
Nem ócsárolok senkit, sem a háziorvost, sem a kórházi szakrendeléseket, de tény, hogy megtapasztaltam, hogyan betegítenek meg lelkileg is egy addig makkegészséges, életvidám embert.  Kedves Szerkesztők, sziasztok!   Ma reggel teljesen véletlenül botlottam a blogba, azon…..
VaTi 2014.01.30 12:30:38
@a végtelen űrben együtt: mióta olvasod ezt a blogot? Soha nem volt az a profil, amit az első bekezdésedben leírsz... Soha nem volt vegytisztán orvosi blog.Soha nem terjedt egy irányba a hang. Nem esetleírások voltak szakmabelieknek. Nem volt századfordulós miliő.
Ha azt hiszed, hogy akár te, akár más egy forradalmi, új hangot hozott, háááát, ne értékeld túl...
Elmondom,mire gondoltam. A blog mindig is úgy működött, mint most: betegek leírták a tapasztalataikat. Általában a panaszt,mert a jót ugye mindenki természetesnek veszi, abban nincs semmi érdekes. Orvosok és laikusok vegyesen megbeszélték, mint most is. Csak akkor még sokkal-sokkal több orvos járt ide. És ha a posztban az a panasz volt,hogy de miért nem így meg úgy kezeltek, mert a gugliból én tudom,hogy úgy kellett volna, akkor mindig volt,aki szépen,közérthetően elmondta, hogy mi hogy működik és mi hogyan jó. Tényleg kedvesen, empatikusan. Tanulhatóan.
Aztán mindig jöttek a "szakértők",akik a legkedvesebb, legsegítőkészebb orvosoknak is meg tudták mondani a tutit. Érted,ilyen guglin doktoráltak elmagyarázták az orvosnak,hogy az nem úgy van, és hogy ő tulajdonképpen egy véreskezű hentes, stb, stb...Akarod a legsztenderdebb szövegeket? "Mi van a hippokratészi esküvel?" "Nem ezért fizetem a tb-t." "Fehérköpenyes gyilkosok!" Azt hiszem ezek voltak a legnépszerűbbek.
Szerinted mennyi ideig bírja ezt hallgatni olyan orvos, aki _tényleg_ segíteni jár ide?

Szóval ha azt hiszed, hogy itt most a fülledt-párás belterjes múltszázadi miliő helyett friss, forradalmi hangot hozol, tévedsz.
VaTi 2014.01.30 12:56:58
@whale: És akkor viszont honnan jön rá az ember, hogy ez az? Hogy egyáltalán orvoshoz kellene fordulnia? Semmi, így járt?
Éppen a napokban buktam ki kissé, hogy a teste milyen nyomorúságokat tud művelni az emberrel.
VaTi 2014.01.30 13:09:17
@olang: ó, nem a saját testem...
Egy baráté, aki igenis jóban volt a saját egyre betegebb testével, nevetett a nyomorúságain és nem hagyta a földbe döngölni magát a betegségeitől.
Csak sajna a test győzni látszik...
A rendelőben bemutattuk a beutalót, rajta a sürgősségi jellel, ennek ellenére a rendelőben nem fogadtak minket, hanem átküldtek az Ady Endre útra, a gyermek kardiológiára. Az alábbi,  valós eseményeket leíró levelet küldtem el a XVIII. kerületi Zsebők Zoltán…..
Egy volt ápolónő véleménye a magyar egészségügy helyzetéről. 8 évig dolgoztam ápolónőként neurológián és belgyógyászaton, nem könnyű egyik sem..ajánlom ki kell próbálni egy éjszakát 12 órában! ; szívvel-lélekkel dolgoztam az osztályokon, szerettek is a betegek és…..
VaTi 2014.01.19 13:08:57
@jágör68: Ok,vetítsük a jövőre. Én most fizetek be a rendszerbe, de lévén hogy alapvetően egészséges vagyok, nem igazán használom a kapacitást. Aztán ha majd megérem és idős, nem befizető, hanem inkább igénybevevő leszek, majd érezzem, hogy élősködőnek tekintenek.
De alapvetően felcseszi az agyamat, ha az idősekről ebben a hangnemben nyilatkoznak. Iszonyúan proli gondolkodásmód.
VaTi 2014.01.19 20:08:47
@zunuke: Az a probléma, hogy ez egy gondolkodástípus. Lehet, hogy a példában hozott 89 éves néni nem fizetett tb-t anno. Viszont az a kommentelő, aki egy idős emberre azt bírja írni, hogy bejárogat (mondhatni hobbiszinten) a kórházba szervizgenerálra, meg bomladozni, meg hogy elvonja a kapacitást a harmincévesektől...
Te ugye most aktív befizető. Leszel majd egyszer nyugdíjas. Hidd el, a fenti okoskának te is csak egy rendszeren élősködő bomladozó izé leszel.
És hát el tudom képzelni, mi a véleménye az ilyennek mondjuk a sérülten születettekről, akik lehet, h egész életükben nem tudnak majd dolgozni, befizetni a rendszerbe, használni viszont fogják.
Az a probléma ezzel a fajta gondolkodással, hogy hol húzod meg a határt? A hatvan éveseknél? A nyugdíjnál? A tartósan sérülteknél? Kit dobsz ki a rendszerből?
És az ennek a veszélye, hogyha egyszer elkezdenek ilyen határokat meghúzni, akkor az nem szakmai döntés lenne. A határ ott lenne, ahol a döntéshozó nem érintett.
VaTi 2014.01.20 10:27:51
@zFuly: A 85 éves nagymamám törött combcsontját műtötték, rehabon vett részt, összerakták szépen. Kiadás a rendszernek. Viszont: ez 2 éve történt, a mai napig önellátó módon él, nem kell otthon maradnom vele ápolni, pelenkázni, etetni stb. Ha kiesett volna a szórásból, mert idős asszony, akkor a gondozása miatt kiesett volna a termelésből egy harmincas ember is. Én.
Egyébként nekem ezt nem veszi be a gyomrom: most akkor mindenki szépen fizessen be a rendszerbe, de ha eljut abba az életkorba, mikor ténylegesen igénybe venné, akkor dobjuk ki? Fizetsz te úgy egy szolgáltatásért, hogy tudod, hogy nem kapsz majd semmit a pénzedért, mikor tényleg szükséged lesz rá? Ha nyíltan kimondanák pl, hogy fizess negyven-ötven évig nyugdíjjárulékot, de nyugdíjat majd csak max 2 évre fizetünk (persze, tudom, így sem lesz nyugdíj, de ha ezt így nyíltan ki is mondanák)? Fizetnél évtizedeken át valamit, amiről előre tudod, hogy nem kapod vissza? Mi van, ha a nyugdíjbameneteled után véletlenül tovább élnél, mint a példabeli 2 év? Megtanulsz fotoszintetizálni, vagy belátod, hogy ez van, nem eszel tovább, lefekszel a földre és meghalsz?
Praxis Az orvosom lekurvázott 2014.01.07 08:37:58
Sőt, kifejtette, hogy manapság minek készülök gyermekvállalásra, az ő lánya sem szül, az hülyeség... Akkor kértem ki a kartonom a háziorvostól, amikor lekurvázott ("Valaki vagy szűz, vagy kurva..."), ugyanis kiderült, hogy magán(!) endokrinológushoz fordulok az évek óta…..
Elhiszem, hogy az egészségügy nincs jó helyzetben, de annyi minden másra van pénz ebben az országban, olvastam, az állam készül átvállalni a sportklubok adósságát, úgy vélem, gyermekeink egészségének top prioritást kéne élveznie. T isztelt Praxis ! A kaposvári kórház a…..
Fontoljuk meg, mielőtt az orvosokat okoljuk mindenért, amiről talán nem is ők tehetnek, becsüljük meg azt, aki jól végzi a munkáját. Tisztelt Praxis Blog! Nem rég találtam rá a oldalra, és kissé ledöbbenve olvasom a sok negatív hangvitelű, az orvosok "kegyetlenkedéseiről"…..
VaTi 2013.11.07 15:12:50
@Turchi: kedvem sincs itt máshoz. Semmirevaló posztok, a régi kommentelők elűzettek és hiányoznak. Ha nincs értelmes poszt és beszélgetés, én is csak ennyit tudok hozzátenni...
Gyakorlatilag MINDEN "szakmai" hozzászóló egyetért az elvvel, hogy a magáról nem tudó, valószínűleg emiatt agresszív beteget meg lehet ütni. Tisztelt Győrfi Pál!  Az alábbi linken egy betegpanaszokkal foglalkozó blog egyik bejegyzése olvasható. A lényege, hogy egy…..
VaTi 2013.10.17 13:27:52
@molnármari: "az igaz orvosok nem járnak ide pofázni, nincs rá idejük, tudniillik gyógyítanak."

Tehát kedves orvosok! Remélem vettétek,hogy a ledolgozott x óra munkaidőtök és a hozzá lehúzott x óra fizetetlen ügyeletetek után fennmaradó szabadidőtökben NEM ildomos azzal foglalkozni, amivel szeretnétek,pl olvasással, kommenteléssel. Ezen fennmaradó pár óra szabadidőtökben is húzzatok el dolgozni. Mármint ha igazi orvosoknak szeretnétek érezni magatokat. Vagy legalábbis ájultan vágytok rá, hogy őbölcsessége mari annak tekintsen titeket.
Ha mégsem őbölcsessége mari elismerésének kivívása lenne az életcélotok, akkor a szabadidőtökben maradjatok nyugodtan és kommenteljetek.
Szerintem.
VaTi 2013.10.17 14:58:20
@keresztszalag: és erre szerinted áll a posztoló kijelentése: "gyakorlatilag MINDEN "szakmai" hozzászóló egyetért az elvvel, hogy a magáról nem tudó, valószínűleg emiatt agresszív beteget meg lehet ütni."
???
A férjem vak, cukorbeteg, 1 veséje van,  parkinson kóros, 4 gerincműtét és most az amputáció. Fizikailag teljesen le van épülve, vérszegény (belső aranyere is van). Nem tudom, hogyan tovább.  A Mi történetünk  A férjemnek a jobb sarkán tavaly novemberben elején…..
Párom utolsó szavai hozzám -„ Te vagy az én kincsem” Borzasztó ezt átélni! Akkor én is elmesélem szomorú történetem, amit a mai napig nem sikerült feldolgoznom.Párom 39 éves sportember volt, versenyszerűen kerékpározott és kispályán focizott. Tehát mondhatnám, hogy…..
VaTi 2013.10.10 21:17:45
@karcsibácsi: @Irkutszk: Köszönöm a kedvességeteket, írtam üzenetet. Üdv!
Édesanyám könyörgött, hogy beszéljek az orvossal, vegyék le a gépet, de az orvos fel se vette a telefont, majd félre tette. Délben meghalt megfulladt... Tisztelt Praxis!Jó napot!Én panasszal élnék a deszki szanatóriummal szemben. Édesanyámat kezelték ott és a nagyon nem voltam…..
VaTi 2013.09.27 22:27:32
@tükörfúró: ööööö, mondd, te olvastad zsázsika hsz-ét? Az van, hogy az orvost törvények kötelezik. Mondd, _tényleg_ az a véleményed, hogy ki kell rúgatnia magát, elvesztenie az engedélyét, esetleg börtönbe vonulnia?
Mennyire reális ez szerinted? Te mennél börtönbe?
Mennél?
"Egy orvos annyit tehet, egy ilyen blogban, hogy mélyen hallgat"
Ugye, mennyivel könnyebb lenne lehentesezni az orvost, ha a tények nem zavarnák a gondo....vagyis indulatokat?
Írj le nyugodtan olyanokat, hogy nem a politika teszi, hanem az orvosok. Tényleg az orvosok hozzák a törvényeket. Pl arról, legyen-e passzív eutanázia.
Ó, ugyan, tényleg ne hagyd, hogy a tények összezavarják az indulataidat...
VaTi 2013.09.28 13:07:42
@Farkasokkal táncoló: Tudom, hogy nem te használtad azt a kifejezést. Csak eszembe jutott, mit írtál akkor a hangnemről, és pl ez a kommentfolyam is nagyon jó példának tűnik, hogyan jutottunk is ide. Miért érződik néha, hogy kevés a segíteni szándékozás az orvoskommentelők részéről. Minek?
Én pont nem rád értettem, te pont azok egyike vagy, akik ha nem is értenek egyet, azt ki tudják fejezni normálisan. De nézz meg néhány hozzászólást, mit kapnak a segíteni szándékozók. Ezért vannak már itt kevesebben. Csodálom, hogy még vannak.
Szóval az, ami most van, egy folyamat volt.
A durva szerintem a sztoriban az, hogy egy alkoholista ember elég könnyen felad dolgokat, ha nem lennék kitartó, akkor nem tudtam volna meg, hogy hova kéne mennem. Eleve az embernek önmagának bevallania is elég nehéz azt, hogy szenvedélybeteg. Negyvenhez közeli, budapesti srác vagyok,…..
Praxis Az idős ember nem ember? 2013.08.05 07:44:39
Mire fizetjük a TB-t és egyáltalán miért van orvoslás, ha az embert annyira sem veszik tiszteletbe mint egy vágóhídi állatot. Tisztelt, oldal. Immáron több mint két hónapja kezdődött legjobb barátnőm kálváriája a nagymamájával. Sajnos a nagyi már nem a legfiatalabb,…..
VaTi 2013.08.06 15:56:13
@BKV reszelő: na, olvastam. Ahogy látom, a szülőtartásnak 3 feltétele van:
1: a szülő rászoruló legyen
2: az érdemtelenség kizáró ok (tehát ha pl elvált apuka nem fizette a gyerektartást, akkor később érdemtelen a gyerekétől a szülőtartásra)
3: a kiskorú eltartása előbbre való, tehát ha a szülőtartás veszélyezteti a család, a gyerekek megélhetését, nem ítélik meg, ez esetben a következő családtagra száll a kötelezettség
VaTi 2013.08.06 21:52:38
@IrishOak: @BKV reszelő: na, leírtam hosszan de nem ment ki a kommentem. Szóval:
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=95200004.TV

VII. fejezet a rokontartásról.

BKV reszelő, téged szerintem a 64 § 2. bek. érintene a tartási kötelezettség sorrendjéről
VaTi 2013.08.06 21:54:42
@IrishOak: azt hiszem, megtaláltam a cikket, amiről írtál, ahol a gyerekeket perli az idősek otthona:
index.hu/belfold/2013/02/11/uj_torvenyt_szulhet_a_vasarhelyi_szulotartasper_kudarca/
Nem volt hajlandó betömni a fogamat, azt mondta jöjjek vissza 20 nap múlva.Így kétszeri beteg látogatást tud a kórház elszámolni az OEP felé, vagy miért? Nem hosszú a történet, inkább csak egy kérdés.  Az egy héttel korábbi időpont egyeztetés után tegnap befáradtam a…..
Fizettél??! -Nem! -Látod ez volt a hiba, ezért nem foglalkoztak veled! És kimondta az igazságot! Csak az kap méltóságot egy megyei kórházban, aki fizet! Mikor egy nő gyermeket vár, ő a világ legboldogabbja, sajnos azonban vannak olyan pillanatok is, amikor az álom összetörik, és…..
VaTi 2013.07.31 15:23:40
@Rotoxis: fogalmam sincs, hogy egy ilyen eset után 2 hónappal (nagyon kevés időnek tűnik) én mennyire lennék rosszul. Nem merem elítélni...
VaTi 2013.07.31 15:31:04
@Rotoxis: "2hónap telt el, a lelkem javul, atestem müködik"
VaTi 2013.08.01 12:55:27
@Turchi: üdv neked is!
@karcsibácsi: az enyém? A nagy 3 éves, a kicsi másfél. De nem hiszik el, hogy csak annyi, mert hosszú, magas kölyök és másfél évesen folyamatosan dumál :) Hál' Istennek orvos még csak a státuszvizsgálatokon és oltásokkor látta őket...
Levetették aztán az alsó gatyát és negyed órát vártunk a széken ülve anyaszült meztelenül. Gondoltam én is elmesélem a történetem. Általános iskolás voltam 6.-os . Szokásos orvosi vizsgálat volt. Az iskola orvosi szoba olyan volt hogy bementem az ajtón egy kis szobába ahol…..