Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FamilyGuy

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világ új befolyási övezetekre való osztásának folyamatában célszerű értelmezni a magyar kormányfő sasszézásait. (Új: a végén értékelheted a cikket.) Teljes joggal vádolja Orbán Viktort az európai közösség elárulásával az a Gyurcsány Ferenc, aki korábban maga is…..
FamilyGuy 2015.02.20 12:45:13
@Bafana: Az oroszt vagy a kinait az érdekli hogy befolyást szerezzen a térségben, ha ezt nem érted az elég nagy baj. A pénzét vissza fogja majd kapni, de a befolyása marad, erröl szolt a 70-es nyolcvanas évek hidegháboruja. De nem az én dolgom hogy ezt elmegyarázzam.
Akár tetszik akár nem a nyugat a fejlettebb és ez igy van minimum 200 éve. Miért is nem kinai vagy orosz a BMW, az AUDI, a GOOGLE, az APPLE és sorolhatnám?
Mert a keleti filozofia nem inventive, hanem statikus nem vezet sehova.
Minden ami keletröl jött az elmult 1000 évben az destruktiv volt az egész régióra nézve, tatárok, törökök, oroszok ... nem is volt olyan régen, hogy a fél ország az általuk hátrahagyott szart és szemetett (szo szerint) takaritotta.
Emlékszel, vagy nem akarsz, esetleg tul fiatal vagy?
Ne legyenek illuzioid legalább akkora de inkább nagyobb rabszolgaság vár a keleti oldalon.
Azért ne legyen meglepetés senkinek, ha sokan nem akarnak majd arra menni.
FamilyGuy 2015.02.20 13:11:53
@mortullus: Nem a nyugat valoban nem sietett, de volt tartás behodolás pedig soha. Röhelyes neked a példa mert nincs érved ez persze nem baj csak megjegyeztem. Az eladásokkal kapcsolatban pedig épp ez a lényeg, ott veszik mert nem képesek még tisztességesen lemásolni sem :-)
Ja és a tisztánlátás kedvéért ott sem azok a milliok veszik ezeket az autokat akik biorobotként élik le az egész életüket. Ez a többség és ebbe a kasztba hirdetett felvételt oroszország és kina.
FamilyGuy 2015.02.20 13:19:08
@mortullus: Sajnálom ebben nem segithetek. Probálj esetleg referenciákat találni abban a kommentben amire válaszoltam.
Kérdéseim nem a munkahelyi-, hanem a munkahelykeresési terrorhoz tartoznak. Lehet, hogy csak költőiek, de hátha kapok rájuk választ.   Azt tapasztalom a környezetemben, hogy - míg itthon egy diplomás, nyelveket beszélő ember 200-400 elküldött CV és 1-2 év felett is simán…..
FamilyGuy 2013.11.19 23:13:46
@jobangel: Neveltetetésem miatt megprobálom udvariasan elövezetni a véleményeményemet a magyar HR-röl. Egy ideig olvasgattam a blogodat is és igen jókat nevettem a sok modoroskodáson ahogy Magyarországon ezt a HR dolgot meg magatokat csodásítjátok. Elöször is, milyen "szakmai" interjuztatásra alkalmas az a huszonegynehány éves HR-kislány aki jo esélyel még pelenkát hordott ha egyáltalán ezen a világon volt milkor én már a szakmában dolgoztam? Elárulom: semmilyenre, valószínüleg nem is érti az egészet. Az egész csak fontoskodás, megjátszás, pénz és idöpocsékolás ami rendkivül kontraproduktiv.
Angliáról van direkt tapasztalatom amiböl akár okulni is lehet. Itt a HR dolga hogy elö-szelektáljon és kiszórja a diliseket meg az irreleváns jelentkezöket, a szakmai döntéseket SZAKEMBEREK hozzák és ök is interjuztatnak. A HR pedig teszi ami a dolga, intézi a dolgok hivatalos oldalát, szerzödést, esetleg ellenörzi a referenciákat, stb. és azért dolgozik hogy MINDKÉT fél számára megfelelö feltételeket alakitson ki. A flusztrált miunkavállaló sosem nyujt 100%-ot , akkor sem ha a kirugás fenyegeti. Mo-n inspirávcio helyett a nyomásgyakorlás és a folyamatos alázás a divat. A CV formátumok varázslâsa helyett pl fokuszálhatna pl erre a HR "szakma" de inkább istent játszanak miközben iszonyatos károkat okoznak.
A HR nem felesleges, de ami Mo-n folyik az nem HR hanem beképzelt, a háttértudással nem rendelkezö emberek basáskodása.
FamilyGuy 2013.11.20 00:17:37
@Meridian74: A ZsKF-en még néhány éve olyanok szereztek (csont nélkü)l HR-es diplomát akiknek sulyos szövegértési problémáik voltak, konkrétan az érettségijük is csoda kategória. TörökGáborelemez és társai hathatos aszisztenciájával persze, a lényeg, hogy a tandij fizetve legyen a diplomát csak ki kell várni.
Na az milyen lehet amikor egy ilyen interjuztat ...
FamilyGuy 2013.11.20 00:41:04
@Bambano: meg a személyes ismerettség. Szerencsérenem ez nem az én problémám, erösen remélem, hogy soha ebben az életben nem fogok Mo-n interjuzni.
Ezen dolgozom most is, mivel az én inspirációmat nem tudták kiirtani, pedig igyekeztek nagyon. Mondhatnék konkrét példákat is de minek.
Megindult az előkészítő kommunikációs szőnyegbombázás. A NAV most lecsap végre a magyar nemzetgazdaság valódi bedöntőire: a lakásukat, szobáikat feketén kiadókra! Pedig a kiszemelt alanyoknak a jelenlegi szabályok mellett valószínűleg tényleg megérné szabályosan bérbe adni…..
FamilyGuy 2013.09.19 14:55:01
@xGéza: A megtérülási rátával semi baj sincs, és az adófizetést is teljesen jogosnak érzem. Mint ahogy írtad, befektetés ami jövedelmet termel ami adóköteles, így van ez mindenhol a világon.
A probléma a jogi háttérrel van.
Aki ismeri a nyugat-europai viszonyokat az tudja, hogy itt megvannak a törvények és a szerződéseket is profi módon készítik. Ezen felül minden szolgáltató (víz, villainy, gáz, egyebek) egyszerűen és villámgyorsan írja a számlát a bérlő nevére és nem zaklatja a tulajt feleslegesen ha a bérlő tartozik. Persze ha durvul a tartozás az más helyzet, de ez meg a tulaj érdeke is.
Az önkormányzatok is megfelelően kezelik a bérlő nyilvántartást.
Próbálj ma Mo.-n egy villanyszámlát a bérlő nevére iratni. Esélytelen.
Plusz a biztosítók is kínálnak ezer féle biztosítást a kiadónak és bérlőnek is.
Mo.-n meg ha valami rosszul alakul akkor az összes kockázat a tulajé. Na ezt a kockázatot már nem fedezi a jelenlegi piaci ár.
FamilyGuy 2013.09.19 15:11:04
@xGéza: Angliában ez egy telefonhívás. Bankszámla adatokat és óraállást kérnek. Egy pennybe se kerül. Itt a bizalomra épülnek a dolgok, nem alapból arra, hogy biztosan csaló vagy.
Lehet próbálkozni csalással, de hamar lebuksz és soha senki nem fog neked kiadni semmit többet, szóval nem éri meg.
Magyarország nem jóléti állam, hanem munkalapú társadalom, a cél az ötmillió adófizető, 2013-14-re pedig Magyarország ismét a régió éllovasa lehet Orbán Viktor szerint: " (...) a magyar kormány úgy döntött, a jóléti állam helyett munkaalapú gazdaságot épít, (...)…..
FamilyGuy 2013.09.18 14:20:23
@Blogger Géza: Jah, rabszolgamunkában éhbérért versenyképesek a Kínaiakkal.
Én inkább ezt nem is kommentálom.
Ha neked ez az ambiciod akkor legyen úgy jó neked.
FamilyGuy 2013.09.18 14:36:59
@I_Isti: Főleg, hogy gyakorlatilag minden ország Európában súlyos pénzekkel támogatja a mezőgazdaságot. Az EU egyik legnagyobb, kiadása az agrárium támogatása. Szóval agrár ország mi? Majd az a csúnya EU, akit úgy utálunk, lesz olyan kedves és nekünk is ad támogatást.
Ez a cirkusz kezd már dúrva lenni. Nem hiszem el, hogy nics OV körül egy értelmes ember sem, hogy szóljon neki.
"Vazze Viktor, menj egy kicsit olvasgass aztán majd ha érted mi folyik a világban így 2013 körül, akkor dumcsizunk. Addig a fizudat természetesen utaljuk."
Agrár ország, ez kész... egy ekkora országban amikor már az oriás-farm gazdálkodás 99%-os gépesítéssel is alig alig éri meg.
Találkozzunk, beszélgessünk zárt körben. Írjon belső-emailt, akit érdekel, megmondom neki a budapesti helyszínt, aztán meglátjuk, mire jutunk. Távollévőknek skype kapcsolatot biztosítunk. HaFr..
A debil Török Zsolttól (balszoci szóvivő) idézek: a Fidesz csak beszél a munkahelyvédelemről, de valójában a kormány és a XVIII. kerületi, illetve dunaújvárosi fideszes képviselők sem tettek semmit azért, hogy megakadályozzák az elbocsátásokat a Lőrinci Hengerműnél és a…..
FamilyGuy 2013.08.16 17:07:56
@1001nappal: Az itt megfogalmazott kritka erősen általánosító. Feltételezem, hogy alapos okkal tetted a megállapítást de engedj meg nekem három megállapítást a saját tapasztalatompól cáfolatként.
1. Sok évet dolgoztam Mo-n építőiparban főleg. Munkások és középvezetők között egyaránt. Az én általános tapasztalatom nem volt rossz. Persze egy-egy kivétellel de felkészült, tapasztalt és/vagy igyekvő emberekkel volt szerencsém dolgozni.
2. A nyugati munkakultúra nem job mint az otthioi. Ezt első kézből tapasztalom jelenleg is. Ha részletek is érdekelnek szívesen megosztom, de ez nem az a blog szerintem.
3. Az én környezetemben (nyugaton) jelenleg dolgozó Magyar ismerőseimet kedvelik a munkahelyükön. Pontosan azért amit te hiányolsz, pontosak, megbízhatóak, felkészültek, lelkiismeretesek, stb.
Úgy általában nem hiszem, hogy egy nemzet ilyen vagy olyan lenne. Generális hatások és az általános hangulat sokkal inkább demotiválhatja az embereket ahogy a magánéletben ugyan úgy a munkahelyen is.
Azt már inkább el tudom képzelni, hogy a munkavállalok többsége akár egy egész országban vagy országrészben kilátástalan és ezért demotivált.
Azt pedig nem kell gondolom elmagyarázni, hogy milyen könnyű a csalódott tömegeket fanatizálni. Még erős ideológia sem kell, cask erős hangszálak.
FamilyGuy 2013.08.16 18:15:45
@HaFr: Sokan látják ezt a politikai "elit"-nek csúfolt valamit, ami felemészti az ország erejét.
Pragmatius ember lévén azt kérdezem, miért nem aktívabbak? Mindenkit lehúz akilátástalanság?
Nem, nem tüntetni meg autokat gyujtogatni kell, az csak rontana a helyzeten.
Azt hiszem a szellemi hatter meglenne egy valóban új és más alapokon nyugvó kultúrális és politikai rendszer felépítéséhez.
Ez hosszú idő és sok energia, meg sok csalódás is minden bizonnyal. Azt hiszem ez már a mostani 20-as, fiatal 30-as generáció feladata. (lenne)
Énvezettem? Luxus ÁFA... csalás 2013.08.04 14:55:53
Egy ideje azon gondolkozom, hogy vajon miért is akarja a Fidesz az európai nyomás ellenére bevezetni a luxus ÁFA intézményét. Nem csak, hogy az EU nézi ferde szemmel, hogy a mostani 27%-os ÁFA mellé még egy, ennél magasabb — várhatóan 30–35%-os — rátával dolgozó…..
FamilyGuy 2013.08.05 15:06:31
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Abszurd?
A jelenleg érvényes terminológia szerint unortodox. :-)
  „A futball olyan, mint a bográcsgulyás. Folyamatosan teszünk bele, sosem veszünk ki, és a végén kész.” (Orbán Viktor) Miniszterelnökünk azt is elárulta egy interjú keretében, milyen a hamis gulyás: az pedig az, amikor kivesszük belőle, amit bele kéne tenni. Most…..
Érdekes híreket lehetett mostanában olvasni a szén jövőbeni globális energiatermelésben és energiamixben betöltött szerepéről. Miközben a Nemzetközi Energia Ügynökség (International Energy Agency – IEA) továbbra is meghatározó szerepet jósol a szénnek a globális…..
FamilyGuy 2013.08.02 13:40:51
Szakmabeliként sok-sok éve figyelemmel kísérem a villamosenergia-termelésssel kapcsolatos eseményeket a világban. Azt kell látni, hogy rendkívül lassúak a folyamatok ezen a területen több okból is.
Az energetikai kérdések a 70-es évek beli olajválság után kikerültek a politikai fősodorból. Talán a viszonylagos nyugalom és árstabilitás miatt. Aztán jött a csernobili katasztrófa ami alapjaiban változtatta meg a tömegek véleményét a nukleáris erőművekkel és energiával kapcsolatban. A magasabb fokú környezettudatosság miatt nő a politikai nyomás hagyományos energiahordozók felhasználásának csökkentése irányába.
És hogy miért lassúak a folyamatok?
A világ és majd minden ország jelenlegi energiaellátása ezeken az energiahordozókon alapul. Ezek az erőművek óriási tőkéből épültek, hosszú megtérülési idővel, pontosan azért, hogy az energiaárakat viszonylag kordában tarthassák. (Tudom ez kicsit furcsán hangzik, de többé-kevésbé igaz.) Ezen felül az erőművek ellátórendszere is hatalmas, bányák és szállítmányozás pl.
Ezt a hatalmas rendszert nem lehet felszámolni vagy radikálisan átalakítani pár év de még 10-15 év alatt sem.
És itt jön a másik ok ami lassítja ezt a folyamatot, ez pedig a gazdasági ellenérdekeltség.
Egyszerűen nics pénzügyi és befektetői érdek ami inspirálna olcsó és tiszta energiforrások kutatását, vagy a meglévő technológiák jelentős fejlesztését.
Addig biztosan nem amíg a jelenlegi profit szint realizálható a hagyományos olaj és szén útján.
Nem azt mondom, hogy megállt minden kutatás, de nem láttuk azt a hatalmas előrelépést az elmúlt években amiben reménykedtünk.
FamilyGuy 2013.08.03 16:20:17
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: így értettem én is, nem egyértelmüen fogalmaztam.
no emisszió Budai és a bioetanol 2011.03.23 14:11:56
Mi tagadás, elég meglepő hangvételű levelekben reagált Budai Gyula nevében egy titulusát tekintve politikai főtanácsadó hölgy azokban az utóbbi hetekben a blogunkhoz eljuttatott levélváltásokban, ahol kedves olvasóim közül néhányan - vérmérséklettől függően -…..
Minden jel arra vall, hogy a kormány immár az élet minden területére kiterjeszti a hatalmát, és könyörtelenül megtorol minden ellenvéleményt. A legfrissebb böszmeség a földrajzinév-bizottság lemészárlása és helyének sóval bevetése, s a földrajzi nevek kiosztásának…..
FamilyGuy 2011.03.22 21:19:49
@Behajtó70: Mindenki komcsi aki nem tök hülye és esetleg vitte is valamire? Na ez új megközelítés. Szörnyű felismerés lesz, amikor addig fejlődik ez az üldözési mánia, hogy mindenki gyanús lesz és egy értelmes ember sem marad "csatasorban". Elfogadom, hogy vannak ilyen emberek akikről te beszélsz, de messze nem annyi mint gondolod.
Miért nincsenek komoly pályázatok a felelős posztokra manapság?
Az pedig, hogy "befejezik a rendszerváltást" ebben a kontextusban paradoxon. Egy hatalmi elven működő rendszert hatalmi szóval leváltani? Ez így értelmetlen.
FamilyGuy 2011.03.22 21:49:50
@T-101: Ott a pont.
Bár nem is tudom mit mondjak, most voltam a "Mandíner"-en. Lehet hogy ennek a népnek tényleg az kell, hogy valaki megmondja mit higgyen. Hátha ez a másként nevezett szocializmus egy másik személyi kultusszal működni fog. (nem fog) De nem akarom ismételni magam.
A gesztusok és szimbólumok kormánya lassan inkább emlékeztet természeti katasztrófát okozó elemi csapásra, mint felelős vezetőkből álló emberek gondolkodni képes csoportjára. A kiforgatjuk a világot sarkaiból mentalitás az egyetlen, amit egy durcás ötéves homokozó…..
FamilyGuy 2011.03.21 16:51:44
@egerészölyv: Na ez az a szint ahová tartotok, ezzel a stílussal immár állami szinten is. Ilyen szintű vitakultúra és tolerancia felé. Majd annak lesz igaza aki nagyobbat üt. Szép ország lesz europa közepén. Gratulálok.
FamilyGuy 2011.03.21 16:59:49
@néma bárány: Na ja. A sok csontvázra amit emlegettek anno, na arra ki emlékszik? Mi lett velük? Ja, valahogy egy sem volt, amit elő lehetett volna adni. Miért is?
Nem vitatom az előző bagázsnak mennie kellett, loptak csaltak etc., de valahogy eltelt egy év és nincs egyetlen jogerős ítélet sem. Fogalmam sincs miért, de tényleg. Csak sejtem, hogy érintettek fideszesek is vastagon.
FamilyGuy 2011.03.21 17:22:54
@Rokkantnyugdíjaspornósztár:
Te térképész vagy?
Hogy mered vitatni valakinek a szakmai felkészültségét, úgy, hogy sem az adott szakmához nem értesz, sem a személyt nem ismered? btw ezt az Elvis ökörséget senki nem nyujtotta be hivatalosan ergo, nem kellett visszautasítani sem.
„Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem." Lázár János különös okfejtése már ma estére ellenzéki össztüzet és komoly médiafigyelmet kapott – s feltehetően ez csak a kezdet. Sok…..
FamilyGuy 2011.03.20 00:04:22
@Ipari-antidepresszió: Feltéve (de nem elfogadva) a véleményt mint alapigazságot tegyünk egy elvi kísérletet.
Adva van egy ember aki egész életében becsülettel dolgozik, mivel párt nem talált egyedül élt egész életében. Mint egyedülálló nem gyűjtötte a pénzét, hanem ami plusz pénze és ideje maradt azt jótékonykodásra fordította. Így élt egész életében. Semmi saját vagyona nincs és nem is volt soha. A te általad preferált sémában ő hová kerül?
(valóságos sztori, egy angol férfi élete röviden)
FamilyGuy 2011.03.20 00:54:31
@Ipari-antidepresszió: az sem elhanyagolható, hogy mihez képest van-e valamid. Pl egy amerikai filmsztárhoz képest, vagy egy afgán kibombázott szerencsétlenhez képest aki semmiről sem tehet, csak rossz helyre született. Mert ugye pl. Brad Pitt a te életed végéig összegründölt vagyonodat egy este elkölti gond nélkül, demján mindígmásikseggetnyalok jános sem fog megroppanni egy másfél-két milliós vacsoraszámlától.
Míg egy afgán szerencsétlen még mobiltelefont sem látott soha és mégis EMBER! Hol a határ a semmi meg a valami között?
Annyit papolunk a nemzeti összefogás szükségességéről, pedig gyakorlatban ebből semmi nem valósul meg. Éppen ellenkezőleg: itt van például ez az Alkotmány, mely kb. az alap emberi és jogi értékeket rögzíti, olyan dolgokat, amiben nagyjából mindenki egyetért. Lényegében…..
FamilyGuy 2011.03.13 00:41:57
@Húsleves: kicsit kutakodj utanna, az allamadossag nem csokkent I Orban uralkodasa alatt. 1990 ota folyamatosan emelkedik kisebb nagyobb volgyekkel, meghozza exponencialisan. A kamatterhek miatt.
Amikor azt olvassuk, hogy az új alkotmány ismeretlen szövegezőiben felmerült, hogy a Magyar Köztársaságot mostantól hivatalosan Magyarországnak nevezzék, azaz a hivatalos neve ne utaljon az államformájára, kerül, amibe kerül, az emberben a következő gondolatok cikáznak…..
FamilyGuy 2011.03.09 17:36:21
@himmelhergott:
Demokrácia alapfok, első lecke:
Egy demokráciában mindenki véleménye egyenlően kezelendő, függetlenül attól, hogy egyetértő avagy elutasító.
Vélemény alatt egy olyen elvrendszer értendő melyet a véleménnyilánító tényszerű érvekkel képes alátámasztani.
Ergo a "az ellenzék kussoljon" hozzáállás mélyen antidemokratikus csak úgy mint a Fidesz teljes hierarchiája.
Csak a tényszerűség kedvéért: az ellenzékre szavazók is állampolgárok ám. Ugye ezt azért nem vitatod?

Tudom, OV-nak és csapatának nem igazán evidencia a demokratikus világnézet és nem tanultak a leckéből (legutóbb is ezért buktak).
De a tisztelt szavazók memóriája is véges, vagy legalább is könnyen átírható.
Sok sikert mindenkinek.
Talán ez az egyetlen megoldás a közelgő demográfiai katasztrófa és az annak hatásait előrehozó eltartotti csapda kivédésére. Radikális megoldás, de a maga korában az általános választójog vagy az amerikai polgárjogi törvény is az volt. (Fotó: syracuse.com) A hírek…..
Orbán Viktor nyilatkozata szerint ebben az évtizedben nem reális cél bevezetni Magyarországon az Eurót.De miért nem? Tehetjük fel a kérdést, hiszen párhuzamos ígéreteik szerint az államháztartási hiányt már ettől az évtől kezdve tartósan 3% alatt kívánják tartani, az…..
FamilyGuy 2011.02.09 17:27:39
@bogancs:
Az "irányadó" szó nagyon jól illik a mondatodba, hiszen egy mesterségesen birizgált kamatszint ami mögött nem áll a gazdaság valóságos állapotára épülő hiteles gazdaságpolitika, adott esetben túl alacsony kamat, elég gyorsan erőteljes inflációhoz vezet szerintem.
Továbbá szerintem nem valószínű, hogy az MNB-ben pihenő pénzeket a bankok lakossági és/vagy vállalkozói hiteleken kockáztatnák, kevésbé rizikós megoldást keresnének.
De ez megint csak bűvészkedés:
az olcsó pénz olcsó pénz marad = infláció.