Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lonewolfhu

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Az APEH részére történt túlfizetést sem egyszerű visszaigényelni, de az, hogy az államnak meghitelezett, azonban fel nem használt közteher ellenértékét  ne lehessen visszaszerezni, mindenképp újszerű trükk.  Tisztelt Zugügyvéd!A következőket szeretném…..
w 1981 2009.08.06 07:00:00
1981-ben kezdtem meg óvodai tanulmányaimat Budapesten. Akkor még a szuperbabaképzők nem léteztek, sőt az óvodai tanterv is elég laza volt. Hetente egyszer-kétszer voltak kötött foglalkozások, de az etetésünkön és délutáni altatásunkon felül az óvoda főleg úgy működött,…..
kár-park Kiflibe hajtott Passat CC 2009.04.25 00:13:00
Észak-budai autósoknak ismerős lehet a szitu. A helyszín az Árpád Fejedelem útja és a Komjádi Béla utca kereszteződése, rögtön a Komjádi uszoda előtt. A világoskék-metál Passat CC a Margit híd felől érkezett és balra próbált volna befordulni, a Komjádi utcába. A…..
lonewolfhu 2009.04.25 08:37:16
A kár az egy dolog, arra ott a casco, de most évekig járhat majd a Passat-os a bíróságra.
Apám egy stoptáblát nézett el : kétszer kétsávos úton az egysávos keresztutcának volt elsőbbsége (logikus, nem ?), ráadásul a bal sáv tábláját egy teherautó, míg a jobb sávét egy fa lombja takarta. Felfestés ? Ugyan hol volt az már...
A jobbról érkező Seat úgy 100-al jöhetett (városban), mert a kétszer kétsávos út túlsó felére ment át a két összeütköző kocsi, azaz kb. 80 fokban kitérítette apámat. Szerintem még ha nézett volna is jobbra, akkor sem tudta volna kivédeni a dolgot, akkora sebességgel jött a Seat. Lehet, hogy nézett is, csak az ütközéstől minden kiesett neki az emlékezetéből.
Bár apám a helyszínen is és a bíróságon is mindent elválalt, a bírósági eljárás, ami legfelső fokon zárult, majdnem 3 évig (!) tartott. Nem történt más, mint hogy a bíró(k) folyamatosan pénzbüntetéssel lezárták a fordulót, apám el is fogadta, de az ügyész, aki ott sem volt, mindíg fellebbezett súlyosbításért. És ez így ment 2 hónap híján 3 évig !
Na ez a durva. Mi lett volna, ha nem fogadja el a teljes felelősségét ?
Így most több százezres ügyvédi költségre még a büntetés és a költségek (háromszori szakértői vélemény) rakódnak.
De legalább most már azt mondja, hogy most már mer új autót venni az összetört helyett, mert végre eldőlt, hogy nem veszik el a jogosítványát...
Nu, eddig bírta a Terminátor a piacvezető kertévén, úgy látszik Budapesten türelmetlenebbek a programigazgatók, mint a Fox-nál. Mindössze négy epizód kellett ahhoz, hogy a Terminátor: Sarah Connor krónikái szépen elveszítsen annyi nézőt a premier egymilliós nézettségéből,…..
A koncertszervezők jóval a válság előtt bebiztosították magukat a színpadhoz közelebbi állóhelyek vipesítésével. A rajongók még akkor is dalolva fizetik ki drágább jegyet, hogy esélyesek legyenek a tömegbe hajigált hangszerekre (a Homár rekordja egy szintetizátor volt, de…..
w Olcsó húsnak 2008.07.10 06:00:00
Drágább lett a minden. Megyen fel az ára a benzinnek, attól akármi másnak, amit vinni kell, és az élelemé meg magától is, főleg mert benzint gyártanak belőle. Csináljon tehát valamit a kormány, nyergelje fel az árzabálót, aztán gyí. Különben dühbe jövünk. Legelőször is…..
lonewolfhu 2008.07.11 01:58:47
Mezőgazdaság.
A minap nyilatkozott egy szakközgazdász a rádióban : Magyarország mezőgazdasága föld-alapon kb. 13 millió embernek lenne képes élelmiszert előállítani.
A mezőgazdaság adja az ország GDP-jének kb. 4%-át.
Akkor mit is akarunk ezzel világot megváltani ???

Cukoripar.
Értsék már meg az emberek, hogy a répából Magyarországon előállított cukor nem versenyképes sem a világpiacon, sem az EU bizonyos termőterületeinek adottságaival összehasonlítva, nem is beszélve a gyárak fajlagos költségeinek elmaradottságáról a nyugati giga-gyárakkal összehasonlítva. Na persze ettől még maradhatott volna magyar cukorgyár talpon (az utolsó, a kaposvári sem fogja sokáig húzni), de osztrák-német-francia cégektől nem várható el, hogy az ottani répatermelő gazdák által tulajdonolt cég majd az otthoni gyárait fogja bezárni...
Én a cukoriparban eltöltött x év alatt több gyár bezárását éltem meg. Láttam, hogy hogyan mennek ki a pénzek külföldre és hogyan fizetik meg azokat (magyarokat), akik ezt lehetővé tették. De talán nem is lett volna más lehetőség. A rendszerváltás után privatizált gyárakat iszonyúan lepusztult állapotban adták el a tartozások fejében a külföldieknek az első körben őket megszerző magyar (igen, magyar) tulajdonosok. A külföldi nem jókodni jött ide. A mai állapotokat már 90-91-92 környékén elkúrtuk. Az egészre a végén az EU belépés tette fel a pontot, mivel leomlottak az utolsó védővámok is. (Érdekes, hogy a nyugat folyamatosan az EU belépés lehetőségével kábított és bírt rá bennünket a kedvezőbb vámokra, de nyugatra árut kivinni soem volt megkönnyítve számunkra)

Olaj, gáz árak.
Úgy néz ki a dolog kedves EU-s polgártársaim, hogy a történelem ismétli önmagát. Oroszországban sosem lesz demokrácia, és Európának időről időre (Napóleon, Hitler) le kell rohannia az oroszokat és helyretenni az időközben nagyranőtt arcukat. Az olajárak megnövekedett adóbevételeiből erre kellene ismét félretennie Európának... Vagy pedig valamit olyan drágán adni nekik, hogy rámenjen a gatyájuk. ("Gyöngyöt a disznók közé")

Kínai árudönping, globalizáció.
A kínai áruk EU-s vámtételeit pedig havonta fix százalékkal emelni, amíg be nem áll az egyensúly ismét. Nem értem, ezért miért nem tüntet senki ? Pedig ez a lényeg : emberek és a természet kizsákmányolása, a szellemi jogok lábbal tiprása révén ne juthasson senki jogtalan előnyhöz. Kicsit drágább lenne a bálás butik, de a multik is visszahoznák szépen a termelést európába. Vagy akkor jelentsük ki, hogy a világ szemétdombja lesz Ázsia, atomtemetője az attól északra lévő rész (de akkor minden reaktort tegyük oda és ha egy elpukkan, majd legfeljebb nem megyünk arra kirándulni).

Szlovákia, Románia.
Ma divat lett azon keseregni, hogy ők már lassan jobbak, mint mi, holott régebben ez nem így volt. Erre én azt mondom, hogy építsék meg az infrastruktúrájukat (autópályáik) és hozzák fel a lakosság életszinvonalát (nem a pillanatnyi fizetését) a miénkre, és akkor majd ők is elkúrják... Mert a betelepült gyártókapacitás úgy elhúz még keletebbre, hogy csak lesnek majd. Aztán majd ott is lehet vitatkozniuk az Áfa százalékáról. Persze a bajokat majd ismét a magyarokra kenik (remélem lesz is nekik miért).