Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lenard J

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 "Őrhelyemre állok, odaállok a bástyára..." Habakuk 2:1. Ha tényleg szeretnéd megtudni, hogy mi Isten elképzelése az életedről, ehhez szívedben ott kell lennie annak a vágynak, hogy tényleg meg akarod  hallani, hogy mit mond Ő. Ehhez pedig kicsit el kell…..
 "Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt." (Filippi 2.5.)Isten első számú célja veled, hogy olyanná tegyen, amilyen Jézus. Ő legyen a minta számodra abban, ahogy gondolkozol, ahogy cselekszel, ahogy érzékelsz eseményeket és ahogy beszélsz. Ezért…..
 A mai áhítat Jon Walker írása."Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét, és kövessen engem." (Márk 8.34) Amikor szenvedések érnek minket, ragaszkodnunk kell az igazsághoz, hogy arról Istennek tudomása van. Ezekben az időszakokban…..
"Bennünk pedig Krisztus értelme van." (1 Kor 2:16B)(A mai áhítatot Jon Walker, az eredeti, angol nyelvű Napi Remény Áhítat szerkesztője, és a Drága Kegyelem- Costly Grace írója készítette.) Amikor Jézus elhív téged, elvárja tőled, hogy kezdj el úgy gondolkozni,…..
"...tied az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen." Máté 6:13. "Egy nap már soha többé nem lesz ezen a világon bizonytalanság, sem magány, sem depresszió, sem féltékenység, sem viszály, sem bánat." Az elmúlt napokon a Miatyánk…..
 Az embernek az értelme terveli ki útját, de az Úr irányítja lépéseit. (Példabeszédek 16:9.) Az Isten szerinti célokat csak Isten ereje és hatalma által érhetjük el. Ez a különbség a földi, emberi ésszel megtervezett célok és az az Ő tervei között. Néhány…..
 "Elhatároztam ugyanis, hogy nem akarok másról tudni köztetek, csak Jézus Krisztusról, a megfeszítettről." I. Korintus 2:2.  A mai áhítatot Jon Walker, a Daily Hope Devotionals (az eredeti, angol Napi remény áhitat) szerkesztője  és  a Costly Grace: A…..
"Sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban." (Róma 8:39)Tudtad, hogy mennyei Atyád azt szeretné, ha hazatérnél hozzá ezen a karácsonyon? Nem számít, hogy ki…..
"Nekünk - amíg nappal van - annak a cselekedeteit kell végeznünk, aki elküldött engem. Mert eljön az éjszaka, amikor senki sem munkálkodhat." János 9:4.Az elhívásodnak örökkévaló jelentősége van, ami befolyással lesz mások örökkévaló életére is. Így tehát az…..
"Így mindenben meggazdagodtok a teljes tisztaszívűségre, amely hálaadást (nagylelkűséget, bőkezű adakozást -szerk.) szül az Isten iránt általunk. (II. Kor. 9:11)Micsoda ígéret! Isten meggazdagít mindenben, azért, hogy mi is nagylelkűek lehessünk, ami pedig Isten iránti…..
"...elhagyta az Isten <Ezékiás királyt>, hogy próbára tegye, és kitudódjék, mi minden van a szívében." 2Krónika 32:31.Isten téged is meg fog próbálni a még előtted álló, elhívásod szempontjából lényeges következő tíz év után. Ez idő alatt…..
Mi együtt vagyunk Krisztus teste, és egyénenként szükséges részei annak. (ld I.Kor. 12:27)  Ez csupán egy indok, hogy miért szükséges, hogy gyülekezeti közösséghez tartozz.  Azzal, hogy a többi hívő felé  gyakorlati módon szolgálsz, betöltöd az elhívásod. A…..
Napi remény Imádkozz másokért 2010.10.03 02:11:00
"és mindenkor minden könyörgésemben örömmel imádkozom mindnyájatokért" Filippi 1,4.Számodra is bátorító, ha tudod, hogy mások imádkoznak érted, nem igaz?Ha ma küzködsz egy bizonyos kapcsolattal, hagy mondjak neked valamit: A leggyorsabb módja annak, hogy egy egy rossz…..
 Fogadjátok el tehát egymást, ahogyan Krisztus is elfogadott titeket Isten dicsőségére!(Róma 15:7-Káldi fordítás) Legöbben egész életünkön át küzdünk azért, hogy elfogadjanak minket. Küzdünk, hogy megszerezzük a szüleink, kortársaink, kollégáink, házastársunk…..
 Drága Barátaim, az Atya Isten sokkal hamarabb kiválasztott titeket, mert Ő tudta, hogy a gyermekei lesztek. (I.Péter 1,2. LB szabad fordítás)  Isten azt mondja, hogy az üdvösséged nem csak egy  véletlen. Ő kiválasztott téged, jóval azelőtt, hogy te döntést…..
A szeretet mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik.( I Kor. 13,7-8.) Nem szeretheted az embereket, úgy, ahogy Isten szeret, anélkül, hogy ne lenne meg Isten ereje az életedben, hiszen az emberi szeretet véges. Ha úgy érzed, semmi sem éri…..
"Szívében tükröződik az ember." (Példabeszédek 27.19.)A Biblia a "szív" kifejezést használja, hogy kifejezze a benned lévő vágyak sorát: reményt, érdeklődést, törekvéseket, álmokat, bizonyos dolgok iránti kötődést, vonzalmat. A szívedben ábrázolódnak…..
"Mert az Úr nem azt nézi, amit az ember; mert az ember azt nézi, ami szeme előtt van, de az Úr azt nézi, mi a szívben van." (1 Sámuel 16,7) Isten szemében sokkal fontosabb az, hogy miért teszel meg valamit, mint az, hogy mit teszel.Isten egy alkalommal így szólt…..
Legyetek pedig mindnyájan egyetértők, együttérzők, testvérszeretők, könyörületesek, alázatosak. 1. Péter 3,8. Lelkipásztorként naponta látok olyan helyzeteket, amelyeken egyetlen embernek sem szabadna egyedül keresztülmennie. Nem szabadna, hogy valaki egyedül ücsörögjön a…..
"Én őértük teljesen odaszentelem magamat, hogy ők is megszentelődjenek az igazsággal." (János 17:19)Jézus nagyon jól tudta, hogy nem lesz mindig a tanítványokkal. Az utolsó vacsorakor már tudta, hogy néhány órával később már a kereszten függ majd. Ezért így…..
Az életünk fokozatosan egyre élénkebbé, tisztábbá és szebbé válik, ahogy Isten belép az életünkbe, s mi olyanok leszünk, mint Ő. (2Kor 3:18b)A tanítványság egy folyamat, amelyen keresztül egyre inkább hasonlítani kezdünk Krisztusra. A Biblia azt mondja: ...Eljutunk az igaz…..