Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anakin Solo (a.k.a. Ape)

0 bejegyzést írt és 578 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legutóbbi írásomban olyan ötleteket gyűjtöttem össze, amelyek segítségével energiatakarékos házakat hozhatunk létre. A cikk kapcsán felmerült a passzívházak kérdése, hogy érdemes-e ilyen előírásoknak megfelelő házat építeni, vagy sem? Egyáltalán, az egyre szigorúbb energetikai követelmények mellett…..
Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2020.07.27 18:45:57
@hatarbab: Az építkezési költségek mennyivel voltak nektek magasabbak, mint egy normál ház esetén? Bár az meg költségcsökkentő tényező, hogy nem kell a gázt bekötni, kazánt venni, fűtéscsöveket és radiátorokat szereltetni, stb..
„Nagy nehezen kiválaszt egy kajáldát, beülünk, minden megfelel hálisten, ötször lefotózza, amit kihoznak elé, magát is legalább ennyiszer. Feltolja fészre. Rám szól, hogy lájkoljam. Nem lájkolom. Ne őrüljünk meg teljesen” – humoros beszámoló egy nyaralásról egy igen összetett csajjal.   Ha…..
Előzmény: 10 hónapnyi lakóautós útra indulunk Közép és Dél-Amerikába, de először a lakóautóval az Usában ismerkedünk meg, és el is töltünk pár hetet a nemzeti parkokban                   Az indulásunk előtti hét igen intenzíven, és ennek megfelelően érzelmileg és fizikailag is kimerítően telt.…..
téveszmék "Falun volna jó" 2018.10.31 02:23:22
  A népi-urbánus egymásnak feszülés immáron évszázados múltra tekint vissza. E két világ közt számos ideológiai, filozófiai, értékrendbeli eltérést érzékelünk. Itt ütközik össze legnyilvánvalóbb módon a közösségi és az individualista szemlélet; illetve a konzervatív és liberális világlátás. Amiről…..
Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2018.10.31 23:00:55
@Zsuzsi25: én BP-en a belváros és külváros között lakom, a befelé menő út mellett. 6 sáv, éjjel-nappal van forgalom, a mentők vagy rendőrök 15 percenként mennek szirénázva... örülnék ha csak egy kakas vagy néha egy flex zajongana :) A haverom a belvárosban lakik, ott ugyan nincs 6 sáv, csak egyirányú utca, viszont minden utcában van legalább egy romkocsma, ahol éjszakába nyúlóan megy az ivás, és a bejárat előtt cigizés, hangoskodás, részeg lányok vonyítása, sörös üvegek törése, stb. Nyáron a legrosszabb mert 600 fok van, nyitnál ablakot éjszakára legalább, de ha kinyitod akkor még hangosabban hallod odalent a bulizókat.
Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2018.11.01 13:38:18
@Thunder_th: kicsit azért tényleg korlátolt vagy :) és ezt nem bántásból mondom!
""Aki azt mondja erre a sok szopásra ami a vidéki létformával jár, hogy megéri, mert szereti csinálni, az szimplán önigazol. ""
El sem tudod képzelni , hogy valakinek a kertészkedés az egy hobbi lehet, kikapcsolódás a hét közbeni mókuskerék után? Kint a kertben , nyugiban a friss levegőn mozogni. Egészséges is.
Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2018.11.01 14:22:34
@Thunder_th: neked ez időpazarlás, másnak nem. Másnak az ad örömöt vagy elégedettséget, ha a saját maga által termesztett gyümölcsöt, zöldséget eszi. Teljesen más íze van egy paradicsomnak, amit leszedek vacsora előtt a kertben éretten , mint annak a paradicsomnak amit éretlenül szednek le, de előtte még lefújják érésgyorsítóval. Aztán amíg ideér Hollandiából addig "beérik".
Persze lehet sok dolog a kerttel, de ha valaki kicsit felkészült, akkor tudja hogy pl. milyen gyümölcsfákat vegyen, amit nem kell metszeni rendszeresen (pl. szilvát, kajszit, cseresznyét, meggyet nem kell). Illetve ezeken belül is olyan típusokat választhat az ember, amik ellenállóbbak és nem kell évente 5-6x permetezni, tehát megint csak kevesebb munka van vele :) És még sok ilyen példát mondhatnék, van aki pl. nem is ássa a kertet, hanem levelekkel, mulcs-al takarja. Így az ültetés és betakarítás is sokkal könnyebb , gyorsabb és nem is gazosodik annyira a terület. Valamint trágyázni sem kel, illetve a trágyát beásni, mert a mulcs szép lassan elkorhad és tápanyag lesz belőle a növények számára. Locsolni sem kell annyit, mert a mulcs (vagy bármely természet takaró réteg) védi a talajt a gyors kiszáradástól.
Na de a lényegre visszatérve, mindenki kicsit vagy nagyon más, és mindenkinek más a kedvenc időtöltése is. Van akinek semmi hobbija nincs és unja magát, csak tv-zik, netezik.. de van akinek meg akár 7-8 hobbija is van és nem tudja melyiket csinálja komolyabban, mert mindet nem lehet normálisan csinálni.
A macsó férfiak valahogy azonnal kitűnnek társaik közül. Tartásuk, járásuk, tekintetük felsőbbrendűséget sugároz. Olyanok, mintha egy kaszttal férfi társaik felett állnának. Előfordulhat, hogy objektív tulajdonságaik alapján nem is feltétlenül vennénk őket észre, de magabiztosságot sugárzó…..
Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2018.08.21 14:07:22
@Plumper_: Nem hülyék a nők :D Genetikából a legjobbat akarják az utódok miatt, viszont tisztában vannak azzal (még ha tudat alatt is) , hogy az alfahím általában nem megbízható. Ezért a gyerekneveléshez már egy megbízhatóbb, és jó életkörülményeket biztosító fickót választanak.
Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2018.08.23 16:54:34
@Plumper_: Nyilván nem fogja a nő a férfi orrára kötni, hogy nem az övé a gyerek :)
Sajnos sok férfit meg lehet vezetni elég durván. Ismerőseim közül is van, akiket már évek óta csaltak mire kiderült a dolog. És csak azért derült ki, mert a csaj már annyira rutinból nyomta, hogy figyelmetlen lett, csökkent az óvatossága és ...
Akármilyen baráti társaságba kerül az ember, egy idő után biztosan szóba kerül a gyermekkor és a fiatalkori élet. A beszélgetés rögtön át is csap a serdülőkori csíntevések irányába, majd a társaság egyik tagja egy hasonlattal rögtön rákontrázik a történetekre és szembe állítja a mai világ fiataljait…..
F1Vitriol Formula Hamilton 2018.07.22 22:55:04
Lewis Hamilton a tizennegyedik helyről rajtolva a szabályok felrúgásával nyerte meg Sebastian Vettel rémálmát hozó Német Nagydíjat, és azért nem vizsgálták a futam alatt, mert nem is akarták. Kezd irreális méreteket ölteni, hogy neki mindent elnéznek? Odalett a futamgyőzelem és a bajnokság vezetése…..
  Tekintve, hogy gyermekeim anyjával egy céges értekezleten ismerkedtem meg, nehéz volna a címbéli frázis mellett érvelnem. Persze, egyébként sem tenném, hiszen úgy hülyeség, ahogy van. A házasságok, párkapcsolatok jelentős hányada a közös munkahelyről startol. Kár volna ezt a kitűnő vadászmezőt…..
Mostan tüntetés lesz a választási eredmény ellen szombaton. Lesznek tízezren. Ez jó. Csak hát nem tüntizni kell, hanem választást nyerni. De addig ez a pozitív lehetőség nem fog bekövetkezni, amíg a tüntizgetők nem mernek szembenézni a valósággal. Márpedig nem mernek. Helyette hisztiznek, sértegetik…..
Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2018.04.13 16:43:28
@Gino: Látom azért a számokkal eléggé hadilábon állsz: "Ti csak hergeljétek nyugodtan azt a 70%-ot, akik nem a fideszre szavaztak!"
70% nem a fideszre szavazott? Kérlek mesélj még! Elárulok egy titkot, de ne add tovább: aki nem szavazhatott, mert még kiskorú, vagy aki szavazhatott de nem ment el, mert lesz@rta.. na az nem a fidesz ellen szavazott kategória.
A fidesz ellen szavazók, az nem más mint a teljes ellenzék: 2,6 millió ember, miközben a fideszre 2,5 millióan szavaztak. Viszont ahogy Nancsibacsi is leírta, nincs olyan párt, hogy "ellenzék". A jobbik kapott egy picivel több, mint 1 millió voksot. Az mszp 650 ezret, az lmp 365 ezret, stb...
Meséld már el, hogy mi lesz itt, ha a fideszt leváltják? Elindul egy újabb harc és tüntetéssorozat a jobbik, mszp, lmp között? Mert eddig sem egyeztek meg, ezután sem fognak.
Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2018.04.13 16:57:27
@Gino: mondom én hogy baj van nálad. Aki nem szavazott az véleményt sem nyilvánított nem érted meg? 8,3-ból 5,2 millió szavazott kb. A maradék nem a fidesz ellen van, de nem is a fidesszel. Illetve nem is az mszp-vel, de nem is ellene. Vágod?
Alapvetően három lehetséges fogatókönyv létezik – bár az ellenzék bőszen hirdet egy negyediket is. Sorra vesszük, milyen végkimenetele – és annak milyen következménye – lehet a közelgő választásoknak...
Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2018.03.20 12:10:05
Egy külföldről visszatelepült olvasónk fordult hozzánk levélben, hogy saját horrorisztikus történetének megosztásával járuljon hozzá, hogy mások ne kerüljenek hasonló helyzetbe. Mivel félt, hogy esetleg további kellemetlenségek is érhetik, neve elhallgatását kérte. A szövegben előkerülő név tehát…..
Az már közhelyes, hogy Ázsiában az europid rassz tagjaként a férfiaknak szinte hihetetlen lehetőségei lehetnek. Valójában az illető sikeressége a különböző országok esetén talán jobban függ az ország történelmétől és az USA-hoz (Nyugathoz) való viszonyától, mint személyes vonzerejétől.  A fehér…..
Miután megkaptam a Xiaomi Air Filter légfrissítőmet két hét alatt DPD-vel Kínából, egészen belelkesültem: ha egy ekkora tárgy, ami ár/érték arányban is ilyen jó, ideért hamar, akkor nincsenek határok, bármilyen órási Xiaomi dobozra nyitott vagyok! Na jó, igazából régóta nézegettem az elektromos…..
Egy ajánlat. Vagy Amerika a választókon keresztül próbálja megbuktatni a rezsimet. ..
Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2017.12.21 16:06:43
Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2017.12.21 16:18:26
@taga20: egyik se...
A naiv álmodozó Orbánt lehúzzák a kínaiak...
Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2017.11.28 11:35:48
@felucca02: "Vannsk problémái, az igaz, de 120-ra fel lehet hozni a 700 milliárd töredékéből."
Gondolom a felhozás alatt újjáépítést értesz (ágyazat, betonalj, stb.. komplett csere).
Persze meg lehet csinálni, de mégsem történt az elmúlt 40 évben semmi...
Az eredeti vmax 100 helyett ma már csak 80, a gyakorlatban pedig inkább 60 és 40 km/h.
Én nem azt vitatom, hogy nem lehetne olcsóbban megoldani a problámát, hanem azt, amit a cikk állít, hogy a semmibe megy a vonal.
A kapacitásfelesleggel továbbra sem értek egyet. Kmiklós - BP viszonylatban biztosan nem!
"teljes budapest napi vasúti ingázása 80 ezer fő"
Jó lesz az a duplájának is :)
De a lényeg pedig az, hogy előre kell gondolkodni. Nem az a kérdés, hogy most mennyi, hanem, hogy ha kapnak az emberek egy közútnál jobb alternatívát, akkor sokan azt fogják használni. Jelenleg autóval hamarabb beérni, de ha nem 40 km/h lesz az átlagsebesség mint jelenleg, hanem mondjuk 80, akkor már nem az autó lesz a nyerő.
Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2017.11.28 12:03:29
@felucca02: Honnan veszed azt a 80 ezret, forrás?
Itt kicsit többet ír:
turizmus.com/utazas-kozlekedes/nepszeruek-az-elovarosi-vonatok-1150623
40-es lassújelek mindig is voltak! Már a 90-es 2000-es években is, mielőtt még bármit is akart volna Kína errefelé.
"Három nagyobb település van, kiskőrös , halas és szentmiklós" - ez sem teljesen igaz, mert pl. Dunaharaszti már nagyobb mint Kiskőrös. De a zegész vonal Kmiklósig már elég szépen beépült...
Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2017.11.28 13:11:31
@Tomiko: Mit érsz az ingyen elektromos autóval, ha az utak is szarok? Attól nem ér be gyorsabban az ember a munkába. Másrészt villanyautóhoz áram is kell, illetve hálózat ami azt a tömérdek plussz energiát - ami a töltéshez kell - elbírja. Mert ezek most nincsenek meg. Nem olyan egyszerű dolog ám ez :)
A milliót is elérheti azoknak az egyetemistáknak a száma, akiket sugar daddy tart el. Egyikük most elmesélte, miért döntött úgy, hogy ezen a sokak számára megkérdőjelezhető módon finanszírozza tanulmányait...
Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2017.11.23 13:42:19
@Klesk: "akkor többé nem lenne mód kielégíteni egy olyan ösztönös vágyat, amit nem én kértem, nem is tudok tenni ellene. Ugyan miért áll érdekében kívülállóknak ezt megtiltani?"
Kicsit elbeszélünk egymás mellett azt hiszem :)
Én nem mondtam, hogy ezt meg kellene tiltani, és el sem ítélem, ahogyan már említettem.
Valóban vannak olyan helyzetek, amikor a szükség úgy hozza... és inkább egy hús-vér nő pénzért, mint a semmi.
Ebben is egyetértünk.
Én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy azért nem ez a lejobb út hosszú távon, nem ez a követendő példa akár ffi, akár női oldalról nézve. Hosszabb távon szüksége van az embernek egy társra akiben megbízik, akit kíván, szeret, stb. Más kérdés, hogy manapság ez egyre kevesebb embernek adatik meg.
Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2017.11.23 15:11:54
@eßemfaßom meg áll: "öszintén szánom azokat akik a családi életet is üzletnek élik meg"
+1
Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2017.11.24 00:21:17
@Sadist: A majmos példa jó lehet. A többi nem.
A pingvin, lugasépítő madár, és integető rák nem saját személyes (anyagi, kaja, stb..) okokból válassza az adott hímet, hanem a fajfenntartás miatt.
Genetikailag beléjük van kódolva (csakúgy mint minden élőlénybe), hogy az utódok biztonsága, egészsége, stb.. csak a legmegfelelőbb hímmel biztosítható. Ez a párválasztás nem önös érdekből történik, hanem csak és kizárólag az utódok jövője/érdeke miatt. Ezt a genetikából eredő ösztönt csakis fejlettebb gondolkodással lehet felülbírálni, ezt teszik egyes majom fajták és mi emberek is bizonyos esetekben. Viszont ha gyerekvállalásról van szó, akkor mi emberek is a számunkra legmegfelelőbb partnert keressük és nem egy prostituálttal állunk neki családot alapítani. Még tudat alatt is működnek bizonyos párválasztási sémák, ha komolyabb kapcsolatról van szó.
A Netlflix ügyvédjeinek állítólag eléggé fáj a fejük azóta, hogy megtudták: a sorozatos zaklatással vádolt Kevin Spacey kirúgása a House of Cards mellől alapvetően a jelenleg éppen forgatás alatt álló hatodik évad sorsát is megkérdőjelezi. Amikor ugye kiderült, hogy a főszerepet alakító Spacey…..
Legújabb videójában pusztító pontossággal figurázza ki ismét Bödőcs Tibor Orbán bornírt rendszerét. Már úton a Nemzeti Maradási Iroda, mert a belföld az új külföld...
Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2017.10.27 14:13:28
@Womb Raider: Haha igen, vannak ott jó kommentek.
Írja egy egyedülálló német anya, hogy az ő gyerekének az ebédet sem fizeti az állam (önkormányzat), de a "menekülteknek" fizetik, hogy hazautazhassanak nyaralni oda, ahonnan elmenekültek, mert elvileg veszélyben az életük...
Szép jövő elé néz Németország azt hiszem.
Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2017.10.27 14:56:05
@morpho: Szerintem ez sem rossz, vannak jó részei, meg vannak amik kicsit erőltetettek.
Sast én sem szeretem... de szerintem a Besenyőék szuperek :)
youtu.be/4L34Bb_MSXo
 Magyarokkal bárhol a világon lehet találkozni! Amikor azt hiszem a kis, alig háromezer fős német településen, hogy úgysem érti senki, amit a barátnőmmel a telefonban beszélek egy üzlet előtt, akkor biztosan rám köszön valaki magyarul, vagy megszólít egy „én is itt lakom-e?” kérdéssel.  Pár hete…..
 Az előző részben indított Babett-Vivi háborút kicsit félretesszük, de Babettet nem, mert ő rájött, hogy neki brandet kell építeni, és erre az a legjobb, ha elmegy Yvonne-hoz, aki üzletasszony, és aki megtévesztésig hasonlít egy luxifelire, megfeszített bőr az arcon, a szemöldöknél túlcsorduló…..
Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2017.10.10 10:51:30
A miniszterelnök egy minapi beszédében szomorkodott azon, hogy a németek ötször annyit keresnek, mint a magyarok. Pontosabban nem szomorkodott, hanem ennek fényében szemtelenségnek nevezte, hogy Schulz szocdem kancellárjelölt nem akar pénzt adni Orbán kerítésére. Mielőtt odajutunk négy év múlva,…..
Férfiak, legyünk őszinték kosárt kapni egy nőtől fájdalmas. Ha olyan lelkiismeretes férfi vagy mint én, aki nem játszik a nőkkel, akkor számunkra kosarat kapni megterhelő. A legtöbb férfinél ha kosarat kap, lelki megingás következik be. Előjönnek az olyan gondolatok, hogy nem…..
Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2017.09.06 17:01:21
@FlybyWire: Hát nem tudom... én online még nem sok értelmes csajt ismertem meg, pedig volt már pár randim / csajom a netről :D
Biztos vannak, nem mondom hogy nem, de kevesen. Aki értemes és ki is néz valahogy, annak nem kell online ismerkednie.
Kivéve ha csak dugni akar és ezt titokban akarja tartani, mert arra tökéletes az online ismerkedés.
Legútóbbi hazalátogatásomkor olyat tettem, amire bár nem vagyok büszke, de külföldön bevett szokás: fizetés nélkül távoztam egy helyről, miután a pincér négyszeri kérésre, 20 perc után sem volt képes a pár italról szóló számlát kihozni...