Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ljosecska

1 bejegyzést írt és 139 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon izgalmas rész elé nézünk: vajon Komisz spermácskája betalált Kazal petesejtecskéjébe, avagy sem? Két napja ezért rágom tövig a körmeimet. Nem ezzel a témával kezdünk, naná, majd ellövik az első öt percben a rész legizgalmasabb pontját. Nem, előtte még végig kell…..
Ott áll előttem egy méterre VV Aurelio, és hosszasan méreget. A tekintete elég fura, mintha keresne valamit, összeráncolt szemöldökkel, láthatóan nagyon koncentrálva matat egyik kezével a nadrágjában. Édes istenem, gondolom magamban, és önkéntelenül jobban a homlokomba húzom…..
ljosecska 2014.04.19 12:39:08
@sixx: mikor jön a második rész? a jelenlegi dolgok fényében érdekelne, hogy miként reagálnak a szerkesztők a kiélezett helyzetekre
   A facebook alapítója tegnap kimondta a boldogítót. Nem sokan sejtették, hogy mire készül, pedig már kilenc esztendeje együtt van szerelmével. A ceremónia Palo Altóban volt, Kaliforniában, Priscilla Chan klasszikus esküvői ruhát viselt. 100 vendég volt a lagzin és…..
ljosecska 2012.05.20 14:14:20
@negondolkozz!majdénmegmondom!: Tessék mondani, Ön véletlenül nem a Kádár-rendszerből, a dialektikus materializmus ideológiája árnyékából jött?
A Fidesz elnökségének döntése értelmében szinte biztosan Áder János lesz Schmitt Pál utóda. Most nem akarunk azon lamentálni, hogy mennyire lesz pártok feletti, ha kb. öt évet dolgozott a politikán kívül és huszonkettőt Fidesz képviselőként. Legalábbis félő, hogy Schmitthez…..
a háborúban és a moziban?-hátul vannak a legjobb helyek..
Reckl Amál blogja The Movie Baby 2011.11.13 16:04:00
Tekintettel arra, hogy ma kelengye partyra megyünk, készültünk tematikus játékkal is. Reméljük - és ezt jogosan tesszük a szülők ismeretében - a születendő gyermek is filmrajongó lesz. Dolgozni fogunk az ügyön.Jó példával az amerikai blogger jár elő: a féléves Arthur Hammond…..
Pontilyen pont ilyen Vágyakról 2011.09.08 10:25:00
A fázásról. Ha fázunk, az a vágyunk, hogy megmelegedjünk. De ez nem ilyen egyszerű. Úgy akarunk megmelegedni, hogy közben egy milligrammnyit még fázzunk is. A fázást sem akarjuk elveszteni, azt szeretnénk, ha a nap egy fázó emberre sütne. Miért? Mert az ember a vágyait nemcsak…..
Lukács György teljesen meggárgyult - ez már tény, a Star Wars őstrilógián felcseperedett geek világ hitetlenkedését már rég felváltotta a csendes, izzó, telhetetlen harag. Még a beígért buzerálatlan verziókat is sajnálja tőlünk, miközben lassan, apránként…..
Pláne kamaszlányok. Pláne olyanok, akiknek az égvilágon semmi esztétikai probléma nincs a mellével, csak épp nem két sárgadinnyét rejtegetnek a melltartóban: ne legyetek hülyék. Még ha a leszakadó pszeudo-celebek kamerák előtt is gyömöszöltetik be a mellükbe az…..
Reckl Amál blogja Félre-írás 2011.08.27 02:36:00
A női lapokban a nőkről alkotott kép a legbosszantóbb. Az első Cosmopolitanemet Németországban vettem (nálunk még nem volt), de ebben a híres, a menő nőiességet szimbolizáló lapban csak baromságokat találtam.Időnként manapság is nézegetek ilyen lapokat. Főleg a divatot szoktam…..
ljosecska 2011.08.27 22:49:55
@Reckl_Amál: Ha előáll egy ilyen helyzet, akkor már tényleg csak az egyéni értékítéletek számítanak és hogy ezek alapján ki miként tudja kezelni a helyzetet. Vannak olyan barátságok, amikben fel sem merül, hogy hazudna a másik, mások egyéb módon értelmezik ezt a fogalmat.

Nálam a barátság mindig elsőbbséget élvezet mindenféle kapcsolattal szemben. Illetve inkább úgy mondanám, hogy a számomra legfontosabb és legszimpatikusabb embereket próbálom a tisztán baráti kategóriában megtartani, szerintem ennél jobban nem járhatok el.
ljosecska 2011.08.27 23:50:42
@Reckl_Amál: Én is "elvtelen" embernek tartom magamat, bár nem a szó megátalkodott értelmében, de tény, hogy az értékrendem sok helyütt eléggé lyukas és képlékeny. Ennek ellenére nem érzékelem fenyegetésnek a hasonló magazinban megjelenő irományokat. (Pedig még határozott barátságfogalmam sincsen, van, akiről nem tudom eldönteni, hogy inkább haver-a vagy barát.)

Szerintem a hiba itt máshol lehet, ez inkább a realitásérzéket nélkülöző emberek problémája, akik számára esetleg nincs különbség mondjuk a Joy vagy A tiszta ész kritikája között.
 Egy döglött majom fekszik a new yorki Central parkban. Ahhoz nem kell sasszem, hogy kiderüljön, nem igazi. De az is ilyen egyszerű, hogy miből van?..
Varánusz Jobbikos Zagyvaságok 2011.08.14 05:57:00
A HVIM úgy látszik nem tanul semmiből, és kevés volt az a negyedóra hírnév amit kijárt nekik ez a Gyimesi Zoltán nevű egybites. Ők csak bepróbálkoztak pénteken is a Hogyan Szívassuk Meg Egy Fesztivál Résztvevőit hazafias programjukkal. Apró pici turulszar a vármegyés…..
ljosecska 2011.08.14 14:55:28
@hogylehet: Jézus öt szent sebére kérlek, valld be, hogy csak trollkodsz!
Anders Behring Breivik nem emelkedett ki az átlagból, a világ akkor ismerhette meg a nevét, mikor az utoeya-i sziget nyaralótáborában több tucat emberrel végzett, előtte pár órával Oslóban hajtott végre bombamerényletet. A tömeggyilkos kedvenc filmjei a 300 és a Gladiátor mellet…..
ljosecska 2011.08.02 00:19:32
@Wolfram: ezt a hozzászólást most majdnem lájkoltam, csak időben rájöttem, hogy nem lehet.

A Dogville nekem is a kedvenc filmem és egy pillanatig sem érzem azt, hogy bármi közös lenne bennem és ebben a férfiban.

Azt viszont nem értem, hogy von Trier miért határolódik el, az ő profiljába simán belefért volna, hogy büszkén lebegteti ezt a hírt.
ljosecska 2011.08.02 02:49:50
@ljosecska: jav.: Azon
Február 18.-án tettük közzé azt a felkérést olvasóink felé, hogy ha van rá szabadidejük, akkor töltsék ki Turbucz Dávidnak, a Horthy-mítosz blog szerzőjének a kérdőívét. Azóta megszülettek az eredmények is, lássuk, hogy mi derült ki a nem reprezentatív…..
ljosecska 2011.07.22 22:28:54
@Imre Laci: Valószínűleg nem csak azért, hiszen a reprezentativitás egyik alapfeltétele, hogy a populáció minden tagjának egyenlő esélye legyen bekerülni a mintába.
Viszont ha a magyar társadalom véleményére vagyunk kíváncsiak, akkor az interneten, sőt, egy nem túl olvasott blogon közzétett kérdőív nem alkalmas ennek reprezentálására.
A fenti cikkben is látható, hogy a mintában például a jobbos történészek feltűnően túlsúlyban vannak.
ljosecska 2011.07.24 12:26:24
@T. D.: A reprezentativitást úgy tudod elérni, hogy az alapsokaságból véletlenszerűen választasz ki egyedeket, ennek alapfeltétele, hogy mindenki ugyanakkora eséllyel kerülhessen bele a mintába. Ezt valahogy úgy kell elképzelni, mintha a magyar közvélemény összes tagját felírnád egy nagy listára és abból véletlenszerűen kiválasztanál mondjuk kétszázat.

Az, hogy elküldtétek a linket ahova lehetett, mindenképpen értékelendő, de mondjuk például a csepeli nyugdíjasok valószínűleg kimaradtak a mintából.

A történészekkel kapcsolatban meg igazad van, pongyolán fogalmaztam.:)
ljosecska 2011.07.24 12:57:58
@T. D.: Most már nekem is kezdenek előjönni az emlékek, létezik valószínűségi mintavétel (az amit az imént emlegettem), illetve nem valószínűségi mintavétel is, gondolom te meg erről beszélsz.
Sajnos én is tanultam nem kevés társadalomkutatás-módszertant, de amint látható, a lényegi kérdések már eléggé megfakultak.
Viszont ha nem bánod, annyira azért nem érdekel, hogy melyikünk álláspontja közelít jobban a valósághoz, hogy elővegyem a könyvet és kikeressem a megfelelő fejezetet, ez a poszt úgysem arról szól.:)
Kettős Mérce Idegen testek 2011.07.22 13:54:00
A zsidózó jobbikos képviselő nem ámokfutó, hanem próbatámadó. A Véleményvezér bloggal nem értek egyet abban, hogy a politikai logika az antiszemita Lenhardt Balázs lemondását kívánja. Talán inkább pont ellenkezőleg. „mert Lipótváros büszkesége, amely a hazai…..
Reckl Amál blogja Kő kövön 2011.02.03 15:37:00
Megint filmes témájú játék következik.Nagyon ráérő, de egyúttal igen kreatív emberek megragadták egy-egy sikerfilm legjellegzetesebb jelenetét, és újraalkották. Legóból.Ezekből adunk ma itt egy kis ízelítőt, ám hogy melyik film retinába égően emblematikus pillanatát…..
zoli voltam Fontos üzenet 2011.01.03 17:29:42
Nézd meg azt az e-mail címed, amit a blog.hu-s regisztrációnál használtál!Lehet, hogy kaptál tőlem levelet.;) ..
ljosecska 2011.01.08 20:39:54
@zoli vagyok: ó, köszi, de izgi:)
Subba Az internet bezárhat 2010.12.10 13:30:01
Megtaláltuk az év képét.Közvetlen környezeten tesztelve. Pár percre sikerült kiverni a fejünkből a mai nap folyamán.UGYE NEM IGAZI?! <sarokban előre-hátra hintázva> ..
ljosecska 2010.12.10 20:03:11
@Cecan: Jaj de jó, köszi, most igazán megnyugodtam.:)
Egy hangulatos képet kaptam ma egy kedves olvasómtól! Még a lány is meglepődik a superman pozícióban csüngő srác teherbírásán. (Jó, ez a mondat egy kicsit Dolák-Saly szerű volt)..
ljosecska 2010.12.06 16:40:19
@zahnrad_bunker: :D:D:D

Igen, én is kíváncsi lennék.
Varánusz Én, Szíj Melinda 2010.12.04 08:00:00
Bocsánat, hogy élek. Tényleg! Én őszintén nem akartam, de így alakult. Több, mint negyven évig gyakoroltam láthatatlannak lenni, és elnézést kérni. Mindenért. Ezért a kijelentésért is. A mondat végi pontért is, úgyhogy most nem is teszek Amíg nem voltam ismert minden…..
Azt mindenki tudja, hogy egészen másképp alakult volna a világtörténelem, ha száz évvel ezelőtt Adolf Hitler befut tájképfestőként. Az is köztudott, hogy Che Guevara bőrgyógyász lett volna, ha nem szerelmesedik bele a kommunizmusba.De a többi diktátor sem egyenesen a…..
Amiket természetesen zugló city legjobb fotósa készített el, aki mellesleg itt dolgozik. A képeken szereplő srác meglepően jól bírta a suspension folyamatát, összesen több mint 25 percig volt a levegőben, három részletben!         ..
A másságom egyik forrása - mint írtam - családi eredetű. Ahogy szép, lassan nyílt ki a világ, és sorra ismertem meg az embereket, és a hátterüket, mindig meglepett az egyébként emberileg rendben levő barátaim viszonyai a szüleikkel.Nem elítélően nyilatkozom most róluk, mert…..
ljosecska 2010.09.28 14:59:55
Végigolvastam a kommenteket, sokat szoktam vitatkozni a témával kapcsolatban és nem találtam új érvet.

El lehet fogadni, hogy egyesek szerint a gyerek az élet értelme, de azt már nem, hogy elvárják a többi embertől is a hasonló gondolkozást. Főleg egy ilyen nehezen belátható dolgot illetően, mint az "élet értelme".

@attila.1969.: Ezt a véleményt kicsit erősnek tartom, tényleg sok "különös" ember van, de egy ilyen kinyilatkoztatást még az általam ismert legokosabb és legbölcsebb ember sem engedne meg magának, pedig biztos vagyok benne, hogy a te mércéd alapján "felettünk áll intellektuálisan."
Én sem szeretem az embereket, sokszor rettentően zavarnak és legszívesebben lakatlan területekre költöznék. A saját gondolkodásom szintén egyedinek tűnik a számomra, de ez természetes, hiszen senki másnak nem ismerem ennyire a gondolatait. Ezzel minden bizonnyal a legtöbben így vagyunk.
Szőcs úr, a kultúráért felelős államtitkár szerintem a kormány leggyengébb láncszeme, fogalmunk sincs, hogy mit csinál, de össze-vissza beszél mindenféle hülyeséget (giccsadó, pornóadó, finnugor-elmélet és a genetika stb). Egy szép nagy portré az államtitkár úrról itt.…..
ljosecska 2010.09.20 20:06:24
@Venza: József Attila nem egy munkásköltő, ha a teljes életművét nézzük és nem számítjuk a politikai vereseit, akkor a legjobb magyar költők között lehet.
Viszont Wass Albert felemlegetése nem tűnik objektívnak, J.A. költészete mellett simán jelentéktelen.
Persze tudom én, hogy nem arról kell utcát elnevezni, aki többet tett a magyar irodalomért, csak akkor ne ilyenekkel próbáljuk meg alátámasztani.
ljosecska 2010.09.20 20:07:53
@ljosecska: verseit
ljosecska 2010.09.21 11:13:30
@WLaci: Szerintem vegyél le egy J.A. kötetet a polcról és próbáld meg elfeledni, hogy miket vertek a fejedbe Wassról. És miután nem fogják az életed _minden_ területét meghatározni ész nélküli politikai értékrendek, akkor érdemes lesz átgondolnod a dolgot.
Reckl Amál blogja A hét filmjei 2010.09.12 22:48:00
37. hétJól kezdődik az a hét, amikor hétfőre egyszerűen nincs mit ajánlanom...KeddViszont keddre rögtön két filmet is kinéztem.Abszolút kedvenc, az egyik legmeghatározóbb olvasmányélményem méltó feldolgozását a Filmmúzeum mutatja be újra 21:00 órakor. A Halál Velencében…..