Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Draquar

68 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Draquar 2022.03.25 09:18:49
@Stöki: Nagyon szépen köszönöm, fél perc standing ovationt levonok a magyar fordítás, mint lényegi elem miatt, de a hétvégém már jó lesz!
Klárika közel egy év alatt összeszedett annyi lóvét, hogy múlt hónapban fogta magát és kiment londonba melózni. Persze nem valami hotel szobáinak a csíkosra fosott wc-it csiszitüli hanem, egy zenés itatóban tolja a koktélokat. Két hete csinálja és már most bírja nagyon, de persze nem is Klárika…..
Évek óta figyelem, vizsgálom a Magyar sörpiacot, amely nem kis meglepetésemre, tényleg ontja magából a jobbnál jobb termékeket, még ha a minőség nem is feltétlen állandó. Nem túlzás azt állítani, hogy közel két éve gyűjtöm az anyagot ennek a posztnak a megírásához, s egyben a bátorságot is, mert…..
Draquar 2019.05.30 21:00:10
Manapság mindenhol csak azt hallani, hogy a vendéglátók igyekeznek minden igényt kielégíteni, a kiszélesedett íz-élményre vágyó vendégek részére. Ez a jelenség viszont olyan határon táncol, amelyet egy vékony borotvapenge élével is nehezen lehetne illusztrálni, így álljon itt egy kis ízelítő arról,…..
Draquar 2019.04.02 19:54:57
@sóskatáska: Csak ha répának és dzsúsznak hívod. ;)
Najó, NER lovag nem voltam. Ha mindenáron a középkori fordulatokkal szeretnék élni, talán fegyverhordozónak mondanám magam, vagy olyan kígyónyelvű csávónak a gyűrűk urából, aki áll a király mellett és belesúg a fülébe valami gonoszat. A Nemzeti Együttműködés Rendszere amúgy több ízben is…..
Évek óta szajkózza a legkisebb megmondóembereken át, az egészen fősodrú médiáig mindenki, hogy milyen kibaszott nagy szakember hiány van a vendéglátásban, kiváltképp a szezonális körökben. Pünkösd óta járom az északi és déli partot is, hogy megnézzem mit is jelent ez a gyakorlatban, s bár a szezon…..
Kis túlzással húsz éve kezdtem a vendéglátást, akkoriban a szakmai ártalom még az ital volt. Olyan szinten kéz a kézben járt a pincérek és a szakácsok munkahelyi alkoholizálása, mint ahogy az átlagember a culágerekre gondol.  A vendéglátás sosem volt egy könnyű terep, légy akár placcon, akár…..
Szombaton kitelepült a Jocó étterme a helyi polgármesteri hivatal rendezvényéhez, ahol összemelegedtek az egyik ügyintéző pinával az Ivettel. Másnap már kézen fogva jártak és még vajna asszonyság óra/szelfi rekordot is egy nap alatt megdöntötték. Beszarás! Nem mondom, hogy Jocó a kinézete miatt…..
A Májki gyerek már kiskrapeknek sem volt semmi baszod, ilyen pufók kiskölök volt azt azon kívül, hogy a bátyját majmolta mindenben, nem igazán volt önálló sikere. Mivel nem vették fel a vendéglátós középsuliba ahol érettségi is van, második helyként pincérnek vették fel, azt most boldogítja a…..
Editke kielégült fejjel jött vissza a placcra. Nem igazán sejtette, hogy a produkcióját amit hiába az egész világ láthatott, ha a megfelelő site-ra kattint, a munkatársai is látják.  Persze a zsírnyakú csapat hangos röfögése a performanszon még a déli parton is hallatszott és ez legalább egérutat…..
Bár a hipszter pultos jellemzésével késtünk pár évet, hiszen a szubkultúra már a végsőket rúgja, de ez nem akadályoz meg bennünket abban, hogy mi is jókorát rúgjunk a címben nevezett emberekbe virtuálisan.  Na de ki is az a hipszter pultos? Bárki lehet, aki a önmagát annyira különcnek gondolja,…..
Nem jönnek már locsolni a fiúk, eltűnik lassan ez a szép Magyar hagyomány - hallom a megkeseredett idős nénik hangját a padon üldögélve. Bezzeg régen már reggel hét órakor fehér inges gyerekek, szépen illatosan, kiskosárral meg rózsavízzel járták az asszonyokat, mink reggel már a hímes tojást,…..
Tegnap a 444.hu írt egy cikket a 'sound-os életvezetési tanácsaimról, erre reagálok a magam módján. Nehéz helyzetben vagyok, mert nagyon kedvelem a 444.hu-t. Bár előttük is voltak véleménycikkeken alapuló hírportálok, a fiatalos és profi profi gárda úttörőként érzett rá, hogy a száraz hírek…..
Felszolgáló vagyok, vagyis voltam, szerettem ezt csinálni és jó is voltam benne. Már nyolc éve letettem a drekót és a hangedlit, kötényemet felakasztottam a szekrény belső polcára. Évente párszor, ha úgy adódik beállok segíteni pár havernak, vagy ha olyan ajánlatot kapok, elmegyek pár fesztiválra…..
Draquar 2017.01.22 12:21:23
@Tamás Milán Molnár: egészségügy (ápoló, nővér, beteghordó, műtős); kereskedelem (bolti eladó, árufeltöltő, pénztáros); személyszállítás (vasutas, buszvezető, bkv-s, reptéri kiszolgáló személyzet); benzinkutas.
Csak így visszakézből. De gondolom megtalálod, ezekbe hol lehet belekötni.

@sebi77: A bunkósággal kapcsolatos megjegyzéseddel maximálisan egyetértek.
Illemtankönyvet viszont ma is kapni, le is lehet tölteni, csak el kell olvasni és alkalmazni.
(Arról nem is beszélve, hogy néhány iskolai intézményben tanítják is, de legtöbbször csak annyi megy át a tisztelt hallgatóságnak, hogy a külsőségekben mit kell elvárni; hogy nekünk hogy kell egy ilyen környezetben mozogni az már nem.)
Hát ugye ma az van, hogy bebaszunk, mint az állat, úgyhogy úgy döntöttem, hogy a blog legnagyobb sikert elérő bejegyzését felelevenítve, újabb csokrot fűzök össze a panaszkönyves bejegyzésekből. Kezdésnek hozzátenném, hogy ezek már nem annyira viccesek, mint az első kör, hiszen ugyanabból az…..
Tegnap egy irodalmi konferencia megnyitóján, egy '56-ban Dél-Amerikába emigrált férfi mesélt arról, hogy ők végignézték, ahogy az oroszok bemennek a dunaparti villájukba, a sütőbe betették az akkor még ifjú egyetemista diafilmjeit, s meggyújtották, így az egész ház pillanatok alatt leégett. Évekkel…..
A ToDo listánk ugyan kicsit gyarapodott egy-két személyes aprósággal, de azért az eredeti tervekkel is jól haladunk. Banki ügyekben és a biztosítással tudtunk lényegében előrébb lépni, lássuk ez mennyire sikerült kalandosan, szigorúan a cégek nevesítését elkerülve :) Biztosítás nélkül nem…..
reTarda nyolcvankilenc 2016.06.01 11:56:56
Cicuka nem bír a bugyijában maradni, fasztudja, hogy kényszeres, vagy csak annyira hülye, hogy azt hiszi nem bukhat bele, de Zsorzs-al való válása után, se nagyon volt képes életmódot váltani.    Mikor hazaköltözött Tardára, eléggé össze volt törve, leginkább az életszínvonalbeli változást bírta…..
A messziről jött ember Surprise! 2013.07.30 07:35:00
Végre eljött ez a pillanat is, ülök a vonaton és Jakarta felé tartok, ahol már vár a Qatar gépe hogy hazavigyen. Menet közben egy kis köcsög hobbitgyerek második órája vernyog fejhangon, mert unja a jó dolgát és anyuka természetesen nem akarja őt korlátozni a személyisége…..
No, megint jó régen nem jelentkeztem, ennek oka is van. Mégpedig az, hogy nem volt szabadidőm a blogolásra. Dióhéjban - vagy nem is annyira - elmesélem, miért. Voltunk a szlovák sráccal boltosokat fenyíteni - teljesen érthetetlen módon még mindig emlékeztek rám és sűrűn…..
A messziről jött ember Valencia 2013.07.01 15:57:43
No, csak hogy még egyértelműbb legyen, miért nehéz pontosan eldönteni, hogyan is érzem magam itt kint - most jól elmondom, mi történt velem ma. Reggel kezdtem azzal, hogy "De jó, nem zajonganak a szomszédok! Végre nem őket csontig alázva kell felébrednem!" (Mondjuk helyette 4:30 és…..
Ezt leginkább a rossz szomszédságra szokták mondani, azzal meg én most igencsak el vagyok látva. (Szerintem ezt ők is így gondolják.)Hogy pontosan értsük, mire gondolok, elmesélem a reggeli forgatókönyvet, ami az elmúlt 2 hónapban folyamatosan ismétlődik - kivéve talán a…..
A messziről jött ember Newsflash 2013.06.19 16:34:36
Megint az a helyzet, hogy kevés összefüggő dolog történt. Hosszabbat majd megpróbálok hétvégén írni - valszeg újfent egy újsághír kapcsán fogok bemutatni dolgokat. Bár ez csak egy terv, azok meg nem működnek túl jól errefelé. Nézzük gyorsan, mi a helyzet felém:- Még…..
Van egyfajta napirendünk a kostban (majdnem kolit írtam, de végül is az is ráillene), aminek egyik eleme az, hogy elmegyünk a legközelebbi warungba kajálni egyet. Ez rendszerint nem egy gyors dolog, akár 30-40 percig is eltart a dolog és ezidő alatt van lehetőség beszélgetni. A…..