Regisztráció Blogot indítok
Adatok
politikai

0 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenki Ferije lerántja a leplet: a volt miniszterelnök egy pár perces kisfilm keretein belül elkalauzol minket a mutyi őshazájába, Felcsútra: egészen hihetetlen, hogy az adó milliárdokból épített csatornák, a semmiből épülő stadionok és a 800 milliós osztalékot felvevő…..
politikai 2013.09.08 09:09:22
Aki olvasta Gyurcsány Facebook oldalát, az tudja, hogy itt nem csak az volt, hogy "a videó alapján mintha még követnék is őket." Konkrétan minden lépését követték. Itt a csütörtöki bejegyzése, csak hogy mennyire félnek tőle:

"Felcsútra látogattam tegnap. Egy kisfilmet készítünk, ehhez vettünk fel pár snittet. Felcsút szép hely, és biztonságos, az ember soha nem érezheti magát egyedül. A faluhatárt jelző táblánál megálltunk, felvettünk egy rövidke, pár perces részt és már indultunk volna tovább, amikor egy fiatalember bekopogott autóm ablakán.

- Mit parancsol? – kérdeztem.
- Jó napot miniszterelnök-jelölt úr, mi járatban van? Talán valami rendezvény lesz?
- Nem lesz rendezvény, de mi köze hozzá? Maga rendőr?
- Nem vagyok rendőr, a Fidesz választókerületi titkára vagyok.
- Hát titkár úr, magának semmi köze ahhoz, hogy mit keresek itt, úgyhogy viszlát!

De addigra már vagy két kamera, további pár ember és kocsi is előkerült. Továbbindultunk. Újdonsült ismerőseink ránk tapadtak, így konvojként vonultunk be Felcsútra. Ó de szép! Biztos aggódnak a biztonságunkért, azért követnek bennünket, súgtam oda Gréczynek. Megálltunk az épülő stadionnál. Kísérőink is. Mi tettük a dolgunkat, ők meg követtek bennünket és folyamatosan fényképeztek, kamerával rögzítettek mindent. A titkár meg állandóan beszélgetni akart. Gondolom, szimpatikus voltam neki.
- Drága titkár úr, ha tényleg beszélgetni akar, akkor hívja fel a DK központot, kérjen időpontot és majd meglátom, hogy mit tehetek, de most kérem, engedjen dolgozni – próbáltam elszakadni a verbális inváziótól.

De nem sok sikerrel! Kitartó fiúk ezek a helyiek. Meg vendégszeretők. Nyilván nem akarták, hogy magányos legyek. Nem is voltam. Kétórás felcsúti programom minden percét rögzítették, dokumentálták. Örülök neki. Ha a mi felvételeink esetleg mégsem sikerültek, akkor legalább lesz kihez fordulni segítségért.

Biztatok mindenkit, menjen Felcsútra! Vigyen kamerát, fényképezőgépet, mutasson érdeklődést. Gyorsan barátokra, kísérőkre talái. A program nem drága, viszont mulatságos. Úgyis olyan kevés mostanában a vígságra okot adó pillanat.
Vigadjunk Felcsúton!"
politikai 2013.09.08 09:30:08
@yotta: A "lényeg kiemelése" amiről te beszélsz az kábé annyi, mintha azt tennénk:
- eredeti mondat: "Nem mi voltunk"
- kiemelés: "mi voltunk"
Aki az öszödi beszédet máig nem egyben olvassa, hanem csak a kiemeléseket, az torzít. Jó lenne már a helyén kezelni az egészet, csak fáj az igazság mindkét tábornak.
"A kormány azzal számol, hogy az idén újraindul a növekedés, 3 százalék alatt marad a GDP-arányos hiány és ehhez nincs szükség újabb intézkedésekre." -  jelentette be büszkén Varga Mihály 2 hónappal ezelőtt.Ugyanez a Varga Mihály állt ma ki a kamerák elé Giró-Szász…..
politikai 2013.06.17 15:31:06
@Balibgeczyk: Na igen, ismerősöknél trafikokban :-)))) Jaj, de a Közgépnél is és a stadionokban! :-)))
Stadionokat építeni kell, mert cirkusz kell a népnek, ha már kenyérre nem futja. A cirkuszban meg egymást felőrlik és már nyugdíj sem kell.
A helyzet egyre aggasztóbb. Azt gondolom, Orbán Viktor eldöntötte, hogy ha kell, hatalmát erőszak árán is megtartja. Ha mégis olyan leváltós hangulat alakulna ki, amely megállíthatatlanná tenné a váltást, a következő kormány is megkapná a törvénytelen ellenállást, csak még…..
politikai 2013.02.17 13:02:10
@Dogen: a CÖF nem uszít, csak írogat hülyeségeket. Struccnak lenni jó, mondd?
Vastagbőr TÉNY 2012.12.05 14:15:00
Vannak, akik már megkapták a Békemenet-szervező CÖF által ígért "kiadványt", melyben Csizmadia László szerint elemezni fogják „az elmúlt 8 évben történeteket”. Sajnos, mi nem vagyunk a szerencsések között, de valaki volt olyan kedves, és elküldte nekünk. Azóta is…..
politikai 2012.12.05 21:52:07
@Tzio: akkor attól tartok, hogy a nagy többség nem fog már a fülkében szavazni, hanem az utcán fog.
politikai 2012.12.05 22:02:37
@Tzio: Na itt ki is számolták,mennyibe fog fájni a választási regisztráció:
morgasjoga.blog.hu/2012/12/05/a_kormany_es_a_matematika
politikai 2012.12.05 22:13:49
@KG2000: A 2011-es érték csak nem a manyup pénzek miatt lett olyan, amilyen? ;-)
A Web 0.1 blog vette észre, hogy a közmédiákat felügyelő, hivatalosan azonban csak a megrendelésükre tartalmakat gyártó MTVA angol és magyar nyelvű honlapja is egy ingyenes sablonnal készült. A Joomla ingyenes tartalomkezelő szoftverhez készült ugyancsak ingyen letölthető Oxygen…..
Hídpénz, kapuadó, termény-beszolgáltatás, miért is ne! Sőt, éppen itt volna már az ideje! Valamiért rögtön a Monty Phyton Gyalog galoppja jutott az eszembe, mikor olvastam, hogy Tarlós főpolgármester dugódíj helyett esetleg hídpénz bevezetésén, illetve sokkal inkább már a…..
 „Ma Trianon emléknap a parlamentben. Ehhez mi csupán annyit tennénk hozzá: a birodalom széthullásával a Britek - 1922-höz képest - elvesztették a terület 99,31%-át, a népesség 90%-át. Mégsem rinyálnak, hogy vissza Indiát, az USÁ-t, Ausztráliát vagy Kanadát.…..
politikai 2012.06.05 09:51:49
@Brendel Mátyás: Igen, ez a cikk az, ami leírta a konkrét problémát, ami Trianonhoz vezetett: a többnyelvű nemzetek állama voltunk és mi is erőltettük a sajátunkat rájuk. Ezt ők sem nézték jó szemmel, ez érthető. Nagy magyar öntudat.
Különben máig azt mondom: ha mi lennénk Kelet-Európa Svájca, akkor ők akarnának hozzánk csatlakozni, kérés nélkül. Erre senki sem gondolt? ;-)
politikai 2012.06.05 10:03:50
@bbjnick: Furcsa, hogy ezt mi gondoltuk így, a többi nemzet vajon miért nem?
Tegnap, Az Ember, Aki Soha Nem Hazudik, az Európai Parlamentben a következő kijelentést tette: "Az 1949-es kommunista Alkotmány helyett, utolsóként (04:27), utolsóként a volt megszállt országok közül új alkotmányt hoztunk létre". Egymásra tettem az 1949-es és a tavalyi…..
Január 2-án tüntetünk. Nincs mese, sőt igazából egy kisebb csoda van kialakulóban, az ellenzéki pártok és a civilek egymásra találtak. Nem kell természetesen összeolvadásról vagy egységkoalícióról beszélni, de az alaptörvény hatálybalépése, a kormány ünneplése, a…..
politikai 2011.12.30 21:21:12
@politikai: A névsort állítólag az Egyenlítő TV hozta le, nem hamis...
politikai 2011.12.30 21:26:52
politikai 2011.12.31 10:35:46
"Van Á-tól Z-ig forgatókönyvem, hogy hogyan lehet a szocialistákban ott lévő hihetetlen energiát arra fölhasználni, hogy az országot megváltoztassák, hogy tegyék már bele, hogy legyenek már úrrá végre a kishitűségükön, meg a régi igazságaikon. Arra van. Aztán amikor nem bírom, akkor meg kiabálok egyet. Nincsen személyes sztorim ebben az ügyben, egyáltalán nincsen. Nagy dolgot kaptam ettől, amit az elmúlt másfél évben csinálhattam. Az a személyes sztorim, hogy változtassuk meg ezt a kurva országot, mert ki fogja megváltoztatni. Orbán Viktor fogja megváltoztatni a csapatával? Vagy C változat: nem történik semmi. El lehet még így egy darabig lébecolni. Persze, hogy bonyolult az egészségügynek a dolga. De hát amelyikünk bemegy egy egészségügyi intézménybe, tudja, hogy hazugságok sokaságára épül. Persze, hogy az oktatásban borzasztón nehéz bármihez hozzányúlni. De igen, azt látjuk, hogy nem egyenlően osztja a tudást széjjel. Valamelyikötök mondta, az mégis csak – talán az Arató Gergő – azért mégis csak a legnagyobb igazságtalanság, kérem szépen, hogy a magyar oktatási rendszer egyik oldalról a köztünk lévő társadalmi különbségeket fölerősíti, nem gyengíti, aztán meg szegregál is. Hát ez az igazi nagy probléma, ez a nagy gond. És az a nagy gond, hogy azoknak adjuk az ingyenes állami oktatás, kérem szépen, akik a legjobb családokból jönnek. Hát ehhez képest nem az a botrány, hogy ki kell fizetni 3 százalékonként. Ha van társadalmi botrány, akkor az, hogy a felső tízezer termeli magát újra közpénzen. Mi meg ezt nem merjük kimondani, és be vagyunk szarva, hogy azt mondjuk, hogy egyébként a 7 százalékot akkor tessék fizetni. Ne áltassuk itt egymást. Ez az igazi botrány. Az az igazi botrány, hogy akiről a Laci beszél, az ő cigány embereinek, annak tized olyan jó minőségű egészségügyi szolgáltatás jut, mint nekem. És mióta az anyám, az anyámnak ismerik a nevét Pápán és Gyurcsány Katusnak hívják, azóta neki is jobb jut, a kurva életbe! Nem tudta, hogy mi történt. Megjavult az egészségügyi rendszer, fiam? Mondom: egy lószart, mama. Az az igazság, hogy fölismerik a nevedet. Ez botrány. Hát ehhez képest, társadalmi értelemben a vizitdíj semmi. "
(Részlet az öszödi beszédből:
nol.hu/archivum/archiv-417593 )
Nagyon sok tanulsága van ennek a mai napnak. Nem a legfontosabb, de a legjobban zavaró: a sokszor megénekelt kettős mérce. Értem én, hogy vannak különbségek a 2007-es kordonbontás és a 2011-es blokádépítés között, de azért a lényegük közös: parlamenti képviselők a polgári…..
politikai 2011.12.24 10:34:29
@bóra77: erről van szó. Csak azt nem értem az itt mosolygó emberekben, hogy nekik gyújtogatás a "valami"? Hány tüntetés volt eddig is, és legyintettek. Lőni kell ahhoz, hogy beszarjanak és komolyan vegyék?
Az más kérdés, hogy a normális ember meg tudja, mi aza köztulajdon és nem rongálja...
Ördögi körbe kerültek a devizahitelesek. A kisegítésükre hozott gazdaságpolitikai intézkedések még egy lapáttal tesznek a gondjaikra.  A kedvezményes árfolyamon való végtörlesztés szeptemberi törvénybe iktatása óta a forint folyamatosan veszít erejéből. Egy eurót…..
Zsolt evés helyett menekülőre fogta a Westendben, amikor már a második csótánykommandó lepte el az asztalát. Az állatok zavartalanul folytatták a nappali rutinjárőrözést, az anyagi kár elhanyagolható. Gyakran ebédelek a Westendben, szeretem a széles kínálatot és aránylag…..
fordítógép Orbán = Gyurcsány? 2011.11.27 11:54:00
Hölgyeim és Uraim!Nem vagyok sem mszp, sem Fidesz fan. Az ország fan-ja vagyok, azért lakom még itt. Még.Azért, hogy lássátok, mennyire "új", és mennyire "velőtrázóan más" a Fidesz és a magyar kormány politikája, bemásoltam ide alulra Gyurcsány híres -…..
politikai 2011.11.27 17:11:27
@chop: Igen, egyetértek. A tettekre már nem került sor emiatt és hiába volt a főnöki letolás, végül a kiszivárogtatás miatt nem történtek meg a változtatások. Érdemes a TELJES szöveget ismét elolvasni most, ennyi év fényében is!
nol.hu/archivum/archiv-417593

Aki meg nem érti az egészet, az szajkózza tovább az első sorokat, jó lesz most önostorozásnak is. ;-)
politikai 2011.11.28 07:02:22
@vakapad: Azt se felejtsük el (kiegészítésképp), hogy amikor kiszivárgott a beszéd, maga Gyurcsány tette ki a teljes szöveget. Tehát úgy volt vele, hogy ha már egy része kikerült, akkor lássa mindenki az összeset. Hátha felébred a magyar nép is, nem csak az mszp. Csak a birkáknak Orbán jól félre tudta magyarázni az egész szöveget, azok bekajálták. Leegyszerűsítették: bevallotta, tehát menjen. Eszerint a logika alapján: Orbán nem vallotta be, tehát marad? Idióta egy nép vagyunk, néha ezt gondolom.
Szegény Gyurinak megint sikerült jól időzítenie ... Tegnap jelent meg a Heti Válaszban a cikke, amelyben saját farkát nyalja fényesre, gerinc nélkül természetesen könnyű: "Nincs más példa arra a 2008-as válságban és utána, hogy egy ország ilyen gyors…..
politikai 2011.11.25 14:59:40
politikai 2011.11.25 15:15:27
@Viktus: Együtt mondanak majd marhaságot? Mert akkor a közgazdászoknak is lebőgés lesz. Vagy mert vigyék el ők a balhét? Végülis rajtuk kívül valaki(k)nek hibásnak kell lennie/ük.
politikai 2011.11.25 15:16:21
@Ironfist: Akkor van még valaki, aki ért egy szóból is... ;-) Ha viszont elkezdik skandálni...
  Ma reggel a Moody's a bóvli kategóriába minősítette le Magyarországot. Az általunk megkérdezett emberek nagyon nem örülnek a hírnek, de szerintük is összefogtak ellenünk, ahogy ezt a kormány is állítja. Van, aki disznóságnak tartja, ami itt folyik. Az elszálló…..
politikai 2011.11.25 13:51:06
@macca8: Akkor erősebbet mondok a történelemből: mindenki felelős volt Trianonért, csak nem mi... Lassan 100 éve volt és akkor és most sem tudtunk szembenézni a saját hibáinkkal.
Csodálatos NGM-közlemény: Bevezetés: "Az elmúlt másfél évben Magyarország gazdaságát megújítottuk. A megújulás időszakában az volt a lényeg, hogy szabad kezünk legyen és a magyar érdekek szerint rendezzük be Magyarországot. Ehhez távol kellett tartanunk magunkat…..
politikai 2011.11.17 20:52:38
@gergo1000: Nem tudom, te melyik országban éltél, de az öszödi beszéd után jöttek a polgármesteri választások és "narancsba borult az ország" ha jól emlékszem a riporterek szavaira. Ergo: végülis szinte 99,9%-ban a legtöbb helyen, még a legkisebb falvakban is fideszes vezetés volt. Csak a kormányban nem. Akkor?
politikai 2011.11.17 21:01:02
@gergo1000: Most megkapták az egészet és másfél év alatt azt is sikerült elrontani, amit épp helyrehoztak némileg. Ahelyett, hogy lapítottak volna, hogy átessünk a válságon, nem. Még fokozták azt. Azt is el tudtam volna képzelni, ha 2006-ban ők nyernek, ők idézik elő a világválságot is. :-)
politikai 2011.11.17 21:33:40
@gergo1000: hát így gondolták a megmentést. :-) Erősödött a forint egy álhír benyögésével. :-)
Kezdjük egyből egy szemléltető ábrával, hogy be tudjuk lőni, hogyan is mennek nálunk a dolgok. Ha van egy aranyos, nagyfülű tacskód, meg egy 30 millió vitorlásod a Balatonon, melyik után kell adót fizetned? Logikus? Ésszerű? "Minden kutyára szükség van az…..
politikai 2011.11.16 14:54:23
@BenFranklin: Erről csak annyit, hogy a választások előtt már sok helyen rebesgették, hogy ahol Fideszes önkormányzatok voltak, már volt ingatlanadó, a többi helyen nem volt jellemző. Most, hogy az országban szinte mindenhol Fideszes vezetés van az önkormányzatokban, ezen nem is csodálkozom, hogy elterjed akár az ebadó, akár az ingatlanadó.
politikai 2011.11.16 15:09:17
@MacChicken: Pontosan erről van szó itt is. :-) Magyar kutya és nem magyar? Keverék az vajon magyar-e? Mert a nagy magyarkodásban mindenki elfelejti, hogy a magyar nép helyből keverék, senki sem tiszta itt. Hála a háborúknak, be és kitelepítéseknek, és a bevándorlóknak. Mondhatni: leszűrődtünk a sok keverésben. Tehát akkor ki a magyar? Aki annak vallja magát? És ha a tacsi vagy dán dog itthon született? :-)
Mindössze három hete írtunk arról, hogy ha tovább romlik az állampapír aukciók lefedettsége, hamar bajba kerülhetünk. Nem akartunk farkast kiáltani, de most már látjuk, akár hónapokra is lehetünk a csődtől. Az államcsődhöz ugyanis nem kell más, mint néhány sikertelen…..
politikai 2011.11.11 13:46:49
@Trackback: Bár itt tartanánk már... Államellenes bűncselekmény. :-)
politikai 2011.11.11 13:54:07
@miva?: Néha én is ezt látom, amit írtál. Csak valahogy felbukkan bennem az a kisördög, hogy csak nem ennyire hülye az egész banda... Nem esetleg a káoszt kihasználva akarnak több zsét lenyúlni? Ha pedig már okozhatnak olyan káoszt, akkor miért is ne?
politikai 2011.11.11 14:07:31
@miva?: Az egyszerűen kicsik vagyunk dologhoz: a magyar sosem gondolkodott el azon, hogy az egész országban annyian élünk, mint New Yorkban?
Mintha egy 10 fős fórumon egy 100 oldalas szabályzat irányítaná a rendet...
Hoppácsak, a Tv2 vagy betojt az RTL Klub Halálcsillagától, a Való világ 5- X-Faktor 2 duótól, vagy elfogyott a pénzük (pletykák szerint a török licenszből készülő ÖsszeEsküvők című anyósos reality igen drága mulatság), de azt a döntést hozták, hogy ősszel nem…..
politikai 2011.08.19 11:02:58
@Zka: Pedig hót egyszerű: ha azalatt a pár hét alatt nézettségben bealázza a másik csatornáét, akkor lépni kell odaát. Elég, ha csak 4-5 héten át teszi és máris érdekes lesz a fekvés...
Orbán Viktor Schiffer András azon kérdésére, hogy ismeri-e Kínát, azt válaszolta járt Sanghajban és meglátogatott egy református templomot, így ismeri a helyi keresztények helyzetét. Orbán azt is mondta, hogy véleménynyilvánításra van lehetőség, a hétvégén is volt, viszont…..
politikai 2011.06.28 09:27:50
@parnalarva: Igazad van, végülis a várakoztatottak nem dobáltak kockakővel, nem törtek be kirakatokat, nem gyújtogattak és randalíroztak. ;-)
törökgáborelemez 377. A hitel 2011.06.26 09:52:56
„A kommunizmus volt a legnagyobb baj az emberiség történetében, és nem ünnepelhetjük eléggé, hogy véget ért”– mondta Orbán Viktor idén április végén. „Nem ismerünk a történelemben példát arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi embert sikerült a…..
politikai 2011.06.26 12:58:42
@Gee Halen: Elfelejtetted ezt az apró szócskát odatenni a felsorolásodba: még...
;-))
politikai 2011.06.26 13:02:22
@kovi1970: Nemkülönben minket meg szeretnek mindenhol a környező országokban és Európában is... ;-))
politikai 2011.06.26 13:02:55
@Gee Halen: Jogos!