Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lazy Jones

135 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Munkakerülő játékok Blogszünet 2011.10.10 07:21:00
Sajnos a következő hónapokban nagyon nem érünk rá, ezért a munkakerülés részünkről határozatlan ideig szünetel. Kérjük megértéseteket.(UPDATE: Én sem tudnám sokkal tovább részletezni az okokat, tényleg elég kevés ideje van a szerzőgárdának. Természetesen próbálkoztunk…..
Toshi szeret táncolni, de elfelejtette, hogyan kell odasétálni a tánctérre – ezzel a briliáns sztorival indít a Save Toshi című logikai játék, amiben egy mangalányt kell tehát egy táncparkettre juttatni. Ezt a pályán levő különféle elemek lövöldözésével lehet elérni,…..
Nagyon jó kis játék alapjait rejti a Space Punk Racer - sajnos csak az alapokat, ezért nem lesz maradandó darab, de azért egy próbát megér. Szép grafikájú pályákon kell végigszáguldanunk, az irányítás jó, ellenfeleket is lezúzhatunk, csak éppen a játék olyan... üres. Több…..
Aranyos kis ügyességi játék lenne a Steampack, ha nem volna olyan végtelenül szemétparaszt, amilyen. Egy hátirakétával felszerelt urat kell benne elnavigálnunk a célig, de az irányítás olyan érzékeny, hogy ez sokszor lehetetlen feladatnak tűnik (én a képen látható pályán…..
Halál egyszerű kis játék a Picto, de mégis eléggé rákattantam. A játéktérben először egy kis piktogram látható, rá kell klikkolni jól. Aztán megjelenik mellette még egy, akkor arra kell klikkolni. És így tovább: mindig az újan megjelenő piktogramokra kell kattintani,…..
Írtunk már spirálfüzet-hangulatú lövöldözésekről, de hangulatban és grafikát tekintve is a Line of Fire viszi a pálmát. Le van tojva, hogy a fejlesztési lehetőségekkel lehetett volna még variálni, a lényeg a feeling: bepattansz a filctollal meghúzott vadászgépbe, és már…..
Ismerjük az alapváltozatot: van előttünk lefordítva és összekeverve egy csomó képpár, ezeket kell összepárosítani úgy, hogy egyszerre mindig csak kettőt fordíthatunk fel. Fejben kell tartani tehát, amiket már láttunk, ezért is hívják memóriajátéknak. Ezt a régi játékot…..
A cím nem elírás, a Feed Usban gyilkos piranhák állkapcsai játsszák a főszerepet, gyanútlan turistákat kell a vízbe lökdösni, majd leeszegetni róluk a husit. A morbid ötletet megvalósító játék hat pályán biztatja arra a játékost, hogy piranhájával vért gyűjtsön, abból…..
Logikai platformjáték az Infestor, amennyiben nemcsak el kell benne ugrálni a pályák végére, hanem kicsit gondolkodni is. Főhősünk egy lény, ami képes megszállni embereket, és foglalkozástól függően mindenfélére használni őket. Az építőmunkással például ládákat…..
Netes sudokuprogramokkal proxyt lehetne rekeszteni, és ritkán akad olyan, ami eléri az ingerküszöbünket, de a Mix Sudoku Light Vol 2. ilyen. Azzal emelkedik ki a többi közül, hogy nagyon kis kompakt darab: az alapjátékon túl megtalálható benne az összes fontosabb sudokuvariáció:…..
Ágyúgolyó futam kétkerekűekkel – ez a Cyclomaniacs, aminek most megjelent a második része. Eleinte nem is tűnik olyan nagy számnak, az ember végigmegy egy oldalnézetes pályán, unlockol ezt-azt, választható versenyzőket, új pályákat, fejlesztgeti a motorját a versenyekért…..
Az ember azt hinné, hogy sok újat nem lehet a tower defense (aka. lövegtornyos) műfajba hozni, de a Symphonic TD mégis megpróbálja. Az ötlet nem is rossz: egy zene hangjegyei a támadó szörnyek, a lövegtornyok meg mindenféle ütemeket adó bigyók. A kivitelezés sajnos mégsem egészen…..
Reklámot ritkán szoktunk posztolni, de a Heroica: The Adventures annyira aranyos, és annyira profin kivitelezett, hogy itt a helye. A játék a Lego új fantasy termékvonalát népszerűsíti, ennek megfelelően, varázslókkal és harcosokkal kell benne lezúzni rusnya zöld orkokat. Ehhez…..
A minigolf nem az a műfaj, amitől megugrik a pulzusom, de a Wonderputtra gondolkodás nélkül adtam az ötöst. Ezt az unalomig ismert zsánert ugyanis nagyon feldobták a fejlesztők, csodás grafikával és flashjátékhoz képest elképesztően szép animációkkal érték el, hogy mindig el…..
A Silly Sausage megint egy Nitrome-játék, ami levett a lábamról, és megint olyan alapötlettel, amit más játékban nem nagyon láttam még. Főhősünk egy kutya, ami meg tudja nyújtani a testét, és jobbra-balra kanyarogni vele, mint kolbász a hentespultban. Bizonyos felületeket meg tud…..
Nem szép, de ötletes játék az Experimental Shooter, amelyben minden pályán fehér golyókat kell kilőni, de minden pályán máshogyan: van, ahol megadott sorrendben, van, ahol véges számú lövéssel, és van, ahol nem is a golyókat kell kilőni, hanem a falakat, mielőtt a golyók…..
Valamikor az ezredforduló környékén volt egy jó kis játék pc-re, a Pandora's Box. Logikai játékok gyűjteménye volt, a Tetris alkotója készítette, jól el lehetett vele lenni. A program egyik minijátéka egy képkirakó volt, amelyben a kép darabkáit különböző méretű…..
A Challenge Accepted már címében jelzi, hogy olyan játékosoknak készült, akik nem riadnak vissza egy kis kihívástól. A játék főhőse egy cica, akinek Szemétparasztfölde helyszínein kell eljutnia először egy ajtónyitó gombhoz, majd az ajtóhoz. Dolgát nemcsak a szokásos…..
A tegnapi játékot többen szemétparasztnak tartottátok, de a Dude and Zombies-szal biztosan nem lesz ilyen gondotok. Hagyományos fejlesztgetős-zombiirtós disztroj, kicsit talán túl egyszerű (amennyiben csak jobbra és balra lehet menni, illetve ugrani), de azért eléggé leköt egy…..
Szokatlanul hosszúkás játéktérben kell játszani a Cat God vs. Sun King című gyönyörűséggel, ami az azték mitológia külsőségeit keveri egy kis jóleső idiotizmussal. A sztori szerint egy nép királya megelégeli, hogy az istenadta pórok nem őt imádják, hanem a Macskaistent,…..
A Solarmax játékmenetét láttuk már a Nano Warsban és a Tentacle Warsban, ugyanazokra az alapokra épül: bázisainkról seregeket tudunk küldeni semleges vagy ellenséges bázisokra, minél nagyobb a sereg, annál gyorsabban foglalja el a bázist, és minél nagyobb egy bázis, annál…..
Bowja, a nindzsa és Retardo lovag után újabb szupercuki kalandjátékhőst ismerhetünk meg a Pencilkidstől: a pöttöm szamurájt. Ahogy lenni szokott, a point-n-click játékmenet végtelenül egyszerű, látszik, hogy a játék fejlesztésekor szempont volt, hogy kisgyerekek is könnyen…..
A Skinny látványvilága engem leginkább a Little Wheelére emlékeztetett: ugyanazok a sötét tónusok, hasonlóan komor hangulat, ipari környezet és persze a főhős, aki/ami egy robot. A főként a platformjátékok felé húzó, de azért kalandelemeket is tartalmazó játékban…..
A MaXploder kivitelezését tekintve szép példa a korai 80-as évek játékait megidéző hangulatra: nagy pixelek, prüntyögő zene, interlaced kép, kevés szín. A tartalommal már vannak bajok, egyrészt kicsit unalmas, ahogy főhősünkkel 33 embert szabadítunk ki egy labirintusból (van…..
Régen volt olyan istenigazán jó disztroj, és a Space Arcade (the game!) sem tökéletes, de talán egy ideig lefoglalja a műfaj rajongóit. A játék a megszokott lövöldözés, ahogy haladunk előre a pályákon, egyre erősebb és egyre több ellenfelet kell lezúzni, közben fejleszthetjük…..