Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tehtube

0 bejegyzést írt és 227 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Margit fürdő gyönyörű épület volt, mégis eltűnt a föld színéről. Hol állt pontosan? Ki tervezte? Mikor emelték? És miért bontották le? Utánajártam, és a legfontosabb tudnivalókat összegyűjtöttem Önöknek. Tudják, hogy 1913 óta járom Budapestet, akkor csöppentem ide, és még mindig találok…..
Egy testvér optimális esetben életre szóló társ, akivel véd- és dacszövetséget kötve nézhetünk szembe a világgal. Persze Káin és Ábel óta tudjuk, hogy ez nem mindig van így, azonban egy biztos: rengeteg testvér a színpadon is tökéletesen rezonál a másikra. Most az elmúlt évtizedek és a jelen…..
UPDATE: A poszt meredekség számítására vonatkozó részei pontosítva lettek, ezen túl a kommentekben javasolt meredek utcák is bekerültek a meredek utcákat összegző PDF-be. Mindezt piros színnel jelöltem. Amikor belekezdtem Budapest legmeredekebb utcájának a keresésbe, álmomban sem gondoltam volna,…..
Hatalmas vasbeton doboz emelkedik Berlin központjában az Altes Múzeummal szemben, a német főváros egyik legfrekventáltabb pontján. Nem egy itt hagyott világháborús bunker. Régi-új épület ez. Ha felépül, három oldalról pontosan úgy fog kinézni, mint a 17–19. század folyamán felépült egykori…..
tehtube 2017.12.09 10:03:30
@Gregersen Nils: rendkivül sokat raktak és raknak rendbe. A mind jelző gyakorlatilag mást jelent, kb. azt hogy jusson minden magyarra három vastüdő
A Minerva térinformatikai rendszer hegyvidéki adatbázisát böngészve még tavasszal bukkantam rá a Fővárosi településszerkezeti terven (TSZT) alapuló 12. kerületi Városrendezési és Építési Szabályzat legfrissebb (2015-ös) térképes verziójára, mely többek között a Kútvölgyi út középső szakaszának…..
tehtube 2016.12.27 09:25:30
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: 80 éve, amikor kitalálták, inkább az építőanyagot szállító lóvontatta szekerek teljesítményét vették alapul. Esetleg egy bringásét az akkor jellemzően váltó nélküli állományból.
Az X-Faktor kapcsán sokszor felmerül, hogy akkor ez egy tehetségkutató-e vagy sztárgyár, vagy esetleg az RTL kasszáját arannyal a plafonig tömő pénzgyár, pedig egyik sem. Ez egy olyan műsor amin elméletileg szórakozhatnánk, csak nem hagyják. A legjobb évada eddig az volt az X-Faktornak, amikor Jimmy…..
Múlt vasárnap azon töprengtem, hogy honnan rendeljünk gyorsan valami kaját, és az a - teljesen kifacsart - dolog jutott eszembe, hogy mennyivel könnyebb lett volna gyerekkoromban a Netpincéren választani, hiszen alig ismertünk más konyhát a sajátunkon kívül :) Pedig nem volt az olyan nagyon régen,…..
Ahogy a mondás tartja, egy hazugság a fél világot körbeutazza, mialatt az igazság még mindig csak a cipőjét húzza fel (Mark Twain). Különösen igaz ez internet világára. A világháló a lehetőségek végtelen tárháza, ha információk terjesztéséről van szó, és ezzel láthatóan sokan élnek – még többen…..
tehtube 2016.11.06 23:16:27
@fordulo_bogyo: Személyes ismerősöm évenkénti romló, majd javuló állapotát látva anekdota? Ahogy írtam, szerencsére engem nem érint, egyébként ettől eltekintve emiatt magasról teszek is rá. Felőlem mindenki azt hisz amit akar. Én nem akarok senkinek eladni semmit, nagyon távoli tőlem az egészségügy. Ennyi.
tehtube 2016.11.08 22:19:57
@fordulo_bogyo: Anekdota? Személyes tapasztalatot osztottam meg. Honnan tudom? Élőszóban mondta. Évek során találkozásainkkor láttam rajta. Nekem elég az eredmény amit egy közeli, személyes ismerősömnek elhiszek, mert nincs miért kétkedjek benne.
Sőt, egy kedves körzeti orvos és kórházi orvos ismerősöm is foglalkozik vele. www.facebook.com/kovacs.gyula.712?pnref=friends.search
Ez a max a részemről nincs további válasz. A többihez jó, mit jó, kíváló kétkedést kívánok!
HamPLÓ Új híd, új villamossal 2016.10.17 19:00:00
Első rendes (nem átutazós) pozsonyi látogatásommal évtizedeket vártam; a másodikat nem akartam ennyire elhúzni, úgyhogy két és fél év után ismét ott álltunk Jazzcoollal a "kis nagyvárosban" - persze megint a sínek mellett: A fentebbi fotót nem készíthettük volna el 2014 áprilisában, ez a híd…..
tehtube 2016.10.17 20:46:35
"Az eklektikus építés tobzódásának idejéből származó sok sarokkupola, meredek, tornyos tetőszék omlott le és vált ezáltal egyszerűbbé az utca- és városkép. A felszabadulás utáni anyaghiány egyszerűségre, takarékosságra szorította az építtetőket, ami szintén az…..
Nem akarok olyan országban élni, ahol 4 millió embert képes  akkora gyűlöletre nevelni a kormánypropaganda, hogy képes legyen felülírni a „minden ember egyenlő” elvét. Aki nemmel szavaz, azt mondja, a muszlimoknak kevesebb jár, mint másnak, vesszenek el a háborúban, nincs joguk menekülni. Ami a…..
tehtube 2016.09.28 12:40:52
Persze lehet Budapest, vagy akármilyen más város és városrész meg kerület, nem érdekel. Az engem határozottan aggasztó folyamatok mindenhol, ugyanúgy beindulnak egy idő után.  /Forrás: loptam a csoportból. Ugye, milyen szar?/   Kedves félművelt, proletár felebarátom! Most, hogy végre kis…..
Február elején sétáltunk egyet családilag a Palotanegyedben, ahol szerintem már évek óta nem jártam. Az az érzésem, hogy bár még bőven van mit renoválni a jobb sorsra érdemes környéken, a hangulat határozottan javult. Paloták, paloták mindenütt: balról a Gschwindt-palota…..
Én úgy tanultam, hogy Budapesten bárhonnan könnyű hazatalálni - már ha az embernek van ideje. Ha mondjuk kiütjük magunkat (vagy ne adj Isten leütnek bennünket) és felébredünk egy ismeretlen helyen, elég csak elindulnunk a csökkenő házszámok irányába és előbb-utóbb eljutunk a…..
200 négyzetméteres ingatlan, 4800 négyzetméteres telek, mindez 3,5 millióért – nehéz elhinni, de van ilyen Magyarországon. Az Otthontérkép kínálatában megkerestük az ország legalacsonyabb négyzetméteráron árult házait, mindegyik 100 négyzetméternél nagyobb és mindegyik…..
Azt, hogy a lakásról készült fényképek mennyire fontosak, talán már mondani sem kell senkinek. Egy szinte tökéletes lakástól/háztól is gond nélkül el tudjuk riasztani az érdemi érdeklődőket, ha rossz minőségű, homályos, semmit sem mutató képekkel hirdetjük meg az eladó…..
tehtube 2015.12.10 14:01:09
@G.Freeman: Persze, újat, 150m2-eset, milliós város frekventáltabb vonzáskörzetében. Jóval több kerülne megépíteni. Rajta!
tehtube 2015.12.10 14:02:13
@OkoskaTo:rp: Az elmúlt 5 évben a legtöbb zseb fényképező meglepően nagy látószögű objektívvel szerelt. (24-25) Ha még sincs, ekkora volumenű hirdetésnél csak van egy barát, rokon, szomszéd akitől néhány órára kölcsön lehet kérni? Inkább rájöttek hogy az igénytelenség, nem segít. Pl fényképezés előtt rendrakás. Viszont hátránnyal indulnak. Ekkora konyhát max kiadó minigarzonhoz lehetne mellékelni, nem tágas családi házhoz. Az íves fürdőt meg jobb ha meg sem mutatják, ill az új képen kegyesen nem látszik a kád! :-) Nem kell ehhez profi.
Előrebocsátom, hogy nem a Városliget átépítéséről, nem bontásokról, építésről és zöldterületi arányokról akarok írni. Az is lehetne téma, amiről aztán teljesen jogosan lehetne vitát folytatni, de itt most egyszerűen nem erről lesz szó, úgyhogy aki mindenáron arról…..
A múltkor írtam a különösen hülye helyeken felbukkanó szerelemlakatokról, de alapvetően nem lehet nem megmorogni a Lánchíd jelenlegi állapotát, ha már ott járunk: Például elhiszem, hogy az…..
Balatonon töltöttünk pár napot. Hiába hűsítettük magunkat fröccsel, nem volt kedvünk a konyhában sütni. Ezért kitelepültünk az udvarra, ahol elkészítettem a világ egyik legegyszerűbb,…..
HamPLÓ A berlini hangszermúzeum 2015.07.14 16:00:00
Mivel még túl korán volt a szállodába bejelentkezéshez, megérkezés után leraktam a cuccaimat a főpályaudvar egyik - meglehetősen rejtett - megőrzőjébe, és elindultam dél felé. A kormányzati épületek mellett elhaladva átvágtam a Grosser Tiergarten árnyas fái alatt, és mivel…..
Elég nehezen szántam rá magam ennek a bejegyzésnek a folytatására, mert a Birodalom visszavágot leszámítva a folytatások általában rosszabbak, mint az első rész - másrészt viszont annyi érdekes hangszer maradt még, amit meg lehetne mutatni... Szakértelem híján megint csapongani…..
Ne hörögjenek a cím miatt, ez egy orosz szervezet neve, melynek aktivistái próbálják megnevelni a címben is szereplő jellemű helyi autósokat, akik rendszeresen a járdát használják az úttest helyett. Ami Oroszországban azért nem egyszerű, kell hozzá némi bátorság és szilárd…..
tehtube 2015.05.03 13:05:00
@fuck viktátor: Nem. Nálunk egyre udvariasabbak. 5 éve még nagyon kevesen álltak meg a zebránál. Ma már eléggé hasonló arányokban mint kultúrált országokban. Ugyanúgy az abnormális tolós száguldozók is megcsappantak. Sajnos még vannak, de hát semmi sem tökéletes :-)
A Continental magyarországi képviselete konferenciát szervezett, és ott egy érdekes kutatás adatait is ismertették. Olyan embereket kérdeztek meg, akik az elmúlt egy évben valóban vettek új (azaz nem használt) gumiabroncsokat, és a kérdések zöme a választás szempontjait…..