Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eléganaplopókból

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Illés Zoltán az MTI tudósítójának azt mondta: ilyen katasztrófa még sehol a világon nem történt. Néhány éve Korzikán egy alumíniumgyárból ömlött a tengerbe vörösiszap, de lakott területre még soha, sehol. Egészen tegnap kora délutánig, mikor a zagytározó gátszakadása…..
eléganaplopókból 2010.10.06 14:49:34
@csernaja obca: Na ja, ez is lehetséges, bár abból a pár darab cementeszsákból föl lehet építeni egy bvásárlóközpontot.

A lényeg: ha látták, hogy szivárog, és ennyien tudták, akkor vajon miért nem lépett föl a hatóság, hogy kényszerítse a hibák kijavítására a Mal-t? De ha más nem valami külön kiemelt címen akár saját pénzen, merthogy pontosan ott van egy-két-öt település a gát alatt?! Ez persze költői kérdés. Merthogy azt még megértem, hogy a cég nem akar milliárdot költeni erre, mondván, hogy jó volt 40 évig, kibír még pár hónapot, vagy majd az új tulajdonos stb. Na de ezt talán a hatóságoknak felügyelnie kéne!!! Egyszerű: "Nem javítjátok ki? Jó, működési engedély vissza, termelés leáll, és akkor rekultiválhatjátok a területet fiaim! Nem tetszik? Akkor meg KIJAVÍTANI!"
Szóval talán még nagyobb a hatóságok felelőssége, mert ez az ő dolguk, a dohánygyáraknak se érdeke, egészséges maradj, hanem a szabályozóknak kell visszafogniuk őket! Ez esetben valaki nagyon hunyó az illetékes hatóságnál, sőt, talán az önkormányzatoknak is kellett volna lépniük. Ha csak szivárog, a lúgos víz akkor is a termőföldekre folyik!
Ezentúl nehezebb lesz a parkolást magáncégeknek kiszervezni. De miért volt rájuk szükség eddig, és miért éppen most lehet végük? (Fotó: mixonline.hu) A minap az Országgyűlés elfogadott egy törvénymódosítást, melynek alapján ezentúl sokkal nehezebb lesz a parkolási…..
eléganaplopókból 2010.06.03 11:23:58
@bunkó:
Most ezzel csak az a gond, hogy már nemcsak a belvárosban kell fizetni a parkolásért. Normális-sal teljes egyetértésben a mi környékünkön is lefelezték a parkolóhelyek számát a fizetés bevezetése előtt mindenféle megállni tilossal, pedig előtte 20 éven át működött a parkolás és a közlekedés is. A különbség annyi, hogy néhány kőbunkót kivéve most már uszályok is elférnek az utcákban, csak azok nem fizetik meg a behajtási engedélyeket, amiknek szintén egy kész tortúra a kiváltása.
Ha már "támogassuk a hazai kisvállakozásokat"-éra van, akkor tényleg legyen ingyenes nekik a parkolás, ugyanis az ügyfelek nem fizetik ki ezt, az árakba pedig nem fér bele, hogy a belvárosban napi sokezret elparkoljon az ember - pl. egy festés, burkolás stb kivitelezésnél nem árt egy jármű és közeli parkolóhely...