Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elektrolakatos

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves barátom! Itt jobboldalt egy donate gombot láthatsz, amelynek megnyomásával a PayPal rendszeren keresztül (vagy bankkártyásan) mostantól pénzben is kifejezheted lájkolásod a Milstoryblog irányába. Nincs minimális összeg, és természetesen mindez abszolút önkéntes. A…..
Elektrolakatos 2011.12.19 14:24:28
@tiboru: megkaptam én is, csak mivel a hétvégére tervezett Bécsi kirándulás Tatabányánál véget ért, és onnan tréleres kalandtúrába ment át, néhány napot csúszok a kihasználásával
Bár a következő rövidke történet nem velem esett meg, de személyesen a főhőstől (elszenvedőtől?) hallottam, ezért merem leírni. Talán nem haragszik az illető, hogy továbbadom a sztorit, sőt ha egész véletlenül olvassa, remélem, újra derül rajta egy jót – írja Estván a…..
Elektrolakatos 2011.10.28 22:50:31
@nedecz: Keresztkúton egy hónapot átmeneti időszakosként, végül sopron Muck-ra vezényeltek tovább
Elektrolakatos 2011.10.30 23:42:24
@nedecz: hm....megcsinálták, valóban egy részét...a volt tisztit...de a sorépület...van itt egy posztom róla, tavaly odakiránultunk... van időd keress rá, siralmas mi let vele.
Muck, a maga tiszta érintetlen környezetével valóban gyönyörű volt. Tervezem oda is ellátogatni.
A Totalcar jó párszor megkapta már az arcába, hogyan merészelt mozdonyt, hajót, repülőgépet szerepeltetni a címlapján, hiszen az egyik sem autó. A magam részéről úgy vagyok vele: van elég hely a címlapon, akinek nem tetszik, ne kattintson a cikkbe, van ezer másik még ott, viszont…..
Lelkes olvasónk és kommentelőnk, Makettes küldött beszámolót egy belga makettes összejövetelről. Története ékesen bizonyítja, ebbe a hobbiba bele lehet annyira bonyolódni, hogy az már tényleg nem ismer határokat. Szerintem, ha azt mondom, hogy 8 felnőtt férfi összezsúfolódik…..
Elektrolakatos 2011.05.31 22:34:47
@makettes: méghogy rohanás....egész hétvégén csak a börzét látogata az elvtárs, míg másokat hajtott a munkában!
Proletair kolléga a mélységi felderítők egy újabb, városi körülmények közepette lebonyolított taktikai műveletéről ad beszámolót, melynek során – a valódi, nemes magyar katonahagyományoknak megfelelően – nemcsak italozásra, hanem kulturális programra is sikerült…..
Elektrolakatos 2011.05.30 23:30:09
@Rókakígyó: Szolnokon mi nézhető van? 8-)
Tizenötödik alkalommal rendezett Nemzetközi Makett Kiállítást és Versenyt a Mosonmagyaróvári Makettező Klub április 16-án és 17-én, a helyi egyetem által biztosított épületkomplexumokban. Ennek alkalmából (Tiboru biztatására)  Machaerophorus Isten, a Bajonettek…..
Elektrolakatos 2011.04.22 22:10:40
@ohotnyik: Herr Diktátor, jól beszél! ;-)
Elektrolakatos 2011.04.24 20:48:29
@ati27: Szia Ati!

Hogy vagytok? Mi hír odakint? Család? 1:1-en kivül készítessz valamit? ;-) Haza versenyre mikor jöttök?
Jani2 sem úszta meg a géppisztolyos (oké, legyen gépkarabélyos) éleslövészetet, ami ha semmi mást nem is, de azt megmutatja, hogy katonáéknál nem elég mozigépésznek lenni, annak is kell látszani! A Faternak volt egy franyesz légpuskája. Gyerekkoromban nem szerettem volna, hogy…..
Elektrolakatos 2011.05.12 00:18:41
@proletair: hát éppen ezért..mint a nevében is látható...nekünk még mint "alkatilag módosított deszant" kellett megtanulnunk, mára ez változott, by wiki: "Az AMD–65 (AMD – automata módosított deszantfegyver) a magyarországi Fegyver- és Gázkészülékgyár (FÉG) által gyártott Kalasnyikov-rendszerű gépkarabély. Az AKM–63 rövidített, kompakt felépítésű változata, amelyet a harcjárművek kezelőszemélyzete és a deszant csapatok tagjai számára alakítottak ki. A FÉG 1967-től gyártotta.

"Habár eredetileg a harcjárművek kezelőszemélyzete számára kiegészítő fegyvernek, valamint az ejtőernyősöknek szánták, a Magyar Néphadseregben széles körben alkalmazták, mint lövészfegyvert. Erre a feladatra azonban alkalmatlan. Rövid csőhossza, és a rövid irányzóvonal miatt pontossága elmaradt a lövészfegyverektől elvárttól. Kezelését nehezítette, hogy a mellső ágy pisztolyszerű műanyag markolatot kapott, amelynek azonban anatómiailag nem megfelelő kialakítása miatt kényelmetlen a fogása."

ezt mind tapasztaltam anno eleget :D
Azt mindannyian tudjuk, hogy az emberi memória véges. Személytől, egyéniségtől függ, hogy milyen gyorsan szabadulunk meg emlékeinktől (vagy azok tőlünk). A katonaidő számos momentuma előbb-utóbb feledésbe merül, de minden katonaviselt ember megerősítheti brit tudósok egy…..
Elektro barátunkat ugyancsak megcsapta a nosztalgia, s – roppant dicséretes módon – úgy gondolta, hogy a Milstoryblog közönségével is megosztja keserédes emlékei, valamint fényképei egy részét. Valami azt súgja, hogy számos régi olvasóban/szerzőben fog ez a poszt…..
Elektrolakatos 2011.04.05 10:18:34
@proletair: öööö...izé....hát...lebuktam, a Makettinfo Online Klub Egyesület alelnöke vagyok, Elektrolakatos nickkel. A posztok olvasása közben, nekem is feltünt, az ismerős nicked.
A móvári versenyen ha jössz, megtalálhatsz!
Katonatörténetek 238. - A kapu 2011.01.21 08:00:00
A katonaember életének egyik legjelentősebb fordulópontja akkor következik be, amikor először bemegy azon a nagy, zöld kapun, aztán jó darabig várhatja, hogy mikor kerül ki onnan. Időközben azért előfordulgat, hogy kisebb-nagyobb időtartamra ki tud lépni rajta, no de utána az…..
Elektrolakatos 2011.03.01 10:05:12
@salapapa: na megérkezett az antikatona! :D
mesélj csak!
Mindannyian tudjuk, hogy milyen furcsa érzés találkozni a saját múltunkkal: szerelmekkel, régi grundokkal, kocsmákkal, iskolákkal, egykori tanárokkal, katonatársakkal. És laktanyákkal is persze…Optika barátunkat a sors (pontosabban saját elhatározása) 23 év után ismét…..
Vérnűsző Barom legújabb visszaemlékezése egy, a hetvenes évekből származó, közkedvelt cseh(szlovák) bohózat hangulatát varázsolja blogunk oldalaira, s már csak a szigorúan ellenőrzött vonatok hiányoznak ahhoz, hogy az élmény teljes legyen. Ha szerda, akkor nem Belgium, mert…..
Elektrolakatos 2010.12.05 00:35:43
@Szárnyati Gézа: A nagyobbik kérlek, iránymérő kiképzésem színhelye a valahai MN2983 Ságvári Endre Laktanya területe, jelenleg valami értelmezhetetlen MH elnevezéssel bír.
Biztosan sokan ismeritek azt a kínai közmondást, mely szerint egy tízezer mérföldes út is az első lépéssel kezdődik. Ezt emberi nyelvre úgy fordíthatnánk le, hogy nem kell csüggedni, kopasz; Rommel tábornagy katonáskodása is a bevonulással és az első nappal kezdődött! Optika…..
Elektrolakatos 2010.12.04 02:13:43
@Baribál: '86 február 27 Bp. XIV. Angol u. Danuvia Müv. Közp. érkezés, várakozás a tömegben, névsorolvasás, jelentkezés, Csepel D-344-re felszállás, Buakeszi út Ságvári Laktanya MN2983 I.-es kapun begördülés, főúton kocsisor megáll, emberek gépkocsiról,balra étkezdébe kiképzendők be, innen kezdve azonos Baribál kolléga címszavas leírásával. :D:D
Feák Derenc mai oktatóposztja morálfilozófiai tanulságokat is hordoz, ugyanakkor bármelyik politológia- vagy pszichológia-szak hallgatóinak megvitatandó témát kínál. Ha azt mondom, hogy 1976-ot írunk, és az első szabad, demokratikus választásról olvashattok, amelyre a Magyar…..
Katonatörténetek 076. - A disznó 2009.09.25 08:00:00
A tréfálkozás a katonaélet velejárója, de kevés annál szarabb érzés van, mint amikor az ember nem tudja eldönteni, hogy ült-e a poén vagy sem… Mityu annak idején hasonló helyzetben találta magát, pedig nem is volt rossz a beszólása. Tudni kell, hogy Nagykanizsa mostani…..
Elektrolakatos 2010.11.23 23:02:05
@ZöPö (inda): de bizony volt ám, és előtte volt a 8-as torony, milyen nyugis hely :D
Elektrolakatos 2010.11.23 23:05:55
@68nyara: óóóóóó...de pedig mennyire volt jelentősége...a Ságváriban az sem volt mindegy, hogy morse-s, vagy fóniás, valamint az sem, hogy sima RÁF-os valaki, vagy az "elit forda" RIM-es.
Nedecz a 16-17 évvel ezelőtti sorállományú határőrök mindennapjait színesebbé tevő eseményekről mesél mai posztjában, amit áthat a nosztalgia és a (majdnem) mindent megszépítő idő hangulata. Kétségtelen: a nyugati határszélen annó izgalmasabb lehetett szolgálni, mint egy…..
Elektrolakatos 2010.11.10 00:11:30
@Kelempájsz: Hali!

Ha már szóba került Keresztkút.
Én '86-ban szolgáltam ott, igaz csak másfél hónapot, mert RÁF távírászként, tovább vezényeltek Sopronba.
Nem is ez a lényeg.
Múlt hétvégén újra Kőszegen jártam. Felkirándultunk a régi őrshöz, utána meg Hétforráshoz. Szomorú amit ott láttam.

i234.photobucket.com/albums/ee270/Elektrolakatos/Keresztkt19.jpg

i234.photobucket.com/albums/ee270/Elektrolakatos/Htforrs29.jpg
Gyerekkorom egyetlen igazi nagy pofonját akkor kaptam anyámtól, amikor kiderült, hogy a fehérneműk alatt tartott tartalékpénzből elcsórtam 30 forintot és megvettem rajta a PISZTOLYt. Tudtam persze, hogy nem szabad, azt is, hogy ki fog derülni és botrány lesz belőle, de képtelen…..
Elektrolakatos 2010.06.02 14:30:23
@Neoprimitív:
Sajnos az említett oldalt látogatókat jelenleg megszűrni nem lehet. Moderálásuk folyamatosan történik, egyszer csak lesz előre lépés.

Az idei berényi versenyt remélem megtiszteled ismét jelenléteddel. ;)