Regisztráció Blogot indítok
Adatok
8Gbit

0 bejegyzést írt és 132 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akármennyire is modern világot élünk, semmi vicces nincs abban, amikor egy nő verbálisan megaláz egy férfit. Levélírónk összeveti a múlt tapasztalatait a jelennel, és megállapítja, hogy régebben nem küldték el a nők a kezdeményező férfiakat olyan sűrűn és olyan durván,…..
Minden kereszteződésben rendőrök álltak, senki sehová. Sokan ilyenkor habzó szájjal szidnak minden fakabátot. De ezeket a zsarukkal szerintem mindenki kezet rázna, mert nem politikusok konvoja miatt tartották fel a forgalmat, és cikáztak a motoros rendőrök át a fél városon. Egy…..
TComment Ehhez azért pofa kell 2014.01.29 06:19:01
Az állam idén közel 3 milliárd forinttal többet húz ki az autóvásárlók zsebéből. Íme a módszer. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
8Gbit 2014.01.29 15:07:56
@Labasmaz: Csak ne felejtsd el,hogy a németek tartják el fél Európát és ők húzták ki a legtöbb országot a szarból. Ott még érthető lenne, de itt csak lehúzás.

A cikkhez: Ha eladom a kocsim, tuti nem lesz még egy magyar rendszámos kocsim. Ennyi kidobni való pénzem nincs, inkább költeném valami értelmesebbre.
8Gbit 2014.01.29 15:24:48
@c231737: Hát én a népekkel ellentétben vigyázok a kocsimra, rendesen szervizelt és mindenről számla van ,nem csak pecsét a szervizkönyvbe. 5 évesen még nem hagyott ott sehol és ez elég jó érv. Ezt nem mondanám el egy Ford-ről, de egy BMW-ről sem, de lehet csak nekem van szerencsém. Aki tőlem megveszi a kocsim majd tuti jól fog járni.
a canfranc-i pályaudvar napjainkban, fotó: esfreudidiota.blogspot.de A pályaudvart eredetileg a Spanyolországot és Franciaországot összekötő fő vasúti vonal csomópontjának és átrakó pályaudvarának szánták és ehhez a funkcióhoz méretezték, de a vonal története másként alakult. Napjainkban két pár…..
 ..
8Gbit 2014.01.04 11:11:37
@Egy Srác: Nem, a konyhába mosogatni :)
Barna hajú lányok Zafira 2013.12.22 07:34:00
..
8Gbit 2013.12.22 17:06:01
Újabb komoly járatritkításba kezdett a magyar piacon a legnagyobb európai fapados légitársaság. A Ryanair szinte menekülőre vette a figurát. Jövő nyáron a Wizz Air túlsúlya nyomasztóvá válik Ferihegyen, nyolc gépük lesz itteni bázisukon, a Ryanair pedig a jelenlegi három…..
8Gbit 2013.12.14 13:11:13
@Ács Gábor: Köszönöm, hogy megmutattad a másik oldalt is. Mostanában a WizzAir közelébe sem merészkedtem a korábbi rossz tapasztalatok miatt. Így már teljes a kép mindkét oldalról.
8Gbit 2013.12.14 13:15:30
@monddazigazatmar: Nem kell kardoskodni sztem. A válasz egyszerű. A pénz dönt. Az emberek egy része megteheti,hogy azt mondja, hogy megveszi a drágább jegyet, ugyanakkor a másik részének nincs pénze, neki maradnak a fapados járatok. A cégeknél is van ilyen sajnos. Ha spórolni akarnak rajtad, akkor fapados járatra foglalnak jegyet, ha viszont a cég máshogy áll hozzá, akkor megveszik a drágább jegyet.
8Gbit 2013.12.14 13:49:51
@Hátrányos helyzetű kaviár: Biztos van, de nem mindegyikkel jutsz el mindenhova. Sajnos van ahova nincs alternatíva. :(
Naked Jenni A 2013.06.29 08:00:00
// 5){for(var i=5;i-1){this.browser='IE';return true;}else return…..
8Gbit 2013.06.30 14:58:54
A BKK Futárról (FUTÁR = Forgalomirányítási és Utastájékoztatási Rendszer) már hónapok óta keringenek hírek: azt ígérik, ez lesz "az évtized egyik legjelentősebb tömegközlekedési fejlesztése Budapesten". Kiindulva az előző évtized "fejlesztésdömpingjéből", azért ez még…..
Péntek délután váratlan sajtóközleménnyel lepett meg minket az NFM, amelyben a KRESZ módosításáról számolnak be. Lényegében négy ponton változik a szabálygyűjtemény: a saját ingatlan előtt parkolás, a lézerblokkolók, radartetektorok használata, a mentősáv és az…..
8Gbit 2012.08.26 10:04:35
@Perillustris: Hallottál féktávról? Meg neked nem tanították, hogy nézz körül mielőtt lelépsz az útról, mint gyalogos? Lehetne egy kicsit mindkét oldalt nézni. Ez ilyen tipikus Pesti paraszt duma, sokszor hallom, hogy a "zebrán nekem van elsőbbségem" , valóban csak van egy dolog,amit figyelembe kell venni,hogy vajon meg tudok-e állni anélkül,hogy a nyara hátralevő részét a kórházban töltse a gyalogos. Egyébként pedig jobban vezetek, mint jó pár ember néhány 100e km-rel mögöttem és igen el szoktam engedni a gyalogost és az autós társaim is, ha megoldható, mert én oda akarok érni ahova megyek és épségben.

Még jó,hogy nem Te döntöd el, hogy én vezethetek-e gépjárművet, mert akkor ebben az országban csak vmi. repülő alkalmatossággal mernék kimozdulni otthonról, annyi tudatlan, szabályokat megszegő autós lenne az utakon. Így is van belőlük elég és ez tapasztalat sajnos.
8Gbit 2012.08.27 11:44:02
@(---Flúgos Buszos---): Látom más is látja a problémát, már csak a hatóságoknak kéne fellépnie egy hatékony informatikai rendszerrel együtt, ahol lehetne követni ezeket a dolgokat. Pl. 1. alkalom figyelmeztetés, 2. alkalom büntetés, 3. alkalom kocsi elvétel 1 hónapra jogsival együtt.
8Gbit 2012.08.27 11:49:27
@Perillustris: Ez egy olyan szabály a kreszben,ami megfoghatatlan és ugyanakkor mindenre rá lehet húzni. Ha netán átélsz egy ilyen eseményt,akkor gondolkodj el rajta. Én ezt tettem.
Vasutaskritikus IC+ 2011.11.08 07:35:00
 Ha már szóba hoztam az új IC kocsikat, bedobom ezt is a közösbe. Nem mintha olyan kurva nagy titok lenne, hiszen az anyag nyilvános. Híreket lehetett már olvasni róla itt-ott, a nagy duma a sok-sok jármű beszerzéséről, jut morzsa mindenkinek, a máv szeretne még az IC 3G-ből…..
autózz! Nincs méltányosság? 2011.06.25 10:21:00
Rendre hallom és tapasztalom, hogy a kórházak és orvosi rendelők környékén mintha szándékosan nem törekednének elegendő parkolóhely kialakítására és utaznak is a büntetésekre. Pedig ide azért tényleg nem szórakozásból jönnek sokan autóval. Tamás is tudta, hogy rossz…..
8Gbit 2011.06.27 07:28:29
@Alikam: Igen, ezt tudom és ezt írtam le és innentől kezdve nem ember , hanem robot az egész társadalom kb. Magyarul hiányzik az emberekből a legfontosabb tulajdonsága, az EMBERSÉG!
8Gbit 2011.06.27 19:15:02
@HakapesziM: Egyről beszélünk :)
Tuti becenevű olvasónk a MÁV utasbarát megoldásaira hívja fel a figyelmet, melyben arról ír, hogy az IC-k még véletlenül sem várják be egymást, hiszen az átszállási lehetőséget biztosító IC a beérkező másik IC előtt 3 perccel elindul. Így a kedves utas várhat . Én…..
8Gbit 2011.06.23 12:10:05
@Alsep: Itt nem erről szól a dolog, hanem arról,h a GYSEV-nek nem probléma +5 kocsi ha kell, a MÁV-nak igen.

Nem a forgalmistának a döntése a +kocsik felcsatolása. A nevében is benne van,h a forgalomért felel. Az szerelvények összeállítása másik pozíció :)
egy tál étel Hagymás bab 2008.02.17 09:27:00
Kedvencem a hagymás bab!Hagymás babból legalább kétféle szerepel a Bud Spencer és/vagy Terence Hill főszereplésével készült filmekben. Az egyik - például az És megint dühbe jövünkben - a látszólag minimalista változat, a másik - többnyire a westernszerű művekben - a sóletre…..
8Gbit 2011.05.08 12:01:17
Kóc olyan mindennapos eseteket rajzolt le, amelyek főúton bármikor előfordulhatnak, mert az emberek egész egyszerűen nem számolnak vele. Elő a KRESZ tudással és szakértsétek meg a két lenti helyzetet!Régóta birizgálja a fantáziámat egy forgalmi szituáció, ebben szeretném a…..
8Gbit 2010.12.11 22:57:07
Sziasztok!

Számomra:

1. eset: Ha balra kanyarodok, akkor irányjelzővel jelzem és kihúzódok a sávom bal széléhez. Szóval ha nagy autó jön utánam, akkor is jobban látszik, hogy kanyarodok. Közben figyelem a forgalmat és bal tükröt, mert apu azt mondja mindig, hogy akkor van elsőbbséged, ha megadják. Persze ha az illető 90km/h megengedett sebességnél 130-150-el jön,akkor hiába vagyok óvatos megeshet,hogy belém száll,mert megállni nem tud az tuti.

Ami sztem. egyértelmű: Ha kint van az irányjelző, akkor nem előzhet meg a kereszteződésben a KRESZ szerint. Kötelessége visszahúzódnia mögém. Aki azt mondja,hogy a B jármű előtt nem látja az A kisautót a C előzés közben az téved. Előzéshez nem csak az előtted haladót kell figyelned, hanem az előtte haladókat és a szembe jövő forgalmat is pl. (meg még sok mindent :) ) Ha nem látja a teljes forgalmi "képet", akkor nem teljesülnek az előzés feltételei-> Következtetés nem előzünk.

Ami még érdekes, ha A jármű kanyarodik,akkor lassít és emiatt B jármű is lassít (Valamiért fékez a többi jármű, ezért meg kell győződni,hogy miért is lassít / legalábbis sztem. /). Ha ezt C nem látja és megelőzi őket C a hibás.

2. szituáció:

Ez egy tapasztalati vélemény: Ha A mindenáron előzni akar,akkor kezdheti meg biztonságosan, ha belefér az előzésbe is (Nem kényszerít senkit hirtelen sebességének és irányának megváltoztatására), hogy netán valaki kikanyarodik a mellékútról ( mert mondjuk nem látja az előzést és így nem tud elsőbbséget adni A-nak) és őt is meg tudja előzni.

Első az óvatosság, de nem lehet mindig mindent kivédeni.
8Gbit 2010.12.19 09:42:17
@Timnorc: Hát sztem. ha kivitte a traktor kerekét, akkor nagy valószínűséggel a traktor már elkezdett kanyarodni. Egyszerűen arról lehet szó,hogy a Seat-os megunta a gurulgatást a busz mögött és nem látta a kialakult forgalmi helyzetet és így kezdett előzni. Nálam ez azt jelenti,hogy nem teljesülnek a KRESZ szerint az előzés feltételei, így maradok a busz mögött és próbálom megnézni,hogy miért nem megy a busz.
Mrbeno családjával együtt vasárnap délután lett egy figyelmetlen autós áldozata, aki annak rendje és módja szerint a felelősség elől kibújva megállás nélkül továbbhajtott. Aki látta a két piros autó szerencsétlen találkozását az M7-esen, azt kérem, jelentkezzen a blog…..
Ülök az erkélyen és filmet néznék a laptopomon, de nincs kedvem felállni a nyugágyból és azt sem szeretném, hogy kábelekben essen hasra mindenki, aki a szobában közlekedik. Ráadásul a film az egyik külső merevlemezemen van. Nem nehéz megoldani ezt manapság, de nem olcsó…..
8Gbit 2010.06.02 21:02:43
@rudo: linux-os cuccodhoz néhány észrevétel.

Samba: teszteld,hogy egy másik kliensről ugyanígy viselkedik-e.

Ha igen,akkor jogosultság probléma sztem.
( chmod parancs segíthet.)
A Mecsekről sokunknak jut szerintem eszébe még mindig a fedélzeti kamerával rögzített motoros baleset viszonylag sok idő elteltével is, Leadfoot most autós verzióban látott itt közveszélyes öngyilkosjelöltet, nem is egyet. Csak a szerencsén múlt, hogy épp nem jött szemből…..
8Gbit 2010.05.29 16:24:52
Küldöm a Citroen-es sietős barátunknak a következő videót!

www.youtube.com/watch?v=vAoeJUKg36g

Azzal az üzenettel,hogy én más hibájából tanulok inkább és oda akarok érni ahova megyek!

Egy percig sem sajnálom ha ott maradsz valahol, mert nem értettem meg a mondanivalóm lényegét.
/ Nem a fikázás volt /
Új MÁV blog E-ticket gondok 2010.04.08 11:00:06
Már amikor a Kerepesi úton teszteltem a rendszert megkérdeztem, hogy mi a teendő, ha bedöglik a kioszk? A válasz frappáns volt, szólni kell a kalauznak, az ír egy utasleadási lapot, majd azzal el kell menni  a..... Vicces több mint két éve üzemel a rendszer, de még mindig nem…..
8Gbit 2010.04.09 09:55:29
Sziasztok!

Nekem az a meglátásom, a rendszer azért olyan,amilyen, mert "szakemberek" szakértik (100éves)ezt is. Érdemi fejlesztéshez kell egy jó fejlesztő csapat ( NEM KÜLSŐ CÉG! ) és egy olyan ember,aki képes végigverni,hogy igen is ez egy jó és használható rendszer és ezt utána mindenki belátja és elismeri.

@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző: Sztem. először a törvényt kell módosítani, utána lehet a megnézni milyen működő rendszerek vannak a piacon és abba beruházni (esetleg saját informatika, mint feljebb írtam ).

Az adatkezeléshez: Aki utazik vállalja be,hogy a neve és egy MÁV rendszerben regisztrált egyedi kód szerepeljen a kinyomtatott jegyen. Ezzel a ombudsman is kiegyezne. A kalauz pedig az rendszerben kapott egyedi kód alapján és egy PIN kód alapján ( igen bankkártya működési elv )egyértelműen tudná azonosítani az illetőt és,hogy van-e jegye az adott számú járatra. A PIN kódot nyilván nem mondod meg, hanem egy kártyaolvasóhoz kötött PIN pad segítségével adod meg a kódot. Ezt még lehetne tovább ragozni is, mert ha már vannak a MÁV-nál is saját kártyák,akkor miért ne ez is kártyás megoldás, mert a chipkártya biztonságos és nagy mennyiségben jóval olcsóbb megoldás.

Szóval sztem. itt még mindig a lenyúlás lehetősége miatt nincs érdemi változás.

Az,hogy a kosárból nem lehet egy tételt törölni, az programozási kérdés és nem is értem,hogy ilyen alapvető dolog miért nincs benne? Ja,hogy akkor legközelebb milyen projektből nyúlnánk a lóvét....

Ezért lesz minden úgy ahogy és így is marad, esetleg döcög, mint a személyvonat 40-el a pályán...
Tamás karácsonyra vásárolt, azonnal meghibásodott Xbox-konzolját nem javította a Microsoft, mert két azonosító nem egyezett rajta. Vajon mit csinálhattak vele az Auchanban? Segítségeteket szeretném kérni, illetve tanácsot, hogy esetemet miként tudnám "közszemlére"…..
Álmozdonyvezetőt fogtak a MÁV belső ellenőrei - írja a Blikk. A férfinak volt mozdonyvezető egyenruhája, sapkája, sőt, még táskája is, csak jogosítánya nem. A Blikk információi szerint ennek ellenére többször is szállított utasokat.A Blikk úgy tudja, hogy a csaló hónapok…..
A címben szereplő kérdést Balage tette fel úgy általában az autósoknak, miután megelégelte, hogy rengeteg olyan autó jön vele szembe mostanában, amelyiknek csak a fél lámpája világít. Sokan "megoldják" a problémát a ködfényszóró bekapcsolásával és ezzel le is…..
8Gbit 2010.01.16 12:39:51
@porthosz: az még csak elmegy,de a műszerfalon is visszajelzi a ködlámpát , tehát látnia kell,hogy ég és ez tudatos és szándékos dolog innentől kezdve. ...
8Gbit 2010.01.16 14:20:29
@Kicsijoe: Eléggé harapós a stílusod, de nem tudsz felhúzni :) A hangsúly az izzók cseréjén van a posztban és nem a gyorshajtáson :) Ezért nem is akarom nagyon firtatni a dolgot. Azt úgy rendezed a rendőrrel,ahogy akarod. Az izzó viszont mint több ember is írta, hogy más életét is veszélybe sodorhatja ( pl. motorosnak gondolod az autót, mert csak 1 izzója világít stb. ) , ezért fontos, hogy odafigyeljünk rá. Akinek autója van,annak számolnia kell a fenntartási költségekkel is. Az én autómban még nem kellett izzót cserélni,de ha kell,akkor beviszem a szervizbe és kifizetem a csere díját, nekem nem éri meg, hogy esetleg egy kiégett izzó miatt meghaljak.
8Gbit 2010.01.16 14:27:14
@Kicsijoe: Te úgy látom tipikusan az az ember vagy,aki a kibúvót keresi mindenáron a saját hibája alól. A kocsi mindegy kinek a nevén van, saját-e vagy kölcsön a szabályokat be kell tartani. Mikor megállított nem égett az izzód, meg büntetett jogos volt.
Tipikus női magyarázkodás. Az,hogy volt izzókészleted az nem ment fel semmi alól. Egyébként nem ér annyit a 3000Ft,amennyit itt beszélünk róla :)