Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Abacs

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi, családjogi probléma érdekes kérdést vet fel. Mit tehet egy elvált apa a gimnazista fiával kapcsolatban, ha az már nagykorúvá vált?Tisztelt Zugügyvéd!A fiam egy jónevűnek mondott gimnáziumba jár. Az anyjával él együtt, és már elmúlt 18 éves. Tetemes gyerektartást…..
Abacs 2010.06.22 14:26:30
Elnézéseteket kérem, de elővenném ezt a témát újra.

Én hasonló helyzetben vagyok, 10 éve váltunk el,annyi a különbség hogy lányom van. Sajnos a kapcsolat itt is rossz.Bár lányom és én szeretnénk tartani a kapcsolatot, de anyuka közbeszól és lebeszéli a lányomat. Ha jövőre betölti a 18-at,akkor majd hátha másképpen lesz, de amíg anyukával él együtt,addig ebben azért nem bízok.

Én azt szeretném kérdezni, hogy akkor mi a helyzet, ha mostani második házasságomban 2 pici gyermekünk van, őket is el kell tartanom.A fizetésem 70 ezer, ebből vagyok köteles fizetni 20 ezret.A bíróság azt az ítéletet írta, hogy mivel diplomás vagyok, ezért az elvárt jövedelem az én esetemben 120 ezer.
De 3 éve nem kapok jobb munkát, 40 évet átléptem és ez nem szerencsés részlet a pályázatokban.
A lányom 17 és fél éves, de még csak most fejezte be a 2. gimit, évvesztes volt. 19. éves elmúlik, amikor érettségizni fog.
Nem arról van szó, hogy nem akarok fizetni tartásdíjat, hiszen amíg a jobb munkahelyem megvolt, akkor 8 éven keresztül szinte a minimálbérnyi összegű tartásdíjat utalta át minden hónapban a munkáltatóm exnek. De ha nem találok jobban fizető állást jelenleg a speciális szakmámban, mivel a válság miatt nincs rá lehetőség, akkor szeretném, ha 18 éves kora után 10 ezret kellene csak fizetni. Jó lenne, ha a mi gyerekeink nem nélkülözhetnének, elmehetnénk egyszer nyaralni is.
A lányom életkörülményei ezerszer jobbak, mint a miénk. Mindene megvan.
Mit kellene tennem?
Iskola látogatás terén ugyanígy elutasított a gimnázium.Azt sem tudom, hogy megbukott-e, vagy szín 5-ös.A volt felesége sem hajlandó közölni, a lányommal nem volt még lehetőségem beszélni, hiába kerestem. Anyuka veszi fel a telefont, "nincs itthon", ennyi.
A végrehajtási eljárások egy hajmeresztőbb történeteket  produkálnak, a Zugügyvéd tud olyan konkrét esetről, amikor valakinek egy tízezer forintos tartozás miatt árverezték el a feje fölül a lakását, mert minden papírt rossz címre kézbesítettek. Kedves…..
Abacs 2010.06.13 22:42:16
@szaGértő:
ComLogo? Comenius Logo?

A suliban XP van a gépeken, pedig a Linux is hasznos lenne (ingyen).Persze, lehetne a legújabb op rendszerekkel is foglalkozni, a legújabb laptopok oprendszerével is. Én azt mondom, hogy középiskolában szakkörön kell is, de főiskolán sem foglalkoznak mindenhol ezekkel sajnos. Nem is az op rendszer a lényeg, mert nem abból fog megélni,inkább mondjuk egy CAD program kezelése, és megtanulni dolgozni benne.

Ami a gépet illeti: én is előnyben részesítem a notbookokat, de el kell mondjam, hogy 20 ezerért lehet kapni használtan jó akkuval, garival p3-as 1000-es gépet. Amin most ezt írom, ez is olyan és rendben van.Nekem bevált.

Egy új gép esetében is 1 év garancia van, utána semmi. Ha alaplap megy tönkre, akkor gépcsere. Másik lényeges kérdés, hogy mikor nevezünk egy gépet elavultnak? Fél év? 1 év? Sajnos, ami a legújabb gép most a boltban, az 1-2 év múlva elavultnak számít az újhoz képest.
Egy számítógép amortizációja sokkal gyorsabb,mint egy autóé.
Én ezért javaslom inkább a gyerekeknek, hogy a használtat lehet kicserélni minden évben (vagy 2 évente) a legkisebb anyagi bukással.

Gratulálok, hogy a gyermeked ilyen okos.Meg is érdemli a gyermek a notbookot,ha ő a legjobb.
Ha viszont a gyermek hetente egyszer használja tanulásra és inkább játékra,msn-re, akkor jó az a használt is.
Abacs 2010.06.14 09:55:28
@Abacs:
Az utolsó mondatot azért írtam,mert van a rokonságban egy leányzó,aki 12 éves korában kapott egy vadi új számítógépet.A gép alaphibás lett 1 év után, a HDD is tönkrement nemrég, szóval lett ráköltve sok pénz. Már megbánták,hogy újat vettek,használt laptopon gondolkodnak ők is most,amit vihet magával a suliba is.A legtöbbet msn-ezik a lány,hétközben fél 11-ig,hétvégén éjjel 2-ig is(!), amit én pl. nem engednék.

Ha lehet,akkor engem a véleményetek érdekelne a korábbi beírásra:

"Arról mi a véleményetek,hogy a volt feleség és ügyvédje eltitkolták azt, hogy milyen végrehajtási cselekményeket kértek ellenem, holott a bíró ezt kérdezte.
A volt feleség átadta most már az ő elszámolását, amiben elismeri, hogy túlfizetésről volt szó január óta. Vagyis tudták pontosan hogy 60 ezer túlfizetés van, de aljas módon kérték a végrehajtás folytatását úgy,hogy a végrehajtónak átadtak egy valótlan,rossz számítást, miszerint én tartozok 90 ezer Forinttal."