Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dido_ (törölt)

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudtad? Bank-rablás 2010.06.22 10:00:00
Tudjátok, mi mindenért tud egy bank pénzt levonni egy mezei bankszámláról? Páromnak NET számlája van az OTP-nél, de már nem sokáig, mert átvisszük egy másik bankhoz - a horror költségek miatt. Külföldön sosem hallott díjak, hihetetlen pénzlevonások... de lássuk csak szép…..
dido_ (törölt) 2010.06.22 19:28:18
@Droli: repülőjegyeknél az adott légitársaság függvénye. Van aki visa elektronos foglalásnál ingyenes, de van más fapados társaság, ahol nem a visa elektront, hanem a Master Card valamely formáját preferálják. Nem az alapján választok bankkártyát, ha egyszer, pl. éves nyaralásr anem autóval, hanem repülővel mennék, akkor erre a légi társaság a foglaláskor ingynességet biztosít-e. Ha a repjegyet kifizetem és a reptéri illetéket, akkor ezek már nem osztanak, nem szoroznak. Én összegésszében a dombornyomott bankkártyát kedvelem, mert többet vásárolok ilyen kártyával a neten, mint repülőre ülnék :) Másrészről vannak légitársaságok, ahol meg tök mindegy milyen bank kártyád van, egyiket sem preferálják jobban mint másikat.
Szóval kinek mi jön be, ki mire használja a kártyákat :)
dido_ (törölt) 2010.06.22 19:56:07
@Urstoppos:
szerencsére van választásunk, vannak pénzintézetek, akik jóval olcsóbban kínálják szolgáltatásukat. Ha díjak vannak, az oké, de ennek mértéke nem mindegy. Pl. netes számla esetében nem szép dolog a havi díjon felül pluszban külön az az utalásokért is pénzt kérni (amit én pötyögök be, én indítom otthonról, saját gépem erőforrásait kihasználva, nem pedig a banki ügyintéző dolgozik emiatt külön a banki rendszerben, nem az ő körme kopik). De szerencsére vannak bankok, ahol netes utalás korlátlanul ingyenes. Az oké, hogy ennek van egy díja, hogy használom x bank netbank szolgáltatását és ezért fizetek, de azzal, hogy utalok otthonról, azzal utalásonként plusz költsége nem lesz a banknak. OTP-től én ezért is váltam meg, nem tudom most mi van, de régebben olyan csomagom volt, hogy minden hülyeségért pénzt kértek, külön még egyesével az netes utalásaimért is.

Még egy normális számla megszüntetést sem tudnak megcsinálni. Utána hónapokig kaptam még számlakivonatot, megint bementem, mondták többet nem kapok, majd ismét kaptam. Azóta elköltöztem, lehet csak ezért nem kapom azóta, azt nem tudom :D (Biztos ami biztos alapon viszont nem dobtam ki a számlám megszüntetéséről a papírokat, mert a végén még megtalálnak és jogtalanul kérnének valamit. Majd lobogtatom és felőlem fejre is állhat bármely ügyintéző, nem fog érdekelni).
A Kreatív a cannes-i reklámfesztiválról tudósít, az összes posztért kattintson ide. Ennyi, kész, befellegzett a notebookoknak, legalábbis ez volt az egyik sarkos megállapítása annak az előadásnak, amit az Initiative médiaügynökség két fejese, Sue Moseley globális kutatási…..
dido_ (törölt) 2010.06.22 13:18:17
Aki csak netezik, és azt is inkább csak mailhez, néhány oldal böngészésére használja, azok közük kerülhetnek ki, akik megelégedhetnek mobillal is. Akik komolyabb szakmai dolgokat töltenének le, grafikai és könyvelő programokat használnak, programoznak, képeket dolgoznak fel, szerkesztenek, egyéb irodai szoftverekkel dolgoznak, táblázatokat, adatbázisokat kezelnek, hivatalos levelezéseket folytatnak, azaz a hétköznapi munkához szükség van/lesz PC-re, notebook-ra még jó sokáig.
Még mezei szövegszerkesztéshez sem elegendő mobil. Azért megnézném, aki szakdolgozatot mobilon keresztül pötyögné be, azt hiszem nagyon hamar könyörögne emberünk egy PC után.

Reálisabbnak tartom, hogy az otthoni asztali PC-k helyett egyre több laptop/notebook lesz, hogy ne legyen helyhez kötve valaki, máshova is magával tudja vinni. Nem véletlen kap egyre több munkahelyen a dolgozó céges laptopot sem. Pl. egy kiküldetésnél se ne legyen gond valami fontosat befejezni.
De még pl. diákoknál lyukas óráknál egyetemi könyvtárba beülve nem csak netezni lehet, hanem a saját gépen a megkezdett egyéb dolgokat folytatni.

A notebook megléte nem zárja ki a mobil internet használatát más esetekben, de akiknek nem csak internetezésre van szükségük, azoknak ez nem valami helyett, hanem egy meglévő PC, notebook mellett jöhet csak szóba. Aki nem dolgozik PC-n azok körében jobban elterjedhet a kizárólagos mobilnet.
Igaz, hogy ez a blog alapvetően macskákról szól, de egyben állatvédő napló is, ezért írnom kell egy tegnapi esetről - mert egyrészt vérlázító, másrészt tanulságos.Egy ismerősöm telefonált tegnap este, hogy ha tudok, azonnal menjek a Moszkva térre, mert egy kutyust éppen…..
Attila a mifelénk sajnos szokásosnak mondható módon világosodott meg 10 év Vodafone-hűség után. 3 új telefont szeretett volna előfizetéssel, de annak ellenére kértek tőle darabonként 80 ezer forint kauciót, hogy nem hitelre akarta venni, és hogy a telefonok értéke sem haladta meg…..
dido_ (törölt) 2010.06.15 13:50:38
Kicsit furcsa story, olyan, mintha valamit elhallgatott volna a posztíró. Pl., az egy dolog, hogy kp-ban csengetné ki a készülékeket, de az előfizetés kötéshez általában bekérnek jövedelem adatokat, avagy közüzemi számlákat-amiket ha határidő után perkált ki a delikvens, vagy nincs fényes jövedelme, lazán fennakadhat a rostán.

Az is egy dolog, hogy előfizetési díjat mondjuk előre kérik be a számlán, de attól még amellé csinálhat jóval nagyobb számlát beszélgetésekből és akkor gond lehet, annak behajtása.

Nekem sántít a sztori valahogy, nem akarom elhinni, hogy fejenként 80 ezer forintot kértek, viszont egyben mindannyiukra reálisnak is tartanám, - amennyiben minimálbérre bejelentett, vagy közüzemi számlákat késve fizető lenne a delikvens.

Én fejből nem tudom, talán 2004 óta vagyok előfizetőjük, de nekem problémám nincs vodáékkal. A szerződés megkötésekor én még telefont sem vettem, mert volt készülékem régebbről, független volt, csak sim kártyát kértem tőlük, ami nulla forint volt. De emlékszem, az előfizetés engedélyezéséhez be kellett mutatni közüzemi számlát...stb.

Azóta vettem már készüléket is náluk, meg többször változtattam csomagot, minden gördülékenyen ment mindig, tőlem soha nem kértek kauciót sem (családban is kötött más új előfizetést, ott sem volt semmi probléma, se kaució. Viszont határidőben becsengetett közüzemi számlát mutattak be, és normál jövedelemmel is rendelkeztek, lehet ez is számíthat, kitől kérnek, kitől nem egyéb kauciót).

A vonal sem szakad meg nálam, a szolgáltatással sincs bajom. Én elégedett ügyfelük vagyok.
Az Urbanistán mindig is törekedtünk arra, hogy a legszűkebb rétegek igényeit is kielégítsük, ezért most azon kedves olvasóinknak szeretnék kedveskedni, akik Magyarországon élő száműzött elf hercegek. Nincs könnyű dolguk, ha szállást keresnek, de a helyzetük nem…..
Kedves blog! Azért említem ezt a pár hónapja történt esetet, mert egyre többször látom álláshirdetésekben, hogy orvoslátogatókat keresnek (gyanítom gyógyszercégek), és összefüggésbe hoztam az esetemmel. 24 éves lány vagyok, két éve szedek Mercilon fogamzásgátlót, három…..
dido_ (törölt) 2010.06.08 10:21:04
@dido_:

off.

a "saját orvosomat" írtam kommentemben. Sajnos, azóta nagy távolság választ el, attól az orvostól, ha lehetne egy nőgyógyászról név szerint pozitív dolgokat írni, megérdemelné. Túlnyomó részt rémtörténeteim vannak nőgyógyászokkal kapcsolatosan, de van kivétel is!
Létezik olyan orvos, aki figyel a páciensre, kedves, megértő is. Egyébként ez egy női orvos. Szakmailag biztos egyforma a férfi és női nőgyógyászok tudása, de az én női nőgyőgyászomnálnál lehetett érezni, hogy képben van valójában mit érez a páciens, valahogy bizonyos szempontból jobb volt hozzá járni.
Pontosan tisztában volt vele, hogy mi fáj és mi nem...és empatikus is volt. Nála éreztem egyedül azt, hogy érző emberi lénynek kezel.

De már nagyon-nagyon messze lakunk egymástól :(
dido_ (törölt) 2010.06.08 11:00:19
@MagyarZizzi:

"Én úgy tudtam, az orvosnak az olcsóbb gyógyszert kötelessége javasolni, nem a drágábbat. Mi volt egy a helyettes, gyógyszerügynök?! Szégyellje magát!"

Az orvosnak a páciens problémájának megfelelő gyóygszert kötelessége ajánlani. Van sok jó fogamzásgátló, ellenben nem mindegyik alkalmas emelett bőrproblémák kezelésére.

Másrészről fogamzásgátlók más eset mint egy antibiotikum, aminek ha van is mellékhatása, egy-két hétnél tovább nem szedik. Fogamzásgátló hosszú távon kell szedni, van sokféle, csak adott esetben nem tudja a mellékhatásokat megszokni a páciens. (És ami valakinek bejön, másnak uyganaz a gyóygszer pl. láb/érfájdalmat okoz...stb).

Fogamzásgátlóból azt érdemes ajánlani, ami a páciens problémáját orvosolja és emellé korszerű, lehetőleg kevésbé terhelje a szervezetet, kevesebb hormont tartalmazzon...stb.

Amúgy semmi TB támogatás nincs fogamzásgátlókon...

Én fizettem magasabb öszeget olyanért, amit képes voltam különösebb mellékhatások nélkül hosszú távon szedni-és külön öröm volt, hogy a korábbi bőrproblémáimat is orvosolta a bogyó.
dido_ (törölt) 2010.06.08 11:22:10
@epres négercsók:

"így felírta az újat. Nem volt kedvem vele vitázni, hogy vérvizsgálat, vagy valami?"

Mikori volt az ezt megelőző laborod? Nekem, anno csak a legelső gyógyszer felírás előtt kellett labor, utána fél évente kellett labort vinnem. Amikor gyógyszer váltás volt, akkor épp három hónappal voltam túl az előző labor után. Akkor külön nem kellett ezért labor, hisz miért is, ha három hónapja a korábbi gyógyszernél rendben volt májfunkció...stb, (csak az arcom volt ragyás) és az új pirula hatása meg csak későbbi laborban jelenne meg, ha galibát okozna. Ezért ugyanúgy elég volt a szokásos időben vinni a labor papírt, azaz három hónap múlva lett meg a félév. Egyszer elfelejtettem a szokásos féléves labort elvinni gyógyszer iratáshoz, de akkor nem kaptam egyszerre több havi receptet, hanem csak egy havit megelőlegeztek, azzal a feltétellel, hogy amint megvan a labor, menjek és felírják a többit is, anélkül nem.

Szerintem ez teljesen korrekt mód volt.
Praxis A sírás kerülgetett 2010.06.07 06:00:00
Kedves blog! Én is úgy gondolom, hogy nem lenne szabad megtörténnie hasonló dolgoknak, amiket ezen a blogon olvasgattam. Nem értettem soha hogyan lehet egy orvos néha annyira embertelen, hiszen az a hivatása, hogy emberekkel dolgozzon, akik hozzá fordulnak segítségért a…..
Olvasva a bejegyzéseiteket, gondoltam megírom az én esetemet is. Mindez történt egy Budapest melletti kisvárosban. Szombaton éjjel folyamatosan olyan köhögési rohamaim voltak, nem kaptam levegőt, hogy nem tudtam aludni, az egész éjjelt egy székben ülve töltöttem, mivel így nem…..
dido_ (törölt) 2010.06.06 11:49:00
@Despota: kösz :)
dido_ (törölt) 2010.06.06 12:48:49
@Despota: az jutott még eszembe, hogy a közös öltözés, másutt is dívik, és sokan természetesenek is veszik. pl. gondolj egy tüdőszűrésre.

Igaz, ott közvetlen az öltözőbe hívtak be több embert egyszerre, amit rendes ajtó választ el a röntgen helységtől. Viszont tüdőszűrésen is általános, hogy vadidegen nők egymás előtt csoportosan egyszerre vetkőznek öltözőben,majd behívják az emberekt egyesével szűrésre, de addig a többiek várnak félmeztelen sorukra. Mondjuk tüdőszűrűn csak deréktól felfelé kell vetkőzni. De ott is többen kínosan feszengenek, mindenki igyekszik keresztbe fonni a mellei előtt a kezét.
Lehet innen jött az adott nőgyógyászati rendelőben az ötlet, hogy lehet közösen vetkőztetni is a nőket. Csak azért durvább mégis, ha a bugyit is egymás előtt veszik le a nők...stb. és csak függöny van és mindenki hallja a többiek panaszát, diagnózisát. Gondolom prosztata viszgálatra váró férfiak pl. egy urológián is egyesével kerülnek be az öltözőbe és normál esetben semmilyen függöny mögül más nem hallja amíg vizsgálják...

Nekem tüdőszűrés közben az volt aggasztó, hogy míg bent vagyok, idegen ki ne lopja a táskámból a pénztárcám, mert mindent az öltözőben kellett hagyni, a táskát is, a röntgenhelységbe nem engedték bevinni a táskám, az öltözőbe meg számomra idegen emberek voltak. (Ez is Pécs volt, de nyomatékkal kérem, ha a másik kommentem posztolod, lécci hagyd ki a várost belőle :)

Más, egyéb városban egy mezei fogröntgennél pozitív tapasztalatom volt. A táskám is, kabátom is bevihettem, és a röntgen helységben volt egy asztal (tisztes távban a géptől), mondták tegyem a cuccaimat oda, és senki nem járt értelemszerűen addig arra.

Egyébként utána néztem, azóta sok mindent össze-vontak, variáltak már a rendelőkkel, abban a rendelőben ahol én a negatív tapasztalatom szereztem nőgyógyásznál, jelenleg nincs az ott rendelő orvosok listáján az az orvos neve. Viszont neten rákeresve, szülész-nőgyógyászként megtalálható, és életrajzára keresve, elég elismert orvos képében díszeleg...Ráadásul nem tudtam eddig, nem csak főorvos, hanem egész más területen is jegyzik a nevét.
dido_ (törölt) 2010.06.06 13:33:39
Elnézést ha off.

Még az is eszembe jutott, van ahol mezei ultrahangnál is tudnak kínos pillanatokat okozni páciensnek. Családtag járt úgy, hogy hüvelyi ultrahangra utalták. Amikor végre bejutott, ott is az öltözőbe lépett be, de nem közvetlen, hanem a közös előtérből, több öltözőbe lehet belépni, függönyökkel leválasztva, egy nő, egy függönyzött részen, csak az előtér közös.A vizsgáló meg ettől egy külön függönnyel volt még leválasztva (azaz egy nagy helység, és az előtér, öltöző, vizsgáló részek csak függönyökkel leválasztva). Az öltözőkben, főleg terhes nők vártak, több csak hasi uh-ra várt. Családtagnak viszont deráktól lefelé kellett levetkőzni, és amikor kijött egy kismama az uh-ról, közbe őt szólították és ha csak egy pillanatra is, de szembe találkozott az előtérben a kismamával, aki ment a saját függönyözött részére. Ahogy családtag uh-al végzett és a függyönzött vizsgáló részből kiment, ott is szembe találta magát a következő oda beigyekvővel. Annyit nem tudott asszisztens várni a név szólítással, míg az előtérből belép a saját kis függönyzött részébe. Szembe találkoztatták őket. Családtagnak azért is kínos volt, mert az épp ott lévők közül neki volt egyedül olyan uh-ja, amihez pucér alféllel kellett az előtéren átsasszéznia.

A függönyök miatt meg eleve így is hall mindenki mindent, ami az orvosnál folyik beszéd, vizsgálat.

Arra gondoltam, hogy az ilyenek lehet több nőgyógyásznak természetes, meg sem fordul a fejükben, hogy a páciensek ezt is kínosan élik meg, hiszen klinikákon is számos helyen a mai napig egy helységben szül egyszerre több nő mindössze paravánnal elválasztva.
Azt aztán baromi jó lehet hallgatni, ahogy a másik vajúdik...stb.

Szerintem ideális esetben arra kéne törekedni, hogy egy szobában, egy szülő nő, és az alternatív szülőszobákat, és egyéb egyágyas szülőszobákat az állami kórházakban nagyobb arányban használhatnák azok is, akiknek nincsen fogadott orvosuk...
Üdvözletem, Gondoltam megosztom tapasztalataimat kis hazánk rendkívül jól működő munkaerőpiacával kapcsolatban. Már egy jó ideje keresek állást de még mindig sikertelenül, az elküldött pályázatokat nem is számolom már. Egyszerűen az a benyomásom hogy már nincsen hely…..
dido_ (törölt) 2010.06.06 09:58:48
Közgáz diplomák közül Magyarországon a pénzügy-számvitel szakos erősnek számít szerintem, idegen nyelvből két aktív felsőfok, meg aztán nagyon-nagyon szuper.

Hazánkban is rengeteg álláshirdetés van, ahol gazdasági felsofokú papírt várnak, max. a probléma, hogy egy állásra beesik rengeteg, akár több száz önéletrajz.
Szerintem egy hr-esnek sem könnyű temérdek hasonló jelentkező közül kiválasztani egyet.

Ha az interjúig már eljutsz, az pozitív nagyon :) Valami érdekeset az interjún kell tudni alakítani még, hogy kitűnj pozitív irányba a többi jelentkező közül.

De ha már külföldben gondolkodsz, akkor miért elégednél meg kulimunkával? Adj be pályázatot előbb felsőfokú végzettséget váró helyekre, és ha nem jön össze, utána is ráérsz még kulimunkák után nézni.

Nekem van ismerősöm, aki hazánkban nem boldogult, de Brüsszelben igen. Ugyanúgy van egykori osztálytársam, aki teljesen elkeseredett volt, hogy nem kap munkát, azon gondolkodott, hogy kimegy Angliába mosogatni. Angliába valóban kiment, de nem mosogatni, hanem megbecsült banki alkalmazott lett :) (Azóta már ott ment férjhez, ott szült, letelepedett).

Külföldön is nagyon tudnak örülni, ha beszél valaki felsőfokon idegen nyelveket (nyilván egyéb keresett nyelvet az adott ország nyelvén kívül még).
Ismerőseim pont azért kaptak jó poziciót, mert az adott külföldi országokban, a pozicióra nem találtak olyan honfitárs jelöltet, aki magas szinten képes lett volna beszélni a munkakörhöz még elvárt egyéb nyelvet.

Ja, ha a külföldi cég komolyan munkatársat keres, az interjúhoz nem várják el, hogy személyesen kiutazz, hanem számos egyeztetést lehet telefonon és skype-on is intézni.
Aztán postai úton küldik a munkaszerződés ajánlatot is.

Ne lefelé akard adni, hanem nézz felfelé. Ha másoknak sikerülhet, akkor neked miért nem? :)
Sziasztok! Nekem olyan adminisztrációval, illetve területi illetékességgel kapcsolatos kérdéseim vannak, amelyekre még senkitől sem kaptam konkrét választ, bárkinek is tettem fel. A történet a következő: két lakcímem van, egy állandó meg egy ideiglenes (ez hivatalosan a…..
dido_ (törölt) 2010.06.05 17:50:23
@Dr. Morcz:

előbbi hsz-nél még nem frissítettem, nem láttam válaszod. Én azt elhiszem, hogy alulfinanszírozott az egészségügy, de nagyon durva, ha úgy jutnak a kórházok több pénzhez, ha személy szerint rólam hazudnak.

Kell valami megoldást keresni, de ne az én egészségi állapotomról hazudjanak OEP felé.

Egyébként a legdurvább az, hogy olyan gyógyszereket is kiváltottam betegéletutam szerint, amiket valójában nem váltottam ki, soha nem kaptam. Azaz, bizonyos gyógyszereket felírtak a nevemre és nyilván aláírásom hamisítva a recepten vették át a gyóygszereket.

Ezen nagyon kiakadtam, mert miért áll egy orvos érdekében, hogy felírjon az én nevemre a tudtom nélkül gyóygszert, és ezt kinek adja oda? XY ismerősének gyorsan kellett valami, amihez nem juthatna hozzá, de nekem fel lehet írni? Magán páűciensnek adta, akit nem akart, hogy nyilvántartásban szerepeljen?

Ha egyszer ne adj isten, tényleg lenne valami komoly bajom, és az összes fals nyilvántartást amit rólam vezettek számbaveszik, kinyomtatom, bevinném adott rendelésre, hogy kalkulálják hozzá, hogy még ez és ez abajom, hogyan magyarázom ki, hogy xy gyóygszerre soha nem volt szükségem, xy ellátást nem kaptam, ezek miatt ne téves diagnózist állítsanak fel rólam, ha szükséges lenne?

Azt is megsúgom gyóygszerhez viszatérve, nőgyógyász által felírható gyóygszerről van szó, amit nevemre felírtak tudtom nélkül. Vagy magán páciensnek adta? Ki váltotta ki, és miért nem saját nevére?

Legközelebb ilyet látok, nem csak az OEP felé fogom jelenteni, hanem rendőrségnek is.

És aki teheti, az nyisson a magyarorszag.hu-n ügyfélkapu regisztrációt magának, azután egyszer kell bemenni önkormányzathoz személyivel, adategyeztetésre, utána mindig hozzáfér saját adataihoz. Lehet, hogy emberek tömegei meglepődnének, ha megnéznék a saját betegéletútjukat-amihez van joguk, max kevesen tudják még.

Ne oylannal csaljanak az egészégi intézmények, amit személy szerint tételesen hozzám rendel az OEP, hogy megkaptam elátásokat. Mert ezáltal az én egészégi állapotom is meghamisításra kerül az orvosok által. Ebbe lehet nem gondolnak bele.

Én elhiszem/tudom, hogy kevés a pénz, de ez erkölcsileg nem elfogadható módja a plusz pénz szerzésnek rendelők/kórházak által-szerintem.
dido_ (törölt) 2010.06.05 18:24:04
@Dr. Morcz:

én arra szerettem volna a pénzintézeti példával rávilágítani, hogy a pénzintézetekben valóban nem ember életekkel foglalkoznak, és nincs is ott 24 órás ügyelet. Egy banktól nem elvárható, hogy az ügyintéző kössön meg egy szerződést munkaidejének lejárta után, amit másnap nyitavtartási időben is megtehet az ügyfél, nem múlik ezen emberélet. Nyitvatartási idő nem arról szól, hogy zárás előtt kell beesni, hanem akkor kéne kisétálni.

Az orvosi hivatás meg más alapokon nyugszik, de azért kapnak műszakpótlékokat is, ill. ha lejár az üygeleti idő, zokszó nélkül fogja magát az orvos és jön a váltás, másik orvos kerül a helyébe.

Nem tudom sajnálni a nógyágyászati üygeleten lévő orvost, még ha fáradt sem, mert pl. nem ment haza ügyelet lejártakor, mert még xy magán páciensének is levezette a szülését, amiért zsetont kap. Nem lenne magán páciensük ügyeleti idők jó részében, nem lenne gond az ügyeletben beesők ellátása. Az állami kórházakban nem azért van a magán ügyelet, hogy az állami kórház alkalmazásában álló orvosok ügyeleti idejükben magán pácienseket fogadjanak akkor csak szívesen, és a többiekre morogjanak.
Orvos azért kapja a fizetését, azért van bent az állami kórház ügyeletében, hogy az oda betérő, ellátásra szorulóknak segítsen, ne elsődlegesen ügyeleti időben intézze a magán programcsászárait...stb.

Ahogy egy banki ügyintézőtől elvárható a kedvesség, ugyanúgy egy orvostól is elvárható. Ahogy banki ügyintéző nem szólhatna be, orvos sem. Orvosoknak is jól kell teljesíteniük, és nem beszélhetnek lekezelően másokkal.

Ideális esetben jól megfizetik az orvosokat-ami nálunk valóban nincs így.

Viszont a nőgyógyászok annyit keresnek amennyit nem szégyellnek, feketén iszonyat jövedelmük van. Egy szülés alkalmával eltesznek annyit, ami másnak lehet egy egész havi fizetése. És havi szinten nem egy borítékot kap, és emellé megkapja a kórháztól a fizetést. Ha nem akarja ellátni ügyeleti idejében a beeső beteget, akkor ne is vegye fel az ügyeletért kapott fizetését...

Ha olyan rossz a helyzet, akkor a fekete jövedelméből csorogtasson
valamit vissza a kórháznak, de az én nevemre egy orvosnak se jusson eszébe felírni olyan gyóygszert, amit nem kapok meg, ne az én nevemre ne jelentsenek olyan ellátásokat sem, amiket nem kapok meg. Ne sefteljenek rajtam.

Én becsülöm az orvosok zömét, de sajnos főleg a nőgyőgyászok jelentős részétől hányingerem van.

@Turchi:
" Ha valakinek nincs fogadott orvosa, de egy orvoshoz járt végig terhesgondozásra a szakrendelőbe, és amikor szül, és éppen bent van az az orvos, akihez járt, a kórház megpróbálja megoldani, hogy az orvos ott legyen annál a szülésnél ?"

Ha éppen ő az ügyeletes, akkor igen, köteles ellátni. Ha nem ő, akkor nem.
dido_ (törölt) 2010.06.05 18:37:59
@miskabá: nem kerekítettem ki a sztorit az orvosról.

Viszont egyéb orvostól megkérdeztem (akit ismerek, de nem vagyok betege). Azt mondta bizonyos körökben általános gyakorlat, hogy pl. háziorvos is felír ismerősének gyógyszert, amit hivatalosan nem írhat fel simán, nem betege, és találomra kiválaszt egy beteget és az ő nevére felírja és ismerős boldog, kiváltja a gyóygszer és megeszi. Az is előfordul, ha valaki olcsóbban jogosult valamit megkapni, annak a nevére is felírnak gyóygszert, és valaki, akinek nem járna így hozzájut (azt nem tudom, ilyenkor ebből orvosnak visszacsurran-e valami, vagy kiváltják).

Az én háziorvosom nem él ezzel, mert ő csak olyat írt fel, amit valóban megkaptam.

Nőgyógyász által felírható szert, nem tudom miért írtak anevemre és ki váltotta ki, amit én soha nem kaptam meg.

Rákérdeztem ismerős orvostól, hogy mit gondol, egyéb szakrendlőkben miért lehetnek-e ilyenek, azt mondja nem tudja, azokról nincs infója, nem tudja nőgyógyászok mit csinálnak.

A durva az, hogy olyan gyóygszert írt fel nőgyóygász a nevemre és nem én váltottam ki, amit háziorvos nem írhat fel, és előtte vizsgálatoknak is meg kéne előzni...

Lehet nőgyógyászok már durvábban nyomják a gyógyszer sefteléseket. Nem tudom és utólag bizonyítani is nehéz, hogy tényleg nem én kaptam meg.

Ha ezután a betegéletutamban látok olyat, hogy megint valamit felírnak tudtom nélkül, OEPnek és rendőrségnek is bejelentem. Frissen, talán tudom bizonyítani is, hogy valóban én nem kaptam meg xy ellátást, sem zy gyógyszert sem kell szednem, ill. nézzék meg a recepteket ki hamisította alá, ki írta alá helyettem...stb.
Mit ér a nő, ha mindjárt 50? Preambulum: 49 éves nő, két nyelvszakos diplomával, egy harmadik nyelvből alapfokú nyelvvizsgával, 2 OKJ-s képzéssel. 13 évig tanított, utána elvégzett egy OKJ-s tanfolyamot, majd ennek birtokában 8 évig ugyanazon a helyen dolgozott, miközben…..
dido_ (törölt) 2010.06.05 13:27:09
@Narameichla:

"de realítása,és hasonló lezajlások az esetek max. 2%-ban fordulnak elő..."

Azóta már nem ott vagyok, de nekem eddig másutt is bevállt. Az egyértelmű kommunikációm miatt, soha nem ért hátrány azóta sem. Inkább azt látom magam körül, azok szívnak hosszú távon, akik meghunyászkodnak.

Szende nyuszi koromból vannak olyan élményeim, hogy féltem a főnöktől, juj mi lesz, nem mertem szólni sokáig. Amióta van szám is, és kedvesen, udvariasan, de határozottan elmondom mi van, azóta érdekes mód, azt érzem egyenrangú parterként kezelnek, azóta soha nem volt olyan, hogy olyan feladatnál, szervezésnél ami az én munkám, feladataim érintik, ne kérték volna ki a véleményem, én hogy látom...stb. számolnak a létezésemmel, emberszámba vesznek.

Más részlegen látom, hogy az ijedt szürke kisegerek, morgolódnak állandóan, és szidják a főnőköket a hátuk mögött, szemben meg bólogató jancsik. Hát, hogy legyen jobb a dolguk, ha csak pont annak a személynek nem kísérlik meg felvezetni a problémájukat, aki tehetne értük, hogy ne úgy legyen.

A nagy cégeknél, multiknál, a felső vezetők sokszor alkalmassági vizsgálatokon is részt vesznek, hogy pszichésen alkalmasak-e vezetőnek. Már csak ebbe sem árt belegondolni, hogy ha másért nem, ezért vezessék fel a munkavállalók a problémákat nekik, hogy eljusson a vezető tudatáig és bekapcsoljon az agya, hogy meg kell oldani egy problémát, valamit rovosolni kell, valamit elhibádzott, vagy nem számolt eddig bizonyos tényezőkkel. Ideális esetben letudja előbb utóbb úgy kezelni, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon.

Kis cég esetében meg egy vezető elemi érdeke, ha éppen nincs bent, akkor is menjen a cég, ne álljon le az élet, -és ezt tesze-tuszi alkalmazottakkal nem lehet megoldani. A főnök élete is jobb lesz, ha rájön, hogy nem csupa kuka veszi körül.

Szerintem el kéne jutni oda, hogy tartsa mindenki olyan értékesnek saját magát, hogy ne hagyja hogy mások beledöngöljék a földbe. Ehhez egyáltalán nem kell bunkónak lenni és nem kell másokon átgázolni sem, meg lehet közbe maradni embernek, kedvességet, segítőkészséget nem kell sutba dobni.
Ha én nem becsülném magam annyira sem, hogy saját magamért kiálljak, akkor hogy várhatnám el a megbecsülést másoktól, ha saját magam nem tartanám értékesnek.

Nekem sokat segített, hogy kezembe kerültek nagyon jó könyvek régebben, amiket pszichológusok írtak. Nekem azóta tényleg megváltozott az életem, és a gondolkodásom is pozitív lett.
Másoknak is hasonló jókat kívánok!
dido_ (törölt) 2010.06.05 14:07:50
@Babette_: ideális esetben valóban azért nem kell senkinek pszichológus által írt könyv, hogy odamenjen a főnökéhez felvezetni a problémákat.

Réges-régen olyan munkahelyre csöppentem, ahol főnök osztotta a lehetetlen feladatokat és minden dolgozó félt tőle mint a tűztől, valahogy ezt szokták meg ott az emberek, ez volt az általános. Aztán véletlen a kezembe akadt ilyen könyv, és engem ez döbbentett rá, te jó ég, de butus liba vagyok, tényleg, miért is nem mondjuk ki aproblémáinkat a vezetőknek.

Ezt kifejtettem a kollegáknak, úgy néztek rám, mint ha az űrből jöttem volna, mert mindenki féltette az állását, akkor biztos ki lesznek rúgva, ott ez volt a mentalitás.

Utána én változtattam, jól jártam és utólag belegondolva magam sem értem, hogy volt nekem is anno ijedt nyuszi korszakom.
Akik azóta is ijedt nyuszik, azok nagyon rosszul jártak ismerőseim közül.

Te lehet alapból kiállsz magadért, de nekem szükségem volt a könyvre, amit olvasgattam és felnyitotta a szemem. Jé. Én alapból nem voltam magabiztos, de magabiztossá lettem, félénkségem idővel legyőzhető volt.

Nekem személy szerint szükségem volt egy lökésre, a könyvek által. Akár le is nézhetsz érte, én felvállalom. Nem magabiztosan, nem saját magamért kiállni tudással születtem a földre, ezt el kellett sajátítanom, nem ilyen voltam régen, mert nem mertem ilyen lenni, azt hittem, akkor biztos megorrolnak rám. Aztán léptem, összeszedtem magam, és a csudát orrolt meg rám bárki is, a vezetők, főnökök a legkevésbé. (Max. a szürke kisegerek közül akik nem álltak ki magukért, egy idő után egyre több irigyem lett, míg ők szívtak én meg elindultam felfelé is a ranglétrán...). Ez a másik oldal. De azt is meg kellett tanulnom, hogy ne törődjek, mások rosszindulatával, azt meg pörgessem le magamról (mert a másokat hátuk mögött kibeszélni, főnöknek szemben kussolni, aki meg nem vezető, de bele lehet rúgni, azon kiélni magunkat volt ott sok magyar kolléga alapbeállítottsága. Lepörgettem magamról a sértegetéseket is, onnantól kezdve az egykori kollégák is leszálltak rólam, rájöttek nem tudnak ők sem kicsinálni). Nem profi konfliktuskezeléssel áldott meg alapból az ég, nekem el kellett sajátítanom ezen dolgokat is még pluszban. Utólag már én sem értem korábbi nyuszi, félénk, magamat. Ennyi.
dido_ (törölt) 2010.06.05 14:08:44
@Babette_: ideális esetben valóban azért nem kell senkinek pszichológus által írt könyv, hogy odamenjen a főnökéhez felvezetni a problémákat.

Réges-régen olyan munkahelyre csöppentem, ahol főnök osztotta a lehetetlen feladatokat és minden dolgozó félt tőle mint a tűztől, valahogy ezt szokták meg ott az emberek, ez volt az általános. Aztán véletlen a kezembe akadt ilyen könyv, és engem ez döbbentett rá, te jó ég, de butus liba vagyok, tényleg, miért is nem mondjuk ki aproblémáinkat a vezetőknek.

Ezt kifejtettem a kollegáknak, úgy néztek rám, mint ha az űrből jöttem volna, mert mindenki féltette az állását, akkor biztos ki lesznek rúgva, ott ez volt a mentalitás.

Utána én változtattam, jól jártam és utólag belegondolva magam sem értem, hogy volt nekem is anno ijedt nyuszi korszakom.
Akik azóta is ijedt nyuszik, azok nagyon rosszul jártak ismerőseim közül.

Te lehet alapból kiállsz magadért, de nekem szükségem volt a könyvre, amit olvasgattam és felnyitotta a szemem. Jé. Én alapból nem voltam magabiztos, de magabiztossá lettem, félénkségem idővel legyőzhető volt.

Nekem személy szerint szükségem volt egy lökésre, a könyvek által. Akár le is nézhetsz érte, én felvállalom. Nem magabiztosan, nem saját magamért kiállni tudással születtem a földre, ezt el kellett sajátítanom, nem ilyen voltam régen, mert nem mertem ilyen lenni, azt hittem, akkor biztos megorrolnak rám. Aztán léptem, összeszedtem magam, és a csudát orrolt meg rám bárki is, a vezetők, főnökök a legkevésbé. (Max. a szürke kisegerek közül akik nem álltak ki magukért, egy idő után egyre több irigyem lett, míg ők szívtak én meg elindultam felfelé is a ranglétrán...). Ez a másik oldal. De azt is meg kellett tanulnom, hogy ne törődjek, mások rosszindulatával, azt meg pörgessem le magamról (mert a másokat hátuk mögött kibeszélni, főnöknek szemben kussolni, aki meg nem vezető, de bele lehet rúgni, azon kiélni magunkat volt ott sok magyar kolléga alapbeállítottsága. Lepörgettem magamról a sértegetéseket is, onnantól kezdve az egykori kollégák is leszálltak rólam, rájöttek nem tudnak ők sem kicsinálni). Nem profi konfliktuskezeléssel áldott meg alapból az ég, nekem el kellett sajátítanom ezen dolgokat is még pluszban. Utólag már én sem értem korábbi nyuszi, félénk, magamat. Ennyi.
Piroslap A Fidesz elkúrta, vagy... 2010.06.04 17:42:00
Dilettantizmus egyszer ok, de másodszorra is? Ennyire nem ismerné a Fidesz az, hogyan is működik a gazdaság? Londoni elemzők nem nagyon értik mi folyik itt Magyarországon. Sőt azt is hozzá teszik válságról beszélni, se lenne szabad, mert akkor az lesz. Egy hete a Morgan Stanley…..
dido_ (törölt) 2010.06.04 21:53:25
Én sem értem azokat, akik devizahiteleseket fikáznak. Budapesten a 11-kerületben egy 50 m2-es, átlagos panel lakás kb. 11 millió forint, de az olcsónak számító 3-ik kerületben is 9 miller fölött. Hacsak valaki nem olyan szerencsés, hogy a szülei feneke alá tesznek lakást, akkor mégis mi a bánatból legyen valakinek lakása?

Még a nyugati mintás bérlakásokat sem lehet felhozni, mert egy komplett 50 m2-es lakás bérleti díja ugyanannyi, sokszor magasabb mint a kölcsön törlesztési díj. Kinek éri itt meg 20 évet albérlet díjat fizetni, ha 20 év hitellel legalább az övé lehet a lakás.
Ha lennének alacsony bérleti díjak, akkor más lenne a helyzet. Ahhoz bérlakás program is kellene.
Az meg már ne legyen cél, hogy 1,5-2 szobás panel lakás is luxusnak számítson...

Az a helyzet, hogy a válsággal együtt is eddig még a legtöbb devizahiteles összegészében kevesebb törlesztést fizetett, mint forintban. Korábban sokan sokat nyertek rajta.
Az megint más, hogy milyen az emberek pénzügyi kultúrája, kicentizve tudták sokan vállalni a korábbi kedvezőbb árfolyamok mellett is. Akiknek a megnövekedett deviza hitel törlesztés gondot okoz, annak forintban is ugyanúgy gondot okoz.
Kivéve, ha nem az vezíreink cél,ja valójában hogy tényleg totálisan ellehetetlenítsék az embereket és hosszú távra az egekbe irányítsák az árfolyamot. Akkor mindenhogy szív a kisember, független attól, hogy devizában van-e a hitele, akkor is szívni fog, ha átváltja forintra-szerintem. Sőt, ez utóbbi esetben ha az árfolyam dili később mégis normalizálódna, utána az ebből adódó nyereségtől, kisebb törlesztéstől is ugyanúgy elesne.
Hétfőig kizárólag a Könyvhéten kapható, korlátozott példányszámban a Bëlga új albuma, a Farost.  A megújult Galaktika júniusi száma mellé megkaphatod a Bëlga 21 számos új lemezét, ha kibattyogsz a Könyvhétre a Galaktika standjához (118). Mindez 1290 forint. Ráadásul…..
Sziasztok!   2009. október óta keresek munkát. Folyamatos kereséssel. 2010. januárjáig 223 db elküldött pályázat!!!…nem sarkítom ki a számot…minden jelentkezést dokumentálok. Rengeteg helyre hívnak, csak a kedves bájos csevegés, beszélgetés, tesztírások után…..
Egy hazugság megkerüli a világot, mire az igazság felhúzza a bakancsát. (Mark Twain) Mi újság a nagyvilágban? Képzeljünk el egy embert, aki azt állítja, hogy 20 napig nem vett levegőt, és ennek bizonyítására tanúk előtt 20 percig visszatartaná a lélegzetét. Vagy egy orvost, amint bejelenti,…..
dido_ (törölt) 2010.06.02 23:32:31
@bandeirante:

"Én a saját állításomat azzal támasztom alá, hogy hivatkozom pl. hívő tudósokra"

az, hogy létezik hívő tudós, aki sokat letettek valamilyen területen az asztalra, nem azért kapta az elismerést, mert hívők voltak, nem ezzel járult hozzá a tudományhoz, semmi köze egymáshoz.

"Mellesleg szkeptikus ember vagyok, és más fórumokon rengeteg küzdöttem mindenféle new age baromság ellen. "

Ha Isten szerinted létezik, akkor a new age irányzatokat miért tartod baromságnak?

Számomra nem hívőként semmivel sem tűnik se jobbnak, se logikusabbnak az Istenben való hit, attól, ha valaki new age, vagy egyéb irányzatokban hisz. Az viszont biztos lehet, hogy akik bármel vallási avagy ezoterikus irányzat mellett leteszik a voksukat, azon személyek valóban nem racionális döntéseket hoznak, mikor ezen irányba teszik voksukat.

Nekem nem az nem tetszik, hogy személy szerint a blogra írsz, hanem az, hogy néhány megnyilvánulásod a trollkodás irányába halad...

Továbbra sem adtál érdemi választ arra, hogy ha Isten létét állítod, akkor miért nem szükséges mindezt bizonyítani.
dido_ (törölt) 2010.06.03 00:09:19
@bandeirante:

"Ki is volt az, aki azzal jött, hogy a tudósok közt több az ateista? "

Biztosíthatlak, hogy én ilyen irányú fejtegetést nem kezdeményeztem..

"Mert objektív módon bizonyíthatatlan. Ennél rövidebb, érdemibb és egyszerűbb módon nem tudom kifejezni. Szubjektíve ki-ki eljuthat odáig, hogy megérlelje magában a bizonyosságot, de ennek a módja nem a vitatkozás."

A tudomány nem szubjektív, hanem objektív alapokon nyugszik.
Problémát látok abban, ha egy magát MA végzettségű történelem tanár színben feltüntető személy Isten létét állítja, állítását nem óhajtja igazolni, és felettébb furcsa, hogy nem vitázni, hanem vitatkozni kíván.
dido_ (törölt) 2010.06.03 00:21:25
@bandeirante:

Lehet félreérthető,

írtad:
ennek a módja nem a vitatkozás."

írtam:
"és felettébb furcsa, hogy nem vitázni, hanem vitatkozni kíván."

Ezt nem váéletlen reagáltam. Arra értettem, hogy korábban elterelted a folyamatosan más irányba a beszélgetést, ködösítettél, és ezek után pont szerinted nem a mód a vitatkozás.

Valóban hülyén fogalmaztam most, de már fáradt vagyok.

Úgy vélem, eddig vitatkoztál folyamatosan, de érdemi vitának nem láttam sok nyomát. részedről.. Nem indok erre az sem, hogy egyik kommentedben írtad, két gyereket nevelsz. Annak sincs semmi köze ahhoz, hogy Isten létét nem tudtad igazolni. Azt világos, hogy nem is akarod. De továbbra sem értem, hogy akkor miért ide fejted ki ezeket.