Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Akszin

26 bejegyzést írt és 158 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Az élet soha nem igazságos     biztonságos  válaszolta piszchotapa badvarom (drága jogi képviselőnk, ez most itt az utolsó ajánlat) Palkovics arra a kérdésre, hogy mi lesz ha tudományos kutatók fogják elhagyni az országot a bizonytalanság miatt. Sok mást is mondott ez a piszchotapa badvarom,…..
Ismét egy tartalmas írással futottam össze, ami a "régen minden jobb volt" mottó és egyéb hiedelmek egyvelegeként írható le. S mint általában az egészségügyi témájú halandzsa-cikkeket, ezt is jó sokan megosztják, szóval érdemes ismételni néhány dolgot...
Akszin 2018.10.31 14:22:12
@Tamáspatrik: meg úgy általában elég sokféle tartósítási módot ismertek, a szárítás, aszalás, na az oké, de a befőzés? Tele cukorral a befőtt is meg a lekvár is. Zsírban tették el sült húst, szóval egyrészt nem voltak olyan buták, hogy ne tudtak volna a kor színvonalán tartósítani, másrészt ezek a módszerek se voltak éppen egészségesek.
Én se bírom az ilyen cikkeket.
Orbán Viktor a Fidesz hétfő esti frakcióülésén megnevezte államfőjelöltjét: Áder Jánost."Orbán Viktor szót ejtett arról is, hogy a Fidesz ügyvezető elnöksége szerint melyek azok a szempontok, amelyeket bármely jelölt esetében az alkalmasság eldöntésekor figyelembe…..
Varánusz Himnusz bazmeg 2.0 2011.12.19 05:04:00
Egyszer volt, hol nem volt, volt nekünk ez a nemzeti jelképünk a Himnusz. Szavaltuk, énekeltük egészen a legutóbbi időkig, aztán most a napokban sajátos jelképként kezdjük használni. Dopeman Himnusz 1.0 bazmegjét az aktuális hatalom a rendszert érő furkósbot támadás…..
Kedves Feleim! Pártunk és kormányunk újabb einstandját tettek követnék, hogy ne nyúlhassák le következmények nélkül a maradék pénztártag lóvéját. Egy kedves barátom gyűjtőhelyet indít a perközösséghez, információgyűjtéshez, tömörüléshez. Gyülekezni és csatlakozni…..
Akszin 2011.12.19 13:03:52
@a szív fészkei: Nem is vettem felajánlásnak, de megerősített abban, hogy muszáj lesz végigjárni.
Akszin 2011.12.19 14:05:59
@tinca: okl, nanaá, mindenképpen, írok is neki
Akszin 2011.12.19 17:10:41
@gyilkos fűegér: Ez hülye, keveri a szezont a f*szával, a mynup-ot az önkéntessel. A manyupba nem lehet önkéntesen fizetni, anno megkérdeztem. A manyupomat.
Örülünk, Vincent? Einstand 2011.12.16 19:00:00
A kormány (pillanatnyilag) 320 milliárdos lyukat tömköd. Például a magán-nyugdíjpénztári rendszerben maradók (mintegy 10 ezer ember) 10 %-os munkavállalói járulékának átirányításával foltozná a — maga ütötte — lyukat. Sőt, szemet vetett a maradók 250–300…..
Lehet, hogy már kicsit elfogott a karácsonyi hangulat, de valahogy nem visz rá a lélek, hogy érdemben foglalkozzak az elmúlt napok politikai-gazdasági történéseivel, mégha mégoly jelentős események is zajlanak éppen. Valahogy olyan lerágott csont érzése van az embernek. És a…..
"Ha őszinte vagyok hozzátok, akkor azt tudom mondani, hogy tele vagyunk kétségekkel, hogy a magabiztosság mögött ott van az őrlődés és a gyötrődés. Egészen pontosan tudom, hogy mindaz, amit csinálunk, az nem lesz tökéletes. Hogy egy sor ügyben fogalmam sincsen, hogy melyik,…..
Tegnap egy tértivevényes levelet akartam feladni. Semmi különös, egyetlen lap egy teljesen szabványos borítékban.Kitöltöttem az ajánlott és a tértivevényes szelvényt, beadtam az ablakon, és a kisasszony közölte velem, hogy 460 forint."- Ugye viccel? 460 forint egy teljesen…..
50 körül - munka nélkül Enzo 2011.06.03 22:14:00
 ß Enzo, az olasz sofőr tipikus olasz, sőt, egyenesen szicíliai. 30 éve él Németországban, kiválóan, de nem hibátlanul beszél németül. Meg lehetne mintázni róla AZ olasz pasit: harsány nevetés, széles gesztusok - ami azért vezetés közben néha nyugtalansággal tölt…..
 Tudom, nálunk a múlt vasárnap volt, de a poszt aktualitását az adja, hogy Németországban ma van Anyák Napja.Életem Társa szavaival kívánom mindenkinek, hogy sokáig legyen, aki azt mondja neki: ”Kislányom”, ”Kisfiam”. Az édesanyáknak pedig sok szép,…..
Ha volt is felszabadult öröm tegnap a Fidesz-KDNP képviselőiben az alaptörvényük megszavazásakor, ha éreztek is büszkeséget és a Gondviselő kegyelmét, ott lenn valahol a gyomortájékon csak motoszkált egy kis kellemetlen, szorító érzés, egy icipici szorongás, hogy Uramisten,…..
Akszin 2011.04.19 17:22:08
@maroz: Istenem, lelki szemeim előtt megjelent a teljes fidesz-frakció OTT, amint izegve-mozogva próbál helyet csinálni a Csányinak, Makovecznek, a Lázár testvéreknek, a Hírtévé és az M1 stábjának, Járainak és a többieknek.
Már nem is vagyok éhes....
Akszin 2011.04.19 19:39:30
@Kettes: "Bírálta az ENSZ-főtitkárát amiatt, hogy - mint fogalmazott - "olyan példás demokráciát támad, amely harcolt a nemzetiszocialisták és a kommunisták elnyomásának következményei ellen, az elmúlt években pedig gazdaságilag a posztkommunista szocialisták tették tönkre."

Namármost, ennek a mondatnak mi az értelme? Lefordítaná valaki? A szavakat külön-külön értem, de valahogy nem állnak össze értelmes mondattá...
50 körül - munka nélkül Otthon 2011.04.11 22:07:00
 Az az ismerős szorítás a mellkasban. Amikor a gyomrod a torkodba kúszik, füled eldugul, nyeldekelsz, mint egy béka, miközben talpad alatt remeg a padló. Mikor mentem fel a lépcsőn, még láttam a lányomat integetni. Visszaintettem, és elnyelt a gép gyomra.Egy hónapot töltöttem…..
Akszin 2011.04.13 22:45:44
@Celtic: Szerintem várjatok még egy kicsit valami megbízhatóan szép időre. Továbbá, ha megoldható, ne hétvégére időzítsetek, akkor elég nagy a tömeg, szerintem. Kezdetnek egy kétévesnek elég két-három óra, gondolom, a sáskákat, csótányokat most még kihagyhatjátok. :-)
Megnéztem a kétévest, tüneményes abban a földig érő pólóban, gratula! :-)
Kövér László döntése értelmében a fotósok sem fotózhatják szemből például Orbánt, ahogyan másokat sem, ugyanis arra kizárólag a Magyar Távirati Irodának van felhatalmazása. Ha a sajtó Orbán kopaszodó fejtetőjén kívül az arcára is kíváncsi, az MTI-hez fordulhat, és…..
Akszin 2011.02.27 22:48:38
@loláb: "-érthetően- fellép azokkal a nyüzsgő, szenzációhajhász újságirókkal szemben, akik méteres teleobjektívekkel fényképeznek be a bent ülő képviselők laptopja, jegyzetfüzete mögé, és abból írnak jól felfújt cikket, hogy ki, mikor éppen mit csinál."

Tán-tán nem kéne iwiwezni, faszbúkolni meg rejtvényt fejteni, újságot olvasni, mobilozmi MUNKA közben, ahogy mindzeket egyéb munkahelyreken se teheti meg a DOLGOZÓ...
Tán be kéne járni, és akkor nem tudnának üres patkót mutogatni.
Tán nem kéne orrot túrni, és akkor nincsenek dehonesztáló képek.

"A választópolgároknak a politikacsinálás eredményéhez van közük, a mikéntjéhez nincs. Nincs közünk ahhoz, hogy ki, hogyan viselkedik az ülésteremben, ami ránk tartozik, azt a jegyzőkönyv
rögzíti."
Tényleg nincs köze a választópolgárnak - effektíve mint munkaadónak -, ahhoz, hogy mit csinálnak az ő pénzén az általa megválasztottak a munkahelyükön???????
"nem azért fizetjük őket, hogy szavazógépként 9-től estig bent üljenek a parlamentben, hanem hogy képviseljenek bennünket." Erről konzultálnod kéne - elsősorban a fidesz-frakcióval...
Akszin 2011.02.28 22:43:01
@DeMarco: "Ezek szerint te még sosem dolgoztál irodai állásban, ha azt hiszed, hogy egyéb munkahelyeken ezt nem így csinálják a dolgozók."
:-)

A logikád szerint teljesen fölösleges Az egész, ha senki nem figyel senkire...

"Soha nem az számít, hogy mit csinálsz akkor amikor üres perceid vannak, mindig az a fontos amit akkor csinálsz amikor munka van." Jah, annyi a munkája, hogy a megfelelő gombot a megfelelő időben nnyomja meg??????
Eh, szaralakok gyülekezete az egész bagázs!
Miért van az, hogy az egyik legtrágárabb szavunk eredetileg egy abszolút pozitív dolog megnevezése? Honnan ez a vulgáris, negatív töltet? Olyannyira durvának számít, hogy ma, amikor már számtalan úgymond "csúnya szó" a nyelv- és erkölcscsőszök legnagyobb bánatára lassan már…..
Örülünk, Vincent? Szószedet 2011.02.26 10:00:00
  kifejezés fordítása gazdasági szabadságharc halvány fogalmunk sincs, mihez kezdjünk a költségvetéssel megvédjük államosítjuk…..
Mi van a kérdések mögött? Mi motiválja őket egyáltalán? Tényleg kíváncsi volna a véleményünkre? - csak mert, akkor szarban van. (nem csak a kormány, de mi is)"Gyerekek, van itt valami, amit szeretném, ha elárulnátok nekem."- "Mit?" - kérdezték. "Nagyon…..
Akszin 2011.02.26 21:59:21
@1.szolo 2014;): Minél többen válaszolnak a kérdésekre, annál nagyobb mellénye lesz a kormánynak, hogy mekkora támogatottsága van ennek a gányolmánynak, amit alkotmánynak fognak hívni.
Szerintem nem kéne rá válaszolni.
Szerintem népszavazás kéne. Először is arról, hogy kell-e egyáltalán új alkotmány.
Varánusz A diadal íve 2011.02.24 11:14:22
Hetek óta tart az álságos élcelődés a luxus Fideszről.  Lézerblokkolós Audi Hódmezővásárhelyen, kifizetett életbiztosítás Salgótarjánban, faszbúkot megszégyenítő kapcsolati háló Zuglóban, keresetének nagyságára ráébredő Szijjártó Péter vannak porondon, pedig…..
Akszin 2011.02.24 22:13:33
@Viktor_Viccnélkül: Bocsika: milyen program? A pálinkafőzés? Vagy az, amit az önkormányzati választások után hoznak nyilvánosságra február végén helyett március közepén????????
Milyen program?
Régóta szerettem volna nyilvánosságra hozni a történetemet, azonban nem igazán tudtam, hova is fordulhatnék. Most bukkantam rá erre a blog-ra és úgy gondoltam, megosztom másokkal, hogyan is jártam. Húszas éveim elején járó lány vagyok, levelező tanulmányaim mellett szeretnék…..
Maroz kolléga azzal állt elő, hogy nincs itten jókedv, összefogás és egyetértés. Pedig van. Például a kormány támogatottságában. És ebben magam is a többség tagja vagyok, az Orbán kormány ugyanis azt csinálja - és végtelen profizmussal -, amit most, a jelen körülmények…..
(Senkit ne tévesszen meg az eltérő dátum: a FB-posztok valóban hétfőn születtek, amikor az ülésnap még javában tartott.)..
Akszin 2011.02.23 23:44:03
@kohn töhötöm: Honnan tudod, hogy otthonról posztolt? A Nagyházban is lehet netezni, még az ülésteremben is!
Napjaim elég bezártan telnek, emberekkel csak akkor találkozom, amikor heti rendszerességgel kórházba megyünk A. nénivel.Marco, Enzo, Habib taxisofőrök. Olasz, török származásúak.Az ápolónők, Verena - lengyel, Hattice - török, Alexandra - görög, Oksana, a pedikűrös orosz,…..
Akszin 2011.02.23 17:11:05
@Lágymányos Rulez: Nos, akkor miről vitatkozunk? A poszt "bevándorlókról" szól, és nem "török bevándorlókról".
Szerintem egyébként a probléma sokkal komolyabb és árnyaltabb, semhogy "afrikát minimum elkeríteni hadihajókkal" szintű kezeléssel meg lehetne oldani.
Nem tudom hogyan, mert ha tudnám, akkor miniszter lennék valamelyik eu-országban. Ezért bátorkodtam javasolni, hogy figyeljünk Németországra, vagy bármelyikre, ahol kicsit előbb jelentkezett a probléma. Hogy ne akkor kelljen NEKÜNK tüzet oltanunk, amikor már a fejünk felett ég a ház.
Egyébként amin meglepődtem, az az, hogy viszonylag kevés kínait láttam itt eddig.
Akszin 2011.02.23 20:37:37
@volánrulz:
Úgy tűnik,te is egyenlőségjelet teszel a bevándorló és a török közé. Holott a posztban pont nem erről van szó!
Akszin 2011.02.23 23:34:12
@volánrulz: ????????,
Van x számú bevándorló. Abból y számú simán beilleszkedik , n számú meg nem (hogy miért igen és miért nem, azt a poszt nem firtatja, mert a szerzője nem érzi magát statisztikai, szociológiai, vallástudományi, pszichológiai téren elég felkészültnek magát rá, továbbá vannak direkt erről szóló tanulmányok, de ha gondolod, fejtsd ki részletesen). Y több, mint n. Az n számú bevándorlók nagyrésze egy bizonyos körből származik. Erről szól a poszt.
Mi nem stimmel az általam leírtakkal?
Varánusz A kerék, meg a kormány 2011.02.23 14:49:44
Schmitt Pál ezekben a pillanatokban fogadja Orbán Viktort a Sándor palotában, hogy az alkotmányozás folyamatáról egyeztessenek. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem megnyugtat a tudat, hogy SkiccPali a magyar hejje sírás védelme, munkatársai családtagjainak álláshoz juttatása…..
Akszin 2011.02.23 19:53:32
@néma bárány: Ah, a Costes!!!!
Olvastad?
criticalmiss.blog.hu/2011/02/21/kinos_koppintas

Azt mondod, hogy nálatok nincs csőben sült homárfarok, lazacos gratenmártással se, fecskefészek-ágyon tálalva?????? Oda se megyek, az biztos!
Na,és amúgy milyen volt A sznobok fellegvára???
Akszin 2011.02.23 20:14:39
@Tűzfal: HAli! :-)
Csak egy kicsit tudok beugrani. De Fabiust minden nap elolvasom! :-) Így képben vagyok az otthoni eseményekről, a zindexet szinte nem is kell.
Czombát meg csókoltatom a krokodillal!
Akszin 2011.02.23 20:36:20
@Tűzfal: Nem ismertem, de jó! Legyen Czombának is kívánsága!