Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Petrus Augustinus

1 bejegyzést írt és 118 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pompás térképre akadtam, mely ugyan csak közvetve Urbanista-téma, de hát mégis csak térkép, és mégis csak Budapest - szóval reggeli kávé mellé épp ideális lesz böngészni. Íme a világ 200 (IMDB-pontszám alapján) legjobbnak tartott horrorfilmjének helyszínei egyetlen…..
Petrus Augustinus 2013.11.07 16:53:34
(Fotó: Fortepan) Vendégszerzőnk, Mestyán Ádám történész (Harvard Egyetem) kommentárja a Horthy-vitához. * Akik szobrot állítanak Horthy Miklósnak, azt a logikát követik, mely szerint az ország vezetőinek nincs felelősségük. Horthy felelőssége az, hogy Magyarország…..
A harmincas évek végén jelent meg a Révainál egy sorozat, Magyar Kisebbségi Városkönyvek címmel. Egy olyan világot mutatott be, ami akkor még nagyon is élő volt, hiszen a határokat csak másfél évtizede húzták fel, százezer számra éltek a maradék országban olyanok, akik…..
1954-ig Európa-hírű gyógyfürdő működött Kelenföldön, amelynek 7 glaubersóban gazdag kútja Karlsbaddal vetekedett! Az Erzsébet Sósfürdő annyira jelentős volt, hogy ide még a villamos is kijárt. Ma egy kórház van az Ybl Miklós tervezte komplexum helyén. A kelenföldi Karlsbad (Fotó:BTM)..
Korábban szót ejtettünk már arról, hogyan borította máig a hallgatás leplét a magyar és szovjet/orosz történetírás a honvédségi seregtestekre, melyeket megszállási feladattal küldtek a 2. világháború keleti hadszínterére. Láthattunk néhány példát arra az eléggé…..
Petrus Augustinus 2013.05.20 23:42:52
@Rammjaeger83:

Nem erre gondoltam, úgy értettem, hogy rá a vezérkarfőnök vagy a (m. kir.) Honvéd Vezérkar főnöke megnevezés illik, tekintve, hogy a vezérkari főnök az az egyes hadtesteknél/hadtosztályoknál szolgálatot teljesítő vezérkari tiszteknek volt a feje, melyek a Vezérkarral tartották a kapcsolatot, vagy rosszul tudom?
XVI. Benedek pápa lassanként e blog ünnepelt sztárja lesz. Úgy látszik, állandóan a laudator hasábjaira akar kerülni! :) Na de komolyra fordítva a szót, a latinos szubkultúrát sebesen bejárta a Fama (aki, mint ismert, mobilitate viget virisque adquirit eundo), hogy a pápa…..
Petrus Augustinus 2012.11.29 22:53:35
@Stephanus Nugator: Sosem késő, az Egyház mindig szívesen látja a megtérő báránykákat! :)
Drága Naplóm, bolhásan, éhesen, szutykosan, de törve nem. Kőrösi Csoma Sándor nyomait keresve, már második hete egy zanglai kőfejtőben gyűjtögetjük fegyenc küllemű sorstársakkal az épülő szolársuli számára a köveket. A homorú vízmosás falai visszaverik a napsugarakat, a…..
Petrus Augustinus 2012.08.28 21:04:40
@baphomet: Én is. Nekem tetszik a sorozat, utazni is nagyon szeretek, Indiában sem voltam még, úgyhogy örömmel olvasom.
A szerkesztőség a tavalyi és tavaly előtti sikereken felbuzdulva idén is író-olvasó találkozót hirdet, ahol egyben blogunk 5. születésnapját is méltó körülmények között megünnepeljük. Helyszín: Budapest Dátum: 2012. szeptember 1. (szombat) Szokásunkhoz híven első…..
Petrus Augustinus 2012.08.01 19:42:27
  „Konzervativizmus és szexuális orientáció” címmel szervezett hiánypótlónak szánt kerekasztal-beszélgetést a Budapest Pride egyik programjaként a Krétakör. A vita során Takács Judit szociológus, Dombos Tamás, a Háttér Társaság a Melegekért szervezet munkatársa, valamint…..
Petrus Augustinus 2012.07.11 23:03:22
@is: Köszönöm a bókokat! Úgy látszik, aki azt mondja, hogy 2+2=4 az is szűk látókörű. Ám igazad is van! Mennyivel szabadabb azt mondani, hogy a 2+2 nem csak 4, hanem 15, 2340 és kétmillió is! A lehetőségek száma határtalan!

A kereszténység-értelmezése viszont elég fundamentalista. Talán protestáns? Ne aggódjon, azon is lehet segíteni.

Amúgy Jóisten nagybetű.
  Tovább tart Kövér László és a magyar kormány Nyirő-ügyi vesszőfutása. Előbb Elie Wiesel magyar származású, Nobel-békedíjas író adta vissza a Magyarországtól kapott nagykeresztjét, majd Izrael vonta vissza a házelnök Wallenberg-emlékünnepségre szóló meghívását. Most…..
Petrus Augustinus 2012.06.25 16:15:37
@Dr. TaTa86: Petőfi és Kossuth szaremberek voltak.
  Különös ez a visszafelé tekeredő spirál, ami egyre jobban jellemzi a magyar közéletet. Illetve, dehogy különös, nagyon is tudjuk, mikor és miért szoktak a köz alakítói ráfordulni a múltra. Mintha a jelenről és a jövőről kevesebb lenne a mondanivaló. És akkor jön a…..
Petrus Augustinus 2012.05.30 13:52:06
@rinaldo-rinaldini: A tótok tényleg olyan szlávok, akik a Magyar Királyság északi területein élve nem váltak sem lengyellé, sem nem lettek csehek. És ezt nekünk köszönhetik.

Viszont a magyar nemzet miért mítosz?
  A zene olyan, mint a divat és a zöldség-gyümölcs: egy ruhadarab leginkább valamelyik évszakhoz illik, és ahogy paradicsomból sem könnyű frisset venni télen, és metálból sem hallgat akármit akárhol a kifinomult, sznobsággal kacérkodó metálbuzi. Black metált például…..
  A magyar kormány nem akarja végrehajtani a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának ítéletét, miszerint kártérítés jár a vörös csillag viselése miatt elítélt munkáspárti politikusnak és ahhoz is ragaszkodik, hogy a kommunista diktatúra jelképeinek…..
  Mink csak amolyan plasztik-monarchisták vagyunk, akik gyerekkorukban a közép-európai térkép határait igazították ki a megfelelő irányokban; és akiknek felnőttkorukban is eszükbe jut néha, milyen is lett volna, ha II. Ottó a királyunk abban a vérzivataros múlt században. Az…..
Petrus Augustinus 2012.03.30 17:57:04
Petrus Augustinus 2012.03.31 00:54:52
Petrus Augustinus 2012.03.31 01:09:27
@takács bálint: Tanul magyarul és alapfokon beszél. Majd még fejlődik, még nincs 18 éves.
  Haynau nevét meghallva szinte mindenkinek  az aradi vértanúk, és a kivégzett miniszterelnök jut először eszébe. Beszélgetve ismerősökkel, mostani diákokkal, úgy tűnik az a kép él a fejekben, mintha 1849-ben német(!) részről egyfajta doktor Hannibál kapott volna…..
Petrus Augustinus 2012.03.16 19:35:43
@Minorkavidor: Igen és az akkor érvényes és hatályos jogszabályok (törvények) szerint koronázással lesz apostoli király. Koronázásig pedig örökös király. Korlátozottabb jogkör nyilván (meg az 1791-es törvények alapján a koronázásnak fél éven belül meg is kellett volna történnie), de az nem igaz, hogy FJ ne lett volna Magyarország (örökös) királya 1867 június 8-ig.
A második világháború Bécsben fellelhető emlékeit már korábban bemutattam, a mai jeles ünnep alkalmából pedig a tavalyi nyaralás során a bécsi hadtörténeti múzeumban (Heeresgeschichtliches Museum) készített azon képekkel kedveskedem az olvasónak, amelyek nem a történelem…..
Petrus Augustinus 2012.03.15 12:35:32
„Caravan migrates through deep sandscape” (Sleep - Jerusalem)   Grindcore, hangulat-death metál, elszállós stoner rock. Három tavaszi budapesti koncertet és három lemezt ajánlunk: a legnagyobb durranás a Sleep-koncert, a legérdekesebb a Deafheaven lemeze. Az első a…..
  Egy Berlinben élő honfitársunkat a fenti jótanácsokkal bocsátotta útjára a budapesti utazását szervező utazási iroda a Deutsche Bahn egy kisebb kirendeltsége, ahol budapesti vonatjegyet vásárolt. Fordítás hajtás után.  Nagyon Tisztelt Utazó!  Magyarországi…..
Petrus Augustinus 2012.02.14 16:18:06
  Szembesítenünk kellene a „történelmi embert” (a modern embert), aki tudatosan és megfontoltan történelmet alkot, a hagyományos civilizációkban élő emberrel, akiről láttuk, mennyire ellenzi a történelmet. Ez utóbbi önmagában sosem tartotta értéknek a…..
Idén január 5-én jelent meg a Védelmi Stratégiai Iránymutatás, mely az utolsó évét taposó Obama-adminisztráció elképzeléseit tartalmazza az amerikai fegyveres erők jövőjéről. Ez még nem tekinthető egy gyökeresen új stratégiának vagy katonai doktrínának, csupán az alapot…..
Petrus Augustinus 2012.01.27 20:37:27
@SchA: Kíváncsi vagyok, mi lesz, ha Rick Santorum lesz az elnök. Rajta kívül még Ron Paul az érdekes, Romney és Gingrich tök átlagos, középliberális jelöltek. Persze nem tudhatjuk, hogy melyik mit kezdene a fegyveres erőkkel (még).
Petrus Augustinus 2012.01.28 00:27:45
@SchA: Santorum egy egyszerű katkó gyerek, semmi fanatizmus nincsen benne. Nem vallásosabb mint egy Teleki Pál gróf volt. Ron Paul valóban libertárius és ha nem nyeri meg a GOP elnöki jelöltségét, a Libertarian Party jelöltjeként indul. Ő a leginkább különutas, ami a külpolitikát illeti.
Atroxtól származó vendégsorozatunk ötödik, utolsó része következik, mely a keresztes háborúk idején megalakult lovagrendek sorsával foglalkozik a Szentföld elvesztése után...
Petrus Augustinus 2012.01.22 21:24:45
Petrus Augustinus 2012.01.23 11:05:17
@Atrox: Az utolsó vacsora Nagycsütörtökön volt, tehát ahhoz nem. Maximum Krisztus keresztre feszítéséhez lehetne kötni, az volt Nagypénteken.
Szabadka város Zsinagóga 2009.09.18 18:58:00
  Mint idős hölgy, úgy ékesíti kifinomult és gazdag díszítésével a Zsinagóga Szabadka városát. Ez a csodálatos építmény tragikus elhagyatottságban ünnepli száz évét az újjáépítési törekvések közepette. Ma a Zsinagóga a város tulajdona, és szerves része annak a…..
Vastagbőr Karácsony a Blahán 2011.12.27 10:31:00
A karácsony sajtófotója: A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége és szegényélelmezési programja, az Ételt az Életért december 24-26 között kiemelt karácsonyi ételosztást tartott a Blaha Lujza téren. Az Ételt az Életért a Food For Life Global, a világ egyik…..
Petrus Augustinus 2011.12.27 14:36:45
@mement: "hasonlo munkat vegzo egyhazak" egy Egyház van. :)
Petrus Augustinus 2011.12.27 14:45:54
@Ironfist: "minden intézményt, ami vallásra épül, egyháznak hívnak." - a nem keresztényeket még a világiak sem hívják 'egyháznak'. Csak a k. felekezeteket. Azok pedig mind a Katolikus Egyházból szakadtak ki.
Atrox keresztes háborúkról szóló vendégsorozatának második részében elesik Jeruzsálem és megalakulnak az első lovagrendek...
Petrus Augustinus 2011.12.15 17:13:01
@Monarch: A szedevakantista az szedevakantista, nem skizmatikus és nem eretnek. Azt vallja, hogy üres a pápai trón. A piuszosok vegyes társaság; papok szintjén sok a szedevakantista, a négy püspök viszont teljesen katolikus, nem nevezném másnak őket. Tradicionalista katolikusok. Pláne, hogy a megegyezés ilyen közel van, azért még nem történt meg.