Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szkenner Üzemeltető Szerver a.k.a. SZÜSZ

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Nekem ez itt nem piros 2015.01.06 16:16:05
Kár volna csak a videómegosztók fedélzeti kamerás találatai alapján gondolkodni a közlekedéskultúra területi viszonyairól. Ideje tisztázni, hogy Kijevtől ide is van elég tahó az utakon, csakhogy a forgalomfigyelő fedélzeti kamera (közismert nevén: dashcam) itt nem alaptartozéka…..
Szkenner Üzemeltető Szerver a.k.a. SZÜSZ 2015.01.06 17:58:02
Nem értem, mi a gond?
Márkájához hűen, csak dinamikusan elkanyarodott jobbra, ahogy az alábbi cikk keretes írásában is ajánlották már:
totalcar.hu/magazin/kozelet/2014/12/13/elet_a_hasznalt_premiummal/

Na, kikapcsoltam az irónia módot.

Az a baj, hogy túl sok ilyen van, és persze ilyenkor sehol egy sün.
Komolyan, ha egy fedélzeti kamerát üzembe helyeznék (előre hátra), és az ilyen szabályszegések után kirótt bírságnak csak az 1%-át kapnám meg, az jó kis jövedelemkiegészítés lenne.
Szkenner Üzemeltető Szerver a.k.a. SZÜSZ 2015.01.06 18:01:52
@Szkenner Üzemeltető Szerver a.k.a. SZÜSZ:
Ja, most látom, hogy balra kanyarodik...
Még jobb!
Szkenner Üzemeltető Szerver a.k.a. SZÜSZ 2015.01.06 18:55:22
@dpeti: Mentségemre szóljon, hogy előbb kommenteltem, aztán néztem meg a vidijót.
A nyitóképen olybá tűnt, hogy jobbra fog menni, de korrigáltam magam.
Tavaly közel ugyanezzel a címmel készült hasonló válogatás. Azóta több tízezer újabb fedélzeti kamerás felvétel került a videómegosztó oldalakra, többségük 2014-ben is Oroszországból. Az alábbi felsorolásból a nagy kaukázusi bunyók, tömegbalesetek és rendőrös hajszák…..
Az autó, amiről szó van, 1999-ben született. Akkor talán a legfrissebb Windows már lejátszotta a relatíve fiatal MP3-as formátumot, a profi digitális fényképezők pedig a 2 megapixelt karcolták, bár ilyet még Magyarországon élő ember nemigen látott. Én akkoriban még filmes…..
Kulturális, tudományos-ismeretterjesztő kategóriában a legjobbnak választották a Spektrum Brutális fizika c. műsorának második évadát a Kamera Korrektúra díjátadón. A csatorna hírlevelében kiemelik, hogy a műsor nézettsége magasan a csatornaátlag felett van, ezért, - az…..
Belsőség Örömteli, öreg budi 2014.07.27 06:49:19
Lassan csiszolódik-csiszolódik, nem kerget a tatár, ráérünk Ez a poszt nem akar rábeszélni az öregautózásra. Ne tedd, ne csináld, sokkal okosabban is eltöltheted az idődet, sokkal hasznosabban, tényleg. Ha eddig nem kezdted el, most már ne vágj bele, mert az autózásnak sajnos…..
Szkenner Üzemeltető Szerver a.k.a. SZÜSZ 2014.07.27 07:41:01
Adani Egy 400km-es út története 2014.05.13 14:15:14
Kihasználva a hosszú hétvégét terveztem meg egy kalandos hazautazást, Budapestről Békésre, beutazva olyan vasútvonalakat, részben olyan vonalakon is utazva, ahol korábban még nem jártam. Az utazás Kökin kezdődött 10 órakor szálltam fel a már itt álló kelebiai…..
Szkenner Üzemeltető Szerver a.k.a. SZÜSZ 2014.05.14 20:24:54
Szkenner Üzemeltető Szerver a.k.a. SZÜSZ 2014.05.14 20:29:48
A Mazdám aksija célul tűzte ki magának, hogy az őrületbe kerget a random kamikaze akcióival. Gondoltam túljárok az eszén, és beszereztem egy aksitöltőt. Na de ahhoz helyváltoztatásra kellett volna bírni az aksit, ami sehogy sem akart magától bekövetkezni, így az internetet…..
Nem egyszer láttuk már ezeket a videókat, nem is kétszer, de mindig akad, akinek ez még friss. Ráadásul most össze is hasonlítjuk, és nektek, kedves olvasók, lehetőséget adunk arra, hogy megmondjátok, vajon a zwickaui vagy az eisenachi gyár volt menthetetlenül és kőkorszakian…..
Szkenner Üzemeltető Szerver a.k.a. SZÜSZ 2014.02.15 17:41:50
@bloggerman77: +1

Sokan meg se látják az emberi sorsokat.
Fel sem fogja, milyen ezt átélni...
Az Ecserin vettem kilencezerért, róla szól a poszt. Akkor a Mobil boltban egy vagyonba került a 40 km/h-t tudó S51N újonnan, de kinn, az M5-ös tövénél levő Nagykőrösi úti zűrzavarban is 15 ezerért mérték őket használtan, egy Simsonnak nem volt akkoriban értékvesztése.…..
Szkenner Üzemeltető Szerver a.k.a. SZÜSZ 2014.01.26 11:06:32
@Taurista robogós:

+1

Teljesen egyetértek! A legjobb évek voltak!

Kedves Zsolt!

Köszönjük az újabb történetet!
Mikor lesz sok-sok képpel illusztrált, történetmesélős könyved? :)
Belsőség Nyolc év után vége... 2014.01.19 06:52:43
2006. március 5-e, szakadó hóesés, végtelenbe nyúló tél, nyakig ülünk egy romos ház felújításában, Norbi három hónapja beteg, inog az Autó Magazinnál a szerkesztői állásom, csupa derű és vidámság az élet. Mit tesz ilyenkor az ember? Naná, autót vesz. Törött volt az…..
Szkenner Üzemeltető Szerver a.k.a. SZÜSZ 2014.01.19 14:23:41
Kedves Zsolt!
Köszönjük az újabb cikket, hogy megosztottál velünk egy, az autóidat és családodat érintő történetet! :)
Amit szeretnék mondani, az inkább a december végi, trollokkal kapcsolatos cikkednek szól, melyet már fent linkeltél is valakinek, de mivel ott nem volt hozzászólási lehetőség, most pótolom.
Számomra az az írásod egy iszonyatosan kiábrándító és perverz iromány volt, részedről! Ne haragudj, de amit ott összehordtál, az (nincs szebb szó)gyomorforgató volt! Az "ondószagú" szóig bírtam elolvasni.
Ennél azért kulturáltabbnak képzeltelek. Kérlek, ne gondolj semmiféle prűd kispolgárnak, csak nem értem, hogy milyen szintű sértés kellett neked ahhoz, hogy ilyen stílust vess képernyőre.
Tisztában vagyok vele, hogy írásod egy adott célcsoportnak szántad, és akinek nem inge (jelesül nekem), ne vegye magára.
Nem is tudnám, hiszen sosem trollkodtam, és ez le is ellenőrizhető részedről könnyen!
Úgy gondolom, ha egy hírportál, vagy blog lehetőséget ad az olvasói hozzászólásokra, akkor ott, túlfeszített és értékzavaros világunknak köszönhetően, kénytelen-kelletlen megjelennek a (főként a szerkesztők felé, de gyakran az olvasótársak felé irányuló) frusztrációk ilyen-olyan formában, mellyel a szerkesztők két dolgot tehetnek:
1, Kimoderálják, ezzel olajat öntve a tűzre. (még nagyobb frusztrációt hozva létre)
2, Szó nélkül hagyják, hiszen a tűz is kialszik, ha nem táplálják.
A fórumozás, kommentelés sajnos, egy ilyen műfaj. De ha belőled egy frusztrált ember viselkedése, virtuális ömlengése, frusztrációt vált ki, akkor nálad is baj van, mert ami benned nincs, az nem hat rád. (Lehet, hogy titokban te is nagy troll vagy? :) Vagy hovatovább vágysz mások trollkodására, hogy rájuk mutathass: Te troll vagy!)
Ha nincs így, amit nagyon remélek, akkor csak nevess rajtuk egyet!
Ha téged mégis zavarnak a trollok, akkor csak annyit mondhatok: Egy írásodhoz se engedj hozzászólást!
Végezetül, megosztanék néhány "ősi" bölcsességet:
Ha le akarod győzni az ellenségedet, ne végy róla tudomást!
Ne vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal!
Kívánok neked további jó munkát és sok élményt a jó cikkek megírásához!
TComment Rossz neked, ha letolsz 2013.12.18 06:34:04
Magyarországon a törvény azokat védi, akik a belső sávban félemlítik meg a többi közlekedőt. Elég, ezen változtatni kell. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Belsőség Hazavágtam az autómat 2013.12.14 06:48:39
Még a jogosítvány kézhez kapása előtt, 2008-ban vettünk egy új SX4-et. Tudom, rohadjak meg. Édesanyámmal ketten élünk, ő már nem vezet (azért vagyunk még életben), két hozzá nem értő nő pedig gyilkos kombináció egy autónak. De nagy volt az öröm, csak sajnos nem tartott…..
Szkenner Üzemeltető Szerver a.k.a. SZÜSZ 2013.12.14 14:39:12
@nem kéne...:
Ki beszélt róla, hogy hitel volt az autón? A poszt egy szóval nem említi...
De ha így is van, nem figyelsz, olvass újra:

"a befektetés egy része megtérülhet"
Azt írtam: egy része...

És megnyugtatlak, kp-s vásárlás esetén sem kapod meg a teljes vételárat...
Ezért írtam, hogy a befektetés EGY RÉSZE megtérülhet. Nem az egész, csak EGY RÉSZE!
Mai cikkünk kapcsán bizony elgondolkodtunk egy kicsit – nyilván leginkább poénból – hogy vajon mi történne, ha az ország úgy döntene, hogy katasztrófahelyzet állt elő és éppen szükség lenne a mi járműveinkre. Sőt, továbbmentünk az elborult dolgok felé: vajon mi lenne, ha…..
TComment Soha többé BMW-t! 2013.10.10 08:56:51
Az egy éve használtan vásárolt M6-os motorja három hónap után felrobbant. 8,5 millió a kár. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Szkenner Üzemeltető Szerver a.k.a. SZÜSZ 2013.10.10 11:05:27
Nem akarok én itt rosszindulatú lenni de:
1, "A flakonok ott sorakoznak a családi flottában lévő Peugeot 206, a mindig tökéletesen működő Honda CR-V, és persze a Mazda RX-8 csomagtartójában is."
Minden irigység nélkül mondom, szép kis flotta, tehetős család lehet, valszeg van mit a tejbe aprítani, szóval nekem ne rinyáljon a közel 8 millás új motor árán.
2, Itt a TC-n, a cikkekben, és fórumokon tett, korábbi hozzászólásokban is többször ki lett fejtve, hogy mindenki úgy válasszon autót a pénztárcájához, hogy esetenként a legsúlyosabb problémát is könnyen orvosolja anyagilag.
Mire a rinyálás?
3, Nem kívánok a moderálási elvekbe ütköző hozzászólást tenni, ezért próbálom finomítani, bár nem fedi a valóságot: Így jár(hat) aki striciverdát vesz. Nyilván más típusnál is, de ezeknél a járműveknél 100%-ban borítékolható, hogy egyszer életbe lép a négyütemű Otto motor első üteme: SZÍVÁS....
4, Ezen felül valahol sajnálom az ürgét hiányos szakértelme és figyelmetlensége miatt, de csúnyán belefeledkezett az álomverdába:
"Az M0-s körgyűrű lehajtójához közeledve Józsi belenézett a tükörbe. Nem hitt a szemének. A vaksötétben suhanó M6-os hátsó lámpái az autó mögött kavargó szürke felhőt világították."
na akkor hinni kellet volna a szemednek és azon minutumban leállítani a motort. Talán kevesebből meg lehetett volna úszni.
DE:
És megint itt egy kis rosszindulat: Aki ilyen gépet birtokol, azt nem igazán érdekli a mögöttes forgalom, ergo a jármű tükreit nem igazán használja (vezetés közben)
Redneck rész: Tegyen bele egy olcsó japán motort, manapság úgyis csak a külcsín számít, a huszonéves plázacicák úgysem értenek a bömöshöz,majd azt mondja nekik, hogy korára tekintettel, már nem a lépkedés a célja, a bugyi attól majd még átnedvesedik.
Igazságérzet közhellyel:
Szomorú, hogy manapság milyen könnyen átverik az embert. Nem csak BMW-vel... :(
Azt már megállapítottam az elején, hogy az autós lábpumpa, mint műfaj, szinte teljesen halott. Járkáltam egyik barkácsáruházról a másikra, gyakorlatilag mindenhol ugyanazokat a pár ezer forintos, 12 voltról üzemeltethető kompresszorokat árulták. Nem mintha valamiféle…..
TComment Biciklizel? Megöllek! 2013.08.14 06:51:13
Miért utálja az autós a biciklistát? És fordítva? Hülye biciklisekről hülye autósoknak. És fordítva. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Szkenner Üzemeltető Szerver a.k.a. SZÜSZ 2013.08.14 08:08:06
Sok komment lesz majd.
Én az az állatfajta vagyok aki bicajozik és autózik is. Előbbit kb.30, utóbbit kb. 16 éve gyakorlom. Az autósokkal, egy alkalmat leszámítva, ami még 1995-ben volt (utólag beláttam, neki volt igaza), nem volt konfliktusom.
Autós pályafutásom alatt, biciklisekkel több is volt.
Amit a mai napig kiveri a biztosítékot:
Pestlőrinc Béke térnél ráfordulok az Üllői útra.
A következő kereszteződésnél utolérek egy bringást. Kellő oldaltávolsággal megelőzöm, haladok tovább.
Engem megfog egy piros lámpa. Állok, várok a zöldre. Ő, mellettem jobbról elhalad, csaknem leviszi a tükröt, átmegy a piroson (mintha rá az a jelzés nem vonatkozna).
Én közben zöldet kapok, elindulok. 500 méteren belül újra utolérem, újra megelőzöm (ugye nem kikerülésnek minősül! Figyelni kell rá és a szembe jövőkre is, és még szerencsém van, ha nem középen megy, vagy az út középső harmadán), aztán jön a következő piros, és kezdődik előröl. Hát mit lehet erre mondani? A negyedik lámpa után persze, hogy már szitkozódom (magamban),és ez szinte napi rendszerességgel megtörténik. A biciklisnek két kerékkel, és 1000 kg-mal kevesebb, ha neki megyek, min. elterül... Igyekszem rájuk figyelni, de nekik is be kell(ene) tartaniuk a KRESZ-t nem részben, egészben. Értem én, hogy mindenki a saját idejében és tempójában halad, és a biciklis, az effajta trükkel gyorsabb, na de kérem....
Akinek van pénze benzinre, az már simán adhat egy kis aprót, nem? Hát nem. Az autók között semmi keresnivalójuk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
„Tiszta por a műhely, mindent takargatok, de így is legalább egy perc, mire eltörlöm a kezemet, és a telefonomat fel tudom venni” – szomorkodott Csabi egy hét java részében szinte minden nap, amikor felhívtam. Nem lehet könnyű neki, a lemezek mágusának, a…..
Vezessük rá őket arra, hogy autóst csak akkor állítsanak meg, ha annak valódi oka van. A fennmaradó időben eredjenek a tulajdon elleni szabálysértések elkövetői után. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Szkenner Üzemeltető Szerver a.k.a. SZÜSZ 2012.05.09 09:15:44
@sargarigo:1: Közlekedésikeről beszélünk, barátom, mellesleg, Az általad svédeknek nevezett faj, és a rendőrök viszonyát hagyjuk.
Mert a rendőr a svéd faluba be nem megy!
2: nincs családom
3: kösz a véleményt
4: Példa egy: A szomszédom kocsiját egy svéd sz@rrá törte egy svéd a háza előtt. Okozott kár 800k. Kijött a közeg, felvették az adatait, majd megkérdezte a derék főtörzs, hogy a károsultnak van e FLP diszkontkártyája, mert Ő a rendőri fizetéséből nemigen él meg, és kell egy kis mellékes, szóval legyen már olyan jó és vegyen egyet tőle. Rendőrségre került az ügy, mármint az autótörés, kihallgatták a szomszédomat,majd fél év múlva tettes hiányában lezárták az ügyet. BRAVÓ
Példa kettő: Egy ismerősömhöz betörtek, nagy kegyesen kijöttek, majd elkezdtek szívózni, hogy ez valószínűleg biztosítási csalás, és hogy ennek rossz vége lesz. Végül sikerült meggyőzni a közeget, hogy nem így van ez, kegyesen felvették a jegyzőkönyvet, 6 hónap múlva papír: tettes hiányában az ügy lezárva.
Ennyit erről, de neked testvérem, szép álmokat a rend derék őreivel, jobb segítőid sose legyenek!
Példa kettő:
Szkenner Üzemeltető Szerver a.k.a. SZÜSZ 2012.05.09 09:17:41