Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BaSa

22 bejegyzést írt és 127 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A világ két vezető hatalma talált egy közös ügyet, a Földet! Történelmi lépésre került sor a múlt héten klímaügyben: az amerikai elnök, Barack Obama, és a kínai államfő, Hszi Csin-Ping, előremutató közös bejelentést tettek arról Pekingben, hogy a világ két vezető…..
BaSa 2014.11.21 19:00:33
@Göntér László: Nem vagyok igazán otthon a témában, de ha jól sejtem, 2005 óta nőtt a káros anyagok kibocsátása, szóval elvileg azért szoktak régebbi időponthoz képest viszonyítani, mert úgy nagyobb lesz a csökkenés ha végül meg tudják valósítani.
Ha minden ember, bármely élethelyzetben „jól” viselkedne, akkor talán nem is lenne szükség törvényekre, és a törvényeket betartató büntetésekre. De sajnos már az első emberpárnak is sikerült „rossznak” lenni, mert a Teremtő tiltó parancsa ellenére ettek a tudás…..
BaSa 2014.10.25 12:34:46
@Krisz11: És ha felmerülne a kilépés, akkor kit küldenének? Az EU-nak 0 katonája van, csak az egyes tagállamoknak van serege...
BaSa 2014.10.25 12:36:38
@lavór: És Nobel-díjasként fog széklábat faragni? :-)
Nagy bajban van az Orbán-kormány. Volt már máskor is, de ez most más. Nem fog belebukni, most biztosan nem. De nem is ez a tét: ha nem veszi észre az útelágazódást, vagy csak rossz utat választ, később már másnak, egyértelmű fordulópontnak fogjuk látni mindazt, ami most, ezekben…..
BaSa 2014.10.22 13:41:29
@maxval a bircaman: Az fejenként 200 Ft. Ennyit próbáltak konkrétan ellopni... Más országokban ezért a minimum lenne, hogy a felelős lemond.
A pár hét ezzel ezelőtti megagiga rock/metal sláger evör listánk után ismét aktív volt a kommentelő tábor - ennek mi nagyon örülünk - és ott is történt rá célzás és mi is éreztünk kínzó hiányát a magyar slágereknek. Viszont két egyszerű ok miatt maradtak ki akkor a…..
BaSa 2014.09.07 20:13:18
Nem újdonság, hogy az utóbbi évtizedekben szervesen beszivárgott a nagyzenekari hangszerelés a metal bandák eszköztárába, ráadásul nem egy nagy volumenű banda értelmezte már újra életművének kiemelkedőbb darabjait roppant sikeres, szimfonikus koncertlemezek keretében (lásd…..
Barry Sonnenfeld nem találta a helyes utat. A 2002-es Men in Black folytatás minden volt csak jó nem. Egy őrült ámokfutás, ami majdhogynem szégyent hozott a mesterien kivitelezett első részre. Érthetetlen, hogy 5 év alatt hogy tudott ekkorát változni a világ. Se Will Smith, se Tommy…..
Ma van a közmédia napja, (oppardon, A Közmédia Napja, nehogy baj legyen majd ebből is) ami többek között azért is nagyon vicces, mert a comment:com ellen indított egyik perük keresetében azt írják igen kioktató stílusban, hogy olyan, hogy közmédia, nem létezik, ilyen szervezet…..
BaSa 2014.09.06 16:33:54
@Behajtó70: Már ne is haragudj, de amikor az az oldal ezeket elkövette, akkor őket utána kirúgták a saját szavazóik. Namármost ha te is kirúgod azokat, akik a felsoroltakat elkövették, akkor igazad van, ha viszont nem, akkor ugye "bagoly mondja..." :-))
Deathwish 3. - amerikai, 1985. Rendezte: Michael Winner. Írta: Don Jakoby. Producer: Yoram Globus, Menahem Golan, Michael Winter. Kép: Jon Stainer. Zene: Jimmy Page. Vágó: Michael Winter. Főszereplők: Charles Bronson, Deborah Raffin, Ed Lauter, Martin Balsam. Charles Bronson 1974, azaz a…..
Azt mondtuk rá, a nyár legjobb filmje, és ezzel nagyon sokan értettek egyet, ráadásul Amerikában nagyon szépen nyitott, a Cinema City mozihálózat műsorán viszont hiába is keresnénk a csütörtöki premierek között A majmok bolygója: Forradalom című filmet. Hogy Magyarország…..
Talán nem is olyan meglepő, hogy Steven Spielberg is besegít az új dinós szuperprodukció, a Jurassic World készítésébe. Spielberg rendezte az első két JP-filmet, és azóta is szívügyének tartja az elszabadult dinókról szóló mozikat. Ezért aztán, amikor a The Hollywood…..
Olyan videóegyüttest ajánlunk most számotokra, melyben egy rajongó aprólékos munkával összevágott rengeteg jelenetet a legfontosabb mellékszereplőkkel. Természetesen Bugsy és Ninyfus sem maradhatott ki, ahogy jó pár ikonikus figura sem. Gratulálunk a remek munkához és a részletes…..
..
BaSa 2014.05.18 18:04:40
Mi is megírtuk, hogy a köztévé képes volt úgy beszámolni az Eurovíziós Dalversenyről egy 3 percnél is hosszabb anyagban, hogy abban még csak meg sem említik a nyertest, ezzel szemben a cég megbízott igazgatójának kínos hebegését hosszú, már nekünk kínos másodperceken át…..
BaSa 2014.05.15 18:31:07
@kjhgfd: Lemaradtál az ideológiai továbbképzésről? Ő néger. :-))
Jobbegyenes Szakállas vicc 2014.05.11 17:42:48
Lezajlott tegnap este az Eurovíziós Dalfesztiválnak nevezett gagyi-horror show, és az eredmény láttán tízezer Nagaszaki erejű detonációval robbant fel az internet. A liberalizmus felkent papjai, lovagjai és inkvizítorai vallásos áhítattal ünneplik a tolerancia és elfogadás…..
BaSa 2014.05.11 22:32:30
@hanta boy: A probléma ott kezdődik, hogy egy másodpercet sem láttál az egészből, és nem hiszed el, hogy valakinek tetszhetett. Én pl. szintén nem néztem, de nem is mondom, hogy tetszett-e, vagy sem, mert nem hallottam ezt a szakállas nőt/pasit/stb-t énekelni. Ugyanis ha már dalverseny, akkor talán az alapján kéne megítélni, hogy milyenek voltak a dalok, és ki hogyan adta elő.
Próbál itt mindenki idióta ideológiák alapján zagyválni, közben egyik oldal sem veszi észre a leglényegesebb dolgot: ha valaki elindul egy dalversenyen, és jó énekes, akkor lehet szeretni és szavazni rá, akkor is ha egy ritka hülye külsejű transzvesztita, ha meg tehetségtelen, akkor azért kell elküldeni a sunyiba, és nem azért, ahogyan kinéz. Ilyen egyszerű ez.
Persze éppen azért tartunk ott, ahol tartunk, mert a lényeges szempontok helyett mindkét oldal folyamatosan az ideológiai marhaságok alapján ítél meg minden helyzetet, és annyi eszük sincs, hogy rájöjjenek, hogy az ideológiát (mindegyiket!) csak a birkák hülyítésére találták ki, hogy azok még véletlenül se a lényeggel foglalkozzanak.
1. A náci Németország politikai, katonai és gazdasági vezetőinek felelősségre vonását célul kitűző nürnbergi per az első olyan büntetőeljárás volt a történelem során, amelyben háborús bűncselekmények miatt ítélték el egy ország vezetőit. 2. A per helyszíneként…..
Új pártok tucatjai szereztek jogosultságot, hogy elinduljanak az áprilisi választáson. Lesz körzet, ahol várhatóan méteres slejfnin kell majd behúzni az ikszet a választónak. A demokrácia ünnepe lesz április 6! Vagy csak egy profi átverés? Két hét erőltetett menet után…..
BaSa 2014.03.04 19:28:09
Bocs, hogy a kommenteket csak kb. a feléig olvastam el, de hátha valaki még nem vetette fel. Nem abban a körzetben élek, ahol a képviselő(jelölt) úr indul, így talán nem vádolhatnak elfogultsággal.
Tehát ami a sok ismeretlen kis párt indulását illeti, szerintem 3 ok lehetséges:

1. Lehet hogy egyes esetekben igaz a gyanú, és kamupártokról van szó, akiket valamelyik nagyobb "támogat". Ez esetben szerintem elszámították magukat, mert attól, hogy kilométeres szavazólap lesz, attól még nagyon szellemi fogyatékosnak kell lenni ahhoz, hogy "Átlag Józsi" ne tudja kiválasztani a kedvenc pártját a listából.

2. Lehetnek olyan jelöltek, akik egyszerűen komolyabb baráti körrel rendelkeznek, és szeretne egy kis (na jó, baromi sok) pénzt keresni, amit a jelenlegi kampány finanszírozási szabályok meg is adnak neki.

3. Lehetnek olyan szervezetek, mint pl. a fiktív nevű "Kaposvári Biciklisfutárok Egyesülete (Kabbe)". Namármost szerintem a kaposvári biciklisfutárok viszonylag kevesen vannak ahhoz, hogy bármelyik nagyobb párt vállalja a képviseletüket, tehát ha találnak egy olyan csapatot, aki direkt őket akarja képviselni, akkor én nem zárnám ki, hogy örülnek neki, és elkezdik mindannyian támogatni. És ha meggyőzik a rokonaikat, barátaikat, esetleg a szekszárdi biciklisfutárokat is, akkor akár meg is lehet a szükséges számú aláírás.

Van még a posztban is felvetett probléma, hogy néhány szimpatikusnak tűnő nevű szervezet miért nem tudott elég aláírást szerezni. Vegyük sorra:

Keresztény Magyarok Szövetsége - Ha megnézzük azokat a szervezeteket, akiknek a nevében szerepel a keresztény kifejezés, és mégis a politikában tevékenykednek, akkor azt láthatjuk, hogy 99%-uk olyan emberekből áll, akik egy Jézus életéről szóló filmben legfeljebb a farizeusokat játszhatná, így még azoknak a dolgát is megnehezítik, akik esetleg hitelesek.

Vállalkozók szövetsége -Ilyen névvel indul valaki egy olyan országban, ahol a rezsicsökkentés a nyerő kampányszlogen? Jó hogy nem mindjárt Bankárok és Multik Pártja... :-D

Magyarországi Cigánypárt - Valahogy ez sem tűnik nyerő névnek egy olyan országban, ahol a Jobbik 15-20% körül áll...
A Vastagbőr töltötte fel Youtube-ra a Kossuth Rádió délután kétórás híradójának azt a részletét, amiben Török Annamária műsorvezető a kövezőket mondta: "Nem csitulnak az indulatok Kijevben. Orvlövészek lövik a rendvédelmi erők tagjait az egyik szálloda…..
BaSa 2014.02.21 14:04:57
@v2peti: És hogyan gyulladt ki a vízágyú? :-)
Minden kedves demokrata, és diktatúrapárti választópolgár számára jó hírünk van: mint ahogy arról bizonyára Ti is értesülhettetek, idén már nem csupán a fülkékben, személyesen - hanem a népszerű online felületeken is leadhatjátok voksotokat. Mi több: a közösségi…..
BaSa 2014.02.09 20:15:10
@Kim Jong Un: Szerintem nem pont Észak-Koreára gondolt. :-))
A sajtó szerencsére számos "rezsifórumról" számol be, ahol a Fidesz a szendvicsek mellett nagyon kínos érvekkel próbálja tüzelni hallgatóságát. Szegedi fórumról Medvegy Gábor az átlátszóoktatás bloggere számolt be személyes mikroblogján. Az írás jól visszaadja a…..
BaSa 2014.02.01 17:09:01
@mikka: Azt hiszem, nálad van a pont. Mindenki rinyál itt, hogy az államilag előírt rezsicsökkentés jó vagy rossz ebben a formában, de az senkinek nem tűnik fel, hogy negyed századdal a rendszerváltás után "elfelejtettük" megbuktatni a kommunizmust? Legalábbis az energia szolgáltatóknál eleve nincs árverseny, mert 1. államilag szabott ár van 2. egy területen egy szolgáltató. Talán ezt kellene végre megszüntetni, és akkor nem kellene állami beavatkozással hülyéskedni, mert az egymással versenyző cégek megoldanák maguktól. (Persze feltéve, hogy volna egy normális szabályozás a versenyre, mert abban viszont érdemes az államnak beavatkozni, hogy "összebeszéléssel" se alakíthassanak ki újabb monopóliumot.)
Tegnap volt szerencsém végignézni az István, a király című rockopera felújított változatát Alföldi Róbert újraértelmezésében. Sokan sokféleképpen írták le róla a véleményüket már a tv felvétel bemutatása óta eltelt fél napban is, és bár jelentős részük eléggé…..
Ígéret(ek) földje Orbán vs. EU 2013.04.19 01:45:52
Egyszer volt, hol nem volt... Az Európai Unió a sok közlekedési balesetre való tekintettel hoz egy új szabályt, amely szerint tilos átmenni a piros lámpán. Mostantól ez minden tagállam számára egységesen kötelező. EU: 1. § Mostantól senkinek nem szabad átmenni a piros…..
Egybites Petike szelleme ma kísért. Rogán "Blikk" Tonió a mai áldozat, mert Girosz Ász fapofája nem ment volna a mai bejelentéshez. Az Alkotmánybíróság olyan sallert osztott ma ki, amitől a fal adja a másikat, sőt a harmadikat is. De. Már megint de. Ez győzelem, kérem szépen. a…..
BaSa 2013.01.05 21:14:04
@reszeg tengeresz: Ezen nagyon röhögtem. :-)))
Még nagyon régen írtam róla. Három, könnyed történet, amolyan Mesék a kriptából hangulatban. Itthon ki is adták DVD-n, de úgy látom, hogy manapság már csak elvétve lehet beszerezni. ..
"Az állam akkor kezd el segíteni, amikor egy család már teljesen ellehetetlenül, amikor már teljesen padlóra kerül, holott ezt meg kellene előzni. Akkor kellene a segítséget nyújtani, amikor még nem ment teljesen tönkre egy család." A filmben megszólaló szülő, Domán Zoltán a hazai szociálpolitika…..
BaSa 2012.09.15 14:03:00
@Foxtrotty: Részben van igazság abban, amit mondasz, a munkáltatók IS felelősek. De a cikkben nem elsősorban erről van szó. Az állam a jelenlegi formájában valóban sok dologba beleszól, amihez semmi köze nem lenne, legfeljebb akkor, ha nem lett volna itt egy rendszerváltásnak nevezett dolog. Ugyanakkor a "mindent fizessen" elvet sem tartom helyesnek, de egy civilizált államnak pont az az egyik feladata, hogy hatékonyan segítsen azoknak, akik önhibájukon kívül nem képesek ellátni magukat. Épp azzal van itt a probléma, hogy vannak tökéletesen egészséges milliárdosok - a nevüket inkább nem írnám le, mert nem akarom magamra uszítani a TEK-t :-)) - akik hetente kapják a sokmilliárdos pénzeket, miközben pl. a fogyatékosok gondjainak a megoldására lehet, hogy csak egyszer kellene rákölteni annyit, és nagy részüknél máris lenne megoldás egy csomó olyan dologra, amin az állam számára még meg is térülne a befektetett pénz. (Pl. ha valaki olyan állapotban van, hogy tud dolgozni, de a munkahelyre be is kell jutni valahogyan, akkor elég egyszer akadálymentesíteni az odavezető utat, és utána talán soha többé nem szorul segélyre az illető.)