Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kollektív mennybemenetel

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
hát legyen!!! Rand... 2012.03.30 16:15:00
„A belső korrupció, Peter. Ez a legrégebbi az összes közül. Már évszázadok óta tart ez a komédia, és az emberek még mindig bedőlnek neki. Pedig olyan egyszerűen rá lehetne jönni: csak hallgass meg bármely prófétát, és ha azt hallod, hogy áldozathozatalról beszél – fuss!…..
„A világ belepusztul az önfeláldozás orgiájába.” Ezek Ayn Rand 65 évvel ezelőtti szavai, melyek soha olyan igazak nem voltak, mint most. A kollektivizmus és az altruizmus halálos csapdájában vergődve azt kell elhinned, hogy amennyiben feláldozod magad az össznépi jóért, csak…..
kollektív mennybemenetel 2015.11.02 16:17:26
@Tibor888:
Egyetértek. Az Ősforrás friss levegő, nem is akármilyen. Számomra azért volt megmosolyogtató, mert nem egy beszélgetés köszönt vissza a könyv lapjairól, melyekkel az élet ajándékozott. Furcsa hasonlóságot jelent ezen a téren a Békés harcos útja című könyv is, pedig egész másak az eszközök.
18-19 éves lehettem, amikor egy HÉV-en ücsörögve érkezett egy megerősítés, melyre titkon durván 10 éve vártam már. A Bardo Tödolt olvastam, miközben egy indiánok életéről szóló film zenéjét hallgattam, nevezetesen a Crazy Horse című dalt, mely Lisa Gerrard, Jeff Rona, John Trudell, valamint Tom Russel nevéhez fűződik. Hihetetlen érzés volt, ami hirtelen rám tört. Ugyanazt olvastam, mint amit hallgattam, ellenére annak, hogy még a téma sem feltétlenül ugyanaz.
Rand könyvei ugyanilyen hatással voltak.

Rand hihetetlen ereje a következetességében van, abban, hogy nem alkuszik. Ez az, ami mindig is a sajátja lesz minden erős embernek. Kompromisszumok néha kellenek, de megalkudni soha. Igaz, vannak, akik kompromisszumokat sem kötnek, bár ez szerintem csak közvetve igaz, közvetlenül nem. Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy olyan emberek kerültek közel hozzám, akik gondolkodnak, és nem alkusznak.

A másik dolog, amit nagyon nehezen visel az emberek nagy többsége (és többnyire agresszióval reagálnak rá), az az, ha valaki szembesíti őket a tényekkel. Egyre több az infó, egyre nehezebb disztingválni. Rand könyveit, ha lehetne, a kötelező irodalom részévé tenném középiskolákban, bár lehet, hogy ott már késő lenne. Nagyon sokrétű a téma, Randnak pedig nyilván ki volt nyílva a "harmadik szeme".