Regisztráció Blogot indítok
Adatok
whito

0 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy Chanel a diktatúrában is Chanel Attól még, hogy az egy főre jutó GDP nem éri el a kétezer dollárt, lehet kereslet a luxuscikkekre - gondolhatták Észak-Koreában, amikor megnyitották első luxusáruházukat. Valószínűbb forgatókönyvnek tűnik azonban, hogy egyáltalán nem is…..
Na, erre a hírre sem számítottam így hétfő reggel. Elindult a magyar Apple online üzlete, hivatalosan, az Apple.com/hu oldalon most már gyakorlatilag az angol nyelvű oldal minden elemét láthatjuk. Vagyis ott az Áruház gomb is, amit megnyomva válogathatunk a termékek között,…..
Láttuk már a kínai forrásoktól kiszivárgott infók alapján hónapokkal ezelőtt készített tokokat, láttuk az Apple által kiszivárogtatott skiccet, így egyre biztosabb a dizájnváltás.Most viszont megérkeztek a legjobb összehasonlító képek a méretre vonatkozóan, amiket az olasz…..
whito 2011.09.03 12:01:11
@Kokoska: pl. ipod nano 4 gen eléggé visszatérés volt a 2 gen-re, a 3 totális más designja után. Szóval már azért előfordult.
Végre egy érdekes hír, annyira untam már az iPhone 5-be az iPad 2 hardverét és 8 megapixeles kamerákat jósló pletykákat, hogy önálló posztban már nem is nagyon írtam róluk, de a Wall Street Journal mai információja egész érdekesnek tűnik: a lap azt állítja, hogy az új mobil…..
whito 2011.07.07 10:47:35
@LouiS: Nem az van rajta 1g óta?
Vártuk már a Thunderboltos kiegészítőket, hogy végre megtudjuk, mire képes az eszköz például a FireWire 800-zal szemben. Egy sima merevlemeznél nehéz mérni a technológiai előnyt, hiszen inkább a meghajtó, mint az adatátviteli csatorna lehet a szűk keresztmetszet, de egy RAID-be…..
Jelenleg 2375 dolláron, 430 ezer forinton áll egy fekete iPhone 4-prototípus, hasonló tesztmodell, ami tavaly Jason Chen, a Gizmodo újságírója kezébe került.Egy jól látható jelölés van az iPhone előlapján, a teszttelefon a DF1692 nevet kapta. A hátoldalán az azonosítók X-ekkel…..
Tajvanban legalábbis. Korábban írtam arról, hogy a tajpeji városvezetés felszólította az Apple-t és a Google-t: hét napon belül adják vissza a pénzét minden vásárlónak, aki elégedetlen az online üzletből származó, megvásárolt tartalommal.Még egyszer nem vezetem, le, miért…..
whito 2011.06.29 09:58:01
@szucsadam: ez így nem helytálló. Én már kaptam vissza pénzt, mert jeleztem, hogy szar az app és nem tudja azt amit írnak róla. Nem volt tévedés, szándékosan vettem meg az appot, de gagyi volt.
Appleblog WWDC 2011 keynote - live 2011.06.06 18:00:00
Eljött a nagy nap, a Mac OS X Lion, az iOS 5 és az iCloud bemutatásának napja. A színpadra várjuk Steve Jobsot, nem most, nem kell még Steve, van még egy órád. Menj, igyál valamit a büfében, egy csengő jelzi majd, ha jöhetsz. Hétig mindenki foglalja el magát valamivel, nem azzal,…..
whito 2011.06.07 09:48:58
@dezsijanos: a find my phone mm account nélkül bárkinek hozzáférhető ingyenesen egy ideje. Egy itunes account kell csak hozzá.
Amikor véletlenül megpillantottam a Mac App Store-ban az "íróknak" szekciót, egy pillanatra elbizonytalanodtam. Ugyan milyen alkalmazások lehetnek azok, amik segítségével egy író jobban boldogul? Egy szövegszerkesztő alapfunkcióira van ugyanis szükség, a többire nem képes…..
whito 2011.05.30 18:01:39
@Danis: +1
Tényleg jó. Ezzel már egész használható lett az ipad :)
Sokkal kellemesebb a böngészés, de messze nem hibátlan. Van 1-2 rendszeresen használt oldal, amin nem működik.
A következő nagy dátum tehát június 6, ekkor tartja az Apple a következő keynote-ot a WWDC-n. Azt már hónapok óta tudjuk maga Phil Schiller szájából, hogy az idei WWDC a szoftverekről szól majd:Ebben az évben bemutatjuk a Mac OS X és az iOS jövőjét. Ha Mac OS X vagy…..
Appleblog Ilyen lesz az iPhone 5 2011.05.24 12:14:01
Természetesen egyelőre csak találgatások vannak, de ezeket érdemes csokorba szedni.Ami most már a legbiztosabbnak tűnik, hogy az iPhone 5-ben még kisebb SIM-kártyát tesznek a mostani MicroSIM-nél, az okokat nehéz lenne megmondani. Az Apple keményen lobbizott azért, hogy saját,…..
Hát ha Csaba már elkezdte múlt héten ezt a pornós vonalat a heti Apple-csaj rovatban, a nászút heteire kivett szabadsága alatt én sem fogom vissza magam. Gyuri küldte be nekem Camille Crimson fotóját, amin egy MacBookkal pózol a kis vörös. És találtam egy iPades képet is, szóval…..
Az Apple kiadta a Lion harmadik Developer Preview-ját,és természetesen megint egy halom kisebb ficsör. animáció, bug és rejtély várja a tesztelőket. Egyet kiemelnék ezek közül, amivel egyértelmű lesz, hogy ismét Safarira váltok az új operációs rendszerrel. Ez pedig a…..
whito 2011.05.16 13:27:23
@GK / LKA: Pont ezekre gondoltam. :)
Gördítősáv, expose, spaces: nekem ez kozmetika.
Autosave: ennek nem ismerem az elvét a Lionban, de egyrészt sok program már eddig is autosave-et használt, másrészt pedig sokhelyen nincs értelme a sw jellege miatt. Igazából nem tudom, hogy autosave hogyan javít az életemen, de lehet, hogy van akinek fontos. Ráadásul ezeket az újításokat én visszalépésnek érzem, és a demok alapján azt látom, hogy a cél a Mac iPad-esítése, lebutítása, ami nagyon nem szimpatikus irány nekem.

Elismerem, hogy van akinek hasznosak ezek, én ezek közül speciel egyiket sem várom mint a messiást. Tehát én inkább valami technológiai újítást várnék egy új rendszertől. Pl. oprendszer szintű virtualizáció támogatás, jobb tűzfal kezelés, OS kiterjesztése nem Mac HW-re :), stb.
whito 2011.05.16 14:52:41
@GK / LKA: Snow Leopard igen, Leopard nem.
Frissített az Adobe, a 10.3 verziószámú Flash Player elérhető Mac OS X, Windows, Android, és Linux alá.A nagy durranás az Adobe leírása szerint az OS X-et használók számára az, hogy a Flash Player hetente ellenőrzi, van-e frissítés, és értesíti a felhasználót, hogy lehet…..
A MacRumors szerint az Apple már gőzerővel dolgozik az unibody ház utódján, és olyan jól halad, hogy rövidesen piacra is dobja az áttervezett MacBook Prókat. A lap információi szerint még 2011-ben sor kerül a váltásra, és így tudja az iLounge is, bár a hírek itt véget érnek:…..
Na, hát a tegnapi nap leginkább a az Apple-kémkedésről szólt, nyilván sokan hallottatok róla, aki nem, annak gyorsan összefoglalom, miről van szó. Mi megvártuk, amíg kicsit elmúlik a hisztéria, és nyugodtan összeszedjük, amit tudunk.Kiderült, pontosabban Alasdair Allan és Pete…..
whito 2011.04.22 10:30:37
@think different: nekem is ez jutott eszembe. Még senkinek sem tűnt fel, hogy a Google nem csak tárolja, de hozzáfér többszáz millió ember levelezéséhez, IP címéhez. :)
whito 2011.04.22 11:12:26
@klacus: Amellett, hogy én is utálom, hogy mindenki mindenhol adatot akar gyűjteni rólam, de például egy google keresésnél is tudod, hogy mennyi adatot tárol a google valakiről? Engem még soha nem kérdezett meg a google, hogy akarom, hogy az IP címemet naplózza, hogy a kereséseimet naplózza, akarom-e, hogy mindenféle szemét cookiekat tároljon a böngészőmben a szokásaim nyomon követéséhez.

Csak annyit mondok, hogy ez nem durvább adatgyűjtés, mint amit sok másik cég szintén kérdezetlenül végez és még durvább adatokat tárolnak rólad.

Az nem pedig nem gondolom, hogy erős indok, hogy megkérdez-e róla téged. Max tájékoztatni kellene róla. Nem életszerű, hogy ha egy mobil telefont vásárol valaki, akkor azért nem fog szerződést kötni, mert tudja, hogy a társaság celllainformációkat tárol róla. Feltételezem, hogy az emberek 95%-a nem is tudja, hogy mi az a cellainformáció és most is ezeket aktívan tárolják róluk.

De nem akarom tovább csavarni a témát. Szerintem is szemét dolog az adatgyűjtés, de ilyen világban élünk, ahol annyi info szivárog mindenkiről, hogy tenni már nem lehet ellene.
Ahogy a fejlesztő egy hónapja megígérte, felbukkant az App Store-ban a Real Racing 2 HD 1.1-es verziója, ami lehetővé teszi az 1080p-s felbontású játékot is. Hogy ennek mi értelme van egy 1024x768 pixeles kijelzőn? Hát az, hogy a hdmi-kapcsolaton keresztül kiküldhetjük a képet az…..
whito 2011.04.20 16:19:41
@NewL.: Pl. koca játékosoknak, akik nem akarnak még egy kütyüt vásárolni +50-100k-ért, de azért heti fél órát mégis elszórakoznának ilyennel?
Itteni napjárás szerint tegnap este az Apple kiküldte az iOS 4.3.2 firmware-frissítést, ami állítólag három hibacsoportra gyógyír. A FaceTime-lefagyást szünteti meg, a 3G-s hálózatokra való csatlakozási hibákat, ezeken kívül biztonsági réseket foltoznak be vele, akit bővebben…..
whito 2011.04.15 12:29:44
@RoadkilleR78: nekem is mindig ilyen. Gyakran 3-4x kell a lapozasra kattintani a lapozashoz. total hasznalhatatlan. igazi minosegi apple sw :)
Helyette kulso alkalmazasokat hasznalok, mert azok jobban mukodek. Ajanlom pl. az AppZap HD-t. Nem kell kulon lapozni, mert automatikusan gorget a lista vegen. Jobban mutatja az app reszleteket. Lehet valtani az orszagok kozott. Mutatja az akcios appokat, stb.
Azert remelem egy sw frissitesben javitjak a beepitett appstore-t.
Annyi vélt és valós felmondásról hallottunk, hát itt egy sokkal örömtelibb lehetőség: Woz azt állította a Reutersnek, hogy megfontolná, visszamenjen-e az Apple-höz. Persze azzal együtt, hogy Woz egy szerethető kütyümániás és tehetséges mérnök, aki Segway-jel megy vécére is,…..
whito 2011.04.11 10:56:42
@whito: csak hogy on topic is legyen, és összeesküvés hívőknek kedvezzek, nem arról van szó, hogy beindult a pr gépezet és applenél éppen készítik elő a SJ utáni időszakot? :)
whito 2011.04.11 11:03:47
@orient: Én is napi szindten dolgozok windowson. Nem fagy semmi.

1-1 :)
whito 2011.04.11 19:49:04
@KopaszMercis: konstruktivitásod csodálatra méltó
Na ez az igazán durva: a Meal Snap azt állítja, hogy elég lefotóznod a kajádat, elküldened a központba az alkalmazással a képet, a többi melót meg már elvégzi a rendszer. Állítólag a fotót összehasonlítja az adatbázisban található nagyon sok másikkal és ezek alapján…..
Azt eddig is tudtuk, hogy az iAd szolgáltatással nem minden nagyvállalat értett egyet, nekik az Apple nyitva hagyta a kaput, hogy keressenek más reklámszolgáltatót. Egyrészt a magas minimum rendelési összeg, másrészt az Apple állítólagos kekeckedései riasztották el például az…..
A Dell marketingvezetője, Andy Lark megköszönte Steve Jobsnak a munkát, amit a tabletpiac létrehozásában végzett, majd szépen eltemette az iPadet. A haldoklás jeleit mostanában igencsak jól leplező tablet Lark szerint csak akkor jó, ha "rengeteg pénzed van és egy szigeten…..
whito 2011.03.30 15:14:22
@kukacwap: kétlem, hogy lenne rá értelmesen használható VPN SW. Amennyire átlátom a dolgot, akkor az egész rendszer architektúrája és felépítése kizárja a lehetőségét, hogy a beépített VPN lehetőségen kívül használható VPN klienst írjál hozzá. Oprendszert bővíteni nem tudod. Kernel/network drivert nem tudsz belerakni. Csak egyedi, sandboxban futó alkalmazás által felépített VPN kapcsolatot hogyan tud mondjuk a beépített böngészű, vagy bármilyen más alkalmazás használni? Lehet, hogy én vagyok tudatlan, de akkor cáfolj meg lsz valami konkrét termékre mutató linkkel vagy leírással. Szintén a BB termék érdekel, mert úgy tudom, hogy még csak pletykák vannak egy ilyen termékről, hogy esetleg a BB titokban dolgozik ilyenen. Egyelőre nem vagyok meggyőzve, hogy akár még kompromisszumokkal is, de lenne bármire is megoldás a felvetett problémákra, pedig örülnék ha lenne.
whito 2011.03.30 15:55:18
@reconka: Ha a hivatkozott cikket végigtanulmányozza valaki, akkor szerintem az csak megerősíti az iphone platform gyengeségét. Itt ugyanis azt írták, hogy megoldották a levelek és calendar biztonságos használatát iphone-on. De hogyan? Vettek rá egy egyedi szoftvert, amely egyedi biztonságos csatornán megoldja az email és calendar hozzáférést. Azaz kikerülték az ios platformot és alkalmazás szinten leprogramoztak egy egybeépített VPN klienst és email klienst. Ezzel a megoldással például kidobhatod a telefonba épített email és naptár klienst. Ez számomra olyan megoldás, mintha azt mondanánk, hogy az ios mindent tud, amit az osx is, mert van rá VNC kliens, így ha belépek távoli asztallal egy osx-re, akkor végülis a telefonon minden funkciót tudok használni.

Az a baj ezzekkel a megoldásokkal és platformmal, hogy csak ilyen hackeléssel lehet ezt megoldani. Azaz bármilyen program, amely el akar érni mondjuk helyi hálózaton levő erőforrást, annak egyedileg kell megvalósítania a biztonságos csatorna kiépítését.
Ezt kb ahhoz tudnám hasonlítani, mintha lenne egy tetszőleges windows/osx alkalmazásom, ami mondjuk fájlokat kezel, de csak akkor tudnám elérni wifin keresztül egy fájlszerveren levő fájlt, ha a program maga megvalósítaná a wifi kommunikációhoz szükséges hálózati protokollokot és a fejlesztője leprogramozná az nfs, smb protokollokat, ahelyett, hogy az oprendszer biztosítaná ezeket a szolgáltatási rétegeket tetszőleges alkalmazás számára.
whito 2011.03.30 16:23:11
@saabi: a HTC alkalmatlansága nem erősíti az iphone alkalmasságát :)

Pontosan ezért léphet nagyon a Dell előre ezen a területen, mert az iphone konkurenciák is csak a consumer piacot célozzák, ahol valljuk be nem fognak úgyse labdába rúgni. Tehát ha erre koncentrál, akkor előtte áll egy nagy kiaknázatlan terület.

Igazából az MS léphetne nagyot inkább. Ha csinálna olyan tabletet, ami 10 óráig bírja és valami hibrid, sallang mentes win 7 futna rajta, de nagyrészt futnak rajta a desktop szolgáltatások, kompatibilis kód szinten az asztali platformmal, akkor ezen a területen kaszálhatna. Pl. valami .net alapú rendszerben alakíthatna nagyot és nem zárná be úgy, mint az apple. Talán majd win 8 környékén lesz ilyen.

Én sem ismerek ezen a területen értelmesen használható eszközt, de még a BB közelít a legjobban.
Mint azt a pénteki közvetítésen ígértem, megkértem az Andrássy úti iStyle-ból az első vásárlót, számoljon be a gyors tapasztaltairól, amiket hétvégén szerzett.Íme a beszámoló: Mikor először kézbe fogtam, nagyon rácsodálkoztam, milyen vékony is valójában. Nem volt még…..
whito 2011.03.28 15:45:53
Első tapasztalataim iPad2-vel (előtte nem használtam 1-et):
- SmartCovert szerintem kifejezetten gagyi. Anyagminőségre még a bőr esetében is kínai gagyi feelingje van. Még a harmadát sem éri az ára nekem, így nem is vennék. Helyette jó lesz a negyedébe kerülő kínából neten rendelt bőrtok is. :)
- A vékonysága és az anyaghasználata szerintem kifejezetten hátrányos. Nulla tapadást érzek miközben tartom, folyamatosan attól félek, hogy kicsúszik a kezemből, leejtem és összetöröm. Védőtok nélkül szerintem nem biztonságos a használata. Csak valamilyen felületre lefektetve érzem biztonságban.
- A sebességtől nem voltam elájulva. Nagyon gyakran találkoztam böngészés közben kockás háttérrel. 30Mb-es neten próbáltam, így a készülék lehet inkább a szűk keresztmetszet és nem a net. Az tény, hogy nem próbáltam semmiféle erőforrásigényes programot pl. játék, de ha ez 9x gyorsabb, akkor milyen lehetett az előző? :)
- bullshit, hogy nincs szükség flash-re. Bosszantó volt, hogy folyamatosan szembe kerültem olyan beágyazott videoba, amit nem tudtam megnézni. Egyszerű, általánosan elterjedt híroldalak böngészése során gyakran találkoztam ezzel, tehát azt gondolom, hogy normál használat esetén is hiányzik. Youtube-on is nagyon sok általam ismert video nem volt megtekinthető vagy elérhető, mert nem mindegyiket konvertálták még át html5-re gondolom. Csomó desktop gépen elérhető video egyszerűen eltűnik az ipad felhasználóknak, mintha nem is léteznének (még a keresési találatok között sem mutatja a YT, nem hogy lejátszaná).
- beépített AppStore alkalmazás nagyon bugos és idegesítő. A toplisták böngészése során szinte legalább 50%-ban nem töltötte tovább a toplistát (egyszerre csak a következő 10 megtekinthető, mindig tizesével lehet lapozni). Volt, hogy 3-4x kellett a next-re kattintanom, mire betölti a következő 10 találatot. A listában visszalépkedve néha elfelejti, hogy az előző lista hol tartott és az első 10-re visszaugrik, így mire a 100. elemhez visszaérek 1-2 perc újra szükséges. Ez nem tudom, hogy ennek a verziónak a bugja-e, vagy mindig ilyen. Bekapcsolás után egyből a legfrisebb verzióra frissítettem mielőtt elkezdtem volna használni.
- hiába elérhető az összes korábbi 300k+ iphone alkalmazás rá, felejtős mindegyik, nem nyújt élvezetet a használatuk. Kicsiben azért mert kicsi, 2x nagyításban meg olyan pixeles, mintha visszamennénk az időben 20 évet és 320x200-as VGA grafikákat nézegetnénk a 14" monitoron.

Ilyen bosszantó dolgok azért egy ilyen árkategóriában levő készüléknél nem kellene, hogy legyen.

Ezen kívül azért az összhatás pozitív, tehát azért jó, élvezetes többnyire a használata. Főleg megdöbbentő az akku ideje, amiért tényleg le a kalappal. Egy ilyen eszköznél tényleg fontos akár a 10 óra üzemidő is és az eddigi használat során tényleg hozza ezt az időt. Mint kommunikációs eszköz (net + news + email + FB + prezentáció) tökéletes. Teljes körű munkára szerintem kevésbé tud helyettesíthet egy laptopot, még ha vannak ilyen próbálkozások is (Pages, Numbers, stb.).
Amikor bejelentették a Mac App Store-t, semmilyen szempontból nem számítottunk az AppStore sikerének megközelítésére, több fejlesztőt is megkérdeztünk itt az Appleblogon, akik ugyanezen a véleményen voltak. A Mac App Store esetében ugyanis nincs szó sem unikális hozzárendelt…..
whito 2011.03.21 11:11:48
@ePtOn: Nem appstore program, de az ImageMagick ezt tudja.

Az a baj a Mac Appstore-ral és általánosságban a Mac programokkal, hogy olyan SW-t árulnak arany áron, amiből windowsban jóval nagyobb tudású SW-ek is ingyen elérhetők. Nem a nagy, komoly programokra gondolok, mint Aperture, ami azért megéri az árát, hanem a $20-ig bezárólag kapható kis utility programok. Pl. olyan "rajzoló" program van/volt pénzért az appstore-ban, amely a windows paint tudásának a felét sem tudja. Mondjuk az ios appstore 99.99%-a is hulladék.